Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kaasik zapraszamy do nowego watku
http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-2011-8-t210856,1,130.html

no i witamy:)
* mial być szósty miesiąc:) - mała popraweczka
Cześć dziewczyny!!
dołączam do forum majowych i czerwcowych mam. Mam wyznaczoną date porodu na 4. czerwiec...to juz szósty czerwiec!! :)
do jakich szkół rodzenia się zapisujecie? ja cały czas mam dylemat między kliniczną a zaspą.
maga79 no ja też szybko zaczełam podawać nowe posiłki do jadłospisu małego,a koło roczku moja pierś byla tylko do uspokojenia i przytulenia no i do spania.Tak to Mały wszytko jadł,nie było problemu,To też dużo od ciebie zalezy,jak i kiedy bedziesz podawać nowe składniki. :)
aga - pytałam z ciekawości - nie neguję Twojego wyboru ani zdania :)

nowy wątek, bo strona długo już się otwiera :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=205088&c=1&k=160

zapraszam :)
ja jak narazie mam cos takiego ze nie chce karmic piersia,choc tak jak pisalam nie zarzekam sie ze to sie nie zmieni:-)
jakos odpycha mnie widok karmiacej matki i dla mnie moje piersi to moja intymnosc i mojego meza:-)jakos kluci sie ze mna dotykanie piersi przez meza i dziecko...wiem ze wikrzosc kobiet uwaza cos takiego za glupote ale wszystkie mamy prawo wyboru...
ja tez planuje mieć małe na piersi do roku. problemów w wporwadzaniem nowych potraw nie ma - adas już po 3 mies dostawał łyżeczkę soczku z marchewki czy jabłuszka (z własnego ogródka) a jak w 4 mies zaczęły wychodzić ząbki to zamaist gryzaczka dostwał wędzony boczek( :) taka rodzinna tradycja:) i bez bólu sie obyło, potem weszły słoiczki koło 6 mies. Ale i tak pierś była dla niego najważniejsza - zwłaszcza do spanka i rano zaraz po obudzeniu. Po roku dostwał tylko wieczorem i w sytuacjach kryzysowych (po jakims zderzeniu z meblami czy jak sie mocno przestraszył) więc tak w sumie odczepiłam go po jakiś 2 urodzinkach a przyznam , że sentyment do piersi mu został bo nawet teraz czase chce sie przytulić albo dać buziaczka:)
Aga87, Effcia - a nie miałyście problemów z rozszerzaniem diety maluchom? Nie wolały Waszego mleka od innych rzeczy?
Tego się obawiam przy dłuższym karmieniu (ponad rok).
Moja Młoda np. ciężko przechodziła ze słoiczków na normalne obiady. Nie chciała, pluła itd. Do nowości jedzeniowych do dzisiaj ciężko ją przekonać, chociaż ostatnio wchodzi w lepszy okres i chce próbować :)

Obiecałam sobie, że drugiego malucha będę się starała od razu karmić domowymi obiadami chociaż nie wiem, jak to wyjdzie w praktyce :D
agawierzbowska - czemu nie chcesz karmić piersią ????
Ja też bym chciała karmi piersią, chociaż jeszcze jakiś czas temu powiedziałabym, że nigdy w życiu a teraz już sie nie moge doczekac
Hej, ja też chcę karmić piersią, oby jak najdłużej choć maksymalnie chyba do roku, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce ;)
Hejka
ja synka karmilam piersią ponad rok i nie żałuje chociaż są tego małe minusy.Teraz planuje karmić okolo pół roku...ale zobaczymy jak to bedzie
Ja tez planuje karmić piersią, a jak długo to zobaczymy ;)
Karmiłam Marysię krótko, ok. 2 miesięcy. Chciałabym teraz dłużej, tak co najmniej do pół roku.

Zawiozłam dziś małą do teściowej i mam zamiar piec ciasta - jutro robimy drugie urodziny mojego szkraba :) Ale coś mam lenia i na razie tylko chałupę ogarnęłam...kuchnię omijam...:D
JA karmiłam synka do 15 miesiąca życia i uważam że było to super doświadczenie i zbliżenie mnie z synkiem. Chociaż czasem męczące.
Córkę planuję również karmić ponad rok
ja bym chciala karmic piersia,jesli tylko bedzie mi dane:)
witajcie ciezaroweczki:-)
Jak tak czytam ile zescie przytyly to az mnie skreca z zazdrosci hihi...bo ja wczoraj stanelam na wage i jest 5kg.na plusie,choc roznie to bywa jednego dnia mam +3,a kilka dni pozniej +5kg.ciekawe od czego to zalezne:-)

A mam pytanie bedziecie karmic piersia czy butelka?
bo ja jak narazie nie za bardzo chce karmic piersia...ale moze potem mi przejdzie:-)
Lalinek, do końca ciąży waga jest szacunkowa. nawet w dniu porodu może się róznić 0,5 kg od usg.

Córka ważyła 370 gr i mierzyła 20 cm na połówkowym.

Assegai, ja już też na 6 mc wskoczyłam a nie wiem kiedy ten czas leci, a najlepsze u mnie jest to że prawie brzucha nie mam.

Ja we wtorek ruszam na badania i niestety glukozę :/ Bardzo źle to wspominam z pierwszej ciąży.
Lalinek gratulacje duzego babelka:)moj dzidzius 2 dni temu szalal w brzuszku,a teraz od wczoraj cisza,chyba mu sie za bardzo nie chce:P a ja wole jak sie rusza,bo wiem,ze jest dobrze,ale tak mi robi,potrafi 2 dni sie za bardzo nie uszac,a pozniej kreci sie caly dzien:)
lekarze szacują wagę na podstawie wymiarów brzuszka, kości udowej i dwuciemieniowego, także każdy mm w tę czy we w te na usg to pewnie paredziesiąg gr różnicy.A jeszcze dziecko fika przy tym niezmiernie więc ciężko dokładnie zmierzyć ;-) Nie przejmuj się na pewno wszystko jest dobrze

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry