Widok

Lekarze biegli - orzeczenie o niezdolności do pracy - ZUS

Witam! Czy ktoś ma swoją prywatną opinię o biegłych lekarzach wyznaczonych przez Sąd Okręgowy w Gdańsku Wydział Pracy i Ubezpieczeń Społecznych: ortopeda lek.med. W.Przeniosło neurolog lek.med. L.Nowak oraz kardiolog lek. med. D.Lesiński.
ZUS jak wiemy ma swój najnowszy przepis o kasowaniu wszelkich rent. W końcu sprawa opiera się o Sąd i stąd ww biegli lekarze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie znam tych lekarzy, ale moge opisac mojej znajomej, ktora wygrala z ZUs-em w sadzie o rente.Zawazyla opiniaa bieglych sadowych a nie orzecznikow ZUSu.
Znajoma choruje na stwardnienie rozsiane. Charakteryxuej sie tym,ze jak chory dostaje tzw. rzutow, to nie jest w stanie normalnie egzystowac. Jak spedzi tydzien w szpitalu i podadza mu sterydy, to chora w jakims stopniu sie cofa. I zus w opraciu o fak,tze chory miedzy rzutami moze chodzic, postanowil,ze renta sie nie nalezy, bo taka osoba moze normalnie pracowac. Znajoma od takiego orzeczenia caly czas wnosila,ze nalezy sie jej renta z tytulu niezdolnosci do pracy ( tym bardziej ze orzeczenie o niepelnosprawnosic jakie posiada, wynika,ze potrzebuje w codziennych czynnosciach potrzeby osob trzecich).
Rzczecznicy ZUS upierali sie przy swoim,wiec sprawa trafila do sadu. Opinie wszytkich bieglych wyznacznonych przez Sad podwalazy opinie lekarzy orzecznikow ZUS ( w rozmowie wyrazali sie,ze ci lekarze musza pisac takie opinie,bi im placi ZUS...)Sad przychylil sie do opinii ZUS i znajoma wygrala i rente ma.
Warto wierzyc w sad
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

lek bez recepty na infekcje pochwy (107 odpowiedzi)

doradźcie jaki lek można kupić bez recepty na infekcje pochwy, wizytę mam dopiero za tydzień, a...

Nawroty trądziku różowatego na twarzy (3 odpowiedzi)

Hej, czy przy trądziku różowatym też macie takie nagłe nawroty? Miałam piękną remisję prawie dwa...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry