Widok

LISTOPADOWE I GRYUDNIOWE MAMUSIE 2009 CZ.16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111 - chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - córeczka NATALKA
14.12: Perelka82 - dziewczynka
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA
25.12: kiccek
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Izulucha mój synek napewno dostanie polski paszport,bo oboje jesteśmy polakami ( a chcelibyśmy,żeby miał brytyjski ). Wasza mała pewnie będzie miała brytyjski.No chyba,że się uprzecie,że ma być polski.Chcielibyśmy zrobić go jak najszybciej.Kiedyś myślałam,żeby załapać się jeszcze do Polski na gwiazdkę,ale to się nie uda.Czeka się na paszport ok 2 miesiące.Jeszcze nie wiemy dokładnie,ale chcemy załatwić to jak najwcześniej.Jeszcze przed gwiazdką.

Brzuszek troszkę mi przeszkadza i nie tylko jak mam wstać z łóżka.
Ja też tak mam, że popuszczę... hehe niestety :) najczęściej przy kichaniu :)
Ja kilka dni temu dostałam takiego ataku głupawki, że śmiałam się bez powodu.
Z sekundy na sekundę śmiech był coraz silniejszy a moja druga połówka patrzyła na mnie jak na kosmitkę i tylko skomentował
"No tak, Kasia w ciąży, czego się można spodziewać " :)
W tym momencie jeszcze bardziej mnie to rozbawiło i ledwo doleciałam do WC ;)
Obawiam się, że przyjdzie moment i nie wytrzymam :)
hahaha,a ja czasem prawie popuszczam jak sie smieje mocno ....albo kichne...hahaha
To masz tak jak ja, ja przytyłam jakieś 3 kg i wszystko w piersi poszło :(
Mam nadzieję, że zmaleją po karmieniu bo nie wyobrażam sobie takiego rozmiaru :)

Wyniki wszystkie mam ok i lekarz obstawił uciskanie przez dziecko...Czasami mam noc, że lecę po 6-7 razy do łazienki w ciągu dnia co godzinę a czasami jest tak, że w nocy tylko raz i w ciągu dnia też nie tak często...
Z poprzednim dzieckiem miałam to samo. Wychodząc na spacer z mężem, musiałam mieć z 15 zł na same toalety publiczne ;)
oo z tym jedzeniem to racja,ja jak sie najem to waze z 3 kg wiecej,brzuch jak kamien i od razu ide lezec.przytyłam 5 kg tak naprawde,poszlo mi w piersi niestety:((((((((((( i brzuch
czyli to normalne to turlanie,ja w nocy tez nie moge sie ulozyc.krotko teraz spie wogole jak na mnie,o 8 juz wstaje.ale ten pecherz masz ok?wyniki ok?czy to tak juz ma uwierac tam ibolec?moze to dzidzia tam naciska
Mi w sumie brzusio przeszkadza przespać całą noc na nim :) Czuć go już ....
Tak samo jak Ciebie boli mnie pęcherz i ciężko mi się w nocy wstaje na siusiu :)

Ogólnie jestem mniej sprawna i muszę uważać jak np. podnoszę się z pozycji kucającej bo czasami bardzo zaboli :(

Również jak się najem to jestem już mega leniwa i mam twardy brzuch i uczucie, że przytyłam tonę :)
napiszcie mi jak wasze brzuchy tz przeszkadzaja juz?ja nie mam duzego ale jak wstaje to bokiem a czasem sie sturlac musze bo jakos mi uwiera,czasem podbrzusze mam takie twardsze i boli tak gdzies w okolicach pecherza ze ni podniose sie normalnie wogole.niewiem co bedzie potem jak juz teraz turlam sie z lozka.;)
kurka wodna...to lez i nic nie rob.Łatwo mowic bo ja bym zeswirowała ze strachu..
O kurcze, Ewa to leż i się oszczędzaj! Wszystko na pewno minie.
Przyjął mnie… Z dzidzią wszystko OK, szyjka OK… Ale są jakieś lekkie skurcze. Dostałam luteinę, którą mam brać 3×2 przez 14 dni oraz Nospę forte. Jak do jutra się nie poprawi, to mam jechać do szpitala, żeby sprawdzili czy nic tam z szyjką nadal się nie dzieje. No i mam leżeć… Ale jak jutro będzie lepiej, to na USG jechać mogę…
cześć Agusia29, jakoś dopiero teraz przeczytałam Twojego posta, ja rodzę wcześniej to dam Ci znać jak było :)!!! do szkoły rodzenia się nie wybieram, bo nie dam rady a i tak mam wrażenie że większość rzeczy umiem.
mała ciężarówko, tam jest napisane ze masz dużo leukocytów w moczu
jak jakis normalny lekarz to powiniem cie przyjac,..a ja kicham i kichajac trzymaqm sie za pecherz bo jak kichne to ostro boli,kurrrrdee
A mnie od ok. 10 rano bardzo boli brzuch z lewej strony - właściwie podbrzusze i wyżej też, i promieniuje też na cały bok. Jak siedzę to jest OK, ale jak próbuję wstać, podnoszę lewą nogę, chcę się wyprostować, to tak boli, że nie daję rady :( Nie wiem co to, nigdy tak nie bolało. Ból zaczął się w momencie, gdy poczułam, że muszę do toalety... W toalecie obyło się bez większych problemów...
Mam dziś wizytę u gina, ale dopiero na 19.15.
Myślicie, że jak pójdę wcześniej (przyjmuje od 15), to przyjmie mnie z bólem? Dodam, że chodzę do Medicover. Najgorsze jest to, że to nie mój lekarz, bo mój jest na urlopie i idę do jakiegoś innego :(((
ja zeby za duzo sie nie denerwowac to robie badania dwa dni przed wizyta a odbieram w dzien kiedy mam isc do gin i najwyzej martwie sie w drodze do niego jesli mniej wiecej orientuje sie ze jest cos nie tak. Ale faktycznie jak Cie tak pobolewa to zadz do lekarza albo do przychodni gdzie robilas badania i niech oni Ci powiedza co to oznacza(przeciez znaja sie na tych swoich normach) i czy masz powod do niepokoju
no mnie boli wciaz jakby pecherz ,brałam monural wczesniej.teraz tez mnie boli,tak jakby sie chcialo mocno siku a czasem to wstac sie nie da,cos mi tak przeszkadza,uwiera,mam napiete takie.niewiem czy to dzidzia uciska tam bo czesto kopie czy co.
W moczu powinno być do 5 leukocytów wpw (w polu widzenia). Jeśli jest więcej to może oznaczać infekcję - również bezobjawową. Może przedzwoń do lekarza, żeby się uspokoić? Bo pewnie nic złego się nie dzieje, jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów, ale wiadomo jak bardzo się czasem w ciąży człowiek przejmuje...
tak teraz patrze na moje wyniki moczu i ja mam napisane przy wlasnie krwinkach bialych jakies liczby ale co one znacza to nie mam pojecia;?nie martw sie na pewno wszystko jest dobrze:)
pewnie chodzi o leukocyty- krwinki biale , ze sa w duzej ilosci w moczu, ale nie powiem czy to oznacza o infekcji przebiegajacej czy nie..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry