Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (30)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnym wątku. :-)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fasolek, robisz budyń na mm?
moje dziecko też nie chciało pić z butelki, w zasadzie zaciąga tylko jak do mleka dodam łyżeczkę kleiku ryżowego. z tt idzie jej najlepiej (chociaż i tak więcej niż 120 nie zje, ale to przez sen o 5, jak już po 20 pobudce w nocy moje piersi są puste).
Ja żółtko podaję albo ugotowane normalnie łyżeczką albo w słoiczku jest taka zupa gerbera gotowa z żółtkiem.

Brawo dla Adasia :) Janek dalej się buja ale ciągle pełza a nie raczkuje.
Osiągnął sporą prędkość, ale w rezultacie zawsze go znajduję gdzieś pod krzesłami, stołem, bawiącego się kablem, zdejmującego listwę, zaślepkę itp.
Siedzi pewnie, potrafi się bawić długo siedząc na dywanie.

Mamy chyba jakiś skok rozwojowy, bunt 8-miesięczniaka albo coś, bo Młody cięższy w obsłudze :) Bardzo wyraźnie krzyczy "nie" jak czegoś nie chce, nauczył się drzeć na cały głos od Maryśki i sprawia mu to dziką radość. Nie cierpi przewijania i ubierania. Na Maryśkę woła "baba" i jest w nią wpatrzony jak w obrazek.

Kamcia, Mańka też wydziela Jankowi zabawki, oczywiście sobie zostawiając te lepsze :D

Ola, ja bym przyjechała ale zima przyszła a ja oponki letnie mam ;p szkoda mi było zmieniać na parę dni ;)
Ja myje podloge obojetnie jakim plynem, ale zamowilam sobie mopa parowego,moze bedzie troche lepiej,bo nie lubie myc podlog, a moje dziecko namietnie je wylizuje :)

Marcelino coraz bardziej podnosi swoje cialko, ale raczkowac do przodu jeszcze nie potrafi,narazie porusza sie do tylu i ciagle obraca:)

Maly minimalnie zaskoczyl butelke tt, oczywiscie ilosci jakie pije to takie jakby kot naplakal,ale dobre i to. Podaje mu narazie tylko herbatke butelka, w ciagu dnia mniej jest do niej chetny,ale w nocy dwa razy uda mi sie mu podac i spi dalej. Dzisiaj pierwszy raz podalam zoltko w budyniu zrobionym na 150 ml mm, wiec jest sukces, bo takiej ilosci tego mleka nigdy nie zjadl:)
Magda, Monia jak wrocimy na poczatku lutego do rumi to chocby sie walilo i palilo musimy sie spotkac, chyba,ze macie ochote nas tutaj odwiedzic, jakby co serdecznie zapraszamy:)
Gratulacje dla Adasia :)

Ewcia no i nieudało mi się by na spotkaniu KK ehh :(

Madzia spotkanie jakoś po weekendzie?
Mrówka ja odkurzam podłogi codziennie a co drugi dzień myje mopem z dodatkiem płynu LOC i już się nie mogę doczekać aż Adaś przestanie pełzać bo odkurzenie i mycie zajmuje mi ponad godzinę. Ale to pewnie potrwa aż on zacznie chodzić
Ewa zdrówka dla dzieciaczków ;))

Brawa dla Nastki, dzielna dziewczynka ;)) u nas jeszcze dużo czasu do chodzenia.

Ja kąpię dzieciaczki razem i jest super frajda, Adaś chlapie a Oliwia wydziela jemu zabawki i a najczęściej ona chce tą którą Adaś chwyci... czasami patrząc na nich mam wrażenie, że dzieli ich mniejsza różnica wieku niż 6 lat, hehe ;))
Adaś też zapatrzony w Oliwię i ogólnie w dzieci... przez mój dom przemieszcza się dużo dzieci prawie codziennie więc najfajniej jest u siostry w pokoju

muszę się pochwalić dzisiaj Adaś przeraczkował kawałek i sam usiadł na boku... dzielny z niego zuch ;))
U nas Ulka już mniej kaszle za to chyba Adaś się rozkręca z chorobą. Dzisiaj po południu kontrola.

Magda, my myjemy dwójkę razem i mają dziki szał. W ogóle Ulka zapatrzona w Adasia jak w obraz
Faktycznie, nawet spojrzałam teraz na kilka sklepów w necie i nie ma 18 :(
Chociaż Bartek teoretycznie się chwalił, że mają. Wydaje mi się, że Elefanteny też były takie malutkie.
potrzebuję takie cieplejsze :) Ale dziękuję
na razie to będzie wędrowanie, przy którym to ja się zmacham, ale Nastka tak rwie się do chodzenia, że muszę zaopatrzyć się w butki, bo koniec lutego/marzec - na pewno się przydadzą
Najgorsze, że dziś zjeździłam kilka sklepów i takie na niepapierowej podeszwie są od 19, 20, a ona nosi mniej więcej 17,5 teraz
To u Was wyższy stopień wtajemniczenia :) U Janka do chodzenia na spacerach jeszcze daleko :)
Mam chyba jakieś buciki po Marysi ale nie kozaczki tylko takie wyższe wiosenno-jesienne, z tym, że to był rozmiar 19. Jak byś chciała to mogę poszukać.
Madziu, powoli będziemy chodzić, bo moje szczęście uwielbia chodzenie, a kozaczki do wózka się nie nadają, poza tym, szybko zrobiły sioę za małe :((
Z tą słomką to racja. Pamiętam, że Marysia szybko załapała, Janek jeszcze tak nie pił, muszę popróbować.
Ewa zdrowia dla dzieciaczków.

Mamy dwójki - czy kąpiecie razem maluchy? Bo ja czasem wrzucam moje szkraby razem do wanny, mają dziką radochę, chlapią się, krzyczą itp. :)

Madzia - widziałam, że szukasz bucików dla Nastki. Chodzicie już na spacerach na nóżkach?

Monia, my myjemy podłogi raz w tygodniu jakimś normalnym płynem typu Ajax czy Frosch, co akurat jest na stanie. Staram się jedynie, żeby Janek nie siedział tuż koło kuwety i to wszystko.
Może jakoś po weekendzie się spotkamy?
Olu, a może Marcel załapie picie przez słomkę? NAstka tak sobie radzi :)
Effcia, dziękuję za informacje, postaram się przyjśc w sobotę, tylko to godziny kiedy mały zawsze spi hmm. :-). Tylko kurcze jak na dwór to bym musiała na kurtke małego zachustowac, ale jak mam go przed sobą to mi zasłania widocznośc :-). Zdrówka dla dzieciaczków :-)

Olu podziwiam cCę za cierpliwosc i walkę.
A co do lizania podłogi, dziewczyny czym myjecie podłogę normalnymi środkami do czyszczenia? Ja po każdym umyciu boje się, ze mały poliże i coś mu będzie....a myje często bo pies brudzi łapkami
Kamcia dobrze,ze Adas juz lepiej.

Effcia, oby dzieciaczki szybko wyzdrowialy,

Marcel jeszcze sam nie usiadl,ale juz niewiele mu brakuje, jak lezy na plecach skreca sie, musi tylko mocniej plecki podniesc.

U nas butelkowanie to jakas totalna masakra, wieczorem maly je kaszke lyzeczka, pozniej wypije troche herbatki ze szklanki ( sa to ilosci jakby kot naplakal ), a butelki nawet nie tknie. W sobote odbiore butelki od moich rodzicow, poprosilam o zakup lovi i tt, jak z nich nie zalapie to juz chyba nie zalapie z zadnej.

U nas zabkowania ciag dalszy, maly w nocy jest strasznie niespokojny, oczy ma zamkniete, ale jeczy i steka przez sen.

Najlepsze w poruszaniu na podlodze u nas sa wszelkie obroty i lizanie podlogi :)
Mrówkaa, spokojnie jeszcze ponosisz Filipka :)
Teraz czas na plecy. Teraz w sobotę jest spotkanie KK w Gdyni na Chyloni Szkoła Podstawowa nr 40 – Rozewska 33 godz. 11.00 – 13.00•
U nas chorobowo Ulka ma zmiany w płucach i antybiotyk a Adaś w oskrzelach i na razie syropki.
Ogólnie znoszą to całkiem nieźle. Najfajniej teraz na spacerach bo Ulka śpi a Adaś szaleje na śniegu
Madziu, tak, Nastka już u siebie, tylko ja na razie na wygnaniu z sypialni :(
Mój mały brojec siada samodzielnie, i jest zdecydowanie z tych dzieci, co chwili na miejscu nie usiedzi - po prostu musi wleźć wszędzie i wszystko zobaczyć, polizać - dom wygląda jak pobojowisko, bo wszystkie dojścia do kabli muszą być odgrodzone, kontakty zabezpieczone od dawna.
W wanience też siedzi i się bawi, podnosi się, kładzie i chlapie nogami, znowu podnosi i tak w kółko :)
Effcia jak najlepiej teraz małego chustowac? Pomyślałam, że może na plecach, cięzko jest sie nauczyc? Nie bedzie może niebawem jakiś warsztatów czy spotkania, żeby powiczyc?
I tak mam wrażenie, że Fifi wyrasta mi z chusty a jeszcze się nią nie nacieszyłam. :(

Madzia musze w końcu do Ciebie podjechac albo Ty do mnie :-).
Madzia, zrobiliście Nastce pokoik osobny?
Kamcia to dobrze, że już ok :)
Janek też broi, namierza się ciągle na kota miski mlaszcząc przy tym i oblizując się. Uwielbia pod krzesła włazić i walić nóżkami krzeseł o podłogę.
Wchodzi do garderoby, fascynuje go kuweta i wszelkie kable.
W dzień śpi przeważnie dwa razy po ok. pół godziny, w tym raz na dworze, więc uwagi wymaga non stop...
Z raczkowaniem podobnie jak Adaś.

Gratulacje dla Oli :)

Agusia, ja bym danonków nie dawała. Trochę lepszy skład mają podobnego typu serki dla dzieci z Lidla, takie z tygryskiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry