Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUŚKI CZ.15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111-chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah- synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile wazna jest recepta?chyba musze wykupic monural,boli mnie chyba pecherz,niewiem czy to dzidzia uciska czy co.niewiem jak to odroznic.lekarka mi zapisała bo mowilam ze czasem mocno boli ze wstac nie moge.tak jak dzisiaj.
do tego wszystkiego mialam nad ranem skurcze w obydwu lydkach i na czworakach do lazienki...bol taki ze nogi prosto nie moge postawic
www.dobrypoczatek.boo.pl

Napisałam właśnie maila do tej szkoły, na stronie jest napisane - koszt 200zł. Zobaczymy co Panie odpiszą :)
Hej Dziewczynki :)
Wczoraj byłam na wizycie, wszystko super :) Jasiek kopie dzisiaj od 5 rano :) Ja przed ciążą ważyłam 48,5kg, teraz mam 57 czyli +8,5(!!!)i śmiać mi się trochę chce bo w życiu tyle nie ważyłam i na początku to zlewałam, ale teraz to chyba czas zacząć to kontrolować :) Wczoraj zaczął nam się 26 tydzień, więc tak mi się wydaje, że chyba właśnie teraz jest największy przyrost masy - aż strach się bać bo apetyt taki że hej :)))
Rozmawiałam wczoraj z moją lekarką na temat szpitala Wojewódzkiego - bo tam chyba chcemy rodzić. Nie można tam mieć swojej położnej, ale podobno wszystkie pani położne są bardzo fajne (poza jedną panią Zosią, która potrafi mieć humory, ale podobno jest najlepszym fachowcem:) Jest sala odwiedzin, jeśli nie mam miejsc to oczywiście odsyłają do innego szpitala. Są 2 szkoły rodzenia powiązane ze szpitalem, jedna to ta przy szpitalu kolejowym, nazywa się Cud Narodzin, a druga mieści się koło sklepu Mama i Ja we Wrzeszczu-Zaspie i tą mi lekarka polecała, dlatego, że w tej szkole pracuję położne które pracują na porodówce w Wojewodzkim i podobno są super. Zdziwiłam się tylko, bo podobno te szkoły kosztują 200-300zł, ale jeszcze nie sprawdzałam.
Ja jestem po 2 tygodniowym urlopie w górach, nie wspinaliśmy się ale łaziliśmy duuuużo, a teraz w ten weekend była u nas moja Mama i też zrobiliśmy mnóstwo kilometrów i czuję się dobrze, czasami brzuch ciągnie, no i jak siadam to krzyż czasami leciutko poboli, ale generalnie mimo tego że ciągle gdzieś intensywnie chodzę to jest dobrze :) Nawet dostałam pozwolenie na wyjazd do Belgii na tydzień za miesiąc od mojej Pani doktor :) A glukozę (od razu miałam 75) po 2 godzinach miałam strasznie mało bo 56. Pozdrawiam Was serdecznie :)
betrisa, ja tez nie wiem, jak z ta waga.fakt prowadze b.aktywnie sie i przeprawa w metrze 1h to dla mnie niezle cwiczenia hi hi hi

wrzuce zdjecia z Leby, dosc aktualne i zobaczycie o co mi chodzi z ta moja waga...

a tak to przyszla chrzestna zaszalala i zrobila pierwsze zakupy dla swojej chrzestnicy: fotelik- bujaczek ( fisher price rainforest) oraz mate edukacyjna biedronke z mamas and papas. siostra ma fiola na punkcie zwierzat plus Afryki.
to ja widze,że najwięcej przytyłam:( nie wiem jak to możliwe zeby nic nie przybrać. To wy po finale będziecie wyglądać od razu jakbyście nie rodziły. Ja w piewszej miałam 12+ i uważałam,że to dobra waga. Bardzo szybko zrzuciłam i wróciłam do figury .Teraz chciałabym max 15, zobaczymy jak będzie. Jem normalnie 10 + jakoś się trzyma od miesiąca ale jeszcze ok 11 tygodni....
Mnie też boli gdy kopie, ale to całkiem miłe :)
mnie też często boli, alt to miły ból :)
U mnie waga +6. Czasem też boli jak mała kopnie, albo jak się rusza i widzę na brzuchu gołym okiem, ale to taki krótki ból, jakby dzidzia haczyła o nerw.
mnie nie boli, ale ja mam delikatne kopniaczki, ale widac i czuc je dokladnie.
czy was tez boli w tym miejscu gdzie dzidzia kopie?bo mnie pokopie i zaraz zaczyna mnie bolec,w podbrzuszu.niewiem co ona tam wyrabia.ihihih.
Ja przytyłam tylko 2 kg....lekarz mówi że to dobrze, ale wg książek i tego co piszecie to troszkę za mało. Może w 6 mc nadrobię :)
ja przytyłam 7,5 kg a jestem w 26 tc i tez sobie nie pozwalam. Jem jedynie w ogromnych ilosciach nektarynki. waga mnie przeraża jeszcze 3 m-ce!!!!

mój suwaczek
ja przytyłam 7,5 kg a jestem w 26 tc i tez sobie nie pozwalam. Jem jedynie w ogromnych ilosciach nektarynki. waga mnie przeraża jeszcze 3 m-ce!!!!
A ja mam juz 9 kg na plusie;( jem normalnie i nawet słodycze całkowicie odstawilam bo nie mam wogule na nie ochoty... nie wiem od czego to zależy...
Ja na razie ma 7 kg na plusie. Zobaczymy z jakim wynikiem skonczy sie ta ciaza :)
mala ciezarowko, jeszcze nic nie przybralam, ale ja wazylam przed ciaza bardzo duzo( mialam nadwage) i mialam zalecenie schudnac, ale nie zdazylam...a w ciazy max mam przytyc 8kg, zobaczymy czy uda mi sie. nie sadze.
najwazniejsze, ze dzidzia jest zdrowiutka, a jutro usg...
ja mam wciaz taki twardzy brzuch,powinnam juz zmienic nik z małej ciezarówki na TIRA ! a co bedzie dalej? LOKOMOTYWA?
O a tu mi źle suwaczek chodzi, bo na innym forum mam ok 22 tydz i 1 dni...no ale to taka mała różnica :)
Hej Paula boli bo trochę ciągnie, a trochę jakby twardnieje, jak przy wzdęciach i wtedy zaczyna mocno kuć. Ale podobno tak może być, więc po prostu się oszczędzam.

Z chorobami nie ma żartów, wystarczy że organizm lekko osłabiony (nawet o tym nie wiemy) a tu pech. Ja np tak złapałam półpaśca, nie wiedzieć kiedy i skąd, ale już jest ok. Najbardziej boje się grypy.
izulucha naprawde nic nie przytyłas.????ni grama????????????

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry