Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (30)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnym wątku. :-)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mieliśmy syrop łagodzący na kaszel. Ja też bym lekarza się poradziła przy kaszlu.
hmm, no faktycznie może jednak wybiore się do pediatry:( zobaczę jak jutro będzie i wtedy zdecyduje.

czy Wasze dzieciaczki wymuszają? moja niunia poleży chwilkę sama i zaraz zaczyna się dosłwonie drzeć, płakać, a po wzięciu na ręce jest cisza i spokój.
Mamuśka my różne specyfiki dostajemy na kaszel : inhalacje z berodualem,pulneo,flegamina ostatnio antybiotyk. Wszystko pomaga na chwilkę po paru dniach kaszel wraca ,byliśmy u różnych lekarzy i ciągle to samo, jutro znowu idę zobaczę co mi powie.
Faktycznie temper. była jednodniowa i wczoraj poszliśmy na spacer. Specjalnie wyszłam z nim po spaniu aby popatrzył na śnieg a on co zasnął jak tylko wyszliśmy na dwór:)
my swojemu maluchowi podawalismy drosetux syrop ale oczywiscie po kontroli u pediatry:) staram sie na wlasna reke nie decydowac o podawaniu jakichkolwiek lekow no chyba ze to leciutki kaszelek u nas byl bardzo suchy i strasznie plakal przy kazdym kaszlnieciu wiec nie ma co zwlekac i mysle ze nie obedzie sie bez wizyty u ciebie niech oslucha maluszka zeby na pluca sie nie osiadlo
Mamuśka, Misiek jest zdrów jak ryba, ale jak Szymek miał kaszel w tym wieku, to dostawał pulneo (właśnie żeby mu nie przeszło w zapalenie płuc), ale to jest chyba na receptę.
Mamuśka z kaszlem to bym poszła do pediatry.
U nas w ciągu 2 dni kaszlu moimo kontorli, syropów i inhalacji zrobiło się zapalenie płuc.
My Ulce podajemy syrop robiony w aptece plus inhalacje z soli fizjologicznej,ew. Mucosolvan na rozrzedzenie.
hej dziewczyny:)

powiedźcie czy na kaszel coś stosujecie?
u nas niestety chorobowo.Ja czuje, że się rozkłądam, ale ja to ja. Mojej malutkiej mi szkoda na maksa:( nosek ma zapchany i kaszel mocny.

coś można podawać na kaszelek?
u nas tez chyba ida pierwsze dwie dolne dwojki bo dziasla juz biale i spuchniete:D mam nadzieje ze obejdzie sie bez goraczki i wielkiego marudzenia.

moj tata tez przyniosl chwilowo chodzik bo swojego brzdaca juz nie moge utzrzymac tak bardzo chce chodzic jak daje mu reke to zamiast usiasc to odrazu na nogi wstaje i tez trzymam go 2 razy dziennie po kilka minut ale on zadowolony noi ja mam chwilke zeby cokolwiek zrobic.

u nas przy ubieraniu czegokolwiek jest tak ogromna histeria ze az zal mi malego probuje uciekac ale niz z tego na dworzu tez jest bardzo niespokojny poprostu nie lubi byc ubrany na cebulke wiec niestety musimy sie przemeczyc przez ten mroz.
Oj Gaba współczuję :/ Mnie po po dwóch dniach w domu już nosi.
Może to chwilowa gorączka, albo zębowa...

Agusia ale to chyba jest tak że laktatorem zawsze mniej się ściągnie niż dziecko wyciąga. A Laura tak ładnie rośnie, że na pewno miała wystarczająco mleka ;)

A nam wczoraj choinka się przewróciła...pomijając straty w bombkach to stłuczone odłamki były wszędzie....jak to się masakrycznie sprzątało, brrr, zwłaszcza, że w salonie mamy dywan długowłosy, powłaziło wszędzie.

Janek jak widzi kombinezon to ryczy :D A już czapka to najgorszy koszmar :D
Ale śnieg mu się podobał :)

Byle do wiosny...
Super ,że możecie wyjść na dwór bo ja już w domu dostaję kręćka. Najpierw 2 tyg. siedziałam bo Filip miał zapalenie oskrzeli i wczoraj lekarka powiedziała, że możemy już wyjść na dwór, to Bobi dostał gorączkę. Mam nadzieję ,że jest to chwilowe i w poniedziałek wyjdę z tej klatki.
Fasolek zazdroszczę Ci też bym chętnie posiedziała na łonie natury, uwielbiam lasy zimą.
Gratulacje kolejnych ząbków , a u nas dale cisza
Zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow i rodzicow !!

My tez spacerujemy, u nas w dzien -12, -14, maly wnerwiony jak go ubieram, ale pozniej chyba mu sie podoba bo oglada, a pozniej zasypia i wstawiam go do srodka i dalej spi.

U nas na wsi zima na 102, mnostwo sniegu,mroz az trzaska, a niestety woda w lazienkach na pietrze znow nam zamarzla, jakas masakra, ale dajemy rade:) Ogolnie jest super, ale chcialabym juz lato, a chociaz wiosne... Rozmarzylam sie :)

Malemu chyba wychodza dolne dwojki, bo dziaslo ma biale i bardzo opuchniete, tylko nie u gory tam jak zeby sa, tylko od boku, od strony policzka. Widac,ze go biedaka to boli, ale na szczescie odzywa sie to tylko wieczorami i w nocy, a camilia zaczela pomagac.
Ja wielka przeciwniczka chodzikow pozyczylam dla mojego babla to cudo, bo tak sie rwie do chodzenia,ze szok, a mniei juz plecy bola od schylania, pozwalam malemu byc w nim pare razy dziennie po kilka minut, ale zadowolony jest strasznie :)

Agusiaa ja o zumbie tez slyszalam same rewelacyjne opinie :)

Magda ja sie musze tez w koncu po tej wsi doprowadzic do porzadku :) i wybrac do Agnieszki na rybki i inne zabiegi !!
Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitych istotek:)
Gratulacje dla nowych ząbków :)

Na dwór wychodzimy też niezależnie od pogody no chyba, zeby lało ale to i do okna Laura jest wystawiona i się weranduje :)

U nas odstawianie od piersi poszło super gładko :) Laura już nie protestuje tylko ładnie trzyma sobie butelkę i pije :)
Nie zdawalam sobie sprawy, że tak malo produkuję pokarmu póki 3 dni temu go nie ściągnałam. Moze teraz po mm będzie spała dłuzej w nocy :)

Ja dziś wybrałam się na zumbę superrrr sprawa :)

Miłego weekendu :)
kurcze, Paulina, oby szybko Szymuś wyzdrowiał
Grosik, super, że Wasz tatuś wraca, jak ja widzę codziennie radość małej, gdy T. wraca z pracy - "podskakuje", śmieje się w głos, wyciąga łapki - chyba trochę go kocha ;P
ja zostałam właśnie na głowie z dodatkowymi zwierzakami - moja mama i ciocia z rodzinką wyjechali na narty, a ja muszę karmić inwentarz- psa i 4 koty, z pieskiem oczywiście spacerki, właśnie wróciłam, zimno, na termometrze -11
Ja byłam z Miśkiem w chuście, bo windę nam akurat konserwowali, a musiałam pilnie zanieść Szymona mocz do badania, a babci z dwoma nie chciałam zostawiać. W związku z tym za długo nie chodziliśmy, bo by zmarzł w nogi, ale pogoda rzeczywiście przyjemna.
Okazało się, że Szymon nie ma jednak trzydniówki tylko zum, dostał antybiotyk, mam nadzieję, że szybko nastąpi poprawa.
A Michałowi faktycznie wychodzi ząbek. Jeszcze się go nie da wymacać, ale już widać kropeczkę, gdzie dziąsło pękło.
My też dziś wybrałyśmy się na spacer, chociaż krótszy niż zwykle, bo mróz jednak dokuczał.Jutro wraca mąż, w końcu znowu będziemy we trójkę :-)
Zdrówka dla wszystkich chorutkich i gratulacje z okazji ząbka :)) u nas ciągle nic :)

my byłyśmy dziś na dworze. Super pogoda. Ola spała 2 godzinki, nawet na chwilę się nie obudziła :))

kurcze coś mnie przeziębienie bierze :/
nastka w tym tyg w domu, ale to przez to okropne przeziębienia i moją grypę - mam ciągle wysoką gorączkę, więc się nie wychylam
poszlam na dwor bylo super mimo ze termometr pokazywal -12 po poludniu to slonko bylo super i dosc fajnie. maly wytrzymal na spacerze tylko godzinke bo nie nawidzi jak jest ubrany na cebulke:). Gratuluje zabka my nadal czekamy i czekamy i nic:)
Ja flipsiaki kupuję w osiedlowym sklepiku.
Jesteśmy po kontroli Filip już OK, za to Bobi znowu zaczął kasłać. Na dwór jak najbardziej ,lekarka też mówiła że mamy dzisiaj wyjść ,nawet jeżeli nie są do końca zdrowi.
Ja kupuję na dziale ze zdrową żywnością.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry