Widok
Błagam tylko nie to ! Oskar dla "Dzikich historii"
Lewiatan rozczarowuje, jeśli kogoś szokuje skorumpowany urzędnik w Rosji na dalekim wschodzi, to proszę. W filmie nie ma fajnych zdjęć, fajnej gry, muzyki, taki sobie film. Gdyby nie był na cenzurowanym w Rosji nikt by go nie oglądał. Za to inny film kandydujący do Oskara w tej samej kategorii "Dzikie historie" PETARDA, FANTASTYCZNY gorąco polecam i trzymam kciuki
Tylko że u nas mżna z tym do sądu, bo tego typu wykupy są celowe
i nie mogą iść na co innego niż deklarowany cel publiczny.
Poza tym skoro miasto zarobiło krocie, to nie ma mowy o prywatnym przekręcie. Co innego, gdyby miasto sprzedało za grosze bez prawidłowo zorganizowanego przetargu (czytaj: "sprzedało" po znajomości).
Poza tym skoro miasto zarobiło krocie, to nie ma mowy o prywatnym przekręcie. Co innego, gdyby miasto sprzedało za grosze bez prawidłowo zorganizowanego przetargu (czytaj: "sprzedało" po znajomości).
Dostanie Oskara
Film bardzo dobry, choć mi mjiescami się dłużył, to pod koniec sie bardzo rozkręcił i ukazał prawdziwe oblicze Rosji..smutne niestety..
A scena z samochodami sprzed Cerkwii -no po prostu wypisz wymaluj prawdziwa Rosja!
Myślę, że zasłużenie otrzymał Złotego Globa i -niestey-wygra również z Idą-jest bardziej życiowy..dający bardziej do myślenia niż Ida, moim zdaniem-choć Ida też jest bardzo dobrym filmem, ale innego rodzaju..
A scena z samochodami sprzed Cerkwii -no po prostu wypisz wymaluj prawdziwa Rosja!
Myślę, że zasłużenie otrzymał Złotego Globa i -niestey-wygra również z Idą-jest bardziej życiowy..dający bardziej do myślenia niż Ida, moim zdaniem-choć Ida też jest bardzo dobrym filmem, ale innego rodzaju..
A to Rosja właśnie !
Korupcja, jednostka miażdżona w trybach machiny, morze wódy i wszechobecny bałagan i śmietnik (nawet wśród dzikiej przyrody). Dlaczego recenzje upierają się że to obraz Rosji Putinowskiej ? A to po prostu odwieczny obraz Rosji, jaka była, jest i dłuuugo będzie .
Wizualnie film wspaniały! Te obrazy zostaną przed oczami, nawet gdy zapomni się treść.
Wizualnie film wspaniały! Te obrazy zostaną przed oczami, nawet gdy zapomni się treść.