Widok

LUMINAL na żółtaczkę?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ktoś dostał może takie zalecenie? Synek ma 6tyg i dalej ma żółtaczkę...miałam do wyboru odstawić go od piersi albo czopki luminal...jak rzeczytałam ulotkę to się za glowę złapałam:( miał ktoś podobny problem?
Adaś 31/10/2012 :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja miała bardzo wysoką bilirubine (21,5). Była naświetlana i dostawała luminal w czopku. Wszystko z nią ok :)
moja córa już w szpitalu dostawała Luminal, bardzo pomógł przu żółtaczce.
a powiedzcie dziewczyny dzieci były takie otępiałe po tym leku? jaką dawkę dowałyście?
image
a nie lepiej przerzucić go na tydzień na MM? Kup butelkę Medeli, żeby się nie oduczył cyca, sama ściągaj laktatorem, a jak wyniki się unormują, wrócisz do naturalnego karmienia - mi by było żal dzicko faszerować relanium...
alias - hmmm otępiała? Miała kilka dni i spała cały czas, podobnie jak przed podawaniem tego leku. Dostawała chyba pół czpoka, ale dokładnie nie pamiętam, bo pielęgniarki podawały.

gamia - czasem nie ma wyboru...
ruda- dajemy 3 dzień i jest poprawa:) nie zauważyłam żeby synek inaczej się zachowywał:)
mam nadzieję że pozbędziemy się tej dziadowskiej żółtaczki:(
image
alias - super, że jest lepiej :) Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej było dobrze!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry