Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niby do 36 tyg. brzuszek "rośnie" do góry, dopiero potem opada, dlatego pierw zwiększa sie obwód. Ja mam generalnie bardzo nisko brzuszek całą ciążę, a teraz to nawet mam przerwę między brzuszkiem a piersiami tak ze 5 cm więc obwód mi się nie zmienił. ALe wiem ze tak sie dzieje.

A dzis się chyba oknami zajmę. Mąż przyjdzie z pracy to firany mi ściągnie bo oczywiście leń mu się wczoraj włączył... generalnie nie mam co robić i wyszukuje sobie zajęć. Jeszcze tak dziś na lodówkę spojrzałam.... przydałoby się umyć. Hehehe a może mam syndrom budowaniaa gniazda?

Lalinek to malutka sporo waży ;-) Mój ważył 2300 2 tyg temu, teraz ma 2900.

Dziewczyny wagą się nie przejmujcie w ostatnim mscu, bo to z regóły sama woda. Po porodzie zniknie.
Witam mniej z rana niż wczoraj :)
Dzisiaj nawet pospałam do 6 :) ale wczoraj brzuch mi się dość mocno stawiał i leżałam sobie. Dziś już lepiej.
Lista na zakupy świąteczne zrobiona jutro mąż idzie zakupić i potem mogę zacząć szaleć w kuchni.

Fasolek, co do termometru to przy Adasiu kupiliśmy taki do ucha i jesteśmy super zadowoleni
http://allegro.pl/z6-termometr-douszny-braun-irt-4520-irt4520-f-vat-i1550148154.html

Ważne by miał podświetlany wyświetlacz, co by w nocy światła nie zapalać. W uchu mierzy w 3 sek. Ja nie polecam termometru w smoczku bo nie wiadomo czy dziecko będzie chciało go w ogóle ssać.
Hej dziewczyny, nasza Niunia waży 1770, 31 tc, pięknie wczoraj ziewała i ustawiała buziaczka do usg :) Gorzej z łożyskiem, co prawda na razie przepływy mam w normie, ale będę musiała je teraz non stop kontrolować, ze względu na zmiany charakterystyczne dla końcówki ciąży raczej.

Pogoda rzeczywiście przeurocza, codziennie mam jakieś badania albo szkołę rodzenia, co mobilizuje mnie do spacerów, wysiadam sobie przystanek wcześniej żeby zażyć trochę słoneczka i ciepełka :)
Cześc dziewczynki :). Ja dziś się dowiem co u mojego maleństwa słychac. Jestem strasznie ciekawa, bo ostatnio czesto mnie brzuch boli i nawet kilka razy miałam jakieś mocne pojedyncze skórcze :/. no i liczę, że dostane pozwolenie na spacerowanie :)
Witajcie
ja całą ciążę mam brzusio nisko, całą dłoń mogę spokojnie położyć między brzucholem a piersiami, waga od miesiąca stoi w miejscu, ale obwód rośnie, za to spodnie zrobiły się w nogach luźniejsze :) Mam też wrażenie, że piersi mi trochę zmalały. Nie wiem, może tylko tak się wydaje przy wielkości brzucha - właśnie zmierzyłam 105cm!!!! MAsakra.
Wczoraj moi rodzice niezależnie stwierdzili, że jak stoję tyłem, to w ogóle nie widać, że jestem w ciąży, co mnie bardzo ucieszyło. Miło usłyszeć komplement, jak człowiek czuje się jak wieloryb :)
wczoraj posiedziałam na słoneczku godzinę i na pysku trochę mnie złapało, ale za to plamy wyszły, cóż, trzeba je przetrwać. Kiedy rozstawiacie łóżeczko? Nie wiem, czy ma to zrobić mój mąż, jak już będę po porodzie w szpitalu, czy wcześniej?
Madzia, łóżeczko warto wcześniej przewietrzyć jeśli jest nowe.
U nas mąż rozstawił i poprzestawiał meble jak byłam w szpitalu. Dostał szybciej wytyczne gdzie jest pościel i wszystko było gotowe jak wróciliśmy
u nas łóżeczko mąż skręcił od razu na drugi dzień po zakupie. Stoi już ponad msc ;-) A wczoraj rozwiesiłam baldachim ;-) Oleeeeek wyyyyłaź jużżż bo mama twa szaleje ;-)

Też się zmierzyłam przed chwilą w pasie- 92 cm :-)
jeny tak narzekacie na wagę swoich dzieci a co ja mam powiedzieć jak moja mała juz 3300 waży :P
i ledwo sie turlam z tym brzuchem już, cięzko jak cholera i od wczoraj mi sie co chwile napina :/

u nas łóżeczko też już stoi, tylko małzowi musze ostatnie instrukcje dać bo sie chłopak pogubi ;)
Ola - w domku jestem...jakby co to Ci smska wyślę ze szpitala ;)

mój też ponad trzy kg waży
końcówka tej ciąży jest zupełnie inna niż poprzedniej, zmuszam się do wszystkiego, bo brzuch mam już tak ciężki, że najchętniej bym leżała :)
Różne bóle, zwłaszcza brzucha niestety na porządku dziennym :/
A tu zakupy trzeba zrobić, na spacer z Marysią iść, pranie, sprzątanie itd. W dodatku katar mnie męczy.

Generalnie cieszę się, że zdążyłam z całą robotą...dziś moja mama przyjechała, więc mam chwilę spokoju od małej, dopakuję torby chyba, skończę myć taras, bo pogoda już grillowa :)

Cieszę się z każdego dnia dłużej Jaśka w brzuchu :)
Miłego dnia laseczki ;)
aa, w tak zwanym pasie, czy też talii, która zaginęła dawno temu mam ok. 102 cm ;)
No to sie ciesze Magda,ze Wy jeszcze w domku:)

Ja sie tez zmierzylam,mam 103 cm, wydaje mi sie,ze brzuch jest coraz wiekszy,ale cm jakby nie przybywa,w sumie to dobrze:)
Hej Dziewczyny :)

Ja dziś byłam na wizycie i usg podejrzeć moją córcie, która waży już ponad 1900. Zdrowo sobie rośnie w brzuszku, którego obwód wynosi 102 cm talia jak talala :)))
No i ułożyła się główką w dół czyli teoretycznie będzie poród siłami natury :)
A dziś wybrałam się w trasę ponad 300 km i nawet świetnie zniosłam podróż :)

Pozdrawiam i miłego wieczoru Wam życzę!!!
Mój ułożony już główką w dół, waży 2330 (Lalinek idą z Twoją córa łeb w łeb:-) ). ale ja jestem niepocieszona, nadal mam czynności skurczowe i muszę prowadzić oszczędny tryb życia. No i nasłuchałam się, że jakby się teraz dzidzia urodziła to jakieś skutki wcześniactwa na pewno by małego dopadły itd :/ a chciałam w końcu zacząć więcej spacerować i do znajomych pojeździć i po sklepach pochodzić wrrr, jestem zła. :(
mrówka- jeszcze tylko 2 tyg i już będziesz mogła rodzić ;-) Dasz radę :-)
Agusiaa dobrze,ze z mala wszystko ok no i,ze Ty dobrze znioslas podroz:)

Mrowka jeszcze troszke- dasz rade!!

Dziewczyny ja tak nie na temat,jesli macie facebooka klikniecie i poprosicie rowniez swoich znajomych,rodzine o klikniecie?? Z gory bardzo serdeczne dziekuje.

http://www.facebook.com/pages/artillopl/137645222965844#!/pages/artillopl/137645222965844

Magda i Alina,dzieki:)
hej:)

ja też jestem po wizycie. Moja mała waży 2320, szyjka zamknięta, poziom wód prawidłowy, malutka jest zdrowa i wszystko jest dobrze. Dostaliśmy troche fotek malutkiej- taka cudna pućka :)
Ulożona nadal pośladkowo i raczej co raz mniej prawdopodobne żeby się już obróciła
Fasolek, zrobione :)
A ja dziś mam wizytę, może w końcu maleństwo się ujawni?
Czas pomyśleć o Świątecznym jadłospisie, wybieram się zatem na zakupy.
Miłego Dnia,
hej,
Mamuska to Twoja mala to juz tez niezly klopsik:)

Madzia bardzo dziekuje,swoja droga zagladajcie na stronke,bo fajne rzeczy sie pojawiaja czy na prezent czy dla siebie:) Ja juz pare rzeczy kupilam:P

Madzia ciekawe czy Twoje malenstwo sie w koncu ujawni,moze do konca chce Was trzymac w niepewnosci:P

Ja dzisiaj juz po badaniach,a niedlugo na przeglad z samochodem, co ja tam bede robic przez 3 czy 4h?? Moze Magde odwiedze:) mieszka najblizej hehe

Milego dnia dziewczyny!!!!
hej
jaka piekna dzis pogoda, oby swieta byly takie cudasne .ja od 8ej rano byllam w miescie bo mialam zrobic badanie glukozy na czczo, pochodzilam z 2godz na miescie i jestem padnieta, troszke sobie odpoczne i pomalutku pojde sprzatac nasz samochod na swieta :)
wiecie co ja to sie zastanawiam jakie to moje malenstwo bedzie czy grubasek czy chudzinka bo 2tyg temu bylam na wizycie i mala wazyla 1800g a to byl 33tydz i tak patrzac na wasze babelki to moja corcia chuda jakas ;p ale lekarz mowil ze w normie to sie nie mam co martwic chyba..
hejka

wczoraj mąż odebrał moje wyniki na paciorkowca i na szczęście wszystko ok :)
niestety katar mi się nadal utrzymuje, albo alergia albo zatoki mam chore :/ w nocy nie mogę oddychać normalnie...Maryśka też obudziła nas nad ranem kaszląc jak gruźlik. Kongo.

Ostatnio mam schizę, że na bank wyląduję w szpitalu na święta i robi się to coraz bardziej realne ;)

Kasiulkaa, każdy maluch jest inny już w brzuchu i po urodzeniu też. Żadne porównywanie nie ma sensu, bo potem tylko sobie coś wkręcasz i się stresujesz, że np. czyjeś dziecko już chodzi a Twoje jeszcze nie zaczęło raczkować...
do góry