Widok

Laserowa korekta wady wzroku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z was bądz waszych bliskich miała tez zabieg? bardzo proszę o waszą opinie i ew, polecenie gdzie można taki zabieg wykonac,,dzwoniłam juz do swissmedu i kardiotelu

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy to pomaga czy na zawsze? skutki uboczne ?
kurcze jest gdzies forum o tym , poszukam ci - niestety jest czasem są powiklania choć mało się o tym pisze ..... podrzucę ci link jak znajde - ja chyba jednak bym nie ryzykowała jesli wada nie jest jakaś duża choc niektorzy zrobili i sobie chwalą ...więc wiesz tak jak ze wszystkim trzeba mieć troszkę szczęscia .
super poprosze link :)
na mam -3 wade
http://forum.gazeta.pl/forum/f,42211,Laserowa_korekcja_wzroku_.html

jeszcze cos poszukam
http://forum.gazeta.pl/forum/w,216,37429203,37519837,Re_Korekcja_laserowa_wzroku_na_NFZ_.html
moja mama miała robioną korekcje kilka dobrych lat temu w Poznaniu, z wady -5 do 0. jest bardzo zadowolona, nic złego się nie działo/dzieje. tylko musi uważać na mocne słońce (okulary z filtrem) i wiem, że nawilża oczy łzami naturalnymi. ja w przyszłości też planuję zrobić sobie korekcję wzroku :)
Ja miałam zabieg - 2,5 roku temu. Przeprowadzony w Nowym Wzroku na Stągiewnej. Ogólnie jestem zadowolona.
dziękuje,moze jeszcze ktos?
Kuzyn męza miał robiony w Klinice w Katowicach u Gierkowej. Smiga jak burza, nic mu sie złego nie dzieje.
a miał ktos robione w gdansku??

bo ja tylko tutaj raczej,,,
Podobno w Katowicach robia tez na fundusz , ja nie mam zbyt duzej wady ale musze nosic okulary :/ ech
nawet nie wiedzialam ze to na fundusz mozna zrobic

ja szkła akurat nosze ale mam -3

koleżanka miala robione w sswismedzie i jest bardzo zadowolona. Mówi że warto:)
ja miałam robioną korektę w nowym wzroku w gdańsku u dr gołębiewskiego . jestem zadowolona miałam wadę - 4,5 i po operacji zeszła do 0 właściwie , mineło już chyba z 7 lat i lekko wzrok mi się pogorszył (bo tak często się po tych oparacjach dzieje po czasie) , ale spokojnie chodzę bez okularów i jest to wada minimalna. Jak kogoś stać to polecam,niestety nie jest to tanie, ale naprawdę warto.Sam zabieg nie boli, trwa dosłownie kilka minutek, potem troszkę oczy szczypią, ale można wziąć tabletkę przeciwbólową i jest ok, wieczorem sciągnęłam opatrunki i normalnie widziałam, przez około miesiąc wkrapaiałam do oczu sztuczne łzy i chowałam się za okularami, żeby słońce nie wpadało bezpośrednio na oczka, potem wszystko mija. Przez tydzień po zabiegu nie należy skakać wysilać się, ale do pracy normalnie chodziłam, a i jeszcze miałam dwa krwiaczki w oczach , ale to po 2 tygodniach zeszło:). W razie pytań proszę pisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to pytanie nr 1 jaki koszt był u Ciebie?
miałam szczęscie bo płacił mi dziadek, ale tyle lat temu pamiętam że było to 2500 zł za oko , w sumie chyba niewiele się zmieniło, tyle że wtedy to był ogrom kasy
koleżanka płaciła jak dobrze pamiętam 6tyś, w tym miała wizyty kontrolne, okulary przeciwsłoneczne dwie pary.
i oczywiście zabieg w cenie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry