Widok

Lewiatan

Lewiatan Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Lewiatan.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie Lewiatan i nie Ida ! Dzikie hostorie zasługują na Oskara

Oba filmy nie powalają, ale idz na "Dzikie historie" stary, wyskoczysz z butów. Super

Błagam tylko nie to ! Oskar dla "Dzikich historii"

Lewiatan rozczarowuje, jeśli kogoś szokuje skorumpowany urzędnik w Rosji na dalekim wschodzi, to proszę. W filmie nie ma fajnych zdjęć, fajnej gry, muzyki, taki sobie film. Gdyby nie był na cenzurowanym w Rosji nikt by go nie oglądał. Za to inny film kandydujący do Oskara w tej samej kategorii "Dzikie historie" PETARDA, FANTASTYCZNY gorąco polecam i trzymam kciuki

Lewiatanem nie jest mer i jego mafia, a CERKIEW.

Mer jest tylko narzędziem w rękach CERKWI.
Pierwsza scena z merem i dostojnikiem, oraz ostatnia przy cerkwi wybudowanej na działce po domu głównego bohatera, pokazują o co tak naprawdę chodzi i kto jest Lewiatanem.

dziwne

Jak można w XXI wieku pochwalać produkcyjniak podobny do kręconych w latach stalinowskich.To bardzo dziwne.To że elita postkomunistyczna popiera ten film to może zrozumiałe ale nie jest dowodem na artystyczną wartość filmu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak ci się udało?

W kinie obejrzeć film od połowy? ;-)

Tylko że u nas mżna z tym do sądu, bo tego typu wykupy są celowe

i nie mogą iść na co innego niż deklarowany cel publiczny.
Poza tym skoro miasto zarobiło krocie, to nie ma mowy o prywatnym przekręcie. Co innego, gdyby miasto sprzedało za grosze bez prawidłowo zorganizowanego przetargu (czytaj: "sprzedało" po znajomości).

Pokłosie

Pokłosie to jeden z lepszych polskich filmów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

super??

dno
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

U moskala ? A u nas wywłaszczone tereny pod Havla czy drogę przy armii krajowej

która nigdy nie powstała, Miasto wykupiło za grosze a po kilku latach sprzedało na wolnym rynku z dużym zyskiem. Temat jest jak najbardziej aktualny nawet dla Gdańszczan :)

Ida dostanie oscara, Lewiatan dostał Złotego Globa i na tym koniec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry.... żart - Putin z nas się śmieje

Sprawdźcie proszę kto jest sponsorem tego filmu....
z tego co ja się dowiedziałem to.. państwo rosyjskie go sponsorowało.... (świadomie?)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

super

To jest dopiero kino.Oscar gwarantowany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

T

Kiedy w innych kinach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam! polacem!

Super film polecam bardzo, piękne Rosyjskie kino !!! Długi !! ale tak realnie oddaje prowincjonalność rosyjską, kto był tam ten wie........

Dostanie Oskara

Film bardzo dobry, choć mi mjiescami się dłużył, to pod koniec sie bardzo rozkręcił i ukazał prawdziwe oblicze Rosji..smutne niestety..
A scena z samochodami sprzed Cerkwii -no po prostu wypisz wymaluj prawdziwa Rosja!
Myślę, że zasłużenie otrzymał Złotego Globa i -niestey-wygra również z Idą-jest bardziej życiowy..dający bardziej do myślenia niż Ida, moim zdaniem-choć Ida też jest bardzo dobrym filmem, ale innego rodzaju..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak coś czułam...

myślę, że należy zobaczyć, ale jak na razie nie spodziewam się dzieła wybitnego; Twoja opinia utwierdza mnie w tym przekonaniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry, bardzo dobry!

Bardzo dobre ambitne kino! Najciekawsza w filmie jest jego struktura, mianowicie sceny filmu można oglądać w dowolnej sekwencji! Film ten obejrzany "od połowy" jest jeszcze lepszy - bo krótszy!

A to Rosja właśnie !

Korupcja, jednostka miażdżona w trybach machiny, morze wódy i wszechobecny bałagan i śmietnik (nawet wśród dzikiej przyrody). Dlaczego recenzje upierają się że to obraz Rosji Putinowskiej ? A to po prostu odwieczny obraz Rosji, jaka była, jest i dłuuugo będzie .
Wizualnie film wspaniały! Te obrazy zostaną przed oczami, nawet gdy zapomni się treść.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobry, ale mega przewidywalny, niestety..

Po pierwszych scenach wiadomo jak się skończy.. A później jest już tylko gorzej..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Znakomity!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Filmy

Mała Amelia (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Mała Amelia . Przeczytaj o filmie.

Wartość sentymentalna (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

Powrót do Silent Hill (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Powrót do Silent Hill . Przeczytaj o filmie.

do góry