Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUŚKI CZ.15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111-chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah- synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zakładam nowy watek,zapraszam
A więc uaktualniany listę uwzględniając perełke :-)
I znowu dziewczynka :-)
A macie dziewczyny już imiona wybrane?

Listopad 2009:
7.11: Aga111 - chłopiec

Grudzień 2009:
5.12: medullah - synek :)
13.12: Dorotaaaa - córeczka NATALKA
14.12: Perelka82 - dziewczynka
26.12: sara03 - dziewczynka
Perelka zgłasza dziewczynke...kiedyś tam pisałam, ale wiadomo mogło umknąć :)
Hej!
Uaktualniam listę i oczywiście dopisuje płeć mojego maleństwa!
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki!!! :-)

Listopad 2009:
7.11: Aga111-chłopiec

Grudzień 2009:
5.12: medullah- synek :)
13.12: Dorotaaaa córeczka NATALKA
14.12: Perelka82
26.12: sara03 - dziewczynka
Ewwa nas w poniedziałek nie będzie, ale wybieram się w środę na 18 na laktację (tylko dla kobiet spotkanie).
Ja mam sporo ubranek po córeczce mojej siostry, dokupuję jedynie coś extra dla synusia. Mam też pościel i rożek w kolorze pistacji- wielka wygrana na aukcji na allegro, łóżeczko od siostry. Namiętnie oglądam wózki na allegro i też chciałabym kupić używany- podobają mi się wózki firmy Baby Desing Atlantic. Cena całkiem całkiem a i wygląd niczego sobie. Poza tym wózki mają dobre opinie.

Z pęcherzem mam podobne sensacje. Wieczorem przed snem mam pielgrzymkę do wc z 5-7 razy a rano biegnę prawie z płaczem. Maluszek leży tak nisko. Kręci sie i wierci jak szalony. Skóra czasami tak mi sie napina na brzuchu, że az boli. Ale nie ma piekniejszego widoku jak ruch brzucha, jak kopniak. ciagle głaszczę sie po brzuchu i mam rogala na ustach :D W środę zaczęłam 27tc, coraz bliżej porodu - mam cykora!
Dzięki dziewczyny za gratulacje :) Cieszymy się strasznie :)
Mała Amelka ma 24cm. razem z nóżkami oczywiście :)
Mała ciężarówko życzę udanego wypoczynku, podziwiam Cię tyle czasu bez TV :)
Ja jestem od dwóch tygodni na nowym mieszkaniu i od dwóch dni mam TV i net. myślałam, że zwariuję :) ale brak tv to pestka w porównaniu z bałaganem jaki panuje przy remoncie.
Niestety nie mieliśmy wyjścia i musieliśmy przeprowadzić się do nowego i dopiero remontować
hi hi, rozumiem z tym Londynem...

biedronka, wszystko bedzie dobrze i zobaczysz wszystko uda sie tak, jak zaplanowalas, fakt, jest troche z tym zachodu, szczegolnie jesli jest sie tak daleko od PL, ja pamietam, ze bylam tydzien przed slubem, aby wszystko dograc itp. i tydzien po, aby odpoczac po calym tym weselichu.
ja rodzicom dalam kwiatki, i kartki z podziekowaniami, ktora pozniej tesciowie zostawili , a ja ja znalazlam w ksiedze gosci ( hmm no comment)- nawet nie wiem czy ja oddalismy czy po prostu sobie zostawilismy i mojej mamie , dalam voucher do spa, bo w sumie to ona miala najwiecej biegania.
Izulucha pzeczytałam wątek.Nie mieszkamy Londynie i nie uśmiecha mi się tam jechać.Czasu nie ma.Ale dziękuję za informację :).Cały czas pracuję i za dwa tygodnie jedziemy do Polski.Ślub mamy 12 września,a tu tyle do załatwienia.Mam coraz większy stres i na dodatek nie wiem co dać rodzicom na podziękowanie :(
Gratulacje dziewczynek też bardzo bym chciala mieć corcie ale okaże sie za tydzień. Co do zakupów dla maleństwa to kupilam kilka rzeczy: 3 szt. body, 3 pajace, 2 kocyki, pieluchy tetrowe 10 szt. Dostalismy wanienke i łóżeczko, a wózek may dostać od chrzestnego to tyle. We wrzesniu wybieram sie jeszcze na male zakupy do uk :)
Czy któraś z Was idzie może do SR przy Majewskich na Zaspie w najbliższy poniedziałek na godz. 19? Ja w końcu wczoraj zadzwoniłam tam i się wybieramy z mężem...
no to udanego weekendu mala ciezarowko,

betrisa, faktycznie przed toba masa roboty, ja musze tylko wymienic podloge w malym pokoiku i pomalowac sciany tzn odswiezyc i to wszystko, problem w tym, ze jest brak czasu, tzn.moj maz go nie ma i nie wiemy kiedy bedzie mial plus non stop goscie, ale z tego ciesze sie.

Biedronka, przeczytalas watek, bo wspominalam o tej klinice ultrababy w londynie. ps. kiedy masz slub?
u nas tez kupe pracy bo my dopiero pare miesiacy mieszkamy na nowym:)i sporo rzeczy nie mamy.........np telewizji,od grudnia nic w tv nie widzialam i powiem wam ze da sie bez tego zyc,tesknie jedynie za wiadomosciami na tvn,...hihihi

mebli tez mamy mało,musimy jakas komode kupic,polki w lazience i mnostwo innych.

dziewczyny milego wekendu !wracam w niedziele wieczorem

ps.Liwia kopie na maksa,kreci sie jak na karuzeli;)
u mnie to najpierw trzeba się z domem uporać. Do końca sierpnia na zewnętrz robimy elewację i kostkę. Ciągnie się to i ciągnie. We wrześniu wezmę się za pokój starszego, trzeba mu kupić meble i łóżko. Do nas do sypialni szafkę na ciuchy dla nowego, przestawić łóżko dla małego do nas. Szafę do zabudowy zrobić w korytarzu. łazienkę na dole skończyć.Przejrzeć przeprać ciuszki po starszym,które się nadają. Kupić wózek. W pażdzierniku wyprawka. Takie plany. Masa roboty.
Ja również gratuluję ziewczynki Kasia31.
Mam już też sporo ciuszków dla synka,kocyki,ręczniczki i wózek też już jest.Jeszcze teraz czekam na łóżeczko.
czesc KAsia31,gratuluje dziewczynki !!widze ze płec zenska rzadzi w grudniu!

Kasia ja kupilam ten monural jedna saszetke(33 zeta)wziełam i jak narazie rano nie budze sie z tym okropnym bolem,ale i tak czasem pobolewa,tylko ze juz sama wiem ze to dzidzia tam uciska bo czesto skacze w tych okolicach i czasem jak sobie tak pokopie to potem lece do lazienki.wiec to normalne.
Dzisiaj sie wazyłam znowu i juz razem 5 kg na plusie!!sama nie wierze!
Długa twoja corcia,ale to z nozkami razem tak???Moja W 19/20 tyg miala tez ok.300 gram i 14 cm bez nozek.

Dzisiaj jedziemy na wekend na domek nad jezioro:)trroche chłodno,mam nadzieje ze mnie tak nie przewieje
Kasiu, gratulacje dla coreczki...

ja jeszcze powstrzymuje sie przed kupnem sukienusi, ale ciezko oprzec sie...
Cześć dziewczyny.
Mała ciężarówko jak Twój pęcherz ?? Ja mam to samo co Ty.
W ciągu dnia znośnie, choć często sikam, ale w nocy koszmar :(
Przewracając się z boku na bok strasznie boli i muszę wstać na siusiu i tak po kilka razy w nocy...
Wczoraj byłam na badaniach, będziemy mieli córeczkę :)
Malusia ma już 300g i długa jest na 24 cm :)
Co do moich kilogramów, u mnie waga dopiero teraz zaczyna iść w górę i jestem ponad kilogram na +
Ciuszków mam już całą masę, ale mam obsesję i wciąż coś kupuję. Teraz jak wiem, że będzie dziewczynka to obawiam się, że wpadnę w szał zakupów :)
Ja mam już komplet ciuszków, chociaż dużo w rozm. 56, nie wiem czy nie będę musiała dokupić więcej 62.
Dostałam przewijak, mam też 1 komplet pościeli i poszewek, jeden ręczniczek i parę zabawek :)
Z wózkiem, łóżeczkiem i materacykiem jeszcze czekamy, pewnie jakoś niedługo, we wrześniu jak się uporamy z remontem.
A jest jeszcze dużo małych rzeczy, przydatnych, typu śpiworek, kocyki, kosmetyki..ale to później.
ja w sumie chcialabym spisac liste, co potrzebuje i zobaczymy.

ja tez lozeczko tez pozniej, nie mam gdzie tego postawic po prostu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry