Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 15 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moi rodzice też czekają na pierwszego wnuka :) a tak właściwie wnuczkę heheh więc szaleństwo jest niesamowite :) niedługo pójdę na targowisko sprzedawać ciuszki :) na szczęście 80% jest na 62 więc może mi się uda wszystkie małej założyć :)
koleżanka urodziła kilka dni temu - chłopca - a całą ciąże na 100 % mówili że dziewczynka :) 3D też miała w 22 tc heheh aż się boję... :)
A ja sie zdolowalam...Bylam dzis u lekarza ost mialam wizyte 3tyg temu..Ostatnimi czasy pisalam,ze bardzo puchna mi rece i nogi...Robilam badania i wyniki mam dobre...Myslalam ze to mzoe zatrucie ciazowe, ae ani bialka w moczu, cisnienie w normie....A jak weszlam na wage u lekarza to wyszlo na to ze w czyzby aciagu 3tyg przybylo mi 7kg...Zdolowalam sie, bo sama nie wiem czemu...Czyzby az tak duzo wody mi sie zebralo w organizmie??
moniczka22 nie wiem jak to jest. ja też tyję w oczach i puchnę jak balonik. obrączka nawet do kostki na palcu mi nie dochodzi - masakra jakaś. pewnie stąd też wyższa waga bo nie wierzę żebym tak strasznie tyła ostatnio - na pewno przybrałam, ale bez przesady... myślę że woda robi swoje. pojęcia nie miałam że opuchlizna "waży" :)
hej hej:) ja wczoraj odpoczywałam od komputera i poczytałam trochę gazetek dzieciowych, i wyczytałam w jednej, że fotelik z tyłu powinien być po środku, a jeśli nie ma takiej możliwości to za pasażerem, a mąż mówi ze to bzdura bo najbezpieczniej jest za kierowcą, jak to wreszcie jest??
Witam, u nas nocka spokojna.
Mamuśka, fotelik powinien być po środku bo najbezpieczniejsze miejsce przy zderzeniach bocznych. Z drugiej strony jak masz fotelik z bazą to tylko na bokach możesz zamontować.
U nas Adaś nadal jeździ za pasażerem a wynika to z tego że najczęściej ja go wożę i jako kierowca łatwiej mi zobaczyć co się z nim dzieje jak siedzi po przekątnej do mnie.
Teraz Adaś przeskoczy za fotel kierowcy a mała będzie jeździć za pasażerem.
hej hej, u nas jak ja będę prowadzić to mały będzie za pasażerem z tych samych względów co u Ciebie Effcia ;-) Mówią że najbezpieczniej za kierowcą bo w razie co, kierowca instynktownie broni siebie.

A ja dostałam jakiegoś uczulenia. Na stopach i dłoniach mam pełno malych, swędzących krostek. No szlag mnie trafi. Wczoraj pożarłam loda, moze to od tego....ech..
Assegai ja tez ma pełno takich krostek od dawna, położna mówiła ze to hormonalne i po porodzie powinny zniknąc, więc już nie długo ;)

Natomiast ja wczoraj odebrałam wyniki wymazu i mam kilka bakterii w kanale rodnym wiec biore antybiotyk :/
dostałam link na meila !!!

książka opracowana ze współpracą instytutu matki i dziecka. w sprzedaży w dobrych kioskach - cena nie znana...

http://babyonline.pl/twoje_dziecko_ekstra_strony_artykul,8715.html
Moniczko, ja w 22-25 tygodniu przybrałam 5 kg, brzuch nagle mi urósł. Ale od 33 tygodnia tylko 1 kg na plusie. Każda ciąża przebiega inaczej, ja byłam przerażona, że za dużo przytyję, zwłaszcza, że w zeszłym roku luty-maj schudłam 14 kg i bałam się jojo połączonego z ciążą. Ale teraz waga stoi jak zaklęta i oby tak pozostało :) Także nie przejmuj się, bo może też teraz staniesz na dłużej na wadze. Z tego, co wiem, puchnie się najbardziej w ostatnim miesiącu ciąży. Choć mi trochę puchną nogi, ale nie jakoś szczególnie, obrączkę mogę zdjąć bez problemu. Uciekam na pocztę
Miłego dnia
hej,
ja odpukac nic nie puchne,obraczka tak jak byla mi luzna tak nadal jest,wizyta teraz we wtorek,ciekawe czy przez 2 tygodnie przytylam wiecej niz przez ostatni miesiac,a w piatek musze jechac na kwalifikacje do porodu,w sumie to powinnam juz teraz,ale poczekam na meza,jeny to naprawde juz coraz blizej..swoja droga nie moge sie tego mojego brzdaca doczekac:)
heja
a ja tak z innej beczki ;)
Co sądzicie o takich ubrankach dla maluchów? (pytam zawodowo ;)

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

Olcia, a mogę prosić linka do tej Pani od króliczka?
Magda, ubranka super :)
Adaś miał kilka koszulek/bodziaków z rockowymi napisami
a ja nadal zapakowana chociaż wczoraj miałam przeczucie, ze to już tej nocy... lekarz potwierdził rozwarcie na jeden palec a po 22 odszedł mi czop.... skurcze nadal nieregularne

Assegai ja też mam takie krostki na dłoniach, smaruję je fenistilem w żelu i wtedy mniej swędzą

co do opuchlizny to pod koniec pierwszej ciąży a w sumie najbardziej przez pierwsze 3-4 dni po porodzie byłam tak spuchnięta, że nie założyłam nawet skarpetek i wychodziłam, że szpitala w klapkach męża :)) teraz też jestem spuchnięta i przytyłam przez niecałe dwa tyg 3 kg

marzę już o rozpakowaniu......
U mnie zero oznak zbliżającego się porodu. Poza tym fajny weekend się zapowiada więc szkoda czasu na szpital.

Kamcia spokojnie czekaj :)

JA też napuchłam dopiero po porodzie i 5 litrach kroplówek :D
Obrączkę zdejmowałam jadąc na sale operacyjną.
Znikam na kolejną wizytę u dentysty
a no to mnie pocieszyłyście że te krostki to coś "normalnego", bo juz myślałam ze mam jakieś uczulenie.

Effcia- u mnie też nic. Zero skurczy, bóli no zupełnie nic. Nawet nie wiem czego się spodziewać.

Moja ginka ma dyzur na Klinicznej od 8-14 codziennie, więc oooo jakże bym pragnęła urodzić w tych godzinach ;-) a dzisiaj taka ładna data 6 maj ;-) Ja mykam na spacerek z piesem. Może spacerek coś ruszy ;-)
Magda ubranka super:) swoja droga skoro nie urodzilas to czas jeszcze na kawe:)

a linka podaje:
http://www.artillo.pl/shops.html?q=asica
mi dziś obrączka nie dochodzi nawet do kości na zgięciu palca !! o wciśnięciu nie ma w ogóle żadnej mowy...
Ja mam paluchy tak napuchnięte,że obrączki nie noszę od 3-miesięcy.
Assegai- jak nazywa się Twoja gin?moja niestety w wojewódzkim przyjmuje a tam wolałabym nie jechać bo nie słyszałam od rodzących tam ani jednej pozytywnej opinii
Kamcia- ja też myślałam, że tej nocy urodzę i nic.. teraz ledwo siedzę, brzuch boli jak na @, od nocy mam biegunki, skurcze nieregularne 8-15 min i czekam.. no i mi też odszedł czop, w sumie to już drugi raz, większy w poniedziałek wielkanocny dziś rano mniejszy kawałek ale to na pewno to.. ciekawe która z nas będzie pierwsza:P lecę się położyć
dziewczyny jeszcze zapomniałam zapytać, czy wiecie coś na temat studentów na klinicznej? słyszałam od kumpeli,która robi staż na klinicznej na noworodkowym, że na porody wchodzą po 5 osób i nawet jak kobieta nie wyraża zgody.. wolałabym nie mieć tylu gapiów, chociaż może potem będzie mi to obojętne:D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry