Widok
Laktator MEDELA mini electric a MEDELA swing - różnice
Czy warto wymienic mini electric na swing? Uzywam mini electric, ale wydaje mi sie, ze nie chwyta porzadnie mojej piersi i musze pomagac masujac zeby wypływał pokarm. Zastanawiam sie nad wymiana na swinga ale nie wiem czy warto. Odciagam 4 razy dziennie. Moze ktos ma swinga do sprzedania albo chcialby kupic mini electric?
Ja mam brodawki normalnej wielkości i mini electric mi wciąga połowę części brązowej albo i więcej i tylko ta część jest poruszana :/ A ponad otoczką nic się nie rusza i dopiero jak masuję jednocześnie kiedy laktator ciągnie to wypływa więcej. Mi też się zwiększyła laktacja bo 2 tyg temu na początku ściągałam około 300ml na dobę, a teraz jest ponad 600, ale męczące to masowanie piersi. Nie wiem czy to przez ich wielkość czy coś źle robię :/
a masz taki dodatkowy mniejszy "lejek"??? może spróbuj go włożyć do tego normalnego i wtedy będzie lepiej?
teraz musiałam przymierzyć jak to jest u mnie ;)
i chyba ponad otoczką też nic się nie rusza :P ale dopiero zakończyłam ściąganie - także zwrócę na to uwagę za 3 godziny ;)
albo może spróbuj masaż i ciepłe okłady przed ściąganiem?
teraz musiałam przymierzyć jak to jest u mnie ;)
i chyba ponad otoczką też nic się nie rusza :P ale dopiero zakończyłam ściąganie - także zwrócę na to uwagę za 3 godziny ;)
albo może spróbuj masaż i ciepłe okłady przed ściąganiem?
ja właśnie korzystam z tego lejka :)
w tej chwili ściągam pokarm co 3 h i udaje mi się udoić ok 1o0 ml z dwóch piersi, póki co się wyrabiam z produkcją ale jestem na skraju możliwości a mała je i je :) nocny udój jest mniejszy bo niestety jestem tak padnięta, że nie mam siły wstawać w nocy co 3 h jak mała śpi
w tej chwili ściągam pokarm co 3 h i udaje mi się udoić ok 1o0 ml z dwóch piersi, póki co się wyrabiam z produkcją ale jestem na skraju możliwości a mała je i je :) nocny udój jest mniejszy bo niestety jestem tak padnięta, że nie mam siły wstawać w nocy co 3 h jak mała śpi
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Iza - rozkręcisz się, ja też na początku miałam mniej.
Salambo, ja ściągam 4 razy na dobę. około północy jest z reguły 200ml, potem około 5 rano 150ml, potem około 12 jest 150 i koło 18 też 150 oczywiście +/- 20-30 ml ale brakuje mi jeszcze bo Jasiek pożera około 800, a czasami więcej, więc dokarmiam Nanem. Tylko właśnie zauważyłam że muszę pomagać laktatorowi i "wyciskać". Mam nadzieję, że z lejkiem będzie lepiej :) A on jest taki silikonowy, czy też taki plastikowy jak ten normalny?
Salambo, ja ściągam 4 razy na dobę. około północy jest z reguły 200ml, potem około 5 rano 150ml, potem około 12 jest 150 i koło 18 też 150 oczywiście +/- 20-30 ml ale brakuje mi jeszcze bo Jasiek pożera około 800, a czasami więcej, więc dokarmiam Nanem. Tylko właśnie zauważyłam że muszę pomagać laktatorowi i "wyciskać". Mam nadzieję, że z lejkiem będzie lepiej :) A on jest taki silikonowy, czy też taki plastikowy jak ten normalny?
Iza, po wyjściu ze szpitala (6doba) w domku mój Jasiek zaczął spadać na wadze, choć już w czwartek dobie w szpitalu odzyskał wagę urodzeniową. W domu zaczęły się problemy z karmieniem - strasznie mnie bolały brodawki i tak się zaczęło, Jasiek przestał się najadać, w ciągu 9 dni przybrał tylko 90g!!! a i tak urodził się malutki bo niecałe 3kg. Ale jak zaczęłam odciągać i podawać mu z butli + mieszanka NAN, na początku więcej mieszanki teraz już tylko około 100-150ml dziennie (a pożera 800-850ml na dobę) to mi zaczął przybierać tak że za głowę się łapię - w ciągu 2 tygodni 660g :) Także nie martw się, na pewno u Ciebie ten kryzysik minie. Wiem, że jest ciężko, bo na początku on płakał z niedojedzenia, a ja razem z nim wyłam i już nie wyrabiałam :( Więc nie martw się, na pewno będzie dobrze.
bogoosia dzieki, u nas jest 9 doba i jeszcze brakuje jej 280g do wagi urodzeniowej, u nas jest problem z budzeniem, bo caly dzien spi i mecze ja, aby dobudzic, juz probuje zmiany pieluszek, kapiel itp...cyca przez sen nie bierze tylko butle, ale dla mnie to niewazne , najwazniejsze to aby przebierala...
we wtorek nast.wazenie...
we wtorek nast.wazenie...