Widok

LUTOWE I STYCZNIOWE CIĘŻĄRÓWKI:) 4

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy!!

pamietając o Moni. zrobiłam 2 w 1. za 2,5 godziny lecę do domu, a wizyta coraz bliżej....:))))

Ogólnie w pracy mam lenia totalnego, nic mi się nie chce. Pewnie dlatego, że cały dzien myslę o tym co się wydarzy po południu. emocje coraz wyższe.

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wcale Ci się nie dziwię. Oczywiście jak wrócisz to dasz znać jak było i opiszesz wszystko ze szczegółami :))
bylam u endokrynolog wiec dopiero teraz odpowiadam:
moj mąż był wzruszony, ale bez wielkich emocji
zdjęcia były słabo wyraźne
lekarz zaprasza na USG 3D po 22 tygodniu-wtedy ma byc fajny widoczek:)
a ja się właśnie umówiłam do Doeringa na 4d na 24 września, będę wtedy w 17 tyg, mam nadzieję, że już coś będzie widać :)))
iza25 ja właśnie dziś zaczynam 17 tydzień-myslisz że nie za wczesnie na 4D??? daj znać jak było :))
DZIś ZACZYNAM 5 MIESIąC !!!! JESTEM SZCZęśLIWA :)))

image
image
Mi Doering powiedział, że jeśli juz któraś nie może wytrzymać do 30 t.c. to niech przyjdzie w 25. Wcześniej podobno zdjęcia nie są najlepsze.
Ja byłam w ostatnim dniu 20 t.c. i zdj mamy dość fajne, ale nie tak wyrazne jak te z 30 t ktore widziałam na necie.

image
magda:)tez bedziemy miec córeczkę:)zuza na 120%:) pisie pokazała od razu ale buźki niestety tnie chciała wiec zdjecia mamy słabe,spała biedulka mimo ze doering jatam ostro atakował i trzasł na chwilke tylko sie obróciła wiec mamay zdjecia profilu raz jak smutna jest z raz usmiecha sie:)ale smiesznie juz taka wieeeelka jest wazy 416 gr:)powiedział ze duza dzidzia:)ale śmiesznie mąż całe badanie miał usmiech od ucha do ucha:)no i co najwazniejsze wszytsko ok! zdrowiutka i wszytsko z nia dobrze:)oby trak dalej:)
GRATULACJE:D
Ale teraz obie musimy zacząć się martwić o nasze córki..... Jak to jest, że chętniej pokazują tylek niz buźkę;) My mieliśmy to samo....

image
nasza mała spała w ogole ...doering tam na maxa ja próbował rozruszac ja z brzuszkiem jak z jajkiem a ten mi tam na maxa naciskał i szarpał:)smiesznie:)cały czas sie smiałam jak tam leżałam:)...szkoda tylko ze buziulki nie pokazała....no nic i tam wybieramy sie raz jeszcze ale juz bez nagrywania około 30-34 tygodnia ...a i mam pytanko bo ja za nic nie moge wzrostu znaleźć a nie dosłyszałam ile ma wiesz moze jak to odczytac na dvd z tych danych?
majls jak tam po wizycie?ja juz dzis z radosci kupiłam pierwszy typowo dziewczecy ciuszek:)
No juz po :)))) maluch nam sie nie pokazał,chociaż okropnie wariował i znów był problem ze zrobieniem fotki. Doktor wszystko pomierzył i wszystko rozwija się książkowo.Następna wizyta w 20 tyg. Jak będzie sie tak pleckami odwracać,to nic nie zobaczymy,aż do porodu!Mój mąż też sie uśmiechał cały czas,widać, że był pod ogromnym wrażeniem!Ach! oglądaliśmy swoją kruszynę dobre 15minut,bo lekarz próbował zrobić fotkę,w końcu sie udało na leżąco. Ale nadal nie znam płci.....hm ja czuję,że dziewczynka, ale to się może okaże za 4 tygodnie.Ogólnie było super!!!!!!

image
image
no to super strasznie sie ciesze:)....nasz dzidzia nie pokazała buźki z przodu tylko profilek ale spoko doczekam juz z wiedza ze jest zdrowa i wszytsko ok:)duza jest juz wazy 416 gr:)mama nadzieje tylko ze jakas olbrzymia nie bedzie zeby łatwiej było jej wyjsc;)..ale powaznie to tylko aby ładnie doczekała i zdrowiutka wyszła:)ach dzis to juz jestem szcesliwa na maxa
ps z myszka tez sie udało w dosc drastyczny sposób mąż ja zabił ale najwazniejsze ze juz jej nie ma -ale była wieelka nie wiedziałąm ze myszy tak rosna!
a teraz spokojnie moge chatke sprzatac bo jutro mam najazd przyszłych dzidków (moi rodzice:) )juz sie obie babcie cieszyły dzis na maxa ze zuza bedzie:)
ps majls ja czułam przez 2 dni ze chłopiec a dzis miałam mieszane odczucia i jednka dziewczynka:)...bez róznicy mi było tak na prawdę ale jakos tak bardziej sie cieszę:)..choc pewnie jakby był chłopiec tak samo bym czuła;)
HEJ

No w końcu piatek i juz po najwazniejszej wizycie, jakoś tak spokojniej się czuję.

Co do odczuć, to po wypowiedzi mojego endokrynologa, próbowałam nastwiac się na chłopca, ale prze moja intuicje nie mogę, ta wciąż mówi: dziewczynka. choc po walce o dziecko jest to nam obojętne byle by było zdrowe, a jak będzie Kubuś, to b. dobrze, w końcu przyda sie mały obrońca mamy. Ja czuję, że dziewczynka, ale jak będzie faktycznie to sie okaże, najważniejsze, że wczoraj widzieliśmy nasza małą kluskę i zdrowo się rozwija. Nic bardziej nie cieszy.

image
image
Hej;) Cieszę się, że u Ciebie też wszystko ok;)
Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe....
Płeć jest na 2 miejscu;)
Rozmawialam o tym ostatnio ze znajomą, która ma juz 4 letniego synka - ona też chciała mieć dziewczynkę, podobnie jak mi, wydawało się je, ze z dziewczynką matka ma bliższy kontakt itd Teraz mówi, że to bzdura:)

image
no wiesz, ze swojej perspektywy widzę, że mam lepszy kontakt z tata i od zawsze tak było. Jestem jego oczkiem w głowie. A po mojej koleżance, która ma synka widze, jaka jest w niego wpatrzona, a on jej nie odstepuje na krok, to jest jego mama i koniec. zreszta jakie to ma znaczenie, czy chłopiec czy dziewczynka........choc intuicja mi mówi. ale co tam intuicja, pożyjemy zobaczymy. Ale dzis szaleję, że szczęścia.

image
image
Chłopiec czy dziewczynam - i tak zawojuje serca całej rodziny;)

Monia jeśli chodzi o wzrost - ja tez nie mam tej informacji na swoim opisie USG, ani na fotkach:( Powiedział mi tylko, że ma ok 25 cm

image
cieszę sie dziewczyny, że wasze dziedziaczki są zdrowiuteńkie. Majls....jak byłam w domu to patrzałam na zegarek i byłam myślami z Tobą. Byłam bardzo ciekawa co tam u Ciebie się dzieje:)) Nie wiem dlaczego, ale trochę się denerwowałam, mój mąż widząć to zapytał dlaczego ciągle patrzę na zegarek i cz spodziewamy się gości :))
do dziób... wiesz, sama się zastanawiam czy nie będzie za szybko, wtedy będę własnie w 17 tyg. Pani która mnie rejestrowała powiedziała, że już będzie widać płeć dzidzi, ale przecież nie to jest najważniejsze. Zastanawiam się czy nie przesunąć wizyty o 3 tyg.
Cześć dziewczyny-gratuluję tym, które znają płeć,a Tobie Majls-moze to wstydliwa dziewuszka,skoro płci pokazać nie chce:)Moje nieźle kopią,dziś sprawdzaliśmy serduszka i wszystko ok.Ja się śmieję,bo moja lekarka jak słucha serduszka to zawsze mówi-to tego spokojnieejszego (większego chłopaka),a to szybsze to tego urwisa (małej dziewuszki). Ja już bym chciała móc je przytulić,ale niech sobie spokojnie w brzuszku rosną. Lekarka mi kazała brać nospę forte,bo jak powiedziała-brzuch mi sie stawia,a lepeij,żeby tak nie było

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

do góry