Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 cz. 34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec MARCEL
5.11: Paula81 - dziewczynka ZOSIA - szpital Zaspa
7.11: Asia_ce - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
4.12: dziób - synek Adam - szpital Zaspa
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.2.11
ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.2.11
betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 4.11
warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szp. Wojewódzki -> ptp.8.11
kascha - chłopiec -> ptp.13.11
Eve 7.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 8.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 9.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 8.11
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie dzięki :-)
Jakoś tu spokojnie dzisiaj :-) mamusie pewnie tula swoje dzieciaczki, a przyszłe mamusie???
Moze syndrom wicia gniazda :-)
ja ledwo oddycham,bardzo płytko,jakbym sie miala udusić.kolano troche przeszło....ech ciezko mi generalnie
nie wiem jak reszta dziewczyn ale ja codziennie "slucham"siebie, do tej pory nie mialam zadnych boli, skurczy a teraz chyba cos sie zmienilo, chcialabym juz urodzic i moze dlatego wszystko teraz wydaje mi sie podejrzane:)
To ja skorzystam z chwili, że mój starszak śpi i do was napiszę.

ZGAGA - to cholerstwo mnie kiedyś zamęczy. Faktycznie nasze babcie twierdziły, ze jak ma się zgagę to dziecko ma długie włosy....hmmmm moim zdaniem coś w ty jest. Dominik urodził się się z długimi kręconymi loczkami a wczoraj jak byłam u dr. Olszewskiego na USG to najpierw powiedział, że konkretną babeczkę mam w brzuszku a później dodał : " o, matko, jakie ona ma długie włosy" :-) Zaznaczam, że cały czas mam zgagę i chyba nic na nią nie pomoże, dlatego z utęsknieniem czekam finału :-)

Dzisiaj byłam u gina na kontroli i po zwolnienie
Zwolnienie dał mi do końca miesiąca chociaż termin mam na 25 listopada.

Zbadał mnie i stwierdził, że czop już odszedł :-)
Rozwarcie mam na 3 palce, ale jak powiedział, że gdyby się uparł to mogłoby być trochę więcej

Jego zdaniem powinnam urodzić w tym tygodniu, w tej chwili mam czekać na odpłynięcie wód albo na skurcze.Jak to on stwierdził, 1/4 porodu mam za sobą więc jak zaczną się skurcze to nie mam czekać do 5 minutowych tylko jechać wcześniej...

Co do cesarki to powiedział to co wiedziałam, że powie...
powiedział, że urodziłam pierwsze dziecko też nie małe (3720) to w tej chwili jestem w stanie urodzić nawet 5 kilogramowego bobasa ....
Aha no i stwierdził, że mam patrzeć na górne granice usg czyli bardziej na + niż na - czyli mała może ważyć nawet 4617...
a decyzję o cesarce zostawia kolegom z porodówki :-(

Powiem wam szczerze, że cholernie się boję :-(

Pytałam się jego o te drętwienia rąk i nóg powiedział, że w ciąży ma prawo tak być ...Spytałam się o te moje mdłości, które mnie od kilku dni trzymają, tak ma być bo to znaczy, że szyjka się rozwiera i skraca a co za tym idzie przygotowuje się do porodu.

Warbuziaczku Ty miałaś cesarkę, powiedz mi czy decyzja została podjęta o cesarce bezpośrednio na porodówce czy wiedziałaś o tym wcześniej???
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ojjka, ja cierpie na zgage i do tego towarzysza mi mdlosci, z wlosami to u mnie w rodzinie maja wszyscy bujne tylko nie ja, a maz rowniez ma dosc mocne, mowili mi , ze Blanka ma dlugie rzesy, ale zobaczymy w realu....

uwazam, ze lekarz powinien ci dac skierowanie, odstresowalabys sie, a nie, ze pierwsze urodzilas SN, a drugie to co, to pikus...nie sadze...

mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziesz tulic swoj skarb...
ojjka ja pojechałam do szpitala na KTG i przy okazji lekarz zrobił usg - wyszło ponad 5kg, więc doliczając błąd maszyny mogło być nawet ponad 5,5kg. Badanie potwierdził drugi lekarz, któremu tez wyszło 5kg i zatrzymali mnie na patologii. Wymierzono mnie tym sprzętem położniczym i lekarze mieli podjąć decyzję, o której ja się dowiedziałam dopiero w nocy - indukacja i cięcie. Bardzo chciałam rodzić naturanie, ale jednocześnie strasznie się bałam - postanowiłam zaufać lekarzom i choć gdzieś tam w środku gniotło, że nie udało się naturalnie, to myślę, że podjeli najlepszą decyzję dla mojej córki i dla mnie.
dziewczyny czy ktoras z was robila odplatnie badanie hbs i wr? ile kosztowało?
oraz czy to prawda ze te badania sa wazne 4 tygodnie??
hbs - 30zł (wrzesień)
wr - 15zł (marzec)
badanie w laboratorium synevo
nikt nie kazał mi powtarzać badań
jeszcze tak kontrolnie, bo mam przeczucie, że Natalia się rozpakowuje - hop hop - jesteś??
Kasiu31, witaj w naszym gronie.. chociaz ja akurat już bede miała około miesiecznego synka jak Ty bedziesz miec cc ;))
Beacia, ja nie mam zgagi.. i nie sądzę aby miało to wpływ na owłosienie :)) to tak samo jak wyczytałam, że jak matka miała dużo porannych mdłości i wymioty to jej dziecko bedzie bardziej inteligentne.. a ja nie miałam ani razu.. to co urodzę głupie dziecko... no nie głupiego łysola będę miała, heheheh :))
Kascha, fajnie że napisałaś coś o Zaspie, ja się tam wybieram już z niedługo.. i własnie też zapakowałam do torby kilka sztuk tych wkładów (a raczej takich pieluchomajtek..) skoro piszesz że nie trzeba to wyjmę, a napisz proszę jak to jest z używaniem tych gadżetów do porodu.. na tych piłkach i workach sako to z gołym tyłkiem się skacze? sorki, że takie pytanie, ale troche mnie to nurtuje.. jakoś mało higieniczne mi sie to wydaje ://
Crazy, może jeszcze się spotkamy na połozniczym ;))
Ojjka, to pewnie się cieszysz że lada dzień z Małą juz bedziesz.. skoro już masz ćwierć porodu za sobą, heheh
Mała ciężarówko, ja te badania (hbs i wr) robiłam około 22tc (jakoś w połowie lipca) a teraz moja gin powiedziała, że nie muszę ich robić drugi raz, bo wyniki były dobre.. więc nie wiem czy to prawda że 4 tyg są ważne, widocznie nie..

dziewczyny, te co już urodziły.. mam pytanie, czy Wy dostawałyście od szpitali jakąś wyprawkę? bo słyszałam że w różnych szpitalach w Polsce dają jakieś pudełka pełne skarbów przy wyjściu.. przeważnie jakieś próbki kremów, gazetki, maszynki gilette??
hehe, Aniu, własnie napisałam.. jestem jestem :)
spoko-loko, u mnie nic niczego nie przepowiada, więc jeszcze pobędę.. a od dziś zostało niby 10dni!
Natalia, musimy się spotkać na Zaspie na herbatce laktacyjnej :-) podobno ta ichnia jest przepyszna :-)

E tam z tymi teoriami naszych babć to przesada ale przynajmniej pośmiać się można :-)

ja nie zapomnę jak przyjechała do nas mama mego męża (kobitka ma teraz 75 lat) jak urodził się Dominik i codziennie kazała mi pić bawarkę bo będę miała wtedy więcej mleka :-) masakra...

Z tą 1/4 porodu to tłumaczył mi, że podobno te początkowe rozwarcie trudno jest posiadać więc powinnam się cieszyć, że już tyle go mam :-)

izulucha - powinien mi dać to zaświadczenie ze skierowaniem na cesarkę ale ogólnie lekarze w przychodniach jakoś mało chętni są ;-(
pewnie jakbym poszła do niego od samego początku prywatnie to dałby mi bez łachy...zobaczymy jak to mówi moja mama "Niech się dzieje wola nieba "

Tak poza tym to powiem wam, że nie chciałabym bóli dostać w nocy bo mojego męża to trzęsienie ziemi ani nic innego nie obudzi :-) Dojdzie do tego, że będę w nocy dygała na piechtę do szpitala.

Słuchajcie czy taksówkarze zabierają ciężarne do taksówki czy nie??? bo ja już zgłupiałam doszczętnie;-( jedni mówią, że tak inni, że nie :-(
to jak to w końcu jest???
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Olka, myslę że jak powiesz przy zgłoszeniu tel. że do szpitala na porodówkę, to mogą odmówić.. a jak już chłop przyjedzie to może Cie weźmie.. wkońcu ciężarnym nie powinno sie odmawiać, bo to źle wróży dla niego. :)))
a ta herbatka to nawqet nie mam pojecia jak smakuje.. z czego te herbatki wogóle są?? a poza tym to się rozminiemy.. Ty już bedziesz w domku jak ja pewnie będę dopiero sie szykować..
masz nadal mojego maila? jak bedziesz miała siły po porodzie, to możesz mi z domku napisać coś o Zaspie ;))
Ech, to ja będę mamą głupiutkiej, łysej kluski ;) Ani mdłości, ani zgagi.

Natalia, też się zastanawiałam czy na tej piłce to się ćwiczy w bieliźnie czy nie. W końcu chyba co chwilę badają więc pewnie bez majtek się chodzi.

Dziewczyny to ja też będę miała głupie dziecko, ale obrośnięte bo zgagę mam :)
Powiem Wam, że taka ustalona data na cc, to też plusy i minusy. Tak bez bóli to troszkę dziwnie i pewnie stracha będę miała okropnego :(

Podczytuję Was i zazdroszczę tym które już rozpakowane są i tulą swoje Maleństwa. Mi pozostało jeszcze cierpliwie czekać ponad miesiąc
taksówkarz bez problemu cie zabierze, przynajmniej ja problemu z tym nie mialam.
NataliaR i gani - też się zastanawiałam nad tą kwestią ;)))
na piłkę lub sako podłożyłam szpitalną ligninę (coś w tym stylu) i dodatkowo można sobie z łóżka ściągnąć podkład (ten taki łóżkowy)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry