Widok

Listopadowe & Grudniowe 2008 mamy i maluszki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To założę nowy wątek bo tamten długi i spadł strasznie.

Pewnie u was też weekend intensywnie, przy takiej pogodzie nie da się usiedzeić w domku. My po tych spacerkach jesteśmy opaleni jakbyśmy np z Turcji wrócili:)

Asia w sobotę na basenie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, chyba naprawdę teraz zaczyna jej się to wszystko podobać. Była bardzo zainteresowana zabawkami i innymi dziećmi, miala nawet takie momenty że się tak nieśmiało uśmiechała. Jesteśmy z mężem zadowoleni bardzo z tych zajęć.
Ogólnie śmieszka się z niej robi na maksa. W sobotę odwiedzili nas przyszli rodzice chrzestni - tak dla oswojenia z Asią. Bylo ok, nawet dała się brać im na rączki i obyło się bez płaczu.

A jak u was weekend? Pozdrawiamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Majaki, nie wiem czy to co zaraz napiszę też dotyczy Kostka, ale mi dr Wyszomirska od usg powiedziała, że poprawa (u nas poszerzony UKM nerki i miedniczka ampularna) jeśli następuje to dopiero w okolicach 2 roku życia dziecka. Więc stan bez zmian jest super i u nas też tak jest :-).
Fotografia:

I cała reszta:

A u nas noce średnie - młody się budzi, pociągnie trochę mleka, popłakuje, a zębów jak nie było tak nie ma i śladu nawet nie ma ;-). Aktualnie obydwaj moi synkowie z katarem i lekkim kaszelkiem, ale pod kontrolą mam nadzieję mam infekcję.

A ja coraz bardziej zajęta jestem, dzieci rosną jak na drożdżach, zaraz lato :-).
Fotografia:

I cała reszta:

Witam, my dziś pospałyśmy do 8.30 z pobudką o 5 - to jakiś szok, ale też pewnie wyjątek. Ja coś myslę, że u nas chyba też coś z zębami zaczyna się dziać bo Asia trochę jakby bardziej marudna od soboty się zrobiła, nawet ulubione leżenie na brzuszku szybko się nudzi i zaczyna popiskiwać, śliny na maksa dużo.
Ja dziś robie sobie dzień lenistwa a od jutra ogarniam chatkę przed chrzcinami. Dobrze, że się trochę cieplej zrobiło bo ja już klnęłam na czym świat stoi, że taka zimnica.
Mówicie grono niewyspanych ? :-) ja też dołączę.

Moja Dalia budzi się raz-dwa razy w nocy. Przy dobrych wiatrach - przesypia noc. Ząbkowanie - u nas już trwa.... to któryś miesiąc a zębów nie widać... strasznie się męczą dzieci ojjj strasznie :-)
Nawet maści już nie skutkują i w kryzysowych sytuacjach podaję Nurofen.

Pozdrawiam Was poniedziałkowo ;-)

:) witam i dołączam do grona niewsypanych... Misiek w nocy ciągle się budzi, ostatnio znow po kilka razy... a to bąk,a to jedzenie, a to chyba brzuszek... sama juz nie wiem... a to sie przesiusia..a dziś wybudził się 4:30.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Pozdrawiamy:) spokojnego dnia:D
witam!! A u nas ząbki idą -z jednej strony się cieszymy bo to piękna nowość ale i ból oj biedne te dzieciaczki jak ząbki idą. smarujemy bobodentem ale mały to chyba szybko zlizuje i nic nie pomaga oj w nocy płakał no cóż musimy przetrzymać...:)
Amelko miedniczka nadal powiększona, ale nie bardziej niż była, pediatra stwierdziła, ze skoro nie powiększa się sama z siebie to nie będziemy panikować tylko obserwować, gdyby jakaś gorączka się pojawiła, albo bóle brzuszka albo cokolwiek innego niepokojącego to od razu robimy dodatkowe badania a póki Kostek jest pogodny to obserwować :-) jestem dobrej myśli
Kostek nadal ma jedną pobudkę w nocy na mleczko, poza tym spi bez problemu, ale czasami mam problemy z karmieniem, nie zawsze ma ochotę na zupki i dania różne, mimo, że wcześniej je uwielbiał, widać tak mają maluchy :-)
No własnie Majaki a co z tą miedniczką cały czas bez zmian czy jest jakaś poprawa?
Dziś w nocy Asia dała popis jak nigdy dotąd. Tradycyjnie obudziła się o 23 na mleczko, potem nie chciała spać tylko cały czas obracała się na brzuszek i podziwiała pokój w ciemnościach - dodam, że cała zadowolona. Potem zrobiła kupę co jej się o tej porze nigdy nie zdarza i chyba zmiana pieluchy wybiła ją z rytmu nocnego bo do 1 w nocy szlała - tzn gadała, piszczała. Już nie mialam siły na nią i ostatecznie wylądawała u nas w łóżku i tak jakoś we trójkę zasnęliśmy nie wiadomo kiedy. Udało się pospać do 5 i po mleczku jeszcze do 7.30. Jakby pogoda była lepsza to może nie czułabym się taka zmasakrowana po tej nocy.
Dalia tak jak Amelka napiała - to był okres ciąży, teraz były bioderka i co 2 m-ce robimy usg brzuszka - cały czas obserwujemy tą powiększoną miedniczkę w lewej nerce...
Pewnie będzie...:) u nas pewnie też tylko kiedy to się zobaczy
hehe :-) dzięki za wyjaśnienia. Nie ukrywam, że się trochę zdziwiłam, iż można tak często dziecku USG robić :-))))

ehhhh... ciąża....może kiedyś będzie druga ;-)
Hej,
Majaki pisała ile razy w ciąży robila usg:))
U mnie było tak samo z badaniami, wszystko raz w miesiącu, tylko jak dostałam skurcze pod koniec 6-ego to byłam dwa razy ekstra na wizycie i wtedy było dodatkowe usg ale to inna sprawa.
Tak odnośnie badań jeśli mogę coś doradzić poproś lekarza o badanie wymazu z pochwy (robi się ok 36 tyg) wtedy ma się pewność czy nie ma żadnych bakterii. Niektórzy lekarze zlecają to standardowo ale czasem trzeba się upomnieć.

U nas ten durny katar nie chce przejść, Asia dziś znow jakby mocniej smarka noskiem a już myślałam, że mamy z górki.
Cześć dziewczyny

Witam piątkowo ;-)

Majaki - czy dobrze zrozumiałam, że Kostkowi robisz raz w miesiącu USG ? ale USG czego? kurcze ja byłam tylko raz na USG bioderek w 2 tygodniu po urodzeniu córci i od tamtej pory nie robiliśmy więcej USG. Od tamtej pory tylko pediatra, neurolog i okulista....

Ale chętnie się dowiem o co chodzi z tym USG :-)

Pozdrawiam serdecznie
Amelka brawo dla Asi silna dziewczyna :-)
zaglądam do Was czasami, ale już nie tak często jak bym chciała.. praca praca praca... i oczywiście Kostek który coraz więcej uwagi potrzebuje, ale też coraz dłużnej potrafi pobawić się sam, nawet 40 minut mu się zdarza, ale staram się go zostawiać tak tylko w ostateczności jak jest coś pilnego do zrobienia
pozdrawiamy cieplutko Mamucie i Maluszki :-)
nie mozna powiedziec ile powinno się robić bo każda ciąża jest inna, mogę jedynie powiedzieć jak było u mnie:
raz w miesiacu wizyta + usg + badanie krwi
mocz co 2 m-ce

po 8 m-cu wizyta + usg + krew co dwa tyg
hej dziewczyny:) chcialłam się zapytać doświadczonych mamusiek ile razy i w których tygodniach ciąży powinno się robić USG?
ależ te dzieciaki szybko rosną...:)

dziś odkryłam nową trasę spacerkową, a poza tym tak się dotleniłam,ze chyba zaraz odlece..

Miłego wieczorku:)
pozdrawiamy!
Dzisiejszy dzień przyniósł mi miłą niespodziankę, Asia po raz pierwszy pociągnieta za rączki podniosła się do siadu, poza tym troszkę się nudzimy w domku, profilaktycznie siedzimy i nie wychodzimy na spacerki ale do weekendu Asia powinna już być zdrowa.
Pychota rozumiem, ja mam czasem taki bunt w sobie, żeby to wszystko zostawić na chwilę i coś ekstra dla siebie zrobić a potam jak sobie pomyślę o zostawieniu maluszka to już mi się tego ekstra odechciewa:)
Już teraz intensywnie myślę jak to będzie we wrześniu , bardzo chę jechać na ślub przyjaciółki (wyjazd z noclegiem) i Asia zostanie z dziadkami. Wiadomo będzie miała już 8,5 miesiąca i dziadkowie z pewnością się dobrze zaopiekują a ja tak już na zapas się martwię. Choć może niepotrzebnie bo przez te kilka miesięcy pewnie dużo się zmieni...i nie będę już miała takich obaw. W końcu kiedyś trzeba wrócić do ludzi:))
troche to głupie, naiwne, ale trudno..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry