Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojjjj maga i tu jest problem :) miał być Wiktor/ Wiktoria, ale mojemu mężowi uświadomiłam że jak damy Wiktoria to syna Wiktora już nie będzie miał tak jak sobie wymarzył.. no to stwierdził że poczeka w takim razie na następne :) no i wybrane imię się poszło... a nic innego mu się póki co nie podoba :) szukam czegoś...
Lalinek, a masz jakieś typy na imiona już?

Nie słyszałam o tej szkole.

Dziewczyny, dodałam trochę małych ubranek do galerii, co prawda Marysia rodzona zimą ale może coś Wam wpadnie w oko, przyszłe mamy córek :)

http://picasaweb.google.com/109548131653410294177/NaSprzedaz?authkey=Gv1sRgCOC4xqiKtuzMsgE#
My tez nie mozemy dojsc do porozumienia jesli chodzi o imie:)czuje,ze to jeszcze potrwa:) Dziewczyny slyszalyscie moze o tym? http://www.supermama.boo.pl/
Marciocha 180 zł u Tomczyk Małyjasiak - rewelacja. :)
teraz tylko trzeba wybrać imię :)
Lalinek gratuluję córci :)
A ile płaciłaś za usg ?
Lalinek, fajnie masz z dziewuszką :)
Wszystkie moje wycieczki do sklepów dziecięcych kończą się ostatnio stwierdzeniem, że kobietki mają fajniejsze ciuchy :D

Fasolek, mam sporo miejsca jakby co ;)
Lalinek gratulacje!!!najwazniejsze,ze zdrowa i duza:)no i w koncu sie doczekalas i juz wiesz co nosisz w brzuszku:)
chciałabym pochwalić się Wam śliczną i zdrową dziewczynką !!!!!! :D
ok 23 cm i 490 gram :) śliczności.... :)

pani doktor Tomczyk-Małyjasiak - super - polecam z czystym sumieniem
Dziewczyny to moze piatek,co wy na to?Maga nie chcialybysmy Ci sie poprostu wszystkie zwalac na glowe:P a ta szkola rodzenia o ktorej wspominalam to http://www.egospa.pl/oferta/szkoa-rodzenia-egovita/,nastepne zajecia odbeda sie w marcu
Podobnie słyszałam od lekarki z basenem. Wskazany ale trzeba uważać na zapalenia itp. świństwa.

Dziewczyny co do spotkania to ja niezmiennie zapraszam do siebie, do ok. 17.30 jestem zwykle sama z Młodą.
Miejsca w Rumi to albo Auchan albo w Galerii na ostatnim poziomie, tam jest sporo fajnych knajpek, i na słodko i konkretnie :)
no wlasnie... ja tez mam czeste zapalenia.. poczekam do nast tygodnia i zapytam sie wtedy mojego lekarza a jak zabroni to trudno przeczekam...
Ja byłam w sobote w Aquaparku i sobie popływałam ;)
Dużo lekarzy zaleca basen :)
Jesli chodzi o basen w czasie ciazy to jak najbardziej jest wskazany,ale osoby ktore maja sklonnosci do roznego rodzaju zapalen lub stanow grzybicznych to powinny odpuscic sobie plywanie w takich publicznych miejscach...tez chcialam chodzic na basen ale niestety jestem sklonna do takich zapalen wiec sobie odrazu odpuscilam:-)
Hej Lalinek, ja też jeszcze nie znam płci dzidziola, usg jutro, mam nadzieję, że się dowiemy, już się nie mogę doczekać :)

Co do basenu, ja też uwielbiam pływać, chodziliśmy z mężem co tydzień, ale jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to przestałam. Generalnie samo pływanie w wielu przypadkach jest nawet chyba wskazane, odpręża i pomaga na ból kręgosłupa, ale ja mam zastrzeżenia do czystości naszych basenów. Zrezygnowałam, bo boję się złapać teraz jakiś stan zapalny, a mam tendencję do tego typu rzeczy.
wie moze ktoras z was czy my kobietki w ciazy mozemy chodzic na basen?? mam z mezem taka ogromna ochote isc sobie poplywac ;)
To moze w Auchan dałoby rade gdzieś na spokojnie usiaśc pogadać. Ja znam tylko miejsca w Gdyni, więc niech się wypowiedzą Rumianki i Redzianki :)
mrówka ja nie wiem gdzie jest jeszcze. fasolek coś mówił o spa w Rumi że tez jest.
koszt nie wiem ale chyba standardowo. później masz też zniżkę przy porodzie rodzinnym chyba 50%. wszystko powiedzą 16 lutego.

ja nie znam kawiarni itd :) dla mnie może być gdziekolwiek byle bym dała rady skm albo autobusem :)
Mamuska - spotkanie forumek - możesz dołączyć oczywiście jeśli masz ochotę. nie mamy ograniczeń ilościowych :)
a co to za spotkanie się szykuje?
hej hej:)

ale dziś mam dzień, bym tylko jadła:)
Lalinek, jaki jest koszt tej szkoły?
Ja raczej na 17 nie dałabym rady po pracy dojechaĆ do Wejherowa.

A moze jest gdzies w okolicy, Rumi, Redy jakaś np kawiarnia, żebyśmy mogły się spotkac usiąść coś wypić zjeśc coś słodkiego/ lub nie słodkiego :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry