Widok

Laktator MEDELA mini electric a MEDELA swing - różnice

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy warto wymienic mini electric na swing? Uzywam mini electric, ale wydaje mi sie, ze nie chwyta porzadnie mojej piersi i musze pomagac masujac zeby wypływał pokarm. Zastanawiam sie nad wymiana na swinga ale nie wiem czy warto. Odciagam 4 razy dziennie. Moze ktos ma swinga do sprzedania albo chcialby kupic mini electric?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam Swing'a i jestem bardzo zadowolona, ale porównanie mam tylko do laktatora ręcznego a nie o to pytasz. Ja mam niewielkie piersi i ładnie mi nasadka chwyta, dobrze, szybko pokarm się ściąga a to ważne, bo robię to w pracy w toalecie :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam mini electric :) i jestem baaaardzo zadowolona :) gdyby nie ten laktator - już dawno zrezygnowałabym z walki o pokarm :)

a dzięki niemu ściągam dziennie ok 400ml - a w chwili zakupu(ok miesiąc temu) miałam zaledwie 80-120ml dziennie!!! :)))))))

ściągam 4-6 razy dziennie :)
Ja mam brodawki normalnej wielkości i mini electric mi wciąga połowę części brązowej albo i więcej i tylko ta część jest poruszana :/ A ponad otoczką nic się nie rusza i dopiero jak masuję jednocześnie kiedy laktator ciągnie to wypływa więcej. Mi też się zwiększyła laktacja bo 2 tyg temu na początku ściągałam około 300ml na dobę, a teraz jest ponad 600, ale męczące to masowanie piersi. Nie wiem czy to przez ich wielkość czy coś źle robię :/
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a masz taki dodatkowy mniejszy "lejek"??? może spróbuj go włożyć do tego normalnego i wtedy będzie lepiej?

teraz musiałam przymierzyć jak to jest u mnie ;)

i chyba ponad otoczką też nic się nie rusza :P ale dopiero zakończyłam ściąganie - także zwrócę na to uwagę za 3 godziny ;)

albo może spróbuj masaż i ciepłe okłady przed ściąganiem?
Agusia, a gdzie można kupić ten mniejszy lejek? Bo ja takiego nie mam. Kupiłam laktator nowy, ale w zestawie go nie było bo był z Anglii sprowadzany :/
image
image
nie wiem gdzie :P ja odkupiłam od Forumki :) i ten mniejszy lejek już tam był :))) jak chcesz - mogę Ci go oddać :)
Jak coś to mogę odkupić :) Albo powiedz co słodkiego lubisz albo nie słodkiego :) Gdzie można by było odebrać? :))
image
image
mieszkamy na Przymorzu :) koło Leclerca :)

najbardziej lubię czekoladę albo ptasie mleczko ;) ale teraz to dla mnie zakazane :P

może być paczka chusteczek Nivea Pure (granatowych) :)
Super Agusia :) Nakarmię Jaśka i zaraz napiszę maila :) Dzięki wielkie!!! :)
image
image
ok :) nie ma za co :))) agusiagda@o2.pl
boze, ja na dobe tym mini medela sciagam max 200ml, ale jeszcze walcze, a mala musze karmic co 3h, bo znow spadla na wadze...
ja tez musze sprawdzic hihi ten lejek...
image

image
ja właśnie korzystam z tego lejka :)
w tej chwili ściągam pokarm co 3 h i udaje mi się udoić ok 1o0 ml z dwóch piersi, póki co się wyrabiam z produkcją ale jestem na skraju możliwości a mała je i je :) nocny udój jest mniejszy bo niestety jestem tak padnięta, że nie mam siły wstawać w nocy co 3 h jak mała śpi
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Iza - rozkręcisz się, ja też na początku miałam mniej.
Salambo, ja ściągam 4 razy na dobę. około północy jest z reguły 200ml, potem około 5 rano 150ml, potem około 12 jest 150 i koło 18 też 150 oczywiście +/- 20-30 ml ale brakuje mi jeszcze bo Jasiek pożera około 800, a czasami więcej, więc dokarmiam Nanem. Tylko właśnie zauważyłam że muszę pomagać laktatorowi i "wyciskać". Mam nadzieję, że z lejkiem będzie lepiej :) A on jest taki silikonowy, czy też taki plastikowy jak ten normalny?
image
image
plastikowy :)
ja zauważyłam że u mnie lepiej leci jak zrobię ciepły prysznic na piersi, chyba kanaliki udrażnia :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
To ja dzisiaj też zrobię ciepłą kąpiel piersi :)))
image
image
mam ndziej, ale u mnie problem z tym, ze ona spada na wadze na tym moim pokarmie i w tym moj bol i zniechecenie...
image

image
Iza, po wyjściu ze szpitala (6doba) w domku mój Jasiek zaczął spadać na wadze, choć już w czwartek dobie w szpitalu odzyskał wagę urodzeniową. W domu zaczęły się problemy z karmieniem - strasznie mnie bolały brodawki i tak się zaczęło, Jasiek przestał się najadać, w ciągu 9 dni przybrał tylko 90g!!! a i tak urodził się malutki bo niecałe 3kg. Ale jak zaczęłam odciągać i podawać mu z butli + mieszanka NAN, na początku więcej mieszanki teraz już tylko około 100-150ml dziennie (a pożera 800-850ml na dobę) to mi zaczął przybierać tak że za głowę się łapię - w ciągu 2 tygodni 660g :) Także nie martw się, na pewno u Ciebie ten kryzysik minie. Wiem, że jest ciężko, bo na początku on płakał z niedojedzenia, a ja razem z nim wyłam i już nie wyrabiałam :( Więc nie martw się, na pewno będzie dobrze.
image
image
bogoosia dzieki, u nas jest 9 doba i jeszcze brakuje jej 280g do wagi urodzeniowej, u nas jest problem z budzeniem, bo caly dzien spi i mecze ja, aby dobudzic, juz probuje zmiany pieluszek, kapiel itp...cyca przez sen nie bierze tylko butle, ale dla mnie to niewazne , najwazniejsze to aby przebierala...

we wtorek nast.wazenie...
image

image
Iza, my też mieliśmy problemy z budzeniem, a przy cycku spał :) Miał żółtaczkę i ona go usypiała :) Sprawdzaliśmy bilirubiny poziom i w 3tyg było jeszcze 6 ale spadało. Więc to minie. Teraz sam się budzi na jedzenie i go absolutnie nie wybudzam :)))
image
image
Witam
Ja mam swinga na sprzedaż. Jeśli jesteś zainteresowana proszę o maila na cukrnioll@jadamspam.pl
Swing zdecydowanie jest lepszy, prawie jak szpitalny. Bardzo długo się zastanawiałam bo jest drogi ale warto. Polecam.
ja mam swinga na sprzedaż
aga.ds11@wp.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (34 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry