Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej odsłonie :)

Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
effcia ja też mam termin na 06.05 i chcę rodzić na Klinicznej więc może uda się nam spotkać, dzisiaj jadę do lekarza i zobaczę co powie?

Śledzę to forum od kilku dni i dzisiaj i miło tu u Was... ciekawe która się pierwsza rozpakuje w maju??

image
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=235783&c=1&k=160

No to piszemy w nowym
Jak głową do góry to rzeczywiście, chyba że jeszcze się obruci.

Jak po ktg i nic się kompletnie nie dzieje. Mam sobie spokojnie czekać co też czynię bo jakoś mi jeszcze nie śpieszno :)
Kolejne ktg po weekendzie i wtedy ew. się umawiamy na wywołanie.

Zakładam nowy wątek przy okazji :)
moja lekarz niestety nie pracuje na Zaspie, ale chyba nie będą chcieli abym próbowała rodzic sn skoro mała ma głowę u góry ;)
Marta ja miałam cc na Klinicznej ale po nieudanej próbie porodu sn.
Teraz też miałam mieć cc ale mała się przestawiła i będę próbować sn.
Mój lekarz uważa, że należy czekać aż poród sam się zacznie, bo wtedy dziecko jest na pewno gotowe. Chyba, że masz np. nadciśnienie, cholestazę ciążową albo inne wskazania które im dłużej masz tym gorzej dla dziecka.
Poza tym czy Twój lekarz pracuje na Zaspie?
Jeśli tak to super,bo czasem gdy dostają skierowanie od innego gina niż ze szpitala to chcą próbować sn a dopiero potem cc.
no jest w tym jakas logika więc na razie czekam ;) ale może nawet jutro podejde na Zaspe i się dopytam, nic mi nie szkodzi ;)
Martuś, u nas na SR położna mówiła, że cc lepiej, jak zacznie się akcja porodowa, gdyż skurcze są sygnałem dla dziecka, ponoć wtedy szok jest mniejszy, poza tym organizm kobiety ma naturalny sygnał do produkcji mleka. Ale ile w tym prawdy- nie wiem.
maga kupilismy wozek espiro atlantic
No właśnie nie wiem jak to jest do końca z tym cc, chyba po prostu w przyszłym tygodniu podejde do szpitala nawet do tej babki od szkoły rodzenia i sie dopytam. Bo skierowanie na cc mam od dawna, ale nie chciałam isc wcześniej no bo po co ? Czekam aż mała sama jakies zainteresowanie wyjsciem wykaże ;)
Czarna, ja też próbowałam wykurzyć już Jaśka z brzucha wieloma sposobami ale nic nie zadziałało jeszcze. A rozwarcie i krótka szyjka już od 13 kwietnia. Lekarka tez mówi w każdej chwili i nic.
Widać tak ma być, że dzidziole jeszcze chcą posiedzieć.

Ja podobnie jak Effcia, skurcze co 4 minuty, nieprzechodzące po kąpieli i No-Spie = szpital.
Zobaczymy jak będzie teraz. Wciąż czekam :)

Noce miewam różne, dziś o 3 moje dziecko zażądało butli mleka a potem spała wtulona we mnie do rana, więc ciężko określić ten stan komfortowym :)

Kasiulkaa a jaki wózek kupiliście?

Mamuśka z tym smarowaniem dobrze zrozumiałaś. Jak nie ma odparzeń, to po co przyzwyczajać skórę malucha do chemii?
Marciocha mi tak samo tak puchna nogi,ze szok...Pochodze troche i mam dwa balony..A moja mama twierdzi,że to od tego ze sie za malo ruszam...Ale np dzis, wstalam posprzatalam troche i juz mialam 2balony...
Marciocha Ty też będziesz miała cc na Zaspie? będę czekała na Twoją relację bardzo, bo normalnie im bliżej porodu tym bardziej się boję.
a co Twój lekarz mówi? o ile dobrze pamiętam to położne mówiły, że mimo cc i tak trezba czekać na skurcze i dopiero wtedy do szpitala, no chyba ze po terminie to może co innego wtedy?
Ja kupiłam Jelp Fresh, proszek z dodatkiem płynu, więc prałam w jednym, cenowo wychodzi podobnie do Loveli w przeliczeniu na kg proszku.
Ja po wizycie, moja malutka nie spieszy się na świat, lekarz stwierdził, jeszcze mam czas :) Współczuję tym, które kiepsko się czują, ja owszem, męczę się szybciej, nogi od rana mam lekko spuchnięte, ale poza tym, nic nie jest w stanie zniechęcić mnie do bycia ciężarówką jeszcze jakiś czas. Moja mała najwyraźniej to rozumie i w tej kwestii współpracuje :)
Mój brzuch stawia się dziś dosłownie co 5 minut, ale bez szału, nic nie boli, w nocy też tak było, lekko bolało podbrzusze.
U mnie zaczynają się telefony znajomych, czy to już- faktycznie, denerwujące.
Co do fotelika- to zależy od dziecka, znajomych syn w 6 miesiącu już był za duży na fotelik 0-9kg. Ale spory z niego chłopaczek :)
Ależ nasz wątek nabrał tempa :)
Hej :)
Ja ogólnie czuje sie co raz gorzej. Jestem podirytowana tym opuchnięciem, ledwo moge chodzić tak mnie stopy bolą :/
A dzisiaj to mogłabym cały dzien przespać!

I sie zastanawiam, że skoro mam i tak miec cc to czy powinnam sie zgłosić w dniu terminu do szpitala, czy mam czekać na jakąs akcję?

Mamuśka ja tez przy praniu dodawałam płyn do płukania ;)
effcia a miałaś cc na zaspie czy w jakim szpitalu?
pytanie do dziewczyn ktore maja podwyzszony cukier w ciazy:
co bierzecie ze soba do przegryzienia do szpitala??? ja chcialabym sobie co nieco wziasc ale za bardzo nie wiem co zabrac.. moze jakies biszkopty czy co??
Ja miałam cc, ale najpierw próbę rodzenia sn.
Ktg dopiero wieczorem :/
dziewczyny które już rodziły, czy miała któraś z Was cc czy wszytskie naturalnie?
Madzia83 moja kumpela, która rodziła miesiąc temu od połowy ciązy stosowała masaże z olejkiem z migdałów i nic nie dało nacięcie było :) A nie rodziła jakiegoś dużego dziecka taki standardzik 3500 :)

Mamuśka ja ubranka będę prać w proszku i płukanie w płynie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry