Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 cz. 34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec MARCEL
5.11: Paula81 - dziewczynka ZOSIA - szpital Zaspa
7.11: Asia_ce - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
4.12: dziób - synek Adam - szpital Zaspa
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.2.11
ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.2.11
betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 4.11
warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szp. Wojewódzki -> ptp.8.11
kascha - chłopiec -> ptp.13.11
Eve 7.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 8.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 9.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 8.11
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A u mnie coś dziwnego się dzieje. Nie wiem czy to skurcze, ale od 6 co jakiś czas mnie łapie krzyż i brzuch na kilka sekund, tylko że to takie bolące uczucie jakbym nie mogła się wypróżnić takie napięcie tam na dole łącznie z bólem @ :/ przestaje i za jakiś czas znowu. Czy to skurcze? Póki co nieregularnie, ale powtarzają się.
hej :-)

melduję się w nowym wątku :-)

dopiero nadrobiłam zaległości w czytaniu, tak pędzicie z tymi wątkami :-)

mi również puchną ręcę a w nocy na dodatek drętwieją, bardzo nieprzyjemny ból podczas tych drętwień odczuwam i przez to nie mogę spać, a nogi puchną mi mniej i tylko na wieczór!

od kilku dni mała strasznie kopie mnie w pęcherz i to strasznie boli. czy Wy też tak macie?? to bardzo nie przyjemne!

wogóle od kilku dni mała jest strasznie aktywna tak jakby już jej było bardzo ciasno w brzuszku i chciałaby wyjść. hmm... może urodzę jeszcze w listopadzie?!

życzę przespanej nocki- bo mi to coś nie chce się spać.

P.S jakoś Natalia ucichła, ciekawe czy czasami nie pojechała rodzić?! :-)
Ja też już się kładę, dzisiejszy dzień mocno pracowity był - chyba mam syndrom wicia gniazda :)))))))
Miłej, spokojnej i przespanej nocki dla wszystkich :)
Lidka - ja od jakiegoś czasu mam podpuchnięte nogi od kolan w dół, ale nie codziennie, natomiast palce u rąk też troszkę, widzę po obrączce, no i drętwiała mi dzisiaj trochę prawa ręka.
dziewczyny, ale pędzicie z tymi wątkami;) wróciłam do domku, odpalam kompa, a tam na godzinę czytania... ;)

Eve- możesz odezwać się do mnie na maila: tmamet@wp.pl
chciałabym podpytać o kliniczną...

macie spuchnięte ręce? właśnie zauważyłam, że strasznie mi dziś spuchły ręce, palce i czuję również stopy... jakbym wodą podeszła... macie tak? dziwnie się czuję... taka napompowana;)
miłej nocy- przespanej...
Bogosiaa dziekuje za termin,mam nadzieje ze ktorys z nich sie sprawdzi.Sama chyba wolalbym 20.11 bo wiem,ze wtedy na pewno bedzie moj lekarz w pracy.Bedzie nie zly ubaw jak ktorys tych dwoch terminow sie sprawdzi :-)

Gratuluje kolejnej mamusce :-)
Warbuziaczek dzięki, trochę mi się rozjaśniło :) A o pani Grażynce był wątek do AgusiaGda, ale właśnie spojrzałam że już odnalazłaś :)
Ewwa mam wielką prośbę - napisz jak wygląda wizyta pani Grażynki i czy jest płatna - będę bardzo wdzięczna!!!
jeśli chodzi o lewatywę, to położna wykonuje ją w gabinecie, a wy same drepczecie do kibelka - spokojnie dotrzecie! Ja kupiłam taką enemkę w aptece za 6zł. Jak się nie ma, to położne zrobią jeśli chcecie taką z mydła.
A ogoliłam się w domku (od 37tc raz na 5dni), tylko potem się okazało, że się goliłam nie tam gdzie trzeba i przed cesarką jeszcze raz mnie golono ;-)
Bogosiu - sale są 2,3 i 4 osobowe. 4os jest chyba tylko jedna - pooperacyjna. W sali jest czajnik, herbata, herbatka laktacyjna hippa i cukier. Jest też umywalka i ręczniki papierowe. Przy każdy łóżku jest dzwonek, więc jak coś się dzieje można dzwonić po położną. W każdej sali jest nocna lampka (nazwijmy to tak - po prostu nie jarzeniówa) - u nas paliła się całą noc. Maleństwa są w takich małych przeszklonych wózeczkach na kółkach i tylko w tych wózkach możesz poruszać się z dzieckiem po oddziale, np. na odwiedziny. Maleństwo stawiasz sobie w pokoju tam gdzie Ci wygodnie - ja miałam zawsze przy łóżku.
Jeśli wybrudzi Ci się pościel, szpitalny rożek itp. można śmiało prosić o czysty - panie salowe są bardzo miłe i nie robiły żadnego problemu z nową pościelą, nawet oferowały pomoc przy zmianie.
Koniecznie zabierz sztućce, bo jedzonko przyjeżdża w kartonikach i ze szpitalnych można dostać jednynie plastikowe.
WC - 3 kabinki, papier toaletowy zawsze był, nie zdarzyło mi się stać w kolejce.
Łazienka - 1 kibelek, 3 kabiny prysznicowe - bez szału, ale zawsze czysto i to najważniejsze. Też nie zdarzyło mi się stać w kolejce - kąpałam się zazwyczaj rano - koło 5-6.
A łazienki i wc są na oddziale położniczym (to nie te co na trakcie porodowym).
A no i w pokoju odwiedzin jest ogólno dostępna lodówka jakbyś potrzebowała - w zamrażalce zawsze można uświadczyć zmrożone okłady ;-)
Dzięki dziewczyny :)
Aga, przeczytałam właśnie że sama jechałaś za kierownicą :) w szoku jestem :))))))) szacun :)
ja ogoliłam sie w domu :)
Z goleniem chodzi tylko o higienę w połogu, aby potem się za przeproszeniem nie babrało z powodu bakterii, więc nie przyczepią się do kilku włosków :)
Aga, czyli w razie czego, jak będę miała swój wlewnik to one mi napełnią bez problemu? :)
Dzięki wielkie za odp :) Wiecie, to niby taka popierdółka, a dla mnie to takie głupie :)
A jak z goleniem? Ja oczywiście mam zamiar sama to zrobić, w sumie regularnie to robię i z lusterkiem ostatnio, ale jeśli powiedzą że niedokładnie bo może coś przeoczę? :) Ale to chyba nie chodzi o jeden czy 2 włoski, tylko generalnie o to żeby lasu nie było :))) Cóż za tematy poruszam :)
dziękuje za gratulacje :)))))))))))))))))))))))))))))))))
Bogosiaa, dali mi swoją lewatywe. Same "wpompowanie" mydlin trwa 2-4 min i idziesz do wc zaraz po na max 5 min :)))))
tym razem ani nie robiłam sama ani w szpitalu mi nie robili lewatywy. Byłam na nią nastawiona i w sumie się zdziwiłam
Ojjka - takie coś:

http://www.burak.pl/?run=PageOffer&Wyszukiwarka_query=Zestaw+Do+Lewatywy+Enema+Syringe&PageOffer_sid=92&PageOffer_sklep=632

też macie podobne, czy zupełnie coś innego? A może można kupić sam płyn żeby do tego mojego wlewnika wlać i nie paprać się z rozrabianiem wody z mydłem? Kiedyś chyba u nas na forum któraś z Was mówiła o takim czymś w buteleczce na literkę K chyba :) ale nie pamiętam :)
Mi też się brzuszek jeszcze nie obniżył. Brałam dość długo nospę i dopiero odstawiłam w tym tygodniu, więc te skurcze jak bóle @ nie są u mnie często. Dzisiaj trochę popracowałam w domku ze ściereczką itp, więc może coś przyspieszy. Choć chciałabym żeby w miarę w terminie się Jasiek urodził. We wtorek miałam lekko skróconą szyjkę i rozwarcie jak od 3 tygodni na 1 palec czyli około 2cm. Więc nie wiem co to prorokuje. A wczoraj jak dość długo łaziliśmy z mężem to na wkładce jak do tej pory miałam wydzielinę taką normalną, to teraz miałam taka bardziej rozciągliwą, ale w ilości takiej samej i takiego samego koloru. Więc to raczej nie czop :)
gani w pierwszej ciąży to brzuszek też mi się w ogóle nie obniżył :-)

bogosiaa to co to za zestaw za 60 zł chyba jakiś kosmiczny ;-)

Mi położna powiedziała, że lewatywa wzmaga skurcze i zasugerowała właśnie żeby ją zrobić w ostatniej chwili prawie, że wychodząc z domu :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry