Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znalazłam:
http://www.swissmed.com.pl/oferta-dla-firm,44
Chyba przy Vip-owskim pakiecie jest zniżka, ale z tego co kojarzę to jakaś niewielka.
Przy pierwszym porodzie wymyśliłam sobie Swissmed, przy czym każdy znajomy lekarz mi go odradzał. Potem doszłam do wniosku, że dam radę urodzić państwowo, wybrałam Zaspę, bo mają sprzęt do ratowania noworodków w razie co a to chyba najważniejsze.
Szpital to tylko 3 dni jak dobrze pójdzie i idzie wytrzymać, chociaż oczywiście niektórzy zachowują się jakby tam siedzieli za karę, począwszy od babek na izbie przyjęć :/
W sumie i tak liczy się tylko Twój maluszek ;)
a orientujecie się może czy jak ma się wykupiony abonament w Sweesmedzie, jakis powiedzmy z tych pakietów droższych, to jakoś taniej jest z tym porodem u nich? Bo kurna strasznie bym chciała ale wizja 5,5 tyś mnie przeraża... Skończy sie pewnie na Klinicznej ale szczerze, to marzy mi się prywatnie... ;-( Strasznie się boje tego ze będę traktowana w państwowym jak krowa na rzezi...a komfort psychiczny też jest ważny...
Ja juz kiedys robiłam to badanie i nie jest tak źle jeżeli własnie sie wcisnie ta cytryne ;)
Teraz ide jakos za tydzien :)
I własnie mi lekarka mowila ze mam godzinke zarezerwowac, czyli wypijam i po godzinie pobieraja krew....ostatnio zreszta tez tak miałam ;)
Ej, Mamuśka1, nie ma się czego bać, to zwykłe badanie, tylko jakoś obrasta legendą. Bierzesz sobie gazetę, książkę, połówkę cytrynki i idziesz ;)

Paulina, dzięki :) Dziewczyna zrezygnowała jednak, bo ja nie bardzo chcę tą obecną szafę rozkładać do transportu. Obawiam się, że rozłożenie i złożenie nie wpłynęłoby później dobrze na jej stabilność itp. Ale mimo wszystko może dziś się wybiorę z Młodą do Ikei i kupimy już tą nową.
Tak jak piszesz, Pax jest fajny, bo można go samemu rozplanować.

A w ogóle to się bardzo cieszę, bo dzisiaj w nocy upolowaliśmy jeszcze bilety na Kult Unplugged chociaż już wcześniej nie było :D Idziemy 17 stycznia na koncert :)
lalinek gratuluje pierwszych ruchów!!!!!!!

mega ja tez włąsnie "planuję"dodac cytrynę do glukozy w poprzedniej tez tak wypiłam,mniej optymistycznie napawa mnie myśl siedzenia w przychodni ta godzine..

mamuśka ja jem to na so mam ochotę ;)

co do ruchów
to mały leży u mnie nogami w dole i kopie mnie w wewnętrzne miejsce intymne i czasmi az nie miło..mam nadzieje ze sie przekręci bo jak nabierze więcej siły to wogóle bedize nie miło..
jestem po śniadanku, tak zdrowego to dawno nie jadłam:) chlebek razowy, sałata, pomidor, ser i 2 kubki mleka:) jestem opita i dumna z siebie.

Co Wy jadacie na śniadanie? bo ja już nie mam pomysłów, codziennie rano wstaję i odechciewa mi się śniadania, bo jem non sto to samo .
Marciocha- fajnie by się było spotkać na szkole na Zaspie,ale TY jesteś 2 tyg do przodu, więc nie wiem czy nam się uda?

Lalinek- super, że poczułaś ruchy. U mnie to takie delikatne, wiem, że póki co to dobrze, bo poźniej może boleć itd,ale tak się już nie mogę doczekać tych kopniaczków cudownych:)

co do glukozy to jestem przerażona, jeszcze nie mam skierowania,ale boję się tego badania:)
Tak Magda, mamy paxa i na razie jesteśmy zadowoleni. Fajne jest to, że półki, wieszak i inne bajery możesz tam sobie ustawić wedle uznania. I na razie trzymamy w niej prawie wszystko - od zabawek i pościeli po za małe ubranka (niedługo się przydadzą :)). Tylko bieżące ubrania trzymam w komodzie, żeby były bardziej pod ręką. My mamy wariant wyższy, prawie do sufitu, ale są też trochę niższe, dwumetrowe.
A co do glukozy to jakoś jak byłam w poprzedniej ciąży weszły nowe zalecenia WHO i teraz teoretycznie się już nie powinno robić tej glukozy tylko na godzinę 50mg, bo jak były wyniki wątpliwe to i tak trzeba było powtarzać badanie, już w pełnej wersji i tylko się niepotrzebnie cukrzycowe mamy musiały tej glukozy najeść podwójnie. Ale faktycznie wielu lekarzy jeszcze stosuje stare wytyczne.
a glukoza mnie czeka za 2 tyg. Masakra
a apropo żelaza... przed ciążą miałam 250 przy normie chyba 140 więc mam nadzieje ze synek troche tego ze mnie wyśsie bo sporo mam przekroczone. A najgorsze jest to ze wszytskie preparaty witaminwe dla kobiet w ciąży zawierają żelazo. Cóż.

Ja właśnie lece zaraz na te badania a już umieram z głodu ;-)
Glukoza jest rzeczywiście mało fajna, chociaż do przeżycia. Właśnie w lutym mam do zrobienia, ale tylko na godzinę - 50. Poza tym ja do glukozy dodałam cytrynę i to czyni ją całkiem znośnym napojem :)

Ja rano jadam śniadania jakieś dwie godziny od wstania, wcześniej nawet nie odczuwam specjalnego głodu, więc przychodnię w tym czasie bez problemu załatwiam...

Paulina - mam pytanie o szafę u Szymka, to jest Pax prawda? Jesteście z niej zadowoleni? Być może jutro sprzedam tą obecną co jest u Marysi i chcę jechać od razu do Ikei kupić większą. Waham się między Paxem a dużym Hemnesem i nie wiem co wybrać :/
Z tymi badaniami to na razie i tak nie jest źle. Najgorsze jest badanie poziomu glukozy - trzeba przyjść na czczo, pobierają krew raz, potem pije się glukozę, za godzinę znów pobierają i znowu za następną godzinę. I dopiero wtedy można coś zjeść (niby glukoza to też "pokarm", ale jakoś mózg nie może tego przyjąć do wiadomości). A jak jeszcze skądś dochodzą zapachy jedzenia (tak miałam 1,5 roku temu w Invikcie) to już w ogóle masakra.

A jeszcze o r******h chciałam - cieszmy się, bo na razie to faktycznie miłe uczucie. Jak się dzidzia zrobi większa i będzie miała ciasno, to boli każdy organ, w który zechce kopnąć.
Lalinek prawda,ze to cudowne uczucie:)ja uwielbiam jak mnie dzidzius zaczepia:) a co do badan,to ja rano tez robilam,ale odpukac,ja jak jestem na czczo to czuje sie dosc dobrze,wiec samochodem raz dwa i nawet postalam w kolejce,ale czasami jak dluzej postoje to kreci mi sie w glowie i musze usiasc,oby sie mi tylko nie pogorszylo
Lalinek super uczucie co? :D
Ja juz takie "prawdziwe" kopniaki poczułam dzien przed sylwestrem :D
I codziennie czuje czkawkę :D
przyszłaMamo - super !!!! :)

ja od godziny czuję pukanie w brzuszku !! :) to pierwszy raz hehehe :) i znowu ryczę... :)
przyszłaMamo cudne filmiki! :D
ja mam tylko z genetycznego, teraz ide na nfz wiec ciekawe jak to usg wyjdzie ;)
ja dziś rano pojechałam skm na badani krwi.. 20 minut jazdy + dojście. codziennie wstaję rano i muszę od razu coś zjeść bo padam z głodu - no i moje niskie ciśnienie z omdleniami - szkoda gadać... dobrze że mój mąż jechał ze mną i znalazł mi siedzące miejsce, odprowadził do przychodni bo słowo daję - nie dałabym sama rady... ledwo dotarłam wiec współczuję tym, które muszą wybrać się w "podróż" na czczo z samego rana..

nigdy nie zastanawiałam się nad chustą :) ale może to i dobry pomysł ! dzięki za podpowiedz ! napiszcie prosze jeszcze jakie chusty dla jakich maluszków, bo pojęcia nie mam... dzięki :)
mrówkaa zdrówka zycze
http://www.youtube.com/watch?v=zveMFrDDJto

http://www.youtube.com/watch?v=ytgApzBufDE

tylko wersja Avi więc nie najlepsza..Na żywo było lepiej widac wogóle to ziewanie Smile
Cześc dziewczyny, próbowałam się wyleczyc domowymi sposobami, ale nie dało rady i jestem na antybiotyku :( Trochę boje się go brac ale inaczej sie nie wyleczę :(.
Mamuśka gratuluje ruchów u mnie nadal nic

Ja też ostatnio miałam złe wyniki moczu bakterie, leukocyty ehh, może warto powtórzy, czasem źle pobrana próbka i od razu coś sie dostanie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry