Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (30)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnym wątku. :-)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja na początku też byłam antychodzikowa, ale pracując w domu, w godzinach 9-17 nie mogę cały czas łapać Nastusi, a niestety, moje dziecię jest zbyt mobilne, nie da się ograniczyć do jednego pokoju, próbuje sama wstawać, gdzie się da i zdecydowanie nie chce przebywać na brzuszku, o pleckach nie wspomnę, dlatego, jak dostała chodzik, i skoro już sama wiedziała, jak go wykorzystać, to używam, przynajmniej mogę popracować :)
ojej, nie dodałam w tytule dzieciaczków :(
Dziaciaczki w domysle:)

Dzieki Madziu za ten watek,tamten juz meeega dlugi, a ja jakos nie moglam sie zdecydowac,aby zalozyc nowy.Jak zobaczylam 333 postow to stwierdzialam,ze wchodze i zakladam nowy, a tu niespodzianka:)

Dziewczyny mam jeszcze pytanie na jakiej podstawie wybieralyscie mm, tzn ktos Wam polecal czy jak,bo tyle ich jest,ze sama nie wiem co wybrac. Narazie testujemy:)
Magda, dużo zdrowia życzymy. Szkoda, że się nie spotkaliśmy na Sylwestra, trzeba to będzie w najbliższym czasie nadrobić.

Misiek już potrafił ładnie przespać całą noc, na pierwsze karmienie budził się ok.6, ale długo się tym nie pocieszyłam. W święta zaczął się znów budzić o 3, a w nowy rok to już ok. 1, więc stwierdziłam, że znów się nie najada (chociaż dostaje duży6 słoik obiadku, jogurt, a wieczorem dużą porcję kaszki) i zaczynam mu w dzień dawać jeszcze mm do picia.

Rety, Wasze Dzieciaczki już wstają i próbują chodzić, a ten mój mały leniuszek nawet nie pełza, na razie tylko się obraca.
Paulina też żałuję :( Cieszyłam się na Sylwka. Mam nadzieję, że niedługo się spotkamy.
U nas dzisiaj nocka niezła, tylko dwie pobudki na jedzenie, mimo kaszlu.

A macie może kojce? Czasem chodzi mi po głowie, żeby kupić/pożyczyć na parę miesięcy ale nie wiem, czy Janek by tam w ogóle siedział.

Ola - kryterium wyboru mleka - cena ;p Bo tego naprawdę sporo schodzi w skali miesiąca. A tak poważnie to indywidualna sprawa, każdemu co innego smakuje. Są np. mleka słodsze. Niektóre mają więcej żelaza, które może powodować zaparcia np. Nan.
Mańka pije Bebiko od 6 miesiąca do teraz i służy jej.
Jankowi zaczęłam dawać kaszkę mleczno ryżową smakową, mam kupione Bebiko 2 ale jeszcze nie otwierałam.
Ja też myślałam, żeby zwiększyć ilośc jedzenia w dzień, żeby w nocy więcej spał, ale nie da rady bo jeszcze więcej wtedy ulewa :/

My jemy Bebilon 2 bo po Nan były zielone kupki - za dużo ma żelaza.
Madzia a bebiko ile kosztuje duże opakowanie?

Dziewczyny jak daje rano kaszke niesmakową z owocami ze słoika na gęsto a na wieczór smakową do butli to nie za duzo tej kaszy na dzień?

Olu a Marcelek jadł ten Bebilon?
Ja muszę karmić bebilonem pepti, wiec nie mam wyboru ale wcześniej przez parę dni podawałam bebilon2 i Adaś wcinał.

Odkąd Adaśko jest na mm bardzo ładnie śpi, idzie spać o 20 i pobudka na mleczko jest ok. 5-6 i później śpi jeszcze do 8.30-9.00. W ciągu dnia też zrobił się regularny, ma jeden sen od ok. 13 do 15.30-16.00, więc jak dla mnie super ;)) Pewnie jak jego teraz pochwaliłam to mu się zmieni ;))
Jak był na cycku to nawet 3-4 razy w nocy się budził.

Wczoraj założyliśmy już bramkę na schody i musimy też kupić zabezpieczenia do gniazdek- fajne są te co Maga polecasz.
Przy Oliwce miałam canpol ale się nie sprawdzały i teraz też się zastanawialiśmy z mężem jakie?
Kamcia a jak odstawic cyca w nocy? :> mi sie nie udaje
Kurcze u nas sa 2 drzemki w dzień a i przy tym jest marudny o oczka przeciera. Tylko u nas niestety 6:30 wstajemy potem ok 10-11:30 drzemka i potem 15-17 o ok 20 idzie spac pobudka ok 22-23
Mrówka ja odstawiłam cyca całkowicie. Bo jak karmiłam cycem i przez parę dni dokarmiałam mm to i tak w nocy były pobudki i doszło do tego, ze Adaś nie chciał nic już oprócz cyca. Więc cyc odstawiony i po dobie Adaś zaczął jadać wszystko włącznie z mm i skończyło się też nocne jedzenie. Jak się na początku przebudzał to dostawał wodę.
Jednak ja mimo wszystko karmiłabym jego dłużej piersią ale on był bardzo wysypany a ja musiałabym być na diecie, poza tym przez 7 tyg nie przybrał wogóle, więc i tak musiałam jego dokarmiać a jak dokarmiałam to on wtedy już tylko chciał cyca i takie błędne koło.
witam sie :) oj dawno tu nie zaglądałam,
kurcze, ale wasze dzieciaczki ładnie śpią, u nas w ciągu dnia max dwie drzemki po pol godziny, czasami na spacerku pośpi godzinke. a w nocy mamy kilka pobudek na karmienie i rano pobudkę 5:30 - 6. pozniej jeszcze maluch pewnie by pospal, ale niestety starszy brat mu nie pozwala...
dziewczyny czy używacie już niekapków? czy próbowałyście podawać mleko z niekapka? bo mały ostatnio nie chce niczego pić z butli. moze to przez bolące dziąsła. nie wiem.
My próbujemy z niekapkiem ale Adaś nie wie o co chodzi? Raczej się nim bawi ;)
Mój łobuziak o drugiej w nocy w sylwestra na balu przebierańców:
image
Ale słodki Adaśko :)

Moniu Marcel wypil troche tego bebilonu, z butelki tylko to co samo mu wpadalo do buzi, lepiej szlo lyzeczka,ale jak tu karmic lyzeczka dziecko przed snem, jakos sobie tego nie wyobrazam. Mysle,ze od przyszlego tygodnia rozpoczniemy walke:) butelka kontra Marcelino, albo w ogole mm kontra Marcelino :P ciekawe kto szybciej polegnie:)

a tu moj rozrabiaka w sylwestra:

image
Chłopaki wymiatają :) Teraz dzieciaki wyglądają na zdjęciach na znacznie starsze...
Janek sylwka przespał ;p więc nie ma zdjęcia...
Ryba, ja używam kubeczka TT, Janek pije często sam, zalewa się przy tym ale pije.
Fajne chłopaki, i jakie duże, przy nich moja Lenka wydaje mi się okruszkiem :-D
U nas przygotowania do wyjazdu męża, leci do Stanów na 3 tygodnie i zostanę z małą sama. Co prawda rodzice i siostra mieszkają blisko, więc dam radę, choć będzie smutno.
chłopaki słodziaki :)) super wyglądają :))
Witam się i ja w nowym wątku i z tej okazji życzę wszystkim Mamuśkom Szczęśliwego Nowego Roku, bo wcześniej nie miałam okazji ;/

Byliśmy 2 tyg poza domem i przez ten czas postanowiłam nie korzystać z komputera :)
Laura 2 tyg temu ważyła 9670 ale całe szczęście nadwagi nie ma :) Ale jest naprawdę duża.
W sylwestra miałam porównanie z 2 mc starszą koleżanką to różnica niesamowita między dziewczynkami :)
W drugi dzień świąt przebiła się małej dolna jedyneczka i póki co dalszych ząbków nie widać.
Kolejny małej postęp to to, że siedzi dość stabilnie :) Ale niestety nie obraca się ani na plecki ani na brzuszek jedynie na boczki. Ciężka jest i to chyba dlatego.
Od 3 dni mam wyjęte nocki mała budzi się z takim przeraźliwym płaczem i nie może się uspokoic :( pomaga jedynie to, że kładę ją sobie na brzuchu i tak zasypia, gdy tylko próbuję ją odłożyć na nowo jest płacz. Nie wiem sama już czy to ząbki czy brzuszek ją męczy, bo cierpi na zaparcia ;/
Dziś popołudniu wreszcie się normalnie wypróżniła nie wiem czy to zasługa podanej rano kaszki zdrowy brzuszek ale cieszę się, że jest poprawa oby tak dalej.

Miłego długiego weekendu Wam życzę :)
Agusia, oby więcej brzuszek nie bolał
U Nastki dziś przebiła się 2-śmiesznie, bo górna, więc będzie kasownik, bo na razie ma 2 jedynki na dole :)
Ze spaniem ciut lepiej, przesypia od 1:00 do 4:30 - 5:00, wiec jak dla mnie bomba, w końcu postęp
chlopaki cudne! i jacy duzi się wydają!
moja przy nich to drobinka:)

u nas nic nowego, zero postępów. jak u Was było z pełzaniem? u nas jest pełzanie do tyłu, odpycha się rączkami i do tyłu,a do przodu nie chce, ehhh, jak to u Was wygląda?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry