Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 22 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Uaktualnie :P

kordi - 11 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska - 15 czerwca - CÓRKA
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Rozpakowane:

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
magdaxv - zapomniałam o Twoim synku.. niestety nie wiem jak ma na imię.. uaktualnij listę gdy tu zajrzysz :) ja już nie mogę
ale nam sie lista dwupaków skróciła :)
heh, chciałam przekleić co napisałam w poprzednim wątku ale wrzuca mi powtarzanie wypowiedzi :/

Poszłabym do Sieliwończyka. Jak wszystko jest ok to ok, ale w razie jakiegoś problemu wg opinii on jest najlepszy w pomorskim.

Alinka - 500 g to extra wynik. To przecież 1 kg miesięcznie, czyli bardzo dobre przybieranie na wadze.

U mnie niestety butla już nawet 2 razy dziennie w użyciu, mały nie najada się samym moim mlekiem.
I nocki też krótsze, najdalej po 5 godzinach budzi się na żarełko, czasem szybciej :)

Madziu, stanik jest do wzięcia, na Olę też za duży się okazał.
Jak byś chciała przymierzyć to na 90% będę z dzieciakami w niedzielę na Chełmie, możemy się jakoś umówić ;)
Magda też tak myślę że jest okej... ale cóż - co lekarz to opinia więc się nie przejmuję :)
Pewnie, że tak ;)

Nie wybierasz się czasem do Rumi?
Moniczka ja też się umówiłam do sieliwończyka na poniedziałek i zastanawiam się czy iśc czy może gdzieś w gdyni na nfz. Sama nie wiem. Filipkowi brakuje jeszcze 170 g do wagi urodzeniowej :( przybrał w ciągu 5 dni tylko jakieś 150 tak plus minus, ale pediatra powiedziała, że wazne, ze przybrał a za tydzień kontrola wagi i zobaczymy ile przebiera, sama nie wiem może go dokarmiac? Albo budzic częściej na jedzonko.
Alinko na pewno jest dobrze :) ile ja bym dała, żeby mój tyle przybrał, ehh mam nadzieje, ze za tydzień się okaże, ze ładnie przybrał
hej,my dzisiaj tez po wizycie i jakos nie jestem zadowolona,tzn maly przybral, wazy teraz 3500g,ale musimy zrobic mu morfologie,w szpitalu mu robili i ma chyba za malo czerwonych krwinek,noworodki podobno zazwyczaj maja za duzo,no ale mozemy to spokojnie zrobic za pare dni,wiec mam nadzieje,ze to nic powaznego,bo inne parametry sa super.
Lekarka zapytala sie mnie co ile karmie i jak odpowiedzialam,ze srednio co 3h to wyszlam chyba na wyrodna matke,bo powinnam czesciej wg niej,pol dnia pozniej mnie trzymalo,kolejnym razem pojde do innej pediatry.
Madziu stanik jest sliczny,szkoda,ze na mnie za duzy,mam nadzieje,ze na Ciebie bedzie dobry.
A my jutro znowu na dzialeczke:)
A Sieliwonczyka tez mi wszyscy najbardziej polecaja,bo podobno u innych lekarzy zdarzaja sie bledy i pozniej cierpi dziecko jak musi szyne nosic,ja tez sie do niego umowie.
I znowu sie pochwale:P a co mi tam,Marcelek znowu nie plakal w kapieli,mokra pielucha tetrowa zdzialala cuda:D
Ja byłam u Sieliwończyka z Adaśkiem jak miał 2,5 tyg i wcześniej 6 lat temu z Oliwką- już wtedy jego mi polecono. On robi to USG tylko niemowlakom (nie można zapisać starszego dziecka), więc wydaje mi się, że jak zajmuje się diagnozowaniem od paru już lat tylko niemowlaków to musi mieć duże doświadczenie. Fakt że USG to tylko USG ale ważne jest tez kto to USG przeprowadza, od jego doświadczenia itd.

Alinko mój mały w 3 tyg przybrał 500 gr i lekarka mówiła, że ładnie więc nie martw się... 0,5 kg w dwa tyg to książkowo :))
Alinka, 500g przez 2tyg to dużo. Na początku dzieci przybierają 600-1000g miesięcznie. Szymon przybrał w pierwszym miesiącu chyba tylko ok 200 i dopiero potem zaczął mieć większy apetyt, a teraz jest z niego okaz zdrowia, więc spokojnie - każde dziecko w swoim tempie. Ja bym się bardziej przejmowała, jakby za szybko przybierało, bo tendencje do tycia zostają na całe życie.
dzięki za opinie, przekonałyście mnie:) pójdę do niego w pt i oby wszytsko było dobrze.

ja dziś chciałam podkarmić butlą, ale niestety to już 2 raz jak malutka nie chciała butli. Czy to możliwe, żeby odrzucił butlę? nie krmiłam butla 4 dni.
Paulina troche mnie uspokoiłaś bo Filipek w ciągu 6 dni przybrał ok 120 i się martwiłam, że to bardzo mało
Mrówka na która masz wizytę w poniedziałek??
My jesteśmy umówione na 9 :)

Dziś bylyśmy na spacerku i weszłyśmy do Galeri Bałtyckiej musiałam małej kupić czapkę, bo wszystkie co miała to uszka nie zakryte ;/ I dostałam taki opr od rodzinki, że szok, iż z takim maleństwem po takich miejscach chodzę wrrr

Przedstawiam Wam moją Laurę :)
image

Uploaded with ImageShack.us
Agusia, śliczna twoja LAurka :)
Jak ja bym słuchała rodzinki, to masakra. Jak NAstka miała tydzień, to miałyśmy zaliczone zakupy, wycieczkę do Sopotu, wizytę u mojego lekarza, urząd, a do teraz już była na 2 imprezach u moich znajomych, do tego całe dnie na dworze, czasem od 11 do 18-19. Cóż, wolę ją przyzwyczaić do spania w hałasie, niż później chodzić na palcach. Całe szczęście moja mama popiera fakt, że nie zrezygnowaliśmy z życia towarzyskiego. Ale teściom za bardzo się to nie podoba. Szkoda, że moja praca zabrała mi tyle czasu w zesżłym tygodniu, myślałam, że skończę do wczoraj, a jeszcze siedzę :/
Madziu, byłoby super. Podaj mi tylko, jaki obwód dokładnie ma biustonosz i ile ma w piersiach. Ja w ciąży kupowałam w Triumph rozmiar 75 d, miska jest teraz trochę za mała. Nie wiem, czy teraz powinnam kupować stanik na biust przed, czy po karmieniu :) Bo różnica jest spora - jak Wy robicie?
hej hej:)

jk u Was z jedzeniem?ograniczacie się dalej żeby nie zaszkodzić dzieciom?
Agusia my tez bylismy na zakupach jak Oliwka miała nie wiele ponad tydzień, teraz codziennie z nią chodzę do Leclerca bo po prostu musze zrobić zakupy, a przeciez nie zostawie dziecka w domu ;)
Ja sie rodzince zaczełam od początki buntować zeby mi na łeb nie wchodzili, wszyscy przecież wiedzą lepiej od nas co jest dobre a co złe dla naszych dzieci ;) Ja mam ich gdzieś i staram się wsłuchiwać w siebie, póki co dobrze na tym wychodzimy :)
My bylismy w pon u Sieliwonczyka, z calym sumieniem moge polecic, wizyta trwala ok 40min, dr wzystko ladnie wytlumaczyl, pokazal jak cwicyc nozki malca, jak nosic itd...Naprawde warto isc ...
ja się nie ograniczalam z jedzeniem aż maly dostał kilka dni temu krostek na twarzy, najprawdopodobniej moja mama wyprala pościel dla malego która jest u niej w innym proszku i jak nocowaliśmy to w niej spał.. ale wole twierdzić że to od czekolady ;-) Teraz też staram się jeść lekkostrawne rzeczy. ALe tak poza tym to jem wszytsko.

A propo przybierania. Mój mały żarłok waży 4,5 kg. jak się urodził miał 2,8 to prawie dwa kilo w miesiąc ;-) aż sie zastanawiam czy nie za dużo..

A dziś też jedziemy na działeczkę ;-) nie ma nic lepszego niż świeże, leśne powietrze ;-)
Agusiaa my mamy wizyte w pon o 9:30 :))

Zaraz mnie coś strzeli, mały zaczął ulewa, ale już twarożkiem z żołądka przescieradło z óżeczka, poduszka, prześcieradło z przewijaka, kilka pieluch 2 koce wszystko zażygane a ja od rana nawet nic nie zjadłam wrr zaraz nie wytrzymam :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry