Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUŚKI CZ.15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111-chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah- synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej Gosia - Perełka, ale brzuch Cię boli bo ciągnie? Czy jest jakiś inny powód? Mnie boli pęcherz w nocy, jak się przekręcam z boku na bok, ale oprócz tego jest ok. Mała też się odezwała, bo miała półtora dnia, gdzie nie czułam prawie w ogóle kopnięć, ale już jest wszystko ok :)
Agusia, wejdź na swój profil i wklej w sygnaturze suwaczek, np ze strony baby gaga, tam po wpisaniu swojej daty porodu, automatycznie generuje się kod, który trzeba wkleić właśnie w sygnaturze.
Dziewczyny czy u Was tydzień ciąży zgadza się z tym na suwaczku? U mnie pokazuje 27, a wg kalkulatorów na necie jestem w 28.
Paula dobrze pokazuje Twój suwaczek - pokazuje, że jesteś w 28 tygodniu, a dokładnie, że skończyłaś 27tydzień i 3dzień - tak jak z wiekiem - powiedzmy, że urodziłaś się w maju 1981r., więc jesteś w 29roku swojego życia, ale mówiąc dokładnie masz 28lat i 3 miesiące - wszystko w porządeczku :-)
czesc,
nie odzywalam sie, bo mialam urlop i bylam u mamy w gdansku.

jezeli chodzi o wage to u mnie na razie 0 kg, a to juz 22 tydzien, ale juz zaczyna brzuszek ciezki tez byc.

dziewczyny chcialam was przestrzec, bo ja troszke olewalam sprawe itp. podczas urlopu zarazilam sie grypa jelitowa od synka mojej kuzynki, ktorego widzialam tylko 3h. po prostu wymiotowalam dalej niz widzialam, chcieli podlaczyc kroplowke plus zatrzymanie w szpitalu, ale zaczelam przyjmowac plyny tzn tylko miete i puscili do domu. teraz bardzo uwazam, czy ktos kolo mnie nie choruje itp, bo nic nie wiadomo tylko ja zachorowalam. w pracy dwoch kolegow miala swinska grype , a ja nic nie lapalam, a tu na urlopie taki pech. bylam sama wsciekla na siebie. na szczescie po ok. 4 dniach wszystko wrocilo do normy.

we wtorek mam usg, ale mala kopie i tylko maz nie moze poczuc jak kladzie rece, bo wtedy spokoj. najbardziej odzywa sie w nocy i nad ranem.
Bardzo dziekuje Paula tobie za pomoc,bo sama nie wiedzialam co z czym ugrysc.Pozdrawiam :-)
izulucha naprawde nic nie przytyłas.????ni grama????????????
Hej Paula boli bo trochę ciągnie, a trochę jakby twardnieje, jak przy wzdęciach i wtedy zaczyna mocno kuć. Ale podobno tak może być, więc po prostu się oszczędzam.

Z chorobami nie ma żartów, wystarczy że organizm lekko osłabiony (nawet o tym nie wiemy) a tu pech. Ja np tak złapałam półpaśca, nie wiedzieć kiedy i skąd, ale już jest ok. Najbardziej boje się grypy.
O a tu mi źle suwaczek chodzi, bo na innym forum mam ok 22 tydz i 1 dni...no ale to taka mała różnica :)
ja mam wciaz taki twardzy brzuch,powinnam juz zmienic nik z małej ciezarówki na TIRA ! a co bedzie dalej? LOKOMOTYWA?
mala ciezarowko, jeszcze nic nie przybralam, ale ja wazylam przed ciaza bardzo duzo( mialam nadwage) i mialam zalecenie schudnac, ale nie zdazylam...a w ciazy max mam przytyc 8kg, zobaczymy czy uda mi sie. nie sadze.
najwazniejsze, ze dzidzia jest zdrowiutka, a jutro usg...
Ja na razie ma 7 kg na plusie. Zobaczymy z jakim wynikiem skonczy sie ta ciaza :)
A ja mam juz 9 kg na plusie;( jem normalnie i nawet słodycze całkowicie odstawilam bo nie mam wogule na nie ochoty... nie wiem od czego to zależy...
ja przytyłam 7,5 kg a jestem w 26 tc i tez sobie nie pozwalam. Jem jedynie w ogromnych ilosciach nektarynki. waga mnie przeraża jeszcze 3 m-ce!!!!
ja przytyłam 7,5 kg a jestem w 26 tc i tez sobie nie pozwalam. Jem jedynie w ogromnych ilosciach nektarynki. waga mnie przeraża jeszcze 3 m-ce!!!!

mój suwaczek
Ja przytyłam tylko 2 kg....lekarz mówi że to dobrze, ale wg książek i tego co piszecie to troszkę za mało. Może w 6 mc nadrobię :)
czy was tez boli w tym miejscu gdzie dzidzia kopie?bo mnie pokopie i zaraz zaczyna mnie bolec,w podbrzuszu.niewiem co ona tam wyrabia.ihihih.
mnie nie boli, ale ja mam delikatne kopniaczki, ale widac i czuc je dokladnie.
U mnie waga +6. Czasem też boli jak mała kopnie, albo jak się rusza i widzę na brzuchu gołym okiem, ale to taki krótki ból, jakby dzidzia haczyła o nerw.
mnie też często boli, alt to miły ból :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry