Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 22 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Uaktualnie :P

kordi - 11 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska - 15 czerwca - CÓRKA
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Rozpakowane:

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nowy watek :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=249520&c=1&k=160
Czapka dla mnie to ostateczność, bo małej głowa się w niej poci. Jak leży w gondolce, to nie zakładam.
Paulinko, ja zadzwoniłam w czwartek, a w piatek miałam wizytę.
Mamuśka, na USG w ciąży wykryto niewielki ubytek w przegrodzie, w szpitalu dlatego osłuchiwali i kontrolowali małą 2-3 razy dziennie. Okazało się, że przegroda cała, nie ma ubytku, ale nie domyka się zastawka i za 3 mies do kontroli. Na szczęście na razie to tylko kwestia kontroli, nic na tyle poważnego, żeby miała jakiś zabieg, czy pobyt w szpitalu. A waga dziś pokazała 5200, czyli od 1800 więcej niż przy porodzie, a od wyjscia ze szpitala, od najniższej 2100 - także Nastce apetyt dopisuje.
Alinko, jak dokarmiałam w szpitalu, to mieszałam, ale jak mała nie zjadła całego, to szkoda tracić własny pokarm, chyba lepiej dawaj najpierw ściągnięta, a później sztuczne. Ja po powrocie ze szpitala, jak nie miałam jeszcze pokarmu- dokarmiałam małą Bebilonem.
Paulina 100 zł, ja czekałam jakoś niecały tydzień na wizyte
My wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer - w czapce, bo Misiek to straszny zmarzlak.
Możecie mi przypomnieć, ile kosztuje wizyta u Sieliwończyka, bo u nas w przychodni trzeba płacić, więc jak mam wydać kasę, to już chcę mieć pewność, że warto. I jakie są terminy oczekiwania na wizytę?
Mąż ze starszym pojechali do centrum załatwiać sprawy urzędowe, a ja z młodszym mam teraz spokój - mogę zrobić obiad, poczytać forum, przespać się. A pomyśleć, że przy pierwszym tak trudno się było ogarnąć.
Ja nie zakładam ;) Oliwka ma tyle włosów ze jak jest tak ciepło to zaraz się poci, zakładam tylko jak jest wiatr ;)
Mój też wysypany na buźce :-( i nie wiem co to.

jak ja dokarmiałam mm to wlaśnie najpierw swoim karmiłam a potem mm.

Czy zakładacie czapki na spacer jak jest tak ciepło?
Madziu trzymam bardzo mocno kciuki!!
Madzia a skąd wiesz o szmerach w serduszku? w szpitalu wykryli?

Lalinek ja dokarmialam mm, pierw swoim karmiłam, a później mm, tyle zjadała ile potrezbowała.
madzia będzie dobrze :)

dziewczyny musze kupić mleko do dokarmiania małej.
Jak dokarmiać ???? mieszacie ściągnięte mleko z mlekiem z puszki ??? karmicie raz swoim, raz mieszanką ??? czy jak... bo zgłupiałam :)
moje skarby śpią, a ja znowu przy kompie noce muszę zarywać :(
Na 11-stą mamy wizytę u kardiologa, może dowiem się, czy szmery są groźne, mam nadzieję, że serduszko Nastki zdrowe. Trzymajcie kciuki :)
Madziu, a kogo mamy wspólnego znajomego?
Nastka na roczku w niedzielę też była najmłodsza, a dzieciaczków było 7-mioro :)
Dziś pół dnia poza domem, mała się wyspała i nie chciała zasnąć, w końcu się udało :)
u mnie prawie zawsze jak Nastka je z jednej piersi- z drugiej leci mleko, chwilę, ale leci. Ale zauważyłam, że jak płacze, to też zaczyna wyciekać - masakra jakaś- dziś rano zanim do niej doszłam, to miałam wkładkę przemoczoną. No, ale wolę mieć za dużo, niż za mało :P
Alina ja dzisiaj bedac z malym na spacerze myslalam sobie kiedy w koncu zrobimy spotkanko i chcialam to napisac,a tu wchodze i Ty juz to napisalas:) Ja oczywiscie chetna,ale w przyszlym tygodniu jak juz dzialka bedzie gotowa i wczasowicze przyjada:)
Widzialam,ze pisalyscie cos na temat wysypek,moj maly tez cos ma na buzce,polozna mowila,ze to albo tradzik niemowlecy albo skaza,mam nadzieje,ze to jednak to pierwsze.
hejka
u mnie Jasiek od kilku dni może jeść co pół godziny, co godzinę...czyli właśnie kolejny kryzys nas męczy
dwa dni butli nie dostawał, dziś dałam to zjadł prawie 100 ml, chyba był głodny...mam nadzieję, że przetrwamy jakoś ten kryzys

ja chętnie bardzo na spotkanie ale ten tydzień mam lekarsko-wyjazdowy, więc jakby co w przyszłym jestem wolna

Gosiks gratulacje - fajowa biedroneczka :):)

Młody zaliczył wczoraj swój pierwszy kinderbal, był najmłodszy ale chyba mu się podobało ;p
Generalnie wyjazdy wszelkie mu służą, wtedy więcej śpi w aucie, wózku i jest ok, w domu zwykle bardziej marudny i się nudzi ;p

Madzia - super, że się udało :) Okazuje się, że mamy wspólnych znajomych ;)
mamuśka jak z jednej karmisz z drugiej cieknie to jest super!!!! to jest dobry objaw laktacyjny - ja też tak miałam, ale niestety się skończyło... moja mała jak ściągnę pokarm to zjada średnio ok 100 ml... i zawsze tyle miałam na każde karmienie. teraz zdarza mi się że udaje się tylko 60 ściągnąć i ani kropli więcej... i choćbym nie wiem co robiła to nie idzie... tyle że ssanie to co innego niż ściąganie więc ssąc teoretycznie rzadziej zabraknie. Piersi nigdy nie są puste. Moja mała chyba nie dojada ostatnio więc będę musiała chyba dokarmiać - chyba że coś się zmieni z laktacją.
mrówka ja się podłącze pod pytanie, jak się objawia kryzys laktacyjny? rozumiem, że jest bardzo mało pokarmu?

ja dziś po południu karmiłam z piersi a z drugiej mleko cieklo mi, ale po 2 godz wiszenia na cycusiach mam wrażenie że tam już nic nie mam :(
mrówka - jak masz laktator to ściągnij kilka razy i zobacz ile masz pokarmu... ja tak robię jak nie wiem... a często mam tak że raz więcej raz mniej... ale u mnie spowodowane jest to tym że mała i z kapturków i z butelki i wszystko rozregulowane
Jak w rumi to może w galeri rumia albo jakis spacerek. A w Gdyni, może Minga, albo bulwar, skwer-spacer.

Dziewczyny ponawiam pytanie , mały stale je i płacze tak jakby się nie najadał, stale wisi przy cycku, co to może byc? kryzys?
Ola właśnie dlatego nie słucham :) Dziś siedziayśmy w Contraście :) ale było pięknie... :)

dziewczynki kiedy spotkanko ???? :) i gdzie ??
I my wrocilismy,ale w srode znowu wyjazd na dzialke:)

Gosiks serdeczne gratulacje!!!Biedroneczka jest boska!!

Alinka jak ja bym miala wszystkich sluchac z tymi wyjazdami to bym w domu siedziala,a malemu tam zdecydowanie wszystko sluzy!!

Madziu super,ze imprezka sie udala i Nastka byla grzeczniutka:)

A moje chlopaki teraz spia,a ja moge robic prania,sprzatac i gotowac obiad:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry