Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 22 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Uaktualnie :P

kordi - 11 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska - 15 czerwca - CÓRKA
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Rozpakowane:

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno można jeśc arbuza. Ja kupuję codziennie kawałek arbuza dla siebie i truskawki dla męża. (chociaż na liście od połoznej mam napisane, że truskawki też można hmm ) Póki co Filipkowi od arbuza chyba nic nie jest
Mróweczka moje obiady są bardzo ubogie: klopsiki w sosie marchewkowym, polędwiczka duszona w sosie marchewkowym, krupnik i botwinka, wszystko to doprawione tylko solą i pieprzem i dużoooo koperku i to wszystko (oprócz krupniku) z ziemniakami. Ponieważ mój młody jest na coś uczulony bo jest cały wysypany to nie mogę żadnego nabiału, owoców a z warzyw tylko gotowana marchew i ziemniaki.. brrr... już mam dosyć!
a na śniadanka i kolacje: chleb z margaryną i wędliną i tak w kółko (dobrze że można wybierać jeszcze coś spośród wędlin).
Co drugi dzień też szykuję drugi obiad dla mojego M i córki i aż ślinka cieknie.... no i dla nich kupuję czereśnie i truskawki... normalnie się katuję patrząc jak oni się objadają :((

dziewczyny a czy można jeść arbuza? wiecie czy może powoduje on kolki, uczulenia?
Mamusie karmiące napiszcie co robicie na obiady?
Używacie jakiś kremów na spacerki na buźke?
Dziewczyny, podziwiam, ja chyba jestem w takim razie źle zorganizowana. Agusiaa mam nadzieje, że uda nam się poznac, to pewnie ja będę wchodzic zaraz po Was :).
U mnie jak u Madzi plus drugie dziecko, które wymaga obecnie duuużo uwagi...ale spoko, nawet udaje mi się popracować ;)

Jaśko zaczyna się coraz bardziej interesować otoczeniem, jeszcze chwilka i będzie dobrze.

Madzia, zmierzę Ci stanik wieczorem jak wrócę do domu, dziś u teściów jestem cały dzień.
a takie rzeczy jak obiad to robie wieczorem jak mała spi, ale wieczorem czyli 22-23 czuje sie juz padnieta jednak.

Marciocha Ciebie nadal boli brzuch? u mnie juz w miar spoko, chociaz jeszcze na prawej stronie nie moge spac.
Agusiaa w zależności czy Ci bardzo zależy na takim wyjezdzie dalekim, to bym jechala, a jeśli to nic ważnego to bym nie jechala.

a co do ogarniania się to u mnie najgorezj z rana. przed jakimkolwiek wyjsciem jest najgorzej, pierw siebie szykuje, ale czesto gesto nie zdarze i mala sie budzi i wtedy placze, jak np. jestem w trakcie mycia zebow:)
Mrówka to w poniedziałek będzie okazja się poznać :D
Ja póki co obiadów też nie gotuje od porodu mam mame w domu ale myślę, że jest to wykonalne nooo zobaczymy mama niebawem wyjeżdża.
Co myślicie jechać z 2 tyg malcem w podróż 300 km autem?
no jakoś trzeba dawać rade niestety.
My codziennie zasuwamy na zakupy, jak tylko uda mi sie ją uśpić tak o tej godzinie to ide robić obiad.
Wieczorem jestem wykończona zawsze i do tego ciągle mnie brzuch boli :/
ja muszę dać radę ze zrobieniem jedzonka, zajmowaniem się małą i jeszcze pracą ( na szczęście wczoraj w nocy skończyłam :)). jak mała zasypia, najpierw biorę się za przygotowanie jedzenia, w razie, jak się obudzi, mam szanse zjeść, karmiąc ją :) No i szykuję na 2-3 dni.
no ja jakoś bym dała radę jakbym musiała.. mieszkam z rodzicami póki co więc nie muszę, ale myślę że spokojnie bym się ogarnęła na dziś dzień... ale jeszcze tydzień temu byłoby ciężko - mróweczko poczekaj jeszcze kilka/ kilkanaście dni i będzie lepiej :)
dziewczyny, jak dajecie rade jak jesteście cały dzień same? macie czas ugotowac obiad?
Rozpakowane:

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
Agusiaa my mamy wizyte w pon o 9:30 :))

Zaraz mnie coś strzeli, mały zaczął ulewa, ale już twarożkiem z żołądka przescieradło z óżeczka, poduszka, prześcieradło z przewijaka, kilka pieluch 2 koce wszystko zażygane a ja od rana nawet nic nie zjadłam wrr zaraz nie wytrzymam :(
ja się nie ograniczalam z jedzeniem aż maly dostał kilka dni temu krostek na twarzy, najprawdopodobniej moja mama wyprala pościel dla malego która jest u niej w innym proszku i jak nocowaliśmy to w niej spał.. ale wole twierdzić że to od czekolady ;-) Teraz też staram się jeść lekkostrawne rzeczy. ALe tak poza tym to jem wszytsko.

A propo przybierania. Mój mały żarłok waży 4,5 kg. jak się urodził miał 2,8 to prawie dwa kilo w miesiąc ;-) aż sie zastanawiam czy nie za dużo..

A dziś też jedziemy na działeczkę ;-) nie ma nic lepszego niż świeże, leśne powietrze ;-)
My bylismy w pon u Sieliwonczyka, z calym sumieniem moge polecic, wizyta trwala ok 40min, dr wzystko ladnie wytlumaczyl, pokazal jak cwicyc nozki malca, jak nosic itd...Naprawde warto isc ...
Agusia my tez bylismy na zakupach jak Oliwka miała nie wiele ponad tydzień, teraz codziennie z nią chodzę do Leclerca bo po prostu musze zrobić zakupy, a przeciez nie zostawie dziecka w domu ;)
Ja sie rodzince zaczełam od początki buntować zeby mi na łeb nie wchodzili, wszyscy przecież wiedzą lepiej od nas co jest dobre a co złe dla naszych dzieci ;) Ja mam ich gdzieś i staram się wsłuchiwać w siebie, póki co dobrze na tym wychodzimy :)
hej hej:)

jk u Was z jedzeniem?ograniczacie się dalej żeby nie zaszkodzić dzieciom?
Agusia, śliczna twoja LAurka :)
Jak ja bym słuchała rodzinki, to masakra. Jak NAstka miała tydzień, to miałyśmy zaliczone zakupy, wycieczkę do Sopotu, wizytę u mojego lekarza, urząd, a do teraz już była na 2 imprezach u moich znajomych, do tego całe dnie na dworze, czasem od 11 do 18-19. Cóż, wolę ją przyzwyczaić do spania w hałasie, niż później chodzić na palcach. Całe szczęście moja mama popiera fakt, że nie zrezygnowaliśmy z życia towarzyskiego. Ale teściom za bardzo się to nie podoba. Szkoda, że moja praca zabrała mi tyle czasu w zesżłym tygodniu, myślałam, że skończę do wczoraj, a jeszcze siedzę :/
Madziu, byłoby super. Podaj mi tylko, jaki obwód dokładnie ma biustonosz i ile ma w piersiach. Ja w ciąży kupowałam w Triumph rozmiar 75 d, miska jest teraz trochę za mała. Nie wiem, czy teraz powinnam kupować stanik na biust przed, czy po karmieniu :) Bo różnica jest spora - jak Wy robicie?
Mrówka na która masz wizytę w poniedziałek??
My jesteśmy umówione na 9 :)

Dziś bylyśmy na spacerku i weszłyśmy do Galeri Bałtyckiej musiałam małej kupić czapkę, bo wszystkie co miała to uszka nie zakryte ;/ I dostałam taki opr od rodzinki, że szok, iż z takim maleństwem po takich miejscach chodzę wrrr

Przedstawiam Wam moją Laurę :)
image

Uploaded with ImageShack.us

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry