Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny a czulyscie w 17tc.jakies bole podbrzusza?bo ja tak mam od wczoraj i nie wiem czy to normalne ale zdaje mi sie ze chyba tak bo macica sie rozciaga...
ja w ktoryms tygodniu,moze to byl jakos 16-17 mialam jednego dnia,wzielam nospe,ale nie przeszlo,ale nastepnego dnia juz bylo ok
to i ja sie pochwale po dzisiejszym usg :D będzie dziewczynka tak jak czułam :D

ja na rozstępy stosuje Ziaje mammamia :) ale tak jak piszecie...jak rozstępy maja sie pojawic to i tak sie pojawią i żadne kremy nie pomoga niestety...

Aga mi sie wydaje ze to bardzo możliwe ze to rozciągająca się macica...teraz brzuszek rośnie całkiem szybko, ale jakby sie długo utrzymywał ten ból to lepiej skonsultować z lekarzem :)
na szczescie jutro mam wizyte u lekarza ogolnego i powiem ze mnie boli wiec pewnie cos doradzi:-)

marciocha gratuluje dziewczynki:-)
Ojej, dziewczyny, zazdroszczę że znacie już płeć, ja dopiero mam usg za 2 tygodnie, mam nadzieję, że wtedy dzieciaczek się odkryje. Mi też brzuszek rośnie, każdy już się orientuje że jestem w ciąży.

Używam jakiegoś kremu na rozstępy, i liczę, że będzie ok.

Co do bóli podbrzusza, to ja miałam takie między 12 a 15 tygodniem, najczęściej wieczorem przed pójściem spać. Brałam Nospę i pomagało, lekarz stwierdził że nie działo się nic niepokojącego. Teraz czasem coś mnie kujnie tylko w ciągu dnia.
Cześć :)
Marciocha gratulki dziewczynki :)

Ja po wczorajszym połówkowym, potwierdzone, że Jasiu będzie. Dziecię zdrowe, wszystkie organy na właściwych miejscach.
Waży 460 g.
Smaruję się od początku Mustellą, jak poprzednio. I jak poprzednio liczę, że nie wyskoczy żaden wredny rozstęp :) Zastanawiałam się kiedyś jak to jest, bo mam stare rozstępy z okresu dojrzewania a w ciąży nic nie wyszło.
Mnie czasem boli, a właściwie ciąży brzuch jak się mocno napracuję, nadźwigam itp.
A w ogóle to już od paru dni zebrałam się do przygotowań dzieciowych...złożyliśmy nową szafę maluchom, przemeblowaliśmy przy tym pokoik, przeglądam ubranka po Marysi do sprzedaży.
Kupiłam też Jasiowi karuzelkę Tiny Love od dziewczyny z ogłoszenia...i tu zonk :) Moja dwulatka kazała ją sobie przykręcić do łóżeczka i oznajmiła, że to jej i bez karuzeli spać nie będzie...koniec końców zasnęła z dziką awanturą wczoraj po północy....heh
wesoło będzie za parę miesięcy....
Marciocha gratuluje dziewczynki, a Maga Tobie Jasia :)
Też dla synka miałam takie imię wybrane, a jak się okazało, że najprawdopodobniej ma być córcia tak od poniedziałku walczę z wyborem imienia i nic mi nie może przypasować yhhh

Ja malutki kroczki też już robię w przygotowaniach kupiłam wyposażenie do łóżeczka i ręczniczek do kąpieli oraz leżaczko-bujaczek, bo trafił się w okazyjnej cenie :)

A są na forum jakieś przyszłe/obecne mamy z wrzeszcza? Myślę już pod kątem przyszłościowych spacerków ;)
Dla drugiej dziewczynki mieliśmy w zapasie Zosia, chyba tylko to podobało nam się obojgu :)
Mi się jeszcze bardzo Antosia podoba ale mąż się krzywił :)
Marciocha- super, że dziewczynka:)

ja też zaczynam się zastanawaić nad pierwszymi zakupami,ale nie wiem nawet od czego zacząć, co polecacie doświadczone mamusie?
Gratuluje dziewczyny, że znacie już płeć no może dziewczynki dorównają chłopakom :)

Ja tak myślałam już o kupnie wózka, czy to nie za szybko, mamusie poradźcie
hejka,

my teraz w weekend jedziemy po walizy z ciuszkami dziecięcymi (a jest ich duuuuużo) od rodziny i będziemy siedzieć i wybierać cały weekend...

a jakoś w lutym jedziemy po łóżeczko i inne gadżety ;-P
Tak piszecie o przygotowaniach i sobie myślę, że też powinnam zrobić remanent w rzeczach po Szymku, ale mi się nie chce. Chociaż mam o miesiąc więcej czasu niż Magda, ale i tak w tej ciąży jakoś tak szybciej mi mija.
A co do tego, czy to jeszcze nie za wcześnie - są np. przesądy, że przed urodzeniem nie powinno się ciuszków kupować, żeby nie zapeszyć - tylko w co dziecię ubrać zaraz po porodzie i kto ma potem czas na zakupy? Na pewno nie ma co odkładać zakupów na ostatni miesiąc, bo różnie może być - nie będziemy miały już sił na zakupy, maluszek postanowi szybciej przyjść na świat itp. A jak myśmy oglądali wózki z Szymonem w brzuchu, to na niektóre modele trzeba było czekać nawet 2 miesiące, więc tym bardziej lepiej się zdecydować wcześniej (a jak chcecie używany, to też lepiej mieć trochę czasu w zapasie, żeby wybrać dobrą ofertę)
Nie wierzę w przesądy. Poza tym cała wyprawka to duży koszt, lepiej rozłożyć zakupy na kilka miesięcy, bo jednorazowo to mocno da po kieszeni.

Też mi się nie chce :p Ale nie sądzę, żeby za 2 miesiące mi się bardziej chciało, więc się staram powoli mobilizować...

Teraz właśnie walczę ze sobą, czy zabrać się za górę prasowania, czy olać to i włączyć sobie film :D
hej dziewcyny.No ja zabiore sie za porządki starszaka jakoś na początku marca...szybciej nie ma co bo i tak na razie nie mam gdzie to układać.Wóżek już teraz oglądamy z mężem i narazie sie zastanawiamy,może za miesiąc coś kupimy.No ciuszki to ja mam od rodziny,niemowlaki nie niszczą ubranek.Może już w maju coś sie dokupi,jak zobacze czy cos brakuje.No ja od kwietnia bede kupować powoli kosmetyki dla dzidziusia,sobie do szpitala bo na raz to za duży koszt
Ja za wyprawkę zabiorę się w marcu. Ciuszki muszę odebrać od kuzynki i szwagierki a swoje po synku przekazać dalej.
Na allegro dokupić dla siebie wyprawkę higieniczną do szpitala plus jakieś kosmetyki dla małej.
Może zakupię kilka nowych prześcieradeł do łóżeczka i na przewijak i pościel. Chociaż pościel przy Adasiu zaczęłam używać jak miał ponad rok.
Łóżeczko musimy dla Adasia odebrać, a obecne dostanie córka.

Co do szybszych zakupów jestem jak najbardziej za, pamiętam że przy Adasiu miałam 6 tygodni przed porodem wysztko wyprane i wyprasowane, tylko łóżeczko mąż rozstawił jak byłam w szpitalu.

Dziewczyny kupujące nowe wózki, zamówcie je sobie szybciej ale odbierzcie najpóźniej jak się da, ponieważ tak będzie Wam uciekać gwarancja a wózek będzie stał u Was w domu i czekał na dziecko. Czasem szkoda tych kilku tygodni.
maga odpocznij:) i co obejrzałaś film czy poprasowałaś?:)

ja troche z tych obawiających się zakupów, czy nie zapesze właśnie,ale jakoś muszę to przełamać i zacząć się rozglądać.

czy macie ochraniacz na łóżeczko? jaką funkcje on pełni tak naprawdę?

i jeszcze jedno pytanko, czy opłaca się na sam początek kupić pościel, czyli prześcieradło
hmmm....film zwyciężył :D mimo, że to była dość słaba komedia romantyczna ;)
najgorsze, że w weekend znowu mnie praktycznie nie ma a zaległości rosną....

u nas ochraniacz był od razu aż do otwarcia łóżeczka, najlepiej sprawdziły się te całościowe z ikea: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90129904
moja mała zawsze wędrowała mocno podczas snu i nawet przy ochraniaczu niejeden raz nóżka gdzieś utknęła między szczebelkami a główka się obijała

pościeli też używałam od początku tzn. od 4 miesięcy bo wcześniej spała w kołysce (też pościel i ochraniacz), ale tu są różne opinie, jedni używają, inni nie

kupić możesz, najwyżej poczeka parę miesięcy :)
ale Wam dobrze z tymi ubrankami po rodzince, ja niestety nie mam od kogo dostać, także wszytsko będę kupować albo ze sklepu albo używane.
Co do pościeli, to jak pisze Magda u każdej z nas będzie kiedy indziej potrzebna.
Adaś spał pierwsze 3 tyg w łóżeczku na prześcieradle w śpiworku, potem z nami w łóżku. Dopiero jak skończyłam go karmić zaczął sypiać u siebie(czyli miał 16 mc) i wtedy była potrzebna pościel.
Ochraniacz się przydaje nam do tej pory bo Adaś z tych wiercących się w nocy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry