Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (30)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnym wątku. :-)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Binka Adasiowi pobierali krew z rączki, nie wiedziałam, ze się pobiera z główki?

Mamuśka ja mam mate piankową z literek, ale musisz uważać, bo najpierw kupiłam na allegro dużo pianek i jakoś dziwnie tanich no i jak przyszły to już wiedziałam dlaczego są takie tanie- śmierdziały jakąś dziwną chemią, były jakieś takie niedorobione no i po odbarwiane (a na aukcji było info, że są przeznaczone dla dzieci i mają certyfikat). Zwróciłam je i kupiłam droższe i to są naprawdę porządne pianki:
http://allegro.pl/bajeczne-puzzle-piankowe-kolorowe-wytrzymale-wa-wa-i2065457711.html

Grosik życzę szybkiego wyjścia ząbków i wytchnienia ;) podziwiam, ze Ty tak się już bawisz z małą- czytasz jej, pokazujesz, tłumaczysz- ja mam wrażenie, ze nie mam już na to czasu- Adaś najczęściej spędza czas z Oliwią a ja jestem od zabiegów pielęgnacyjnych, karmienia, rehabilitacji, spacerów... narazie czytam bajki ale Oliwi ;)
Mamuśka, nie wiem, nie doradzę w tym temacie :(
a ja nie wiem co robić? dostaliśmy antybiotyk. Mała ma zapalenie gardła i krtani. Kaszle , m katarek,ale mi się wydaję, że antybiotyk to przesada, ale lekarzem nie jestem i nie wiem gdzie indziej iść z niunią i się dopytać innego lekarza?

może kogoś byście poleciły? co mam robić z tym antybiotykiem? nawet by mi do głowy nie przyszło, że dostaniemy antybiotyk:(
binka- ja byłam na pobraniu krwi z moją,ale miała normalnie a raczki pobieraną. ja chyba to gorzej prezyżłam od niej. Miałam łzy w ozach jak się piguła wbijała w żyłkę:(
anula a co to za inhalator?? jestem ciekawa bo moj niestety na fride reaguje histeria:/ czasami nawet na sile musimy go trzymac bo sie wyrywa a nie chce uszkodzic mu noska.

jutro czeka nas szczepienie po ostatnim nie mam dobrych wspomniem maly mial goraczke i spuchla mu noga wiec przez 2 dni cale dnie przeplakiwal. Mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez przykrosci.

U nas widze juz te dwie dolne dwojki ladnie, dzis maly juz sie slinil na potege. wszedzie mokro.

mam do was pytanie. dzis bylismy pobierac krew. Panie pobraly misiowi z glowki ta krew a po pobraniu jedna strona buzii i troche na szyi ma czerwone naklucia jakby po igle ale to takie male krwiste plamki podskorne. Od czego to moze byc?? Od wysilku podczas placzu czy moze od mrozu?? szlismy z nim 5 min rano do przychodni ale byl bardzo dobrze opatulony.
Nastka dzielna, choć Ola też już się tak nie denerwuje jak widzi fridę, bo wcześniej była mega awantura :)) ostatnio kupiliśmy inhalator. Mam nadzieję, że jej będzie pomagał przy katarku (i pewnie my też się załapiemy). Ponoć jest skuteczny, zobaczymy

my mamy puzzle piankowe jako matę, bo Ola przemieszcza się już dość szybko, na kocu nie dałaby rady a same panele zimne :) i też muszę je poprzyklejać od spodu bo trzy światy z tym wyciąganiem :))
Niestety, szybkie te zęby, na szczęście wychodzą grupowo, a nie pojedynczo :)
U mnie puzle piankowe przydały się, jak Nastka zaczęła pełzać, teraz służą jako mata do zabawy- posklejałam je od spodu, bo mnie trafiało, jak co chwila musiałam składać - polecam - ja zostawiłam nieprzyklejone literki
Grosik, zazdroszczę, u mnie 2-3 drzemki Nastki są po 10-15 minut, więc niewiele zrobię :/
U nas dziś świczenia nowej umiejętności - próby poruszania - raczkowanie na prostych nogach - nie wiem, jak to inaczej określić
Muszę pochwalić moją córcię - już nie reaguje histerią na krople do nosa i fridę, tylko dzielnie nadstawia nosek, zaciska usteczka w taki śmieszny dzióbek i czeka, aż skończę czyszczenie noska :) Całe szczęście, że już zrozumiała, że to jej pomaga, bo wyrywała się niemiłosiernie
Hej, u nas znowu ciężka noc, niech ten zębolek już wyjdzie, bo osiwieję :-D Niestety, oprócz spuchniętych dziąsełek nic nie widać, ciekawe, ile to jeszcze potrwa.

Mąż wrócił, początkowo Lenka podchodziła do niego z dużą rezerwą, przyglądając mu się ze zdziwieniem. Ale następnego dnia już szalała i piszczała z uciechy na jego widok, także wszystko wróciło do normy :-)

Ciekawa jestem, czy podajecie już dzieciakom kalafiora? Ja mam zamiar dodać dziś trochę Lence do jarzynówki, ciekawe, jak zareaguje, czy będzie jej smakował.

Mamuśka, ja mam puzzle piankowe, takie z literkami, Lenka dostała po kuzynce. Ale na razie nie rozkładam, bo mała próbuje pchać je do buzi i lizać, więc jeszcze za wcześnie. Potem potraktujemy je pewnie jako "podkładkę" w miejscu zabaw zamiast maty, bo nie mamy w mieszkaniu dywanów.

Co do marudzenia, niestety u nas to samo, Lenka nie chce już zbyt długo sama się bawić na macie, szybko się nudzi. Jak bardzo marudzi, to biorę ją na ręce, ale generalnie staram się jak najwięcej bawić razem z nią,pokazywać jej różne rzeczy, czytać książeczki,zachęcać do pełzania,jakoś ją to zajmuje.Na szczęście nadal w ciągu dnia łapie dwie, bądź nawet trzy drzemki, więc wtedy jest czas dla mnie, na ogarnięcie wszystkiego, zrobienie obiadu.Ale generalnie i tak jest ostatnio marudna, myślę, że to te zębolki, i czasem już nie mam pomysłu, jak ją ukoić.
dziewczyny czy macie puzzle piankowe? sprawdzaja sie u Was?jakie poleacie jakby co?
dziś idziemy do lekarza. Kupiłam wczoraj krople Sinecod, znacie moze?
Maga bardzo chętnie przyjadę :) Rumia niedaleko :)) ale najpierw muszę wyzdrowieć, żeby nie rozsiać zarazków :)))
Madzia, 6 zębów to moja Mańka miała na roczek :) Nieźle Nastka zasuwa z zębolami :) U nas nadal nic, chociaż nie jestem pewna, bo coś zaczyna lekko stukać o łyżeczkę ale Janko nie da sobie sprawdzić, buntownik mały.

Anula, a może wpadniesz na kawkę do Rumi ;)? A jak będę jechała do rodziców to Madzi podrzucę mleczko?
chyba że akurat ktoś od Ciebie będzie jechał do Gdyni to daj znać,,podrzucę w umówione miejsce,,

może ja się akurat gdzieś ruszę do Gdańska to będę o Tobie pamiętała :)
ja jestem z Gdańska, więc odpada :(
Super :))

Mieszkam w Gdyni na Wielkim Kacku, ale mogę gdzieś podjechać w razie czego. Mam puszkę 350 g Bebilon 2 i puszkę 350 g Bebilon Dobra Noc (wzięte tylko kilka łyżeczek)
Anula, a gdzie mieszkasz? Z chęcią przygarnę mleczko :)
tak, 2 dolne jedyneczki Nastka ma od października, a teraz w ciągu 2 tyg przebiły się 4 ząbki z góry
Madzia sześć zębolków???? ja cię, a u nas nic :))

Chętnie oddam Bebilon 2, zalega mi w szafce a i tak Ola nie może jeść,

ja na antybiotyku, niestety poległam :/
a u nas pokazała się druga górna 2-ka i obie górne jedynki się przebiły :)
także mamy już całe 6 zębolków
4 lutego na rossnet.pl będą kody na bebilon, z kodem mleko w Rossmanie będzie kosztowało 33,99zł.
te syropy na kaszel to troche takie wymuszane sa bo jesli nic nie dostaje to 2 tygodnie meki i kaszlu jesli daje syrop to tez ok 2 tygodni wiec nie wiem czy w czyms pomagaja takie zwykle syropki moze troche ulatwiaja odkrztuszanie zeby na plucka sie nie osiadlo.

Moj maluch strasznie wymusza wiec wiem o czym mowisz. Teraz wychodza dwie dolne 2 i troche przy tym marudzi jeszcze. Oczywiscie jak lezy na ziemi to tylko chwile i zaraz wyciaga rece i placz histeria rzucanie sie na brzuszek itp. mam nadzieje ze to przejsciowa sytuacja:D
Mamuska u nas Marcel tez wymusza,widac,ze robi to juz bardzo swiadomie.
W ogole u nas jest tak,ze jak maly mnie nie widzi np przy zasypianiu,jak lezy z babcia to jest wrzask jakby go ze skory obdzierali,jak ja sie pojawie to oczywiscie sie uspokaja, ja nie wiem jak dziadkowie z nim wytrzymaja tydzien jak mnie nie bedzie :P Juz wiecej nie beda chcieli :)

Przed nami jeszcze wyeliminowanie nocnych karmien, udalo mi sie juz nauczyc malego zasypiania wieczornego bez cycusia, przed kapiela zjada kaszke lyzeczka i do tego popija herbatke,oczywiscie tez lyzeczka:) Rano,zazwyczaj o 8 schodzimy na sniadanko i znow jest kasza i herbatka.Wprowadzilam malemu tez jogurciki,nestle i hippa i jest bardzo zadowolony jak je zjada, wiec menu coraz bardziej urozmaicone.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry