Widok

Laktator MEDELA mini electric a MEDELA swing - różnice

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy warto wymienic mini electric na swing? Uzywam mini electric, ale wydaje mi sie, ze nie chwyta porzadnie mojej piersi i musze pomagac masujac zeby wypływał pokarm. Zastanawiam sie nad wymiana na swinga ale nie wiem czy warto. Odciagam 4 razy dziennie. Moze ktos ma swinga do sprzedania albo chcialby kupic mini electric?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam Swing'a i jestem bardzo zadowolona, ale porównanie mam tylko do laktatora ręcznego a nie o to pytasz. Ja mam niewielkie piersi i ładnie mi nasadka chwyta, dobrze, szybko pokarm się ściąga a to ważne, bo robię to w pracy w toalecie :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam mini electric :) i jestem baaaardzo zadowolona :) gdyby nie ten laktator - już dawno zrezygnowałabym z walki o pokarm :)

a dzięki niemu ściągam dziennie ok 400ml - a w chwili zakupu(ok miesiąc temu) miałam zaledwie 80-120ml dziennie!!! :)))))))

ściągam 4-6 razy dziennie :)
Ja mam brodawki normalnej wielkości i mini electric mi wciąga połowę części brązowej albo i więcej i tylko ta część jest poruszana :/ A ponad otoczką nic się nie rusza i dopiero jak masuję jednocześnie kiedy laktator ciągnie to wypływa więcej. Mi też się zwiększyła laktacja bo 2 tyg temu na początku ściągałam około 300ml na dobę, a teraz jest ponad 600, ale męczące to masowanie piersi. Nie wiem czy to przez ich wielkość czy coś źle robię :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a masz taki dodatkowy mniejszy "lejek"??? może spróbuj go włożyć do tego normalnego i wtedy będzie lepiej?

teraz musiałam przymierzyć jak to jest u mnie ;)

i chyba ponad otoczką też nic się nie rusza :P ale dopiero zakończyłam ściąganie - także zwrócę na to uwagę za 3 godziny ;)

albo może spróbuj masaż i ciepłe okłady przed ściąganiem?
Agusia, a gdzie można kupić ten mniejszy lejek? Bo ja takiego nie mam. Kupiłam laktator nowy, ale w zestawie go nie było bo był z Anglii sprowadzany :/
nie wiem gdzie :P ja odkupiłam od Forumki :) i ten mniejszy lejek już tam był :))) jak chcesz - mogę Ci go oddać :)
Jak coś to mogę odkupić :) Albo powiedz co słodkiego lubisz albo nie słodkiego :) Gdzie można by było odebrać? :))
mieszkamy na Przymorzu :) koło Leclerca :)

najbardziej lubię czekoladę albo ptasie mleczko ;) ale teraz to dla mnie zakazane :P

może być paczka chusteczek Nivea Pure (granatowych) :)
Super Agusia :) Nakarmię Jaśka i zaraz napiszę maila :) Dzięki wielkie!!! :)
ok :) nie ma za co :))) agusiagda@o2.pl
boze, ja na dobe tym mini medela sciagam max 200ml, ale jeszcze walcze, a mala musze karmic co 3h, bo znow spadla na wadze...
ja tez musze sprawdzic hihi ten lejek...
ja właśnie korzystam z tego lejka :)
w tej chwili ściągam pokarm co 3 h i udaje mi się udoić ok 1o0 ml z dwóch piersi, póki co się wyrabiam z produkcją ale jestem na skraju możliwości a mała je i je :) nocny udój jest mniejszy bo niestety jestem tak padnięta, że nie mam siły wstawać w nocy co 3 h jak mała śpi
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Iza - rozkręcisz się, ja też na początku miałam mniej.
Salambo, ja ściągam 4 razy na dobę. około północy jest z reguły 200ml, potem około 5 rano 150ml, potem około 12 jest 150 i koło 18 też 150 oczywiście +/- 20-30 ml ale brakuje mi jeszcze bo Jasiek pożera około 800, a czasami więcej, więc dokarmiam Nanem. Tylko właśnie zauważyłam że muszę pomagać laktatorowi i "wyciskać". Mam nadzieję, że z lejkiem będzie lepiej :) A on jest taki silikonowy, czy też taki plastikowy jak ten normalny?
plastikowy :)
ja zauważyłam że u mnie lepiej leci jak zrobię ciepły prysznic na piersi, chyba kanaliki udrażnia :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
To ja dzisiaj też zrobię ciepłą kąpiel piersi :)))
mam ndziej, ale u mnie problem z tym, ze ona spada na wadze na tym moim pokarmie i w tym moj bol i zniechecenie...
Iza, po wyjściu ze szpitala (6doba) w domku mój Jasiek zaczął spadać na wadze, choć już w czwartek dobie w szpitalu odzyskał wagę urodzeniową. W domu zaczęły się problemy z karmieniem - strasznie mnie bolały brodawki i tak się zaczęło, Jasiek przestał się najadać, w ciągu 9 dni przybrał tylko 90g!!! a i tak urodził się malutki bo niecałe 3kg. Ale jak zaczęłam odciągać i podawać mu z butli + mieszanka NAN, na początku więcej mieszanki teraz już tylko około 100-150ml dziennie (a pożera 800-850ml na dobę) to mi zaczął przybierać tak że za głowę się łapię - w ciągu 2 tygodni 660g :) Także nie martw się, na pewno u Ciebie ten kryzysik minie. Wiem, że jest ciężko, bo na początku on płakał z niedojedzenia, a ja razem z nim wyłam i już nie wyrabiałam :( Więc nie martw się, na pewno będzie dobrze.
bogoosia dzieki, u nas jest 9 doba i jeszcze brakuje jej 280g do wagi urodzeniowej, u nas jest problem z budzeniem, bo caly dzien spi i mecze ja, aby dobudzic, juz probuje zmiany pieluszek, kapiel itp...cyca przez sen nie bierze tylko butle, ale dla mnie to niewazne , najwazniejsze to aby przebierala...

we wtorek nast.wazenie...
Iza, my też mieliśmy problemy z budzeniem, a przy cycku spał :) Miał żółtaczkę i ona go usypiała :) Sprawdzaliśmy bilirubiny poziom i w 3tyg było jeszcze 6 ale spadało. Więc to minie. Teraz sam się budzi na jedzenie i go absolutnie nie wybudzam :)))
Witam
Ja mam swinga na sprzedaż. Jeśli jesteś zainteresowana proszę o maila na cukrnioll@jadamspam.pl
Swing zdecydowanie jest lepszy, prawie jak szpitalny. Bardzo długo się zastanawiałam bo jest drogi ale warto. Polecam.
ja mam swinga na sprzedaż
aga.ds11@wp.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry