Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 24 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapraszam do nowego wątku ten już długaśny nam się zrobił :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=257101&c=1&k=160
Ja smoka wciskałam na siłe ;) nie chciała, ale w końcu musiała złapać :)
Oliwka łapki też wciska do buźki, caaaałe piąstki ;)
A takie opaski na pewno są w h&m bo mała dostała :)
jeszcze Was podpytam, czy byłyście może ostatnio w kslepach z ciuszkami dziecięcymi? szukam opaski na główkę, wiecie gdzie takowe mogłabym znaleźć?
zastanawiam się jak przyzwyczaić do smoczka? jakieś pomysły?

od tyg moja mała ssie place na potęge, nie ważne czy głodna czy nie,ale rączki saw buzi, a słyszałam, ze lepiej smoczka wsadzac do buzi nż raczki,ale smokiem pluje...
fasolek fajowa ta hustawka,ale tyle kasy...

gosiks u nas też jest coś takiego, że mała ssie, ssie a później się napreży, odrzuca cycka, nawet zaplacze tak lekko i do nowa szuka cycka, na poczatku tez myślałam ze to moze kolka, ale u nas to jest zmęczenie, zachwouje się tak jak jest zmęczona, a nie może zasnąć.
fasolek, madzia a co to za hustawka co macie?
my na razie mamy bujaczek i mate i chyba styka, a i doszla nam karuzelka nad lozcezko- babcia kupila, ale i tak na razie nie zachwyca sie nią moja mała.
Ola, doktor na pewno ma rację.

Ja dziś nie mogłam wstać, mam jakiegoś lenia, chyba skumulowane zmęczenie wychodzi pomału...Jasio na szczęście wykazuje zrozumienie i jest grzeczny :)
my po lekarzu,pani dotor mowila,ze to raczej nic powaznego,ze prawdopodobnie cos zjadlam,a uklad pokarmowy jest jeszcze niedojrzaly i tak zareagowal,ale mamy zrobic badanie moczu,bo podobno czesto tak jest przy jakichs infekcjach,mam tez podawac malemu przez tydzien diclofor30,bedziemy czekac na efekty:)
Magda my dzisiaj do Gdanska jedziemy i zleci nam pol dnia,wiec pewnie nie dam rady sie z Wami spotkac,umowilam sie jeszcze na 10:50 do lekarza,bo kupki nadal zielone i sa ze sluzem,wiec cos sie dzieje,mam nadzieje,ze to nic powaznego.

Milego dnia
Cześć Dziewczyny!
Czy któraś z Was potrzebuje może sukieneczkę do chrztu? Mam do sprzedania po swojej córeczce, ubrana tylko w dniu chrztu, śliczna, rozmiar 62; taka jak w linku poniżej; chętnym prześlę zdjęcia na maila
http://www.ubrankaokazjonalne.pl/produkt.php?a=439#

Jeśli macie pytania proszę kierować na maila kowdorota@poczta.onet.pl
No i u nas tez czasem coś z brzuszkiem nie tak :( kiedys nie puszczał bąkow a ostatnio mu się kilka razy zdarzyło. Jak się bardzo pręży i płacze to daje kilka kropelek epumisanu, ale sama nie wiem czy to coś pomaga.

A u nas filipek juz nie jest najmłodszy w rodzinie bo siostra urodziła kilka dni temu córeczke :) i jak ją zobaczyłam to była tak ogromna róznica między nią a Filipkiem, az nie moge uwierzyc, że on był taki mały :)
Misiek też ma jakiś problem z brzuszkiem. Wczoraj od 18 cały czas płakał i próbował się prężyć (przez tę szynę to mu trudno, chociaż potrafi się tak napiąć, że mu szelki zjeżdżają z ramion, a szyna zsuwa się do tyłu), tylko na spacerze się na trochę uspokoił. W nocy też często się budził z płaczem i trudno go było uspokoić - najchętniej spałby z cycem w buzi, a od 5 znów był ryk. Ale chyba wreszcie mu przeszło, bo spokojnie śpi w leżaczku.
Też miałam ćwiczyć wiązanie chusty, ale przy dysplazji to raczej niewskazane? Zresztą z szyną i tak go nie ponoszę. Chyba dopiero jak będzie można w pozycji pionowej, okrakiem - ale to jak się nauczy trzymać sam głowę.
Chyba za szybko pochwaliłam, że mu przeszło, bo się obudził z płaczem i słyszę bąki. Idę się nim zająć.
A to fajnie :) Bo chodziło mi po głowie, że do dwóch latek tylko.
Magda,
w Galerii mogą być dzieciaki na pewno do 5 lat jak nie więcej. Tylko za wejście do pokoju zabaw trzeba zapłacić, jakoś 6 zł za godzinę chyba.
Ola, a Ty jutro masz czas ;)?
Ola, super ta huśtawka. Na pewno Marcelkowi się spodobała :)

Ja też piję duuużo nestea/icetea i nie sądzę, żeby one coś powodowały. Czytałam skład i raczej jest bezpieczny.
Moja Marysia miewała zielone kupki. Położna sugerowała, że to od nabiału. Okazało się jednak, że to po biszkoptach, czego się zupełnie nie spodziewałam.
Galeria Malucha też mi pasuje, ale będę musiała zabrać też Marysię. Effcia, do ilu lat tam dzieciaki mogą być?

Monia, piszę priva.
hmmm fasolek co do nestea to ja namiętnie piję herbatę zieloną, liptona wprawdzie ale to prawie to samo ;) więc po tym raczej nie

ja chyba tez mam kolejny kryzys laktacyjny, teraz małej musiałam 3 razy pierś zmieniać żeby dała mi spokój w końcu ;) wzbraniam sie jak moge przed mm, choc nie raz mi ta myśl przeszła przez głowe.
Co do butelek to mam TT i używam smoczka 1-to chyba te wolno przepływowe :P
u nas też ostatnio problemy z brzuszkiem, mały preży się przy karmieniu. w kupkach pojawia się zielonkawy śluz, zapach taki kwaskawy, przez to pupa trochę odparzona :( w tym tyg nnie dam rady, ale w przyszłym zrobie badanie kału.
hustawke mamy taka jak ta:
http://allegro.pl/fisher-price-hustawka-kolyska-owieczka-kubus-p-i1725066481.html

co do jedzenia to raczej nic nowego nie zjadlam,ale tak sobie teraz mysle,ze od paru dni maly czasami ma twardy brzuszek,wiazalam to z karmi albo nestea,moze faktycznie to po tym,ale po tylu dniach?hmm jeszcze jadlam sporo sernika,ale sama juz nie wiem
wiem, wiem Effcia że to kryzys. na razie karmię ile tylko Ola ma ochotę, ale czasem niestety nie dojada, dziś był taki poważny kryzys, bo dziecko głodne, cycki prawie "puste", musiałam dać mm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry