Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny,no zobaczymy jeszcze czy potwierdza mi tego chlopaka na polowkowym 18.01:) ale cos czuje,ze siedzi chlop:D ja uzywam musteli na biust i brzuch,a do ciala dostalam od kolezanki balsam collistara,ktory podobno jako jedyny moze byc stosowany od pierwszego miesiaca ciazy,zobaczymy czy nic mi nie wyjdzie:P jak narazie widze tylko,ze brzucholek rosnie,wydaje mi sie,ze w ostatnim czasie duzo urosl
Ja podobnie jak w pierwszej ciąży używam po kąpieli oliwkę J&J.
Rozstępy są rzeczywiście genetyczne, więc można smarować się nie wiadomo czym a one i tak wyjdą.
U mnie na razie ich brak, chociaż pępek mi się szybciej rozciągnął niż poprzednio
fasolek - szczęściara jesteś że już wiesz :) gratulacje :)

ja miałam Mustelle ale mi się skończyła :( nie mam kasy na razie na kolejną :( rozstępy też mam z czasów dorastania i nie chciałąbym nowych... póki co używam Penaten oliwkę w żelu. jak się wieczorem nasmaruję to jeszcze rano mam śliski brzuch :)
co do usg, to ja chodzę prywatnie i też moja ginka jest za tym, żeby robić tylko 3 usg w czasie ciązy.

Mi to nie wystarcza, zdecydowanie mam niedosyt, dlatego chodzę jeszcze od czasu do czasu też prywatnie na wizyty, gdzie ginka robi za każdym raezm usg.
Fasole- gratuluję synka:)

monika- dbaj o siebie, leż, nie przemęczaj się!

Ja właśnie skończyłam balsam Pharmaceris i dziś zaczynam stosować Mustellę ( dostałam 2 opakowania na święta), niestety rozstępy mam z czasów dojrzewania i nie chciałabym kolejnych...
ja smaruje oliwką od początku ciąży i jakimś kremem na rozstępy rossmanowym za ok 7 zł. Nie inwestowałam zbytnio bo i tak to jest uwarunkowane genetycznie. Jak się ma skłonności to i tak rozstępy wyjdą. Czytałam gdzieś natomiast ze nawilżać i uelastyczniać skórę trzeba nawet do 3 mscy po porodzie bo wtedy dopiero dostaje tak na prawdę w kość. Cóż.

My w pt na 3d i połówkowe ;-) juz się nie mogę doczekać.
Fasolek gratuluję synka :)
Dziewczyny a czym i jak często smarujecie brzuszki??
Gratulacje synka Fasolek ;)
ja od kilku dni tez mam bole podbrzusza i mysle ze to spowodowane tym ze wszystko w srodku sie rozrasta;-)
My jesteśmy po wizycie.
Bóle podbrzusza były spowodowane niskim ułożeniem dziecka. Na szczęście szyjka jest zwarta i twarda.
Pozytywne jest tylko to, że kosmówka się skleiła.
Dostałam nakaz leżenia. Poza luteiną doustną do tego jeszcze dopochwową. i nospe na rozkurczenie.

Mamy kontrole za tydzień. Kazałam Bąblowi siedzieć w brzuszku i nie denerwować mamusi. Musi być dobrze :)
fasolek gratuluje synka, kolejny chłopak :)
A co do kaszlu to niestety też się z nim mecze, pewnie idź do lekarza nie ma co się meczyc
hej,ja po wizycie,prawdopodobnie chlopaka mamy:)no,ale musimy oczywiscie potwierdzic za tydzien na polowkowym,kurcze co do mojego kaszlu to musze jak najszybciej isc na wizyte do pulmunologa,bo pani doktor nie podoba sie moj kaszel:( wizyte mam w sobote,milego wieczorku
Lalinek przeglądałam u nich i najtańsze znalazłam za troche ponad 600 zł za parę więc cena ok tylko tak średnio mi się podobają, musiałabym zobaczy na żywo. Rozważam jeszcze zrobienie z własnego złota
mrowkaa - byłam chyba u 15 jubilerów - dużych i małych. z czystym sumieniem mogę powiedzieć że Apart ma bardzo duży wybór i jedne z najtańszych cen. Dla mnie wybór był jasny że tam kupię obrączki - polecam zdecydowanie. Są bardzo konkurencyjni cenowo. Na obrączki czeka się do 30 dni. Zamawiając trzeba wpłacić 30% wartości. Wszystkie aktualne ceny masz na ich stroni internetowej. Ja polecam Apart.
Ja co prawda brałam ślub jakiś czas temu, ale obrączki kupowaliśmy na przeciwko wysepki we Wrzeszczu. Pan chyba Suchowir(obok salonu z sukniami ślubnymi).My robiliśmy obrączki na zamówienie wg wzoru i za obrączki o wadze 15 gr (białe i żółte złoto) zapłaciliśmy 1400 zł
Lalinek i inne dziewczyny, które brały niedawno slub, gdzie kupowałyście obrączki i po ile?
No właśnie mi też wszyscy tak mówią, że jak jestem chora to mam siedziec w domu bo w pracy tego i tak nikt nie doceni, ale jednak pieniążki też są potrzebne. A pracowac chciałabym do końca kwietnia bo to zawsze 4 wypłaty, chociaz wiem, ze będzie mi cięzko i najchętniej szybciej bym zrezygnowała z pracy...
to racja - jak się siedzi do końca ciązy w pracy to i tak tego nikt nie docenia. w pierwszej ciąży dojeżdżałam do pracy do gdyni, zostawałam po godzinach (wychodziło 10-12 godz w pracy dziennie) i dla wszystkich było normalne, że zasuwam z brzuszkiem, ani słowa, że może bym normalnie do domu wyszła czy coś. dopiero mąż zasugerował, że chyba głupia jestem, że tak zasuwam i miał rację. Pracodawca z reguły nie rozumie, że z brzuchem ciężej - nawet rano wstać i się zebrać. Jestem za braniem zwolnień w ciązy - w końcu kiedy jak nie teraz:) Ostatnie trymestr - w domku i tam przy starszym roboty nie brakuje, a chociaż rano nie będę musiała go budzić do przedszkola -spokojnie na 8 -9 dojedziemy sobie.
Hej dziewczyny ale sie rozpisujecie :)
Co do usg to ja teraz miałam już 3 ale tylko dlatego że nie dawno poroniłam i lekarz dokładnie sprawdzał I trymestr.Jutro ide na badanie i pewnie dopiero po 22tyg bede miała usg czyli gdzieś w połowie lutego...
A ja już na zwolnieniu, chociaż jestem w pracy 2 razy w tygodniu w pracy.
W pierwszej ciąży poszłam w 4 mc, bo czułam się fatalnie. Poza tym i tak pracowałam z domu czego mój pracodawca nie docenił. Dlatego teraz siedzie sobie z synkiem w domu jak choruje(bo do żłobka zaczął chodzić) i mam czas dla siebie. Potem nie będzie kiedy myśleć o sobie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry