Widok

Leczenie ostrogi piętowej

Borykacie się z problemem ostrogi piętowej? Jak walczycie z tym schorzeniem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiele osob poleca usunięcie operacyjne jednak sama jestem zdania, że jednak jest to zabieg i warto jest zastanowić się nad mniej inwazyjnym sposobem pokonania dolegliwości. Szczególnie,że nie mamy pewności czy nie bedzie to takie niebezpieczne....
Pomaga na pewno
rehabilitacja ( ultradźwięki, jeszcze fala uderzeniowa - zabieg nie jest tani, czasami może być bolesny ale daje dobre efekty)
dobrze jest się jeszcze zastanowić nad opaską kompresyjną:
https://www.os1st.pl/produkty/fs6-staw-skokowy
Ja akurat nie miałam ostrogi, tylko inne problemy ze stopami, wrastanie paznokci i parę innych. Polecam panią Viviannę Kopeć, ma/miała gabinet w Gdańsku na siedlcach przy ul. Ciasnej. Mi pomogła w 2015 roku, do teraz mam spokój. Jest to chyb najbardziej kompetentna osoba jaka znam i wybitny specjalista. Dodatkowo kobieta kocha to co robi. Pomogła tez paru osoba z otoczenia. Warto spróbować.
Mi nic nie pomogło, ani fala uderzeniowa, ani ultradźwięki, laser, pole magnetyczne, wkładki z biomechaniki chodu, mija 7 miesięcy. Czy ktoś słyszal o fonowaniu i miał vitafon w domu i korzystał na rozścięgno podeszwowe?

Ja mam ostrogę od 4 miesięcy, próbowałem różnych terapii i nic nie pomagało. Znajomi polecił mi zabiegi polem magnetycznym w Terapion. Zauważyłem znaczą poprawę i zmniejszenie bólu po dwóch tygodniach stosowania.

Inne tematy z forum Zdrowie

Jakie skuteczne środki na erekcję (7 odpowiedzi)

Rzecz jasna nie dla mnie ale dla mojego męża, który od jakiegoś czasu ma niego mniejsza kondycję...

Słabe, łamliwe i wypadające włosy (154 odpowiedzi)

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś...

Fermony Love Desire (7 odpowiedzi)

Chciałam sobie kupić te feromony. Cz któraś z Was je używała i może coś na ich temat napisać?

do góry