Widok

Lalka

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Lalka.
Lalka
(na motywach powieści Bolesława Prusa)

Pierwsza w Polsce musicalowa wersja powieści Bolesława Prusa! Opowiedziana na nowo historia zamożnego warszawskiego kupca Stanisława Wokulskiego i jego uczucia do pięknej, lecz zubożałej arystokratki Izabeli Łęckiej. Romantyczny marzyciel goniący za iluzjami w starciu ze światem konwenansu, snobizmu i przesądów. Miłość, zazdrość, walka, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lalka

Lalka na motywach powieści Bolesława Prusa Pierwsza w Polsce musicalowa wersja powieści Bolesława Prusa! Opowiedziana na nowo historia zamożnego warszawskiego kupca Stanisława Wokulskiego i jego uczucia do pięknej, lecz zubożałej arystokratki Izabeli Łęckiej. Romantyczny marzyciel goniący za iluzjami w starciu ze światem konwenansu, snobizmu i przesądów. Miłość, zazdrość, walka, kariera, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13

dokładnie

Jedno wielkie rozczarowanie. Od dawna jeżdżę do Romy na dobry musical, ale chciałam dać szansę Muzycznemu w Gdyni. Kiedyś wystawiał takie piękne musicale i takie porywające. A tu nuda i zmęczenie, przygnębienie i żal, że taki dobry teatr się marnuje. Oklaski też ledwie, ledwie- takie wymuszone. Aktorzy włożyli wiele pracy, bo reżyser postawił przed nimi ciężkie i karkołomne zadanie, ale jakoś para poszła w gwizdek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gdzie krótkie majtki w Lalce? Klasyczne musicale... Skrzypek na Dachu, My Fair Lady. To mało? Wg mnie to najlepszy spektakl teatralny grany w jakimkolwiek teatrze w północnej Polsce i z pewnością najlepszy musical w całej Polsce.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Amen

Dobrze prawisz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwielbiam chodzić do teatru muzycznego, ale to przedstawienie jakoś do mnie nie przemawia. Scenografia taka sobie, muzyka zagłuszająca słowa, niezbyt wpadające w ucho piosenki..... Powiem szczerze, że po 20 minutach od rozpoczęcia zaczęłam się nudzić. Widać w tym przedstawieniu ciężką pracę aktorów i sztabu innych ludzi, jednak do mnie to wgl. nie przemawia
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

Coś niesamowitego

Spektakl jest cudowny, zapierający dech w piersiach. Chyba trzeba zacząć od muzyki - niesamowita orkiestra, wpadające w ucho, ale nie tandetne kawałki doskonale dopasowane do postaci. Świetna gra aktorów. Zarówno tych pierwszoplanowych - znakomity Rafał Ostrowski w roli Wokulskiego, nie raz miałam ochotę nim potrząsnąć, aby się w końcu się przebudził, już dla jego samego finałowego songu warto musical zobaczyć. Cudowna Darina Gapitch w roli Łęckiej - wspaniały wokal, dość oryginalny jak na teatr muzyczny, i plastyka ruchu mająca naśladować ruchy lalek. Cała galeria postaci drugoplanowych - świetny Starski, wzruszająca Maria, przezabawna Wąsowska i urocze rozdwojone panie Meliton. Naprawdę warto wybrać się na niego do muzycznego. Dziękuję artystą TM za miły wieczór. Brawo.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

W trakcie przedstawienia się nie klaszcze!

ojojoj
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mówisz o krótkich majtkach a wcześniej piszesz, że brakuje Tobie Chicago. No rzeczywiście bardzo mądre to jest :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w jaki sposób można dostać się na taką próbę generalną? Trzeba coś płacić za coś takiego?

POLECAM!!!

Byłam w zeszłym roku, w tym tygodniu idę jeszcze raz. Namawiam gorąco to zobaczenia tego wspaniałego musicalu. Wybitna gra aktorska, cudowne kostiumy, świetna muzyka.. czego chcieć więcej?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

byłem, widziałem

Dla mnie jako miłośnika lalki (powieści) jednak to nie było to. Niby muzyka dobra, obsada - nie można powiedzieć nic złego, gra aktorska - w porządku, dekoracje - również.
A jednak chociaż wszystko niby jest, to brakuje tego czegoś co sprawia że z przyjemnością by się oglądało przedstawienie. Nie mogę powiedzieć jednak że jest ono złe, to tylko moje zdanie! Myślę że nie jednemu sztuka się spodoba, także proszę się nei zniechęcać moim komentarzem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Byłem, widziałem, oczywiście polecam

Jedyny minusik, to ilość fajerwerków z którymi przesadzono. A może to mało wydajna wentylacja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

pięknie, że aż strach

Jeży - musi, że to jakieś nowę imię.

w tę sobotę na tvp kultura będzie emisja na żywo całego spektaklu;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetnie!

Oglądać bo WARTO! Choć telewizja zapewne nie odda tego wszystkiego, co dzieje się na scenie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

piękne widowisko w tvp Kultura

Wczoraj oglądając w TV, byłem oczarowany. Chwała twórcom i Gdyni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

WIDZIAŁEM W TVP

Spektakl bardzo słaby. Takim szkolnym przedstawieniem rodem z prowincji chcemy tworzyć poziom kultury w Trójmieście, promować Gdynię jako prężnie rozwijające się miasto? Szkoda...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 22

Doskonały spektakl!!!

Za każdym razem wychodzę z teatru oczarowana. Niedzielny spektakl był cudowny. Pan Ostrowski REWELACYJNY, jego wykonanie Trzech kwadransów powala. Brawa dla całego zespołu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

SUUUUUPPPPEEERRRR

Byłem po raz trzeci w sobotę i było przepieknie. W końcu telewizja jak robi to wszystko gra i było pięknie widać scenografię i projekcje w końcu świetnie!!!!. Ale za każdym razem było cudownie, tylko teraz jakościowo supeeerrrrr było.
Jeszcze raz Gratulacje !!!! Oby więcej oby więcej !!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Lalka" w warszawie?

Nie widziałem a chcę zobaczyć.Wie ktoś może czy w ogóle , a jak tak to kiedy i gdzie będzie można obejrzeć ten spektakl w warszawie?
żona mówiła mi że po transmisji, w tvp kultura był wywiad z aktorami i coś mówili o tym gdzie będzie można jeszcze lalkę zobaczyć na żywo.Nagrywał ktoś może?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lalka

Lalka na motywach powieści Bolesława Prusa Pierwsza w Polsce musicalowa wersja powieści Bolesława Prusa! Opowiedziana na nowo historia zamożnego warszawskiego kupca Stanisława Wokulskiego i jego uczucia do pięknej, lecz zubożałej arystokratki Izabeli Łęckiej. Romantyczny marzyciel goniący za iluzjami w starciu ze światem konwenansu, snobizmu i przesądów. Miłość, zazdrość, walka, kariera, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
do góry