Widok

Łowca a ABW.

Czy mi się coś wydawało, czy rzeczywiści łowca rzeczywiście coś wspomniał o ABW, jako jego sposobie na polemikę na forum ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaq, nie tylko ABW, mówił, że tacy jak Ty czy ja to powinni siedzieć w więzieniach. Mówił, że teraz jest wreszcie odpowiednia prokuratura itp.

A kto by chciał brać takie pionki z farmy trolli na państwowy wikt ? Wolne żarty. Znajdzie się inny sposób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

łowca, pytanie jest inne - kto (poza tobą) chciałby iść na państwowy wikt?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ulzyj sobie, powiedz co się nam stanie:)

ABW istnieje, pilnuje nas.
Ściśle współpracuje z USA, ale że Amerykanie słabną, sama jest dość słaba i niepewna siebie. Może za ileś lat przynależność do ABW będzie najgorszym z możliwych okropieństw.
ABW pilnuje prawicowego układu i wszyscy jej pracownicy są solidarnościowcami dla uproszczenia. Mają efektowną groźnie wyglądającą siedzibę w Warszawie.
Próbują działać jak SB, werbując informatorów w rodzinach, działając jakby "nieformalnie".
Nikt nie kontroluje działalności tej służby: żadni politycy zachodni, żadne media, po prostu jest i tak ma być.
Czasem myślę, że to coś w rodzaju służby z Południowego Wietnamu, która ma swoje 5 minut, a te się kończą.
Kontrolują sytuację, nawet są dosyć profesjonalni i sympatyczni, chyba wierzą w to, co robią. Ale zarazem egoistyczni, nie wierzą, że można by podważyć ich autorytet.
Służba dość mało znaczącego kraju, gdzie nigdy nic poważnego się nie dzieje.
Tak jak było z SB, ABW z Trójmiasta jest trochę inna niż z Warszawy, po prostu bardziej wyluzowana i platformerska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie państwowy wikt nie straszny, bo władza ludowa raczyła mnie nim kiedyś uhonorować, ale na waszym miejscu bym uważał, bo nie macie predyspozycji do stawienia czoła ( przyczyną bezczelność) takim wyzwaniom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Monter, za te słowa łowca powiesi Cie na Monciaku na szubienicy.

Monter ? Z lemingradu czy z Leningradu ?

Prawo i Sprawiedliwośc wymyśliło ABW ?
Może i KGB wymyśłiło też ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Łowca, wyjaśnij mi czy jeśli ktoś ma inne poglądy niż przywołana partia to jest szansa że nie jest złodziejem, agentem, nowym ruskim czy złem całego świata?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Prawo i Sprawiedliwośc wymyśliło ABW ?
>Może i KGB wymyśłiło też ?

Pewne jest, ze od kiedy Prawo i Sprawiedliwość jest u władzy, KGB ma w Polsce mniej roboty, bo robota robi się sama.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyjaśni? Nie wyjasni. Boi się konfrontacji.

Wyjaśni ?
Równie dobrze możesz poprosić słupek drogowy, żeby Ci coś wyjaśnił.
Ma od Partii zadanie stać, to stoi, myślenia nie oczekuj.
Szczeka.... co jakiś czas pluje.
Wiedzie życie forumowego frustrata, który dochodzi tu na forum, bo do niczego więcej w życiu nie doszedł.

A jeśli Ty do czegoś doszedłeś - toś złodziej!

„Spekulant” czyli, tak się mówiło w I PRL. II PRL niewiele się pod tym względem różni.
Wg oficjalnego nazewnictwa II PRL ze zgromadzeń partyjnych : „komuniści i złodzieje” (autorstwo : towarzysze Jojo Brudziński i Kaczyński)

"Znajdzie się inny sposób " - jestem przerażony tym ostrzeżeniem łowcy o areszcie dla nas. Swoją drogą ciekawe, czy często musiał schylac się po mydelko?

To widać jak na dłoni, ze takie traumatyczne przezycia łowca ma za sobą.

pięknie nam się pan przedstawił
Dziękujemy za info z pierwszej ręki
Wszędzie są ludzie i ludzie, którym się wydaje że są nadludźmi
"chyba wierzą w to, co robią" - to można inaczej?

ps
w Polsce wszystkie firmy tego typu są rodzinne więc chyba Agencja Biznesu Własnego

Zadanie dla ABW, właściwie dla prywatnego detektywa:
Kto właściwie atakuje mnie tak, żeby wbić mnie w ziemię, i to wszystkie najdrobniejsze aspekty mojego niezbyt znaczącego życia.
Atak prawdopodobnie obejmuje też moją rodzinę do trzeciego pokolenia.
Moi rzekomi znajomi to w większości kontakty operacyjne ABW.
Podejrzewam jakiś nieformalny atak aż z USA, z nieokreślonego źródła, choć w inne dni wydaje mi się, że to jednak silny atak z Rosji.
Może tak: część rodziny trzyma z USA i ci są atakowani przez Rosję, a część trzyma z Rosją i ci są atakowani przez USA :)
Pewnie jesteśmy na linii frontu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ech, chłopie. Ty potrzebujesz pomocy medycznej. Idź sobie pomóż, to żaden wstyd. Tych agentów już odwołali, możesz się uspokoić. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry