Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć dziewczyny w nowym wątku:) j
a mam dziś domowe spa:)
kosmetyczka odwiedza mnie w domku pełen relaks.
miłego dnia!!
Effcia, pytałaś o spotkanie - miało być w środę po Świętach o 12 w GB. Tylko może sprecyzujmy miejsce spotkania, żeby się po całej galerii nie szukać...
Kolejny piękny dzień się zapowiada. Ja już się szykuję na dłuuugi spacer, bo to mi najlepiej na wszelkie ciążowe dolegliwości pomaga. Szkoda tylko, że przed świętami w domu jest trochę roboty, bo inaczej całymi dniami bym na dworze siedziała.
Witajcie w nowym wątku :)
Och, w końcu wiosna pełną parą. Aż się chce wstawać :) Moje maleństwo też poczuło wiosnę i wczoraj tak harcowało, jak nigdy. U mnie zostało już tylko malowanie przedpokoju, co mój ukochany zrobi dziś i mam koniec remontu :)) Teraz Święta, później dłuuuugi weekend, następnie Komunia chrześniaka, potem mogę iść rodzić :)
Miłego i owocnego dnia :)
hej,ale sie nam watki tworza w mega tempie:) Ja dzisiaj dalej tworze prania,sterta prasowania no i czas mieszkanie ogarnac.

Milego dnia!!!
No pogoda jest prześliczna :)
W taką pogodę to chce się ruszac.
Za godz. idę na balkon czyścić meble i myć okna i oczywiście trochę się po opalać. A potem na spacer po młodego do przedszkola.
Moja lista wyprawkowa dla dziecka(przekleje z poprzedniego wątku)

- 3 body kopertowe
- 3 pajace
- skarpetki, może 1 czapeczkę
- 2 pieluchy tetrowe, 1 flanelową
- ręcznik z kapturkiem
- mleczko po kąpieli
- kocyk i rożek
- pampersy i chusteczki
ja przygotowałam:
- 6 pajacy,
- 2 body z dł rękawek
- 1 body z krótkim
- 1 półśpiochy
- skarpetki
- czapeczke
- 3 tetrowe
- 20 pampersów
- chusteczki i kosmetyki do kąpieli
a na wyjście bluzeczka i śpioszki
kocyk
hej hej ;-) Ja zaraz śmigam na zakupy świąteczne. Bede
robić swojego torta, którego notabene nie mogę zjeść ;-/ potem zabieram się za świąteczne porządki. A opalać się nie mogę... plamy mi się robią... jak byliśmy na działce to wystawiłam buzie na słonko i teraz muszę podkładu uzywać bo twarz mam w brążowych plamach ;-) Normalnie melanina mi się zwarzyła :-)
Ja w pierwszej ciąży też miałam straszne przebarwienia na twarzy.
Tak więc na twarz kremik 50,ale pozostałość (bez brzuszka)opalę na pewno, cellulit nie będzie tak się rzucał w oczy :)
hejka

dzięki bardzo za listę :) Muszę sobie trochę zmodyfikować, bo ja praktycznie nie używam pajacy, tylko bodziaki i półspiochy/śpiochy na początku, potem rajstopki/spodenki.

Też się wzięłam za porządki wiosenne...pogoda nareszcie śliczna, muszę meble na tarasie wyczyścić, zasłonki Maryśki wyprane, wczoraj mężu złożył łóżeczko, nawet dobrze wyszło zakrycie dziur po ząbkach mojej wampirzycy :)

Po porodzie obiecuję sobie jakieś przyjemne wiosenno-letnie zakupy :D

A jutro otwierają Multikino w Rumi.
Madzia zazdroszczę Ci końca remontu!!!!!!!!! U mnie on trwa nadal i końca nie widać a kurzu jest tyle, że ja nie mam zielonego pojęcia jak się później z tego wszystkiego wysprzątam, a już jest coraz ciężej coś zrobić wrrr
Dla małej też jeszcze nic gotowe nie jest, bo co tu robić jak wszędzie kurz się wdaje ani prać ani nic i ciągłe przerażenie, że z niczym nie zdążę. już mi się nawet po nocach to sni jak w końcu zasnę, bo od pewnego czasu mam problem z zaśnięciem ;/
Assegai po ostatnim pobycie na plaży też pojawiły mi się plamy na twarzy, a wcale się na słonko nie wystawiałam niby mówią, że to też od tego może być, że dzidzia uciska na wątrobę i że po ciąży plamy zejdą. Oby tylko więcej ich nie wyszło ;/
Miłego i słonecznego dnia Wam życzę :)
tak szybko nowy wątek:)

ja spijam kawę i może wyjdę z gazetą na balkon, bo normalnie duszę się w domu bez powietrza. dziś nigdzie nie wychodzę, więc może chociaż troche promyków dotrze do mnie na balkon, ale balkon mam od złej strony, bardzo późno pokazuje się słońce, plus do tego ja podziębiona jestem i normalnie w nosie mnie kręci na maksa:(
Ja dziś póki co trochę lepiej się czuję, więc zamierzam wyjśc na spacerek do sklepu :-)
no a u nas wszystko okej :)
mała waży 2330 :) wiec moja cukrzyca jej nie szkodzi :) szyjka zamknięta i długa, ale wprowadziło to w dziw lekarza, bo mała leży już główką do dołu w spojeniu łonowym !!!!! masakrycznie nisko... ale mimo tego jest okej :)
Alina to super!!! Mala jak duzo juz wazy:),czyli moja babel tez pewnie 2kg juz przekroczyl:)

Jak u mnie - okaze sie za tydzien,od paru dni czuje jakies klucia,jak za duzo pochodze i za duzo zrobie,ale to pewnie w normie,lepiej juz nie bedzie:)

Jak ja nie lubie prasowac,przekonalam sie o tym majac ta wielka sterte tych slodkich ciuszkow,juz wiem czemu nie prasuje na codzien,bo mnie zelazko chyba nie lubi...:(
a my właśnie w trakcie porządków jesteśmy. Mój mężuś robi prawie wszytsko sam, ja zajełam się tylko kwiatami, kaflami trochę, a reszte mężuś robi. uff, bo bym chyba nie wyrobiła sama ze wszystkim.
pierwsza :)

chyba z dnia na dzień tyję, założyłam spodnie, które miałam 2 dni temu, a dziś normalnie ciasne w udach :(
druga:)

Ja jestem ciekawa jak moja waga,ale juz si enie bede dolowac tylko sprawdze we wtorek na wizycie?

Dziewczyny co myslicie o tym termometrze,chcialabym zamowic,czytalam bardzo dobre opinie,ale moze ktoras z Was ma i moglaby sie podzielic swoim zdaniem?
http://www.megamedia.pl/termometr-elektroniczny-philips-sch540.php?cnv=f08b10-8ce78398ce

Magda co tak ucichlas???Mam nadzieje,ze nadal w domu jestes.
mi się zwiększył obwód pod biustem o jakieś 6-7 cm :o doznałam szoku bo gołym okiem nie zauważyłam abym jakoś specjalnie przytyła, zwłaszcza w tym miejscu, też tak macie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry