Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia, L4 dla męża może wystawić gin (prowadzący ciążę lub ze szpitala) lub lekarz rodzinny na 14 dni.
Tylko przysługuje opieki na członka rodziny w roku.
My będziemy na pewno brali L4.

Mamuśka pytałaś o 2 dni za urodzenie dziecka czy nam przysługuje. Wg kodeksu tak, ale wykładnia jest taka że matka po porodzie ma macierzyński, więc ojciec ma 2 dni. Dużo zależy od zakładu pracy, u mnie przyznali mi dodatkowo 2 dni
i nowy link, bo strasznie szybko się rozpisujemy :)
http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-2011-14-t234387,1,130.html
Kobietki, ja mogę chodzić w tej ciąży, dobrze mi z nią :)
ale chcę, aby maleńka była z maja :)
Dowiedziałam się, że mężowi przysługuje jeszcze 7 dni L4 na żonę po porodzie, że ma prawo wziąć takie zwolnienie, czy słyszałyście może o tym? Nie wiem, do kogo po takie L4 ma się zwrócić, a dobrze by było mieć go przy sobie dłużej o te 7 dni :)
Powoli zaczynają się oznaki nadchodzącego porodu, w nocy miałam bóle brzucha, a wczoraj i przed wczoraj chyba powolutku zaczął odchodzić czop, wyczytałam, że może tak być nawet przez 2 tyg, jeśli nie jest podbarwiony.
mrówka Ty chcesz w maju się rozpakować? lekarz Ci powiedzial, że są jakieś oznaki, że się uda jeszcze w maju?

mi się akurat nie spieszy, więc wolałabym w czerwcu i to jak najpoźniej, ale lekarka mi powiedziala, ze mozliwe,ze to bedzie koniec maja.
miało byc *masz już mało czasu :)
ja GBS będę robiła dopiero 10 maja i zastanawiam sie czy to nie za późno. Pojemniczek dostałam u nas na katowickiej bez problemu :)

No Magda jak chcesz się rozpakowac w kwietniu to mam już mało czasu :)
magda - no pięknie :) może maja nie doczekacie w dwupaku hehehe :)
ja się turlam ledwo co, auta nie mamy teraz bo się rozkraczyło więc wogóle ciężko mi gdziekolwiek sie ruszyć. wczoraj i dziś pożyczyłam od szwagra - ostatni dzień zakupów i załatwiania... męża już nie mam, ale zdążyliśmy kupić to co najważniejsze więc jestem spokojna :)

fasolek - ja w Swissmedzie zostawiłam we wtorek wieczorem przed świętami - odebrałam wczoraj, bo nie miałam jak wcześniej, ale myślę że z 3 dni to trwa i tyle :)
Oj ja czasem też bym chciała miec już to za sobą. Mam nadzieje, że mały urodzi się w maju a nie po terminie w czerwcu bo to jeszcze cały miesiąc...
A pogoda taka fajna się robi, a nie mam siły nawet pospacerowac. Dziewczyny ja mam nadzieje, ze mi się uda w końcu w rumi z wami spotkac :)) może już nawet niektóre będą rozpakowane
Marciocha już wiem o jakich 2 dniach mówisz:)

mam nadzieje, że będziecie w ogóle zdawały relacje z porodów i początków ze skurczami, żebyśmy wiedziały na co się nastawić?:)
Hej :)
Ja juz właściwie bym chciała rodzić, ledwo sie turlam, cięzko mi jak cholera i wnerwia mnie to ;)

Mamuśka z tego co wiem to co roku bedą nam przysługiwały dwa dni urlopu na dziecko ;)
Ja dziękuję Bogu że teraz ojcowie maja tacierzyński i że mogą być z nami zaraz po porodzie :D
Szkoda, że fotek nie porobiłyście wczoraj :p
Jak już maluchy się urodzą to można zacząć dokumentować spotkania ;)
a mam pytanko, czy nam matkom rzysluguja 2 dni urlopu okolicznosciowego z okazji urodzenia dziecka? bo ojcom cos takiego przysluguje.
mi też nie spieszno z porodem :)
Ja również dziękuję za miłe spotkanie wczoraj.

Assegai, ja na razie się nie szykuję na rodzenie :D
Zaraz zmykam do fryzjera, potem dentysta i na końcu ostatnia wizyta u gina. Po wizycie dam znać, chociaż nie czuję by coś się miało ruszyć.

Miłego i słonecznego dnia
Effcia? a jak tam u CIebie? Jeszcze w dwupaku czy moze już mamy pierwsze majowe maleństwo? :-)
ja mam dzięki tej swojej diecie +8, takze nie jest źle.
A celulit też zauważyłam ,ale piłam dużo wody i jak ograniczyłam te wszystkie słodycze itp. to widocznie się zmniejszył, jeszcze troche go jest ale mam nadzieje że wchodzenie na 3 piętro z wózkiem po porodzie parę razy dziennie skutecznie go zniweluje ;-))

ponoć w celulicie woda to podstawa ;-)

A mi sie chyba coś ruszyło w końcu. Wczoraj byłam z mężem na mega spacerze, jak przyszłam do domu czułam pachwiny i kość lonową a w nocy parę razy takie mocniejsze skurcze jak na na @. Ale teraz minęło, więc czekamy dalej ;-)
I ja dziękuję za miłe spotkanie. Szkoda tylko, że Szymon się tak szybko obudził i musiałam dzielić swoją uwagę. Następne spotkanie to już pewnie z maluszkami, bo lada dzień zaczniemy się rozpakowywać.
hej hej:)

u mnie plus 11 kg, czuje się już wielka, a jaki mam celullit, brrrr :(
hej dziewczyny,ciesze sie,ze sie Wam udalo spotkanie,choc nie moglo byc pewnie inaczej:)

Magda Ty sie oszczedzaj kobietko,jak tam w ogole dojechalas?
Również dziękuję za spotkanie,bylo bardzo szympatycznie.
Teraz muszę odchorować ten Wielki puchar lodów.:) Ale co tam raz sie zyje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry