Widok

Listopad i grudzien mamuski:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
****ROZPAKOWANE MAMUSIE****

1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) mona1346 - Zuzanna :), 2910g i 54 cm, ur. 6 listopada
3) Majaki - Kostek :), 3210 g i 54 cm, ur. 9 listopada
4) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
5) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
6) JustynaArt - Łukaszek :), , 3515 g i 57 cm, ur. 13 listopada
7) Daliaa - Dalia :), 2900 g i 54 cm, ur. 14 listopada
8) Bociany - Natalka :), 3850 g i 57 cm, ur. 17 listopada
9) Kasiek01 - Mateuszek :), 3250 g i 55 cm, ur. 23 listopada
10) Kasia26 - Michał :), 3775 g, 54 cm, ur. 24 listopada
11)Haniag83-Wojtuś:),3720 i 56 cm,ur.27 listopada
12) _m_g - Karolek :), 4250 g i 56 cm, ur. 28 listopada
13) pychota - Michałek :), 3800, 56cm, ur. 30 listopada
14) Finka - Jaś :), 3140 g i 55 cm, ur. 1 grudnia
15) góralka - Karolek :), 3840 g i 58 cm, ur. 8 grudnia
16) evilek-Kubuś :) 3950g i 59 cm, ur. 12 grudnia
17) megus-Kacperek:), 3120 g i 54 cm, ur. 12 grudnia
18) joann - Oliwka:), 3210 g i 55 cm, ur. 16 grudnia
19) amelka111 - Joasia :), 2830 g i 51 cm, ur. 23 grudnia
20) Justi30 - Sarka :)), 3220 g i 54 cm, ur. 25 grudnia
21)Gosiaczek79 -Madzia:)),3700 i 55cm,ur.31 grudnia

ktos musial to zrobic:)
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy taka, najpospolitsza, poniewaz jak wiadomo ja nie cierpie tych 'zabawek" edukacyjno-rozweslających..
mata jak mata..normalna, na pewno bez wiekszych atrakcji, ale Jasio sie na niej chetnie bawi.
http://www.allegro.pl/item531709400_maty_gimnastyczne_baby_mix_6_kolorow.html
image

image

Z kolei moja Sis ma taka...i bardzo sobie chwali, mowi, ze jest sporo zabawek i ze jej Zu ja uwielbia..No, ale cena jest i wieksza;(
http://www.allegro.pl/item539304930_mata_edukacyjna_fisher_price_rainforest.html
image

image

a ja mam taką zupełnie prostą
http://www.okazje.info.pl/okazje/inne/mata-edukacyjna-baby-one-z-misiem.html
tylko inne kolory ma moja (czerwony, niebieski, zielony, żołty) długo dzieciak w tym nie poleży, a potem jak już będzie raczkować a potem chodzić to nie wiadomo czy będzie chciał z tego korzystać, a prawda jest taka, ze dla takich maluchów każda nawet najprostsza zabawka jest źródłem wielu emocji, w miejscu tych małych wiszących zabawek można samemu zawiesić różne rzeczy, misie, grzechotki i takie tam...

kupiona w Akpolu za 82 zl
Evilek sliczny Kubuś:)
mysmy dzis zaliczyły z paula 1 spacer sam na sam:D a jaka ladna pogoda w gdyni. jak na wiosne:)
coś sie justi dzis nie odzywa... pisne jej smsa;]
ja sie szarpnelam na tiny love tropikalna wyspe. kupilam na allegro za 330 zl. bo miala jeszcze 4 zabawki w gratisie za 150 zl;] no i jest bardzo duza. i mozna wieszac i wkrecac w nia zabawki. wiec wierze ze sie pauli dosc dlugo przysłuży:D
image
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
brrr ucielo;/ no nic w kazdym badz razie ejst dwa razy taka duza jak widac:D
image
Justi ma awarie kompa;(Pisala mi na gg..
A my po szczepieniu-Jasio mial tym razem 6w 1, bardzo dzielnie znióśl zastrzyk, pisnął tylko, a pani pielegniarka dumna, ze jak ona zrobila wklucie to dlatego on taki grzeczny!dzielnego mam synka!
Za to ja spocona jak szczur, ledwo do auta wsiadłam;/..

Lece kapanko odstawic , syneczek juz spi, dzisiaj zobil ze mna 80km:)hehe podróznicy..
image

image

Witamy się wieczornie:)katar prawie opanowany mamuśka sprawnie zadziałała:DD pani doktor osłuchałą,na spacery nawet 2 razy dziennie chodzić kazałą co mi pasuje bardzo:))łazikować z Natalą lubimy,jej się przyda i mi:)Teraz już gwiazdencja odpadła a mama do wanny się szykuje:)miłego wieczorku
image
No Justi tez mi sms napisala że jej sie karta graficzna spalila i nie wie kiedy bedzie mogla nowa kupic:(( pozdrawia Was wszystkie!!
Paula pobiła rekord zjadla 170 ml mleka :O
image
hej mamusie.Właśnie czekam ,aż Natala się obudzi,w nocy na mleczko się o pólnocy obudziła i jeszcze śpi.Po katarku nie ma śladu!!!!jupi:)))a tak bidula się poprzednią noc męczyła.W ogóle Natala to leniuszke najlepiej by tylko leżała.Lekarka kazała ją na rękach pionowo nosić i główki nie podtrzymywać,żeby ćwiczyła,bo lata na wsyztskie strony,no i na brzuszku kłaść.Oczywiście jest ryk a raczej krzyk jak to robimy ale trudno:)małą terrosystka.Zauważyłam,że jak chce to potrafi ładnie trzymać.O 11wyruszamy na spacer,popołudniu może jeszcze jeden zafundujemy.Ostanio babcia z Natalą poszłą nad morze,nad samą wode wózio zaciągnęła,żeby wnuczka jodu powdychałą:))kochana babcia
image
nasz łobuziak:)
image
image
Natalka słodka jak zawsze :-)
Bociany Kostek też ma teraz katarek, u lekarza nie bylam i wole nie iść, bo boję sie ze w przychodni cos gorszego chwyci od chorych dzieciaków, grypa panuje brrr... powiedz co robilas na katarek? czy mimo tego, ze natalka miała katar miałas wychodzic z nią na dwór czy zostac w domu dopóki nie przejdzie??
image
Majaki stosowałąm wode morską,fride,lekarka kazałą 3-4 razy dziennie psikać Euphorbium,poza tym maść majerankowa,no i nawilżałąm pokój i inhalaje,wstawiałam garnek z gorącą wodą i solą pod łóżeczko.Na noc powiesiłąm pieluche nasączoną kroplą Oilbas.Dziś już praktycznie zero kataru.A spacery jak najbardziej nawet 2 razy dziennie:))
image
Ale pospalismy:)..huhu///z jednym karmieniem tylko:)-kochane dziecko!

Nie wiedzialam czemu Jasio szybko jadł,myslalam, ze głodomor i polowe wypluwa- a tu co?Wczraj biore smoczek do wyparzenia a tam dziura ze Europe widać!!!!!!!!!Ale sie przestraszylam, od razu po moczki do sklepu, i zapasy narobiłam, juz na pozniej ...no i pare "nieplanowanych: rzeczy tez od razu wrzucilam do kosza:)
W koncu oddali mi kase zalegla za 3 m za tlumaczenia, wiec teraz poszalec moge na całego- juz w sobote M zostaje z dzidziolem a mamca z psiapsióła myka cos zakupic na chrzest i poprawe humoru:)

Lece pod showerek!
image

image

A no Nata jaka ma kice, huhu, jak balerina:)
image

image

Bociany dzięki za odp, od wczoraj stosuje wodę morską, i dziś w nocy zdecydowanie lepiej, ale obawiam sie, ze mam większy problem... od tygodnia Kostek intensywnie gryzie swoja piąstkę, mam wrażeni, że gdyby mógł włożyłby do buzi całą rączkę, do tego bardzo mocno się ślini, a jak daje mu herbatkę to zamiast pić bawi się smoczkiem i przesuwa go języczkiem po dziąsłach, wszystko wskazuje na ząbkowanie, a Kostek nie ma jeszcze 3 m-cy...
Ania u nas już 3 smoczki poszły do kosza,Natala tak je rozbroiłą,dziure niezłą zrobiła:))teraz też już zapas w szafce jest.Natula śpi mamcia leci się wyprysznicować i ubrać:)miłego dzionka
image
Majaki u nas piąstka na tapecie już 2 tygodnie,chyba dzieickai tak rozpoznają swoje ciałko:)no i ślina też produkowana w ilościach sporych:)wczoraj jak wsadziła piąstke gwiazda do buzi to myślałąm,że zwymiotuje!!a ta się tylko śmiała
image
dziewczyny na drugim forum pisały.
szok!!!

,, siostra byla w Gdyni w Tesco, w ciagu dnia, na zakupach. Z 4-latkiem. Syn stal na zabawkach a ona na koncu regalu wybierala cos dla chrzesnicy. Katem oka widziala caly czas syna. Nagle go nie ma. Z 10 sekund nie patrzyla na niego! Wyleciala z alejki i nie zauwazyla go nigdzie, stwierdzila, ze nie bedzie latac miedzy regalami, bo moze juz byc daleko (raz tak za nim ganiala po sklepie,
byli w 2 przeciwleglych czesiach). Poleciala do punktu informacyjnego na przeciw wejscia/wyjscia,zeby oglosili przez megafony. I tak lecac do tego punktu widzi faceta spokojnie wychodzacego z jej "spiacym" synem na rekach. Zaczela sie
drzec, ze jej dziecko kradna. Facet rzucil dzieciaka i zwial. Ochrona zamiast go gonic to do dzieciaka i do niej zeby ja uspokajac. Facet wyparowal w efekcie. Dzieciak nieprzytomny, wiec zawolali pogotowie, no i policje. Na kamerze widac jak facet w kapturze podchodzi do dzieciaka od tylu, przyklada szmatke do ust i
dzieciak sie osuwa. A matka stoi tylo-bokiem kilka metrow dalej!!! Wzial dzieciaka jakby spiacego i spokojnie poszedl sobie! Dzieciak byl odurzony eterem i jeszcze mial rozbita glowe od tego porzucenia. Policja powiedziala,ze na handel albo na organy. I ze to CZESTE!!! Takie dzieci sie nie odnajduja. Jakby ta matka poleciala szukac po sklepie, toby juz dziecka nie zobaczyla!"
i dlatego właśnie 4 letnie dziecko w hipermarkecie powinno być tuż przy mamie, nie wyobrażam sobie sytuacji, aby 4 latek sam sobie cos tam oglądał na półce i nawet nie chodzi już tutaj o takie ekstremum jak porwanie, ale choćby to, ze dzieciak może zwalić stos towaru z półki na ziemię, albo na siebie...
nie zrozumcie mnie źle - nie obarczam winą mamy tego 4-latka, każdy wycofuje dzieci tak jak uważa za słuszne... po prostu wiem jak trzeba dziecko w domu pilnować, żeby sobie krzywdy nie zrobiło, co dopiero w tak dużym sklepie a wiadomo, ze dla takich małych dzieci wszystko co nowe jest interesujące a nie koniecznie bezpieczne...

a tego faceta.. szkoda, ze nie złapali, za jaja go i na drzewo!!!
wiecie co... przepraszam Was... przeczytałam jeszcze raz to co napisałam i możecie na mnie psy wieszać, ale właściwie uważam, ze to wina mamy... dziecko ogląda zabawki a ona na końcu regału... wystarczy, ze kilka ludzi z koszykami wejdzie między półki i już się dziecka nie widzi, poza tym nie wiem jak Wy, ale jak oglądam czasami coś w sklepie i choćby znaleźć rozmiar ubranka albo kolor odpowiedni wymaga tego aby patrzeć na półkę a nie na dziecko na drugim końcu regału, same spróbujcie jak będziecie w sklepie, ludzkie oko nie ma tak dużego "kąta widzenia"
jasne po fakcie jak stało się nieszczęście mama tego 4-latka chce jakby przed samą sobą wytłumaczyć, ze przecież patrzyłam cały czas... i to tak już chyba jest bo która matka powie, ze nie patrzyła na dziecko, nie pilnowała, bo oglądała towar na półce...?
o matko co za straszna historia, aż mi sie wlos na głowie zjerzył, dobrze że tak się to zakończyło, nie przypuszczałabym że w naszym otoczeniu takie rzeczy się dzieją, niby się slyszy o różnych wypadkach z dziećmi ale czlowiek zawsze myśli ze jego to nie dotyczy. Trzeba mieć oczy dokoła głowy.
Ja teraz zaczekam aż Asia się obudzi i mykamy na spacerek, jeszcze tylko pranko rozwieszę.
Dziś postanowiłam że będę 2 razy dziennie chociaż po 15 minut robić jakieś ćwiczenia, moja waga niby ładnie leci w dół ale jak probowałam dziś brzuszki zrobić to ciężko było - kompletnie bez siły - oj zaniedbała się mamcia strasznie. Także od dzis silne postanowienie wzmocnienia mięśni:))
niedawno slyszalam taka historie z Bielska Bialej..(mam tam rodzinke) w hipermarkecie dziecko nagle sie zapodzialo, na szczesie ochrona momentalnie zamknęla sklep, wszystkie wyjscia i zaczeli szukac.. dziecko znalzalo sie w toalecie, przebrane, z obciętymi wloskami...
image
jeny masakra, ja to po takim czyms bym sie chyba nie pozbierała:(
Po przeczytaniu tej historii po prostu się przeraziłam! Nie spodziewałam się że takie rzeczy się u nas dzieją, horror! Chyba synka łańcuchem do siebie przywiąże.
image
[image
No niestyety, niech matka pilnuje dziecka a nie w regalach buszuje!...A jesli ja tak wciagaj zakupy, to niech dziecko zostawia komus w opiece, jak nie potrafi podzielic uwagi!..Nie dziwa mnie takie historie, bo nieraz widzialam matki, ktore puszczaja dzieci "samopas" po sklepach, albo leca po mieso na drugi koniec a dziecko siedzi w nosidełu!
przeciez wiadomo jaki jest świat, jacy sa ludzie, ile ucieka np z zakladów "zamknietych" itd.
My zaraz tez zmykamy na spacerek, jasio kupala nie zrobil tradycyjnie o 11, wiec pewnie w wozie swym narobi i trzeba bedzie zawraca;/...eh..
image

image

jeśli nie macie pomysłu na przekazanie 1% podatku w rozliczeniu rocznym - proszę o pomoc
http://forum.trojmiasto.pl/prosba-o-przeznaczenie-1-podatku-t70505,1,16.html
image
uff po spacerku, było superancko, dziś ubrałam się bardzo ciepło i od razu lepiej mi się spacerowało, teraz zabiorę się za obiadadek na jutro no i może się zdrzemnę - o ile dziecię pozwoli bo wczoraj niestety tak buszowała w ,lózeczku że nie było mowy o drzemce
mój dziunek usypia w bujawce, nie iwem czemu ale ydaje mi się że on coś za krótkie okresy czuwania ma, zje, przewine go, pogadamy troche i już marudny bo chce spać
evilek, ciesz się, przynajmniej możesz coś w domu zrobić :-)
moja Madzia robi sobie takie mikro-drzemki choć mi się wydaje że niedawno co wstala, i też wykorzystuję ten czas na zrobienie czegoś w domku.
Musze się wam pochwalic że moja córcia pięknie spi w nocy- dzisiejszą przespała od 21 do 5;30, i podjadła i jeszcze pospała do 8:)))
Taki śpioszek to chyba po mamusi:)
image
Alesmy spadly, kobiety!!:(
Witam i zycze milego dziona;)
image

image

widać mamy coraz bardziej pochłoniete maluchami, mój kostek też coraz więcej uwagi potrzebuje,bo zaczyna gaworzyć, krzyczeć, mruczeć :-) chce żeby do niego mówić :-) ach ten mój przystojniak :-)
u mnie wielki remont, Mała juz jak u Majaki, tylko gaworzy, smieje sie, piszczy < !!!>, guga itd. I tylko do niej mowic i spiewac :) i bawic sie of course :)
Mnie krew zalewa , jak widze wszedzie ten kurz, przed nami jeszcze szlifowanie, wtedy bedzie najgorzej :( bleee. Ale juz przynajmniej z glowy bedzie. Pozdrawiam i milego dzionka wszystkim :)
Bocianym spoznione zyczonka urodzinowe !!! Sto lat !!!!
hej. Jasiek też gaduła,ze ho ho. Jak przekupka z targu:))

A ślini się jak stary chłop!! Dorobił się już śliniaczka:))

image
image
witam i ja. noc spokojna tylko 2xkarmienia:)za to tera lament bo kupka nie chce sie pojawić:(
Jasiek przystojniacha!
ale widać, że z niego mężczyzna ;) Czasami po dzieciach trudno rozpoznać, po Jaśku od razu ;)
image

image
hihih, sliczny...i jak śmiesznie środkowy paluszek wystawił ;)
jaki Jaś poważny na tym zdjęciu :-) chyba pierwszy raz takiego go tu widzimy
:) pozdrawiamy Wszystkie mamcie i ich pociechy:D

u nas nawet niezle - Misia buzia ladnieje a mamcia sie do diety bezmlecznej juz prawie przyzwyczaila i nawet da sie zyc:)

Maly jak zasnal na spacerze o 12:30 tak spi... ale dzis nie wyciagalam go z wozka tylko wnioslam z gondola do domu, porozpinalam itp. i tak spi sobie:) tylko zeby mu sie nie pomieszal dzien z noca..;/

pozdrawiamy!

image
dobre popołudnie:))
Dzisiejszy dzień minał mi nie wiadomo kiedy, oczywiście byl spacerek, potem domowe krzatanie i gotowanie i tak oto już prawie czwarta - znow zero czasu dla siebie - eh trzeba przywyknąć.
U nas nocki niestety jeszcze nie takie super jak u was dziewczyny, są zawsze 2 albo 3 budzenia na jedzonko (czasem nawet 4) a ja rano nie mogę oczu otworzyć taka jestem zaspana - powoli się do tego przyzwyczajam.
Rybkagd - bardzo ładne zdjęcie, jaką ma fajną zadowoloną minkę
a mój dziubek coś marudny jest, chyba brzuszek go boli. Jeny jak ja bym chciala żeby mój M juz wrócił z pracy,
Mam wniosek o becikowe i w pon złozymy:)
hej:-) ja ostatni cierpie na mega bezsennosc:( chodze spac po 4 rano wstaje a w dzien jak zombii:/
Evilku ja jeszcze nie zlozylam wniosku. musimy sie wszyscy razem do redy wybrac. no ale 2 tysiace sie przyda:D
image
ale tu u nas cichutko dzisiaj, my po kąpieli Asieńka zasypia, ja pokręcę się jeszcze trochę i pewnie też niedługo pójdę lulu, dobrej nocki wszystkim
nasze maluchy coraz więcej nam czasu zabierają. My dziś mieliśmy jechać do teścia, ale chyba damy sobie spokój bo maluch marudny coś jest. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo chcemy na zakupy Kubusiowe sie wybrać
Riska po ile kupujesz Oliatum?chciałąm zamówić z allegro i nie wiem czy się oplaca. Ja teraz mam Baleum a chciałąm zmienić na Oil
evilku po 49 zl za 500 ml. w 1 aptece maja bo tak wszedzie po 64 conajmniej.
image
Chlerka drogie to, no ale cóż...a z allegro zamawiałaś?
o drogie dosc. mi ta duza butla na ponad 3 tygodnie starcza. a leje 3 nakretki codziennie na kapiel:) w gdyni. na wladyslawa IV jest taka tania apteka. no i poa oilatum nic innego nie uzywam (tylko pentacrem do dupki).
image
podpytam jeszcze w tym wątku, Risika - w którym miejscu na Władysława IV jest ta apteka, my znaleźliśmy Oilatum w tej cenie w Gdańsku ale że jesteśmy z Gdyni to by nam bardziej pasowało - czy orientujesz się czy ta apteka jest otwarta w niedzielę?
Amelko to jest taka z czerwonym szyldem. albo dyzurna albo dom lekow. w kazdym badz razie na wysokosci empiku mniej wiecej. po tej stronie co batory tam jest jedna wiec sie nie pomylisz:)
image
hej,
sorki ze sie wtracam w Wasz watek 8czasem podczytuje i zapisuje niekotre wskazowki :))
wydaje mi sie, ze chodzi o apteke dyzurna (siec aptek: mieszcza sie kolo szpitala miejskiego - duze kolejki oraz na karwinach 3 kolo przystanku w kier. centrum). wiem ze jedna z tanszych aptek w Gdy jest 'pod korabiem' czy jakos tak - miesci sie na legionow. nie wiem czy dany produkt jest tam tanszy, ale niektre z lekow tak. (kosmetyki ogolem z tego co kojarze tansze byly w dyzurnej)
pozdraiwam

P.S. dzieciaczki sliczne :D
cywilny 05.06.2008 (Koscielny 30.08.2008)
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry