Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 25

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.kaasiak - 7.11
4.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
5.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
6.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Linki do nowego wątku, może teraz będzie wszystko ok, choć ostatnio na stronie są jakieś uaktualnienie więc może przez to nie widać było wątku

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-26-t282164,1,160.html

zapraszam:)
Ja wątek widzę, ale spoko - możemy założyć nowy, ja przez przypadek dodałam w 24 wątku wpis
kejtig my byliśmy na jednodniowej szkole rodzenia, od 10 do 17 prawie, normalne wykłady...powiem Tobie - nie ma co panikować, bo jakbym nie była na tej szkole to zbytniej różnicy nie ma więc spokojnie, dasz sobie radę...a poza tym w bólach często się zapomina i tak nie robi to co trzeba...położna na pewno Tobie pomoże...ja to szybciej się zastanawiam czy zrozumiem, ale jakoś sobie trzeba będzie poradzić:D
Dziewczyny, chyba trzeba będzie zmienić ten watek bo wogóle go nie widać w przegladarce watków.
Żebym mogła w niego wejść to muszę szukac wątku numer 24 i stamtad w link klikać dopiero.

U nas też chodziły dzieciaki po cukierki- ale ja od dwoch lat nauczylam się i nie otwieram drzwi. Nie podoba mi się to i nie zamierzam brać w tym udziału:)

Poza tym mam nerwa wewnetrznego. Dziś teściowie dzwonili zeby do nich wpasc po poludniu, ale ja mam nerwa i postanowilam, że nigdzie nie idę. Trochę pewnie mąż wkurzony na mnie, ale nie daje tego po sobie poznać. Powiedziałam NIE i koniec:) Mam pare powodow zeby nie isc, ale nie chce mi sie o nich pisać.

Maly siedzi w brzuchu i dobrze.
Od jutra może wychodzić:)
Hej dziewczynki ale tu napisałyście....

Nadrobić ciężko:)

U mnie zaczęły się telefony rodziny i znajomych czy juz rodzę.Jak ja to ,,uwielbiam". Och!
Narazie sie nic nie dzieje, termin na przyszły tydzień.
Mam wizyte w piątek i liczę na to, że gin mi powie, że jakieś rozwarcie juz jest. Bardziej niz porodu boje sie wywoływania porodu masażami szyjki macicy i oksy. Nie wiem?Nigdy nie miałam a boje sie jak dziecko.

Ja równiez uważam, ze Halloven nie powinno sie przyjmować w naszym kraju. Dzieciaki chodza i proszą o cukierki a nawet nie wiedzą co to dokładnie za swięto. Głupota!
Troche to wina rodziców, którzy pozwalają. Pod tym względem jestem tradycjonalistką i uważam, ze zarówno 1 jak i 2.11 to dzień zadumy, wspomień o naszych bliskich. Mam nadzieje, że te całe Halloven sie jednak u nas nie przyjmie bo zupełnie nie pasuje do naszych katolickich tradycji.
Kati i Basia a Wy chodzicie lub chodziłyście do szkoły rodzenia?? Ja nie mam mozliwosci w tej Irl bo do szpitala mam 30 km i nie mam jak dojezdzac. Myślicie ze bedzie mi duzo cięzej?? Kurcze wiem ze SR duzo daje i martwie sie ze nie bede wiedziala co robic, jak oddychac itp. Szczególnie jak beda do mnie gadac po angielsku, znam angielski bardzo dobrze ale w takim bolu i stresie podejzewam ze nic nie zrozumiem. Chyba zaczynam panikowac.
MamaMikolaja ja chodzilam w latach 1998-2002
Przypomniało mi się, że miałam zapytać. Dziewczyny, które chodziły na SR i zamierzają rodzic na klinicznej, macie może nr na IP? Myślę, że dobrze mieć przed ewentualnym wyjazdem tam.Kto się podzieli:)?
3oko, faktycznie chodziłam do 9-tki:) A ta impreza w kościele , to fajna sprawa, taka przeciwwaga, dla chętnych:)

Kejtig, ja tez chodziłam do tego liceum, ale jak to jeszcze było ŚLO. Jestem tu na forum jedną ze starszych hihih , pewnie się nie znamy. Teraz jest to Liceum nr 3.
czesc dziewczynki.

ja to ze spaniem to jestem odmieniec, siedze cala noc bo moj S pracuje na nocki i ja tez pracowalam przed ciaza. Tak wiec siedze do 6 rano i czekam na niego, pozniej spimy caly dzien do ok 16.

MamoMikolaja ja chodzilam do liceum na brodwinie.

Ja od wczoraj mam takie dziwne bole brzucha niby nie sa to skurcze ale takie podbne ale dzieje sie to tylko wtedy kiedy mala sie rusza a rusza sie bardzo mocno. Czasami kopie tak jakby miala jakies drgawki albo ze zlosci. Nie wiem czy to normalne. Do tego leci mi z piersi doslownie ciurkiem, od 5 miesiaca mi leci ale teraz to juz przesada normalnie cala jestem mokra.
u mnie w kosciele byla dzis impreza dla dzieci która sie nazywała "Holy Wins czyli swiety zwycięża", dzieci miały sie przebrac nie za wampiry ale za świętych, fajnie to zrobili!
mnie w sumie te swieta nie draznia, sama ich nie obchodze(moze na walentynki dostane jakiegos kwiatka od meza), ale u innych mi to nie przeszkadza
No ja nie znoszę tego "święta". Zupełnie do nas nie pasuje, nie czuje tego, zgrzyta mi to. Ale widzę, że mdzieci czase też w ogóle nie wiedza o co chodzi i po co łażą :) ( jak zapytam?). Nie wspominając już o tym, że takie praktyki , to zupełnie wbrew nauce kościoła katolickiego.
W sumie sie już nie wypowiadam:) bo ja w ogóle jestem tradycjonalistka i , jak już wspominałam kiedyś, te wszystkie zapożyczone święta z zachodu mnie drażnią.
hej
ze mnie zeszło ciśnienie bo przyszła jednak przesyłka z allegro przymierzałam zamówione staniki i koszule nocne do karmienia i jest git ;-)
Basieniak - no właśnie, w krajach anglosaskich to fajnie wyglada, bo folklor taki, i tradycja....

a u nas to mi zgrzyta, nie wiem, ludzie inni, powietrze inne....
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
u nas chodzą, ale my w Irlandii jesteśmy więc normalka, ponoć cudna była dwójka roczniaków (może więcej miały) przebrana za kurczaki, które siedziały w przyczepce hahahaha ja nie widziałam, ale kumpela opowiadała - za rok nasze młode też wsadzimy to przyczepki i heja po cukierki :D:D:D

Mrenda skurcze są, ale nieregularne więc czekam dalej na rozwój - choć ja myślę, że to nie dziś, młoda woli chyba listopad hehe;)
Lysmonka trzymam za was kciuki!

Sylwia to sie pilnuj bo to moze byc lada chwila..

Basieniak jak skurcze staja sie regularne to moze oznaczac ze tez za chwile urodzisz:) trzymac kciuki
Sylwia zgadzam się z Tobą :) u nas nie chodzą, ale jakoś w ogóle to "święto" nie pasuje mi do PL...widać, że naciągane, no ale wszyscy próbują korzystać na czym się da :)

tak w ogóle to żadna z was przypuszczam, że chętna nie będzie, ale ktoś z rodziny znajmoych to zapraszam na aukcję no i oględziny auta :)

http://allegro.pl/smart-fortwo-diesel-0-8-cdi-2001r-i1883608564.html
3oko, ja juz daje sobie spokoj z ta dziewczynka...
ania ma, moze zrob sobie badanie ma alat i aspat, ja mialam, choc nic mnie nie swedzialo, moze troche brzuch, ale czesciej smarowalam i przeszlo.
basieniak, a jak tam twoje skurcze?
lysmonka, zaciskaj uda najmocniej jak umiesz;) trzymamy kciuki za kazdy dzien i jestesmy z toba myslami!

image

image
image
Dziewczyny, czy chodzą u Was po domach dzieci świętujące Halloween?
(mam na myśli Pl)
u mnie chodzą i mam mieszane uczucia, przyznam szczerze...
jakoś wolę nasze tradycyjne celebrowanie Wszystkich Świętych...
a co Wy o tym myślicie?
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry