Widok

Lekarz do prowadzenia ciąży bliźniaczej- polecicie? Boćkowski, Leszczyńska, Prajs...?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ciąża bliźniacza- jakiego lekarza wybrać do jej prowadzenia? polecono mi szpital na Klinicznej... proszę o radę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak z ciążą będzie wszystko w porządku, to każdy sobie poradzi. W przypadku komplikacji i tak Cię odeślą na Kliniczną. Jak dla mnie wielkie nazwiska są przereklamowane, przynajmniej w moim przypadku nie pokryły się z oczekiwaniami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecisz kogoś proszę ?
Ja polecam dr Adama Stencla
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Ja juz od ponad miesiąca leżę na patologii na Klinicznej i nie uważam, żeby nazwiska z tytułu były przereklamowane. Nie mam bliźniaków, ale mój maluch jest dość ciężkim przypadkiem i gdyby nie dr Leszczyńska i prof Preis nie wiem w jakim stanie byłoby moje dziecko. Fakt, jeśli wszystko będzie szło dobrze to pewnie większość lekarzy sobie poradzi, ale (oby się tak nie wydarzyło) gdyby coś będzie szło źle to i tak wylądujesz pewnie u któregoś z tych lekarzy żeby potwierdzić diagnozę. Z Boćkowskim mam tutaj najmniej do czynienia więc się nie wypowiem, ale Leszczyńską i Preisa mogę polecić z czystym sumieniem.
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
Cieszę się, że komuś pomogli i nie wątpię, że takich osób jest więcej. Taki przypadek jak ja zdarza się raz na 350 tysięcy urodzeń- dotyczył ciąży mnogiej. Gdybym im zawierzyła, to w najlepszym wypadku straciłabym zdrowie.
dziękuję za odpowiedzi, niestety wolę z góry założyć, że problemy się pojawią (ciąża mnoga) i być pod dobrą opieką
Z tego co mi wiadomo dr Boćkowski jest bardzo polecany. Wiem, że są do niego bardzo długie kolejki, dlatego osobiście zdecydowałam się na lekarza z Zaspy i nie żałuję. Jeśli ma być to ktoś z Klinicznej to na pewno dr Boćkowski jest godny polecenia.
[url:]http://lilypie.com/">
ciaza blizniacza juz z gory jest patologiczna, wiec potrzebna jest specjalna kontrola i czestrze wizyty - ja ze swoimi chodzilam do invicty do Puzio
A ja chodziłam do Luxmedu do dr Stachowiak - też bardzo polecam
bardzo dziękuje za odpowiedzi, na pewno przydadzą się nie tylko mnie, pozdrawiam
Ja polecam Panią dr Ewę Żmudzińską - pracuje na Klinicznej, w Invikcie i ma własną prywatna praktykę w Żukowie (wizyta kosztuje 100zł) - co wizyta szczegółowe usg - dobry sprzet, do tego 3D u niej w gabinecie wykonuje Pan doktor z Gdyni - Gdy jest potrzeba Pani doktor go ściąga do siebie do gabinetu - także nigdzie nie trzeba jeździć i się uwamwiać i wciskać w terminy ..Jak dla mnie konkretna babka, która wie co robi i nie straszy specjalnie, zawsze pod telefonem gdy się coś dzieje poradzi a nawet ściągnie do siebie do szpitala.
Gdy ja rodziłam na Klinicznej byłam w ciągłym kontakcie z Panią doktor bo ona dodatkowo pracuje również w szpitalu w Kartuzach ale pilotowała mój poród, czuwał nademna jej kolega ze szpitala i wszystko dostałam - leki przeciwbólowe po porodzie, antybiotyk na czas (zaznaczam, że wszystko ze zwykłej troski bez jakiegokolwiek "dodatkowego" wynagrodzenia za przywileje"..także ja polecam
Co prawda nie ja ale szwagierka ma bliźniaki i chodziła do Boćkowskiego.
Ja również do niego chodziłam i bardzo polecam. Trochę się czeka na wizytę ale myślę, że warto.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rok temu urodziłam bliźniaki. Osobiście wybrałabym prof. Preisa, bo do niego kierował mnie mój lekarz jak "cokolwiek" mu się "nie podobało".
Dla mnie to było daleko więc dlatego jeździłam do niego tylko z ważniejszymi sprawami. Wydaje mi się, że warto do prof chodzić w ciąży mnogiej.
Pozdr
i dużo wytrwałości życzę :)
super, dzięki dziewczyny- podwójna ciąża - podwójny stres i dylemat
ja już drugą ciążę prowadzę u Boćkowskiego...póki co ani przez chwilę się na nim nie zawiodłam...więc mogę śmiało polecić...
wiem, że z ciążami mnogimi też miał pacjentki..
Ja prowadziłam ciążę mnogą u dr Leszczyńskiej, polecam z całego serca
Ja również mogę z czystym sumieniem polecić dr Leszczyńską, wiem, że ma dużo pacjentek z bliźniakami. To super lekarz i bardzo miła kobieta.
TYLKO DOKTOR LESZCZYŃSKA!!!!! Gdyby nie ona, nie wiem, czy tak dobrze by się u mnie i moich bliźniaczek wszystko skończyło!
Ja chodziłam do dr Żabińskiego w Wejherowie i co 1,5 miesiąca do prof. Preisa.
Polecam połączenie "normalnego" ginekologa-połoznika z profesorem Preisem.
Polecam Praisa lub Swiatkowska razem przyjmuja, mi uratowali maluchy.
Alex i Max 01.07.2010
ja mimo że nadal uważam dr Leszczyńską za nr 2 na liscie specjalistów z prawdziwego zdażenia to jestem nieco zawiedzona ... nie odkryła u mojej Poli hipotrofii wewnątrzmacicznej a widziała mnie i ja na usg 3 krotnie w malych odstępach czasu na super sprzęcie i również sugerowała wzbogacenie diety o łatwo przyswajalne dla dziecka wysokobiałkowych jak i mleka dla noworodków po którym owszem tyłam ale ja to raz a dwa zostawie dla siebie bo nie chce wywoływać burzy w szklance wody
BOĆKOWSKI I PREIS .PORÓD TYLKO NA KLINICZNEJ ,Z BLIŹNIAKAMI LEŻY SIE NA PATOLOGI JAKIES 10 DNI PRZED TERMINEM BO RODZA SIE ZAWSZE WCZEŚNIEJ BARDZO DOBRA OPIEKA WARUNKI TEŻ.MOŻNA ZAMOWIĆ WCZEŚNIEJ POKÓJ JEDNOOSOBOWY-SUPER /200ZL DOBA wychodzi i tak taniej niż w swissmedzie,lub 3 os.100zl/w 1os.MOŻE CAŁY CZAS BYĆ KTOŚ Z RODZINY.NASZE BLIŹNIAKI MAJĄ JUŻ 6 MIESIĘCY.,porod cesarka bez powikłań ,bez bólu.POWODZENIA
Super, tyle odpowiedzi :) umówiłam się do dr Boćkowskiego- mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... dziękuję Wam raz jeszcze
byłam na wizycie u dr Boćkowskiego, choć drogo wrażenia pozytywne, dobre USG, doktor małomówny ale konkretny, zobaczymy dalej, pozdrawiam forumki
A ja nie polecam Boćkowskiego choć prowadziłam u niego ciążę, wizyty prywatne były ok ale już w szpitalu zapomina o swoich pacjentach :/ Żmudzińska też negatywnie ale Leszczyńską i Preisa polecam!
image
no to mam dylemat :(
ja po drugiej wizycie u DR Boćkowskiego, jest O.K, małomówny ale USG trwało bardzo długo więc chyba dokładne, trzeba się dopytywać ale chyba wystarczy mi świadomość, że dr jak coś nie halo to sam mi powie, pozdrawiam mamy bliźniaków i nie tylko

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

do góry