Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 cz. 34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec MARCEL
5.11: Paula81 - dziewczynka ZOSIA - szpital Zaspa
7.11: Asia_ce - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
4.12: dziób - synek Adam - szpital Zaspa
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.2.11
ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.2.11
betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 4.11
warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szp. Wojewódzki -> ptp.8.11
kascha - chłopiec -> ptp.13.11
Eve 7.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 8.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 9.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 8.11
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak jest!! bedziemy trzymać kciukolce za Was ;))
a swoja drogą to sobie kupie tez no-spe bo nie mam, nie potrzebowałam w całej ciąży ani razu ;) ale skoro to taki "test" na skurcze porodowe to trzeba się ubezpieczyć.. heheh
Bogoosiu, ja bym pojechała. niech podłączą cię pod KTG i będą wiedzieli czy to już poród. przepowiadające po nospie przechodzą, porodowe podobno nie. nie zawsze skurcze są regularne... są wyjątki... możesz takim być. nie czekaj, najwyżej powiedzą, że to jeszcze nie teraz, ale będziesz spokojniejsza...
trzymaj się ciepło;)
czyli jak zaraz znikniesz na dobre to bedziemy wiedziały że jesteś w wojewódzkim ;)
Nie, nie dzwoniłam. Teoretycznie trzymam sie tego co mówily babki na SR, że jechać jak będą przez 3 godziny co 5-7 minut. Ja mam od 19 mniej więcej co około 8 minut. Poczekam jeszcze trochę, ale boli jak cholera jak już złapie :/
boGosia.. ale nie próbowałaś sie dodzwonić na izbe przyjeć położniczą do szpitala? i spytać co w takiej sytuacji robić, zeby Cie nie odprawili z kwitkiem..? i żebys skolei za długo nie przetrzymała...
Bogosia, jedź do szpitala. Może dadzą coś przeciwbólowego jeśli to jeszcze nie poród. Cały dzień się męczysz.
a my dziś miłą niedzielę spędziliśmy - obiad u "teścia", przyłożył się że ho-ho.. sam nawet makaron zrobił do rosołu!!! ;))) obdarował nas kartoflami i jabłkami przywiezionymi aż z podlaskiej wsi ;)
dał nam cały stos książek z bajkami, baśniami, opowiadaniami, itp.(specjalną półkę teraz musimy zamontować) niektóre to jeszcze z naszego pokolenia.. nie wiem skąd on to wszystko wziął, ale fajnie ;)))
a potem pojechaliśmy do tego nowego BlachRedWhite na Osowej... bardzo fajny sklep, ładna ekspozycja, bardzo fajne towary.. mebelki ;) tam też znaleźliśmy w promocji (do dziś!!) szafeczkę z przegródkami do powieszenia na ścianie nad łóżeczkiem, prawie taką jakiej szukaliśmy, więc zadowoleni ogólnie z niedzieli jesteśmy.. :)
powoli powoli możemy rodzić.. ale te 2 tyg jeszcze chciałabym wytrzymać ;-]
U mnie kiepsko :/ Myślałam że się rozejdzie, bo były nieregularne od 6 rano, czasami co 20 minut, czasami co 40, jak kąpiel to największa przerwa 54 minuty. Ale teraz od 18 są częściej i mocniejsze. a od 19 co około 9 minut i nie wyrabiam. Chyba będziemy jechać. A nam mówili że mają być co 5-7 minut przez 3 godziny i wtedy jechać już sama nie wiem, nie chcę w tym szpitalu za długo siedzieć :/
mi nic nie puchnie tylko boooli na potege,nie moge nawet usiasc:)na sedesie:)ani wogole nic.....posmarowalam jakims kompresem i zawinelam ale boli coraz mocniej
Olka, fajnie, że masz już Dzidzię w domu i możesz cieszyć się spokojnie macierzyństwem.

Bogosia, jak tam?
Mała ciężarówko mi czasem puchnie kostka i łydka też w lewej nodze. podejrzewam ze masz spuchniętą i to dlatego cie boli przy zginaniu. Mi jeszcze od jakiś dwóch dni puchną nadgarstki ale tylko czasami.
o jesteś Natalia, a już myślałam, że może się rozpakowujesz, bo zawsze bierzesz czynny udział w dyskusjach a wczoraj z powodu nieobecności w domku nic nie pisałaś, a u nas teraz brak odzewu to odrazu pada podejrzenie że się rozpakowujemy.
i tak oto w ten sposób się dziewczyny pilnujemy hehe :-)
u mnie dziś dobre samopoczucie! była u mnie koleżanka na pogaduchach, wypiłyśmy kawkę, wsunełyśmy opakowaie ciasteczek, zrobiła mi henne i manicure i odrazu humor mi się poprawił!
życzę udanego wieczoru!
a bola ktoras z was kolana?mnie jedno i to bardzo,przy zginaniu masakra:( coraz gorzej bo trwa juz to pare dni
Cześć dziewczyny :-) ja dzisiaj mam kiepski dzień. od wczoraj mnie mdli i jakoś nie chce przejść :-(

mała się rusza, na pewno leniwiej jak w poprzednie dni ale to pewnie na małą ilość miejsca w brzuchu.

słuchajcie mam coś takiego : bolą mnie pachwiny i podbrzusze na wysokości pachwin, takie kłucie połączone z ciągnięciem:-( ból lędźwi nad pośladkami i czasami bóle jak na @. Co to może być??

ogólnie samopoczucie kiepskie bo mnie wszystko boli :-(

Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Witajcie dziewczyny sorki ze sie nie odzywalam ale w sumie dopiero doszlam do siebie po porodzie zle znioslam polug jeszcze wyladowalam w szpitalu miedzy czasie bo zaczelam sie wykrwawiac z drug rodnych ale juz jest wszystko ok. Jestem strasznie szczesliwa mamuska moj synek bardzo ladnie spi tylko ok 4 trzeba sie obudzic dac cyca i spokojnie mozna do rana spac dalej. Jezeli chodzi o szpital w redlowie to jestem bardzo zadowolona polozna obecna przy porodzie super babka lekarz tez poprostu bajka mozna bylo sie posmiac i pogadac przy okazji naprawde wspominam bardzo milo jedyna nieprzyjemna osoba to oczywiscie byla pani na izbie przyjec ktora o 1 w nocy obudzilam. Widzialam ze dyskutowalyscie o lewatywie u mnie bylo tak ze co prawda w domu latalam do kibelka przed porodem ale jak przyjechalam do szpitala wypelnilam wszystkie papierki to pielegniarka zapytala czy jestem ogolona i czy chce lewatywe. Ogolona bylam a lewatywe mi zrobili w takim pokoiku gdzie odrazu byl kibelek. Pozdrawiam wszystkie mamusie i gratuluje a tym jeszcze nie rozpakowanym zycze lekkiego porodu i połogu przede wszystkim.
Dzięki dziewczyny :) Zobaczymy jak się rozkręci. Póki co łapią mnie czasami dalej po nospie co 6,6,24 minuty :) wiec różnie. Ale zrobię tak jak Betrisa mówiła, więc czekam dalej :) Boję się trochę.
Gani - nawet nie wiesz jakbym chciała żeby to jeszcze za parę dni było.
Chcieliśmy załatwić jeszcze krew pępowinową, miałam dzwonić jutro do babki, ale jak nie zdążę to podobno jest zestaw rezerwowy w wojewódzkim w razie czego.
Bogosia, no ej. Za tydzień rodzimy!! Ja już się nastawiłam ;) Trzymaj się dzielnie!! Mam nadzieję, że ból przejdzie.
tak to takie od krzyża właśnie. Zapisuj co ile. Jak przez 2 godz bedą co 15 min albo godzinę co 10 to już lepiej jechać. Nawet jakby były trochę nieregularne ale czeste to też lepiej jechać.Ja pojechałam jak miałam co 7 min przez jakieś pół godz. Wody nie koniecznie muszą pójść bo w prawidłowej książkowej ciaży powinny odejść przed samymi partymi. U mnie tak bylo.
No właśnie mam pól dnia i już mam trochę dość :)
Betrisa, ale to takie od krzyża że łapie, trzyma i puszcza? Bo ja tak mam i to chyba to, bo mam wyraźną granicę gdzie początek i gdzie koniec :) A do tej pory miałam tylko bóle jak na @. Normalnie zgłupiałam :)
Ale jechać to pojadę dopiero jak będą regularne. Teraz wzięłam no-spę forte, zobaczymy czy pomoże.
Ja bym chciała żeby jeszcze posiedział kilka dni, niech sobie wyjdzie Jasiek we wtorek 17 :)
bogoosia, trzymam kciuki,żeby to się szybko rozkręciło bo tak to ciężko sie męczyć długo. Ja miałam tak kilka dni przed pierwszym porodem i potem już miałam dosyć, to może trochę człowieka wymęczyć.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry