Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE ***65***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

***LISTOPAD***

5) Kasia26 2----------------- > 6 listopad
6) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
7) joanka -------------------- > 16 listopad
8) bociany ------------------- > 19 listopad, dziewczynka:)Natalka -ZASPA
9) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
10) fiona2-------------------- > 21 listopad
11) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
12) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
13) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
14) Daliaa -------------------- > 27 listopad, dziewczynka, Dalia
15) goralka------------------- > 29 listopad, chłopiec, Karolek

***GRUDZIEŃ***

16) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
17) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
18) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
19) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
20) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
21) megus ------------------- > 16 grudzień
22) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
23) agata84------------------ > 24 grudzień
25) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) Majaki - Konstanty :), 3210 g i 53 cm, ur. 9 listopada
3) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
4) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
evilek..finko..-rozumiem,ze Wy nie macie tego problemu opuchlizny stóp..nóg ..i dłoni? Cholipa...szkoda ze nie mam cisnieniomierza to bym sobie sprawdziła...
image
Evilek, wysłałam :)

Justi - szczerze mówiąc, nie... Latem troszkę puchły mi stopy, ale to chyba bardziej z gorąca, teraz nic... Palce sprawdzam co jakiś czas, żeby zdążyć zdjąć biżuterię, ale też nic. Ale sama widzisz, to różnie bywa. Anti-Fiona ;) pisała, jak jej puchły nogi (jedna chyba zwłaszcza) pod koniec... Nie ma reguły...
[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
hmm....mi latem wlasnie wogole nie puchły..mimo gorąca...A teraz.... grrrrrr........:/
image
just - odnośnie body - ja miałam i z krótkim i z długim rękawkiem body, chodzi o to, ze jak zabierasz z krótkim to będzie trzeba założyć jeszcze jakąś koszulkę z długim rękawkiem i dopiero śpiochy, jak zakładałam pajacyka z długimi rękawami to pod spód body z krótkim rękawem
justi juz pomalowalam ale takim bezbarwnym, wiem ze innym nie mozna:P

justi mi wieczorem puchna kostki ale tak delikatnie, odcisklaja mi się skarpetki tylko
Finka dziękuję za namiar na położną
cześć dziewczynki-mam pytanko czy wam też się tak bardzo chce spać. myślę sobie,że znów koło zatoczyło rundę -na początku ciąży spałam jak szalona i na nic nie miałam chęci-tera jest podobnie mogę rano wstać, zjeść śniadanko chwilkę się pokręcę po domu i uderzam w drzemkę dość długą a potem idę szybko spać. Hmmmmm mama wrażenie, że przesypiam dużą część dnia. Czy to dobrze????A może to jakiś zwiastun porodu w końcu mało mi zostało.
goralka z tym spaniem to chyba tak,że organizm siły zbiera.U mnie od tygodnia obowiązkowo spanie w dzień musi być:))dziś znowu prawie 2 h zaliczyłam,a teraz wcinam pyszne placuszki z serka homogenizowanego:)))znalazłam przepis w necie -pychotka
1 serek
cukier waniliowy
2 jajka
mąka koło 100 gr
łyżka cukru
ubijamy piane z białek,reszte skłądników łączymy,dodajemy do nich pianę,mieszamy i na gorącą oliwkę na patelnie kłądziemy placuszki
image
jak to dobrze, że ktoś podobnie jak ja zbiera te siły bo raźniej mi jest zwłaszcza, że doskwiera mi bardzo i brak ruchu, jakiejkolwiek inicjatywy -to jest i była bolączka ciąży.A teraz znów to spanie... No ale skoro nie tylko ja to pocieszające.
Ojj zaraz na drugą stronkę spadniemy tak cichutko u nas:)
zaraz do wanny wskakuje,krzyż pobolewa co jakiś czas ale pewnie znowu nic się nie będzie działo.Justyna pewnie ma dzidzie przy sobie,Daliaa też:)ciekawe kto następny??:)
image
Majaki-dzieki za odpowiedz:)Pakuję wiec body z krótkim tez:)
Booozee.....dziewczyny..ja jestem załamana..z godziny na godzine patrze jak moje stopy rosną w oczach..Pewnie myslicie ze przesadzam..ale naprawde czuję jak mi puchną i co godzinę sa coraz wieksze...mam wrazenie jakby mialy zaraz peknąć... Byla u mnie bratowa ,dopiero co poszła,ale jak zobaczyla te moje nogi to zbladła...Jutro ma mi przyniesc jakies buty dwa rozmiary wieksze od moich,bo normalnie nie bede miala w czym wyjsc w poniedz a musze do ginki dotrzec.Jeszcze nawet niewiem czy uda mi się je założyc...:/
image
Jeeeezuuu kochany.... niewiem juz co robic..stopy mi zaraz chyba pękną....Jak troche poruszam palcami to ból juz jest ...Jakos przetrwam weekend a potem bede chyba szukac kogos z samochodem zeby mnie zawiózł do ginki...bo przeciez kurde nie pojde sobie na autobus w laczkach domowych...:] I wogole brzuch mnie boli w dole...Nie mowiac juz o tym ze Sarka dzis wogole nie daje znaku zycia... Wszyscy mi mówią ze urodze jeszcze w tym miesiacu.....Ooo reety.....reety....
image
dziewczyny normalnie trzymam za was kciuki znaczy sie za wasze rozpakowanko :)), ja niestety czekam na kolejne rozczarowanie z powodu nietrafnego miesiaca. Hm no mam zachcianki itp ale cycorki bola na maxa na tydzien przed okresem achhh ale co tam sie nie poddaje :))
Witamy:)

Cisza wśród rozpakowanych?
Dziewczyny pewnie z dzieciaczkami już:)
A nasz Jasio śpi, ma katarek bidulka, i ciężko mu oddychać...Ale dzisiaj przyjezdza pani doktor na kontrole z wizyta , to sie moze troszke cos mama uspokoi o maluszka;/..

A tak to Jasiek tylko je i śpi..narazie..i żeby tak pozostało:)

image

image

hej mamcie,ja w dwupaku...ehh od 5 do prawie 7 nie spałam,potem jeszcze do 9 się kimnęłam.Zaraz ide na zakupy ale szaro jest..
image
ja tez jeszcze 2w1, wlasnie wstalam i zjadlam sniadanie:) maz pojechal zmienic opony a pozniej na budowe do brata....jak wychodzil ja do niego: masz naladowany telefon? hehehe boze po co ja go tak strasze....no ale samej tu siedziec to od razu jakies dziwne mysli przychodza:P

ojj cisza,dziewczyny śpią albo się rozsypują:)od 5 rano śniła mi się sałatka grecka i mandarynki:))sałatke już zjadłam a mandarynki czekają:D
dziś mnie jakoś biodra bolą i dół brzucha,pierwszy raz od początku ciązy problem ze skarpetkami miałam,żeby założyć ,brzuch bolał.
Ania dobrze,że Jasio grzeczniutki.Justi jak nogi dalej spuchnięte??
image
Hej, dziewczeta! No, ciekawe, co tam u Justyny i Dalii...
Ja dzis w niespecjalnym nastroju, dzien jakis szary....

Justi, na stopy moze te kapiele w wodzie z cytryna pomoga? Probowalas juz?
[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
czesc Kochane:) Aaale cisza...pewnie co niektóre w szpitalach juz z maluszkami:)
Moje stopy.....nic anic sie nie zmieniło...Spalam całą nockę z nogami na poduszkach,piramidę sobie wręcz zbudowałam i nic..zero zmian...Musialam dzis odkurzyc mieszkanko ale jak jestem na nogach z pół godziny to ustać się nie da,bo aż palą i pulsują..no i oczywiscie super wielkie balony nadal:/ Dzis mam zamiar wlasnie je troche pomoczyć w wodzie z cytrynką... Czekam na bratową..ciekawe czy zmieszczę się w buty ktore mi przyniesie..Ojj cienko to widzę cienko..:/
image
hej hej. ja właśnie wstałam mnie też spanie dopadlo, no ale wstałam o 8:30 i poszłam na spotkanie z pania położna. jakoś mi lepiej jak wiem że ona będzie przy porodzie, a cały czas miałam nastawienie że nie chce położnę, ale tylko cielak nie zmienia zdania. Przespacerowałam się kawałek i myślaąłm że nie dojdę tak mnie krocze i dół brzucha bolały. Maluch jest juz nisko.
wczoraj byłam u lekarza, kuba waży 3100, szyjka na razie zamknięta no i odstawiamy powoli leki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry