Widok
LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24
Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html
Rozpakowane
17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280g, 56 cm - SN
Dwupaki
LISTOPAD:
1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK Oliver
4.kaasiak - 7.11
5.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
6.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia
GRUDZIEŃ:
21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html
Rozpakowane
17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280g, 56 cm - SN
Dwupaki
LISTOPAD:
1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK Oliver
4.kaasiak - 7.11
5.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
6.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia
GRUDZIEŃ:
21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
witam się w nowym watku
no ladnie sie nam zaczelo - rozpakowywanko
ja sie spakuje jak mi dojdzie przesylka z allegro
moj maluszek wazy 2700 ;-) a termin mam cos okolo 21 .11 i jest ulozony glowka w dól
troche mam maly doł bo mojemu nie wyplacaja wyplaty niestety takie uroki pracy na budowie wczesniej to chociaz dawali jakies zaliczki a teraz caly czas tylko slyszy ze kasa bedzie na dniach
no trudno jakos bedzie trzeba sobie poradzic
no ladnie sie nam zaczelo - rozpakowywanko
ja sie spakuje jak mi dojdzie przesylka z allegro
moj maluszek wazy 2700 ;-) a termin mam cos okolo 21 .11 i jest ulozony glowka w dól
troche mam maly doł bo mojemu nie wyplacaja wyplaty niestety takie uroki pracy na budowie wczesniej to chociaz dawali jakies zaliczki a teraz caly czas tylko slyszy ze kasa bedzie na dniach
no trudno jakos bedzie trzeba sobie poradzic
Kochane widzę że akcje porodowe się rozkrecaja!!! My jutro wracamy do domku,czekam na to niesamowicie i opisze wam co i jak,narazie powiem wam tylko tyle że jak coś was niepokoi to od razu jedzcie nie ma na co czekać , i nie dajcie się zbyć z izby przyjęć !!! Rodzilam siłami natury ale nie jestem chyba jeszcze gotowa by o tym mówić :-) powodzenia
Basieniak, Ty powinnaś sie rozpakować jako ostatnia bo kto bedzie zakładał nowe wątki i pilnował porządku ;)
Kurcze, ale sie mamuśki rozkręcają! ja tez chce juz urodzic bo nie mam siły na nic! moj wymarzony poród:
8 rano (bede wypoczęta) - skurcze od razu co 2 min
9 - IP
10 - parte
10.15 - dziecko zdrowe i urodzone
Proszę Cie Boże o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby :)
Kurcze, ale sie mamuśki rozkręcają! ja tez chce juz urodzic bo nie mam siły na nic! moj wymarzony poród:
8 rano (bede wypoczęta) - skurcze od razu co 2 min
9 - IP
10 - parte
10.15 - dziecko zdrowe i urodzone
Proszę Cie Boże o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby :)
u nas po wczorajszej wizycie wszystko ok, mała waży ok 2500g.
szkołę rodzenia już rozpoczęliśmy i nawet fajnie jest.
jutro wykłady z neonatologiem, zobaczymy co ciekawego powie.
dziewczyny jak to jest z goleniem części intymnych ? położna powiedziała że na kliniczną nie można. jeśli uznają że trzeba wygolić to sami to zrobią.
chodzi głównie o to żeby się nie skaleczyć albo nie drapać jak będzie swędziało bo można się bakteriami pozarażać. tak samo jak nie można w szpitalu obcinać pazurków maluszkom.
szkołę rodzenia już rozpoczęliśmy i nawet fajnie jest.
jutro wykłady z neonatologiem, zobaczymy co ciekawego powie.
dziewczyny jak to jest z goleniem części intymnych ? położna powiedziała że na kliniczną nie można. jeśli uznają że trzeba wygolić to sami to zrobią.
chodzi głównie o to żeby się nie skaleczyć albo nie drapać jak będzie swędziało bo można się bakteriami pozarażać. tak samo jak nie można w szpitalu obcinać pazurków maluszkom.
3oko chyba bym pękła hahahahaha;)
Kamilka mogłabyś tylko napisać co Ciebie zaniepokoiło, relacje z Twojego porodu z chęcią przeczytam po swoim :D
Ja jedynie zaczynam się bać, że np wody mi odejdą w sklepie heh
Kati jestem w szoku, że Dublin tak zalany...u nas luzik i słonko, jak u Was? No ja mam nadzieję, że droga do szpitala przejezdna!!
Ja dziś jedynie się zastanawiam czemu mała się tak mało rusza, ale po posiłkach jest aktywna choć nie tak jak np wczoraj...nie wiem np kiedy trzeba by było zacząć panikować
Kamilka mogłabyś tylko napisać co Ciebie zaniepokoiło, relacje z Twojego porodu z chęcią przeczytam po swoim :D
Ja jedynie zaczynam się bać, że np wody mi odejdą w sklepie heh
Kati jestem w szoku, że Dublin tak zalany...u nas luzik i słonko, jak u Was? No ja mam nadzieję, że droga do szpitala przejezdna!!
Ja dziś jedynie się zastanawiam czemu mała się tak mało rusza, ale po posiłkach jest aktywna choć nie tak jak np wczoraj...nie wiem np kiedy trzeba by było zacząć panikować
moja mala tez mniej sie rusza, tzn. czuje jej ruchy ale sa slabsze i rzadziej..zobaczymy jak sie poloze spac, bo wtedy zazwyczaj bardziej sie rusza..
basieniak u nas nawet ok, chociaz pare ulic zalanych..najgorsze ze nam sie auto popsulo, nie wiem czy to wina deszczu i jak sie nie oplaci robic to niestety teraz nie mamy kasy na nowy:/ jestem zalamana, bo tydzien temu robilismy u mechanika pare rzeczy i myslalam ze na tym koniec:/
basieniak u nas nawet ok, chociaz pare ulic zalanych..najgorsze ze nam sie auto popsulo, nie wiem czy to wina deszczu i jak sie nie oplaci robic to niestety teraz nie mamy kasy na nowy:/ jestem zalamana, bo tydzien temu robilismy u mechanika pare rzeczy i myslalam ze na tym koniec:/
Hej dziewczyny :). No wiec tak...
Wody odeszly mi o 1.10, a skorcze dopiero zaczely mi sie o 1.35(w ciagu tych 20min pomalowalam sobie paznokcie i troszke ogarnelam mieszkanko, bo dzien wczesniej mialam strasznego lenia) i to juz byly takie mega skorcze co 3,4 minuty na ok 50, 60 sekund. Szwagier przyjechal po Oscara o 3. Maz zadzwonil po pogotowie, bo mialam juz bole parte. W tym czasie jak karetka jechala do nas, to ja caly czas musialam rozmawiac z polozna przez tel. Dojechala karetka, w karetce 3 facetow i jeden z nich odebral mi porod W DOMU o godz 4.00! Nie zdazylam juz jechac do szpitala. Potem zabrali nas do szpitala na badania i od 13.30 jestesmy juz w domku :). Nie peklam, nie musialam byc zszywana. I co najlepsze z tego wszystkiego...rodzilam tylko 3 godzinki :D.
Zycze Wam tez takiego porodu i trzymam kciuki za nastepne dziewczyny.
Wody odeszly mi o 1.10, a skorcze dopiero zaczely mi sie o 1.35(w ciagu tych 20min pomalowalam sobie paznokcie i troszke ogarnelam mieszkanko, bo dzien wczesniej mialam strasznego lenia) i to juz byly takie mega skorcze co 3,4 minuty na ok 50, 60 sekund. Szwagier przyjechal po Oscara o 3. Maz zadzwonil po pogotowie, bo mialam juz bole parte. W tym czasie jak karetka jechala do nas, to ja caly czas musialam rozmawiac z polozna przez tel. Dojechala karetka, w karetce 3 facetow i jeden z nich odebral mi porod W DOMU o godz 4.00! Nie zdazylam juz jechac do szpitala. Potem zabrali nas do szpitala na badania i od 13.30 jestesmy juz w domku :). Nie peklam, nie musialam byc zszywana. I co najlepsze z tego wszystkiego...rodzilam tylko 3 godzinki :D.
Zycze Wam tez takiego porodu i trzymam kciuki za nastepne dziewczyny.
Biedronka super! Gratulacje! Kurcze porody w domu jednak czesto sie zdarzaja a myslalam, ze tylko w filmach:)
Ja bylam u innej ginki dzis.mam skierowanie na badanie ktg w redlowie. Zaniepokoily ja przeplywy:/ i maly brzuszek dzidzi! Kurcze dobrze, ze cos mnie tknelo zeby isc do innego lekarza bo moj ma zlewke. Dzidzia wazy 2 400. Pani dr przyjmuje w Redlowie, jutro ma mnie tam zbadac w szpitalu.
Szyjka skrocona ale zamknieta. ehh martiwe sie. Mam nadzieje, ze bedzie ok!
Trzymam kciuki za szybkie porody!
Ja bylam u innej ginki dzis.mam skierowanie na badanie ktg w redlowie. Zaniepokoily ja przeplywy:/ i maly brzuszek dzidzi! Kurcze dobrze, ze cos mnie tknelo zeby isc do innego lekarza bo moj ma zlewke. Dzidzia wazy 2 400. Pani dr przyjmuje w Redlowie, jutro ma mnie tam zbadac w szpitalu.
Szyjka skrocona ale zamknieta. ehh martiwe sie. Mam nadzieje, ze bedzie ok!
Trzymam kciuki za szybkie porody!
biedronka wielkie gratulacje! ale nowina! zazdroszcze takiego porodu i tez taki chce! moj ostatni trwal od odejscia wod ciut ponad 2 godzinki, ale zdazylam dojechac do dublina. teraz sie boje ze nie zdaze. zobaczymy jak to bedzie...jeszcze raz gratuluje i zycze zdrowka! na wyspach fajne jest to ze sie szybko wraca do domu jak wsio ok. a u nas...nastawiam sie na te okropne 3 doby...

[/url

[/url
Biedronka, taka historia prawie jak z filmu! Gratulacje! To chyba wymarzony poród: rach, ciach i już dzieciątko! Ja też tak chcę!!! Chyba zacznę od przyszłego tygodnia chlać herbatkę z liści malin, żreć ananasa i seksić się 3 razy dziennie :D Może też szybko pójdzie, ha ha ha.
pozdrawiam ciepło wszystkie dwu i jednopaki :)
pozdrawiam ciepło wszystkie dwu i jednopaki :)