Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 cz. 34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec MARCEL
5.11: Paula81 - dziewczynka ZOSIA - szpital Zaspa
7.11: Asia_ce - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
4.12: dziób - synek Adam - szpital Zaspa
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.2.11
ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.2.11
betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 4.11
warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szp. Wojewódzki -> ptp.8.11
kascha - chłopiec -> ptp.13.11
Eve 7.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 8.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 9.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 8.11
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakoś tu spokojnie dzisiaj :-) mamusie pewnie tula swoje dzieciaczki, a przyszłe mamusie???
Moze syndrom wicia gniazda :-)
Fajnie dzięki :-)
Na Zaspie mają kosmetyki dla dziecka tak samo herbatę na laktacje, stoi na korytarzu przy czajniku.
Kascha ja wybieram sie na Zaspe i tych "encyklopedi" nie spakowałam. Ale zastanawiam sie nad tymi ceratkami na łózko?? i połozna SR mowiła ze kosmetyków dla dzieciątka tez nie brac. A ty jak radzisz??
I mam jeszcze pytanko herbatke swoja na laktacje wziąc tez??

Jak znajdziesz czas to odezwij sie do mnie na maila crazy101@wp.pl
U mnie cisza. Wczoraj chociaż brzuch bardzo się napinał. Dzisiaj nic. Żadnego czopa, żadnych bóli, brzuch na miejscu. Zupełnie jakby mała chciała jeszcze miesiąc siedzieć w środku.
Kasia - dzieki za info, to teraz musze podpytac znajomego ile on bierze za wylaczenie poduchy, dam ci znac, moze bedzoe taniej niz u twojego. A wogole to ja mialam zamiar zawitac na twoj watek bo chcialabym byc "styczniowa" mama, a widze ze ty za to bedziesz grudniowa.

Ja byłam wczoraj na zaspie na IP - mialam sluz z nitkami krwi na wkładce, ale dr zrobil usg i zbadal i wszystko ok, bardzo sie wystraszylam, a dzis jeszcze plamie :-( czy tez tak mialyscie po badaniu? Do tej pory mialam spokojna ciaze, a teraz pod koniec takie numery, a jeszcze jutro remont pokoiku malej zaczynamy....

Agusia29, zobaczysz bedzie oki...choc ja sama nie jestem cierpliwa...jeszcze bedziesz zaskoczona...
witam z rana

Moja nocka tez dzisiaj nie nalezala do udanych,nie dosc ze wieczorem strasznie pierwszy raz spuchly mi oby dwie stopy,to w nocy nie moglam spac przez to,ze biegalam co chwilke na siusiu no i standadowo nie moglam spac na zadnym boku bo tak mnie bolaly,a jak juz sie jakos w miare ulozylam to mala zaczynala ostro kopac.a nie spie od 5:30 i pomomo iz chcialabym sie na chwile polozyc to nie mam jak bo mala dzisiaj jest strasznie aktywna.
Dzisiaj minal mi juz dokladnie tydzien od odejscia czopu aoznak porodu jak nie ma tak nadal nie ma :-(

Milego dzionka wszystkim zycze
ej ja mam silna i tez tak slyszalam, ale nie wiem czy to prawda...ja raczej nie wierze w to...

wlasnie nie wiem czy w Pl jest dostepne, ale mi pomaga tutaj Gaviscon advance na zgage, jest w formie gestego mleczka o smaku mietowym, ale herbata mietowa ma wiecej smaku miety niz to...
JAK to jest z ta zgaga . Słyszałam, ze jak sie ma duzą zgage to podobno dziecku rosna włosy. A jak sie nie ma zgagi tzn, ze bedzie łyse?:P ciekawe czy sie sparwdza
witam sie,

Gratulacje jeszcze raz,

Kasiu31, fajnie masz, ze wiesz kiedy dokladnie...

ja juz w pracy siedze i nudze sie...
Witamy z rana:)

Razem z Tymkiem dziękujemy wszystkim za gratulacje:)

Co do porodówki na Zaspie - personel bardzo miły, dodający otuchy ;)
Na poprawę nastroju położna przyniosła mi nawet radio:D ale nie pamiętam jakiej stacji słuchaliśmy ;)
Poród miałam dość aktywny, bo były do dyspozycji piłka, worek sako i materac, i wszystko wypróbowałam ;)

Ja z kolei przez dłuższy czas rodziłam na boku.

Jeśli któraś z Was wybiera się na Zaspę to spokojnie może sobie darować zabieranie do torby podkładów porodowych tzw. "encyklopedii", gdyż jest ich w pokojach pod dostatkiem (Absorgyn). Zamiast tego może lepiej coś mniejszego na potem. A w moim przypadku te podkłady zajęły mi 1/3 torby ;)

Żadnej legitymacji ubezpieczeniowej czy druku ZUS RMUA ode mnie nie chcieli.

Ojjka, to jesteśmy dwie. Ja też nie śpię od 4. Wzięłam prysznic, jem śniadanko, a że jest ciemno to może teraz odeśpię noc. Mnie tylko biodra bolą i już nie wiem jak spać. Chyba pozostało mi tylko na stojąco:)

Biedronka, fajnie, że mogłaś w ogóle pozycje zmieniać i że wszystko poszło dobrze.

Bogosia jest już pewnie mamą. Nie dość, że przeskoczyła kolejkę to jeszcze nie poczekała na mnie ;)
Cześć dziewczyny. Ponieważ urzęduje u Was Sara :)a ja nie mogę odnaleźć wątku w którym pisałyśmy o fotelikach więc pozwalam sobie tutaj napisać do Sary, a i może Wam ta informacja się przyda.

Dyskutowałyśmy z Sarą na temat fotelików, przewożenie dziecka w nim itd.
Mam odpowiedź od policjanta z drogówki co do wyłączonej poduszki i zaświadczenia.
Tak więc policja nie wymaga zaświadczenia o wyłączonej poduszce. Oni tylko patrzą czy dziecko jest w foteliku, a nasze sumienie czy poducha została wyłączona. :)

A tak w ogóle to witam Was wszystkie jako mamusia grudniowa :)
Nasza córeczka przyjdzie na świat 28grudnia przez cięcie cesarskie, tak więc zostanę mamą grudniową i od czasu do czasu Was podczytuję :)

P.S. Ktoś wie co u Bogosi ??
To ja dzisiaj melduję się jako pierwsza :-)

Nie śpię już od jakiejś 4:00 godziny, zgaga mnie męczy jak diabli, jakoś mi niedobrze jest i wszystko boli jak cholera :-(
Nie mogę znaleźć dla siebie odpowiedniej pozycji do spania. Jak już znajdę to znowu małej nie odpowiada i mnie kopie i wsadza rączki po żebra :-(

Któraś z was pisała o drętwieniu, więc mi też zaczęły drętwieć ręce i lewa noga, dodatkowo boli mnie lewy przegub ręki (tam gdzie zazwyczaj pobiera się krew)

Dzisiaj idę na 8;15 do gina na kontrolę i po zwolnienie. Mamzamiar porozmawiać z nim na temat cesarki. Nie mówię, że skorzystam ale wolę mieć to zaświadczenie pod ręką. Nie chciałabym być męczona przez 12 godzin porodem naturalnym - bo położna albo lekarz mają ambicję a w efekcie i tak mi zrobią cesarkę bo mała jest duża.

Może dlatego nie mogę spać :-(
poza tym mój małż niemiłosiernie chrapie ;-))))

dziewczyny Salambo jest jeszcze na naszej liście w dwupaku a ona przecież Emilkę ma już przy sobie, tylko ja nie pamiętam kiedy ona urodziła. Może któraś z was zaktualizuje listę :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
biedronka24, dzieki za relacje, liczylam na nia...z tego co opisujesz, nie bralas nic przeciwbolowego i jednak potwierdza sie,ze czasami na pollezace jest niewygodnie...najwazniejsze,ze ty i Oscarem zdrowi i wszystko dobrze sie skonczylo. bardzo dobrze, ze nie dalas sie wykurzyc z porodowki, bo wiem,, ze maja taka praktyke...
3mam kciuki , aby Oscarek dobrze sprawowal sie i mam nadzieje, ze ja uwine sie w 6h rowniez...
gratulacje dla kolejnych mamusiek :-)
Niespdziewanie znalazłam troszkę czasu wolnego,więc szybko piszę..
Skurcze zaczęły mi się w poniedziałek w nocy (właciwie był to już wtorek,bo 2:08 pierwszy).I od razu miałam co 10 minut i po 50s,1min. Do szpitala pojechaliśmy dopiero o 7. Okazało się,że miałam rozwarcie na 3cm i chcieli mnie wysłac do domu,ale powiedziałam,że nigdzie się z tąd nie ruszę. Więc mnie zostawili. W pewnym momencie miałam wszystkiego dosc i powiedziałam,że chcę miec cesarkę (chociaż i tak tego nie mówiłam poważnie,ale było ciężko). Czop odszedł mi dpiero w szpitalu,a wody mi przebijali. Po tym jak rozwarcie miałam już pełne,urodziłam po 1godz. Miałam trzy pozycje rodzenia. Trzecia,ostatnia była najdziwniejsza i dla mnie śmieszna,ale widac,że najlepsza dla mnie. Urodziłam na stojąco :). Mąż super mi pomagal przy porodzie. Bardzo się cieszę,że był przy mnie. Straciłam dużo krwi,ale wszystko ze mną w pożądku. No i z Oscarkiem oczywście też :D.
Ja mam nadal spiczasty, zadziorny brzuszek. Tylko teściowa bez przerwy twierdzi, że mi brzuch opadł. Niech sobie pogada. Ale chyba dzisiaj napina się częściej niż zwykle. Pewnie doszukuję się oznak porodu.
czesc,

ja wlasnie w domku siedze i mi dzis twardnieje i boli jak zaczynam chodzic...brzuch mi na pewno nie opada, a tak to za tydzien we wtorek odchodze na macierzynski i wszyscy juz czekaja na moje odejscie...ale jakos dziwnie czuje sie, bo wroce dopiero za kilka miesiecy...

milego wieczorku...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry