Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mialam normalnie i pani przelaczala tez na 3d i z tego mamy filmik nagrany,fajna pamiatka
Mrówkaa, trzymaj się! Lalinek ma rację, jest już coraz bliżej do rozwiązania i szanse na szczęśliwe zakończenie rosną!
Musi być dobrze.
Ja mialam 3d przy pierwszym dziecku-rewelacja,ale ceny przez te trzy lata poszly strasznie wgóre.Dowiadywałam sie u paru lekarzy i tak średnio to jest koszt 280,zł z nagraniem.
Nie mogę sie zdecydować.

image
Też czytałam Tracy, mój mąż nadal uważa, że ta książka jest super, ale ja trochę inaczej już podchodzę z perspektywy czasu do wszystkiego.
Czytałam też niedawno jej kontynuację, "Język dwulatka".
Uważam, że przeczytać można ale podejść z dystansem do prezentowanych poglądów.
cześć:)

Lalinkek-kupa dobrej roboty :)
mrówka- dbaj o siebie i myśl pozytywnie, musi być dobrze, jestem pewna, że się wszystko dobrze rozwiąże, synuś przyjdzie na świat i będzie tylko pięknie !
Agusia co do ruchów, to u mnie 1 dzień ciszy to też zaczynam się denerwować, miałam ostatnio 2 dni ciszy,ale wszyscy mi mówią, żebym jeszcze wyluzowała, jeszcze czas na porządne kopniaczki i aż będziemy miały ich dość, także na razie nie martw się na zapas, a może masz jakoś na dniach wizytę to wtedy się upewnisz czy wszystko dobrze?
hej dziewczyny ;-)

Mrówka- trzymaj się będzie dobrze!

Ja dziś mam luźniejszy dzionek i planuje myknąć gdzieś na zakupki dzieciowe. Druknęłam sobie całą wyprawkową listę i idę poszaleć trochę ;-)
A tak ogólnie ostatnio inaczej zaczęłam czuć dzidzie- widze normalnie jak mi się górka na brzuchu robi i ta górka przemieszcza się w różnych kierunkach. Normalnie czuje jak syn łapkę wciska w brzuch i smyra nią od wewnątrz ;-) Zupełnie niesamowite, bo to już nie takie pojedyncze kopniaki, czad ;-)
22 czerwiec- będę miała drugą córeczkę. Wszyscy pytają czy nam nie jest przykro ( głównie tacie), że to nie chłopiec a my bardzo się cieszymy. Dziewczynki to małe Księżniczki swych tatusiów. Julia czeka na siostrzyczkę teraz tak słodko całuje mój brzuszek … jak jej mówię, że tam jest siostrzyczka.
Pozdrawiam
gaba - u Tomczyk Małyjasiak (Gdynia) za bardzo profesjonalne wykonane USG 4D zapłacisz 180 zł. Polecam !
i gratuluję dziewczyny poznania płci :)
ja tez sie nie moge doczekac do polówkowego a jeszcze 22 dni :-(
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa.
Ja byłam umówiona na połówkowe prywatnie, ale w tym samym tygodniu trafiłam do szpitala i oni mi zrobili usg a mieli dobry sprzęt, więc już nie szłam do prywatnego. A na 3 D mi jakoś super nie zależy, może troche dlatego, ze wole zostawić sobie pieniązki w rezerwie jak bedą na jakieś badania potrzebne. No i pewnie jeszcze dużo usg przede mną, a jednak za dużo to tez nie za dobrze. Za 4 miesiace będę ogładała synka 24h/ dobe :)
hej,gratuluje poznania plci swoich dzieciaczkow:) i zycze milego dnia,moze dzisiaj zabiore sie w koncu za ten jezyk niemowlat:)
"Za 4 miesiace będę ogladała synka 24h/ dobe :)"

I tego musisz sie trzymac!!!!Bedzie dobrze!!
Nie robiłam 3d ani 4d. Tylko normalne usg. Szkoda mi było kaski na te kwestie. Wczoraj się śmieliśmy z mężem, że Maryśka pochłonęła już tyle pieniędzy, co średniej klasy używane auto :) Zarówno wyprawka, urządzanie pokoju i ciągle jakieś w nim zmiany plus bieżące wydatki...

A ja przez tą chorobę nadrobiłam przez parę dni tyle rzeczy zaległych w domu, jakieś ADHD mam chyba :) Nie umiem usiąść spokojnie i odpocząć...
witam w nowym wątku:) Widze, że nie u wszystkich same dobre nowiny - trzymajcie się dziewczyny, bedzie dobrze - choć czasem trudno wytrzymać.
ja miałam wczoraj telefon od położnej środowiskowej z zaproszeniem na obowiązkowe przeszkolenie przedporodowe:)) trochę się usmiałam ale ponoć nie zwlania mnie z wizyty fakt, że bedzie to mój drugi poród i tak 15.02 wędruje do przychodni na pogadankę:) - zobaczymy jak to będzie (NFZ rzucił chyba pieniązki na profilaktykę ciązy - choć mogliby raczej badania dofinansować). 07.02 a potem 15.02 czeka mnie też połówkowe - pierw u swojego ginka z nfz a potem w invicie (280 zł - oszaleli chyba) mam nadzieje, że wszystko bedzie oki.
co do kupowania rzeczy to na szczęście wszystko mamy po adasiu - trochę kosztów odeszło- zakupie tylko jakiś nawilżacz powietrza i dobry termometr - -tak na poczatek. potem dojdą pieluchy, kosmetyki, słoiczki, mleka modyfikowane no i zabawki......brrr
Assegai- pochwal się jak wrócisz co kupiłaś :) bom bardzo ciekawa.
no ja niestety właśnie się dowiedziałam że mąż jednak nie ma pracy ehhhh :( firma nie ma na razie żadnych zleceń... od jakiegoś czasu szukamy już nawet wyjazdów za granicę choć chciałabym żeby został przy mnie, ale bez kontaktów ani rusz żeby coś załatwić grrrrr nie mogę więc nic kupić , bo jesteśmy pod wielką kreską :( szkoda gadać... a myślałam że będzie dobrze heh... musiałam się wygadać bo mi smutno i źle...
Lalinek- to przykre,ale oby się udało może coś innego znaleźć? a może jednak coś drgnie w pracy?

Staraj się chociaż myśleć pozytywnie!
MAmuśka1 od dawna jest ciężko, raz pracuje raz nie a teraz zapowiada się że po 2 tyg siedzenia w domu jeszcze kolejne 2-3 nie ma nic do pracy... a żyć trzeba.. :(
Lalinek nie mozesz sie za bardzo teraz martwic,jakos sie ulozy,moj maz pracuje za granica i ja musze sobie jakos radzic,choc jest ciezko,strasznie tesknie i itp,ale taka praca i jak potrzebujesz sie wygadac to poprostu pisz,troche Ci ulzy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry