Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ogladalam wczoraj wozki w gdyni i mamy ogromny metlik po tej wycieczce, bo kazdy sprzedawca mowil co innego. jeszcze przed obejrzeniem na zywo jakiegokolwiek wozka bylam nastawiona na x-landera, ale teraz bardziej sklaniam sie ku espiro gtx lub gt.. na szczescie mamy jeszcze odrobine czasu na podjecie ostatecznej decyzji..
acha i mają tam wystawione ceny netto więc trza podatek sobie doliczyć ;-)
no i gadżetów dla mamy i dzidzi mnóóóóóstwo także polecam ;-) WIem że dają karty rabatowe więc warto popytać u dzieciatych koleżanek czy takowej nie mają, zawsze to coś taniej.
Acha i ja byłam tylko na dole tam są wózki, foteliki, łóżeczka, pościele itp na górze chyba też coś jest ale tam nie wchodziłam.
mama i ja jest burżujski i drożyzna niesaowita. Tam nie widziałam żadnych wózków poniżej 2200. Najlepiej do akpolu tam ceny ok 1200 zł. Tam tez widziałam Jedo. Mieli wystawioną Bertatinę i Fyn, ale ostatecznie chyba weźmiemy tę Fyn. Cena była chyba z 1400 ale nie wiem czy sama gondola czy 2 w 1. Tak tylko pojechaliśmy zobaczyć co i jak i nie pytaliśmy nawet. Na allegro Fyn 3 w 1 jest za 1600 i będziemy zamawiac przez neta. Musimy tylko posprawdzac wszystko jeszcze.
hej,a ja wczoraj mialam dzien leniucha na maxa i w koncu zabralam sie za jezyk niemowlat,jak narazie calkiem niezle sie czyta,choc juz po waszych opiniach nie jestem tak do konca przekonana do tego co czytam,ale oby bylo jak najpiekniej:) ja do lekarza chodze w Rumi a na wszelkie prenatalne jezdze do dr Brzoski,zlota kobieta:) a do szkoly rodzenia chce zaczac chodzic w marcu,dziewczyny co do rozeznania wozkowego i innych gadzetow dzieciecych to gdzie najlepiej pojechac,Mama i ja??aa i dzisiaj sie w koncu skusilam i kupilam mojemu bablowi 3 body,tak na poczatek,w cubusie,bo jest promocja 3 za 2:)
ja wczoraj jednak przesadziłam z jedzeniem, po 2 porcjach frytek już na 3 nie miałam miejsca, rozbolał mnie brzuch,ale to chyba po soku jakim popijałam fryty, ogólnie makabra wczoraj mój brzuch, więc dziś chcę troche wyluozwać,ale tak czy siak apetyt mam okropny, właśnie wciągnełam rogalika na słodko:(
Assegai a wózek Jedo gdzie oglądaliście i jaka cena? też o nim myślę,ale mam jeszcze inny na oku, więc się okaże.

Mrówka- hallo? odezwij się??
My chodzimy do dr Beaty Brzóski. A rodzić planuję w Wojewódzkim. Szkołą Rodzenia też już wybrana "Dobry Początek" zajęcia na zapleczu sklepu Mama i ja prowadzone są przez położne z Wojewódzkiego.
ja do dr Piotra Mielcarka
ja chodze do Dr Kasi Ciach
A do jakich lekarzy dziewczyny chodzicie?
ojjj mam nadzieję że będzie tak jak mówicie, bo ja też licze na poród na klinicznej i też mam lekarza prowadzącego z klinicznej ;-)
no właśnie. Myśmy wczoraj na SR mieli spotkanie z ginekologiem z klinicznej. Powiedziala że mają średnio 13 rodzących na dobę a 4 sale więc dostać się tam to naprawdę sukces. Nie jest tak łatwo ;-)Generalnie nie odsyłają tylko z pełnym rozwarciem. Watpie czy uczęszczanie do sr przy klinicznej tu coś pomoże ale zawsze warto jakoś się zaznajomić z personelem i szpitalem, nigdy nic nie wiadomo ;-)

Wiecie co troche się denerwuje co się dzieje z tą naszą Mrówką... mam nadziję ze wszystko dobrze u niej...

a tak poza tym mąż wczoraj wziął urlop i połaziliśmy troche zrobić rozeznanie wózkowo- łóżeczkowe i po wielu rozczarowaniach wybraliśmy :-) NAjprawdopodobniej będzie Jedo Fyn- ładny, zgrabny, fajnie się prowadzi, ma dużą gondolkę bo aż 80 cm, ma dobre amortyzatory i generalnie jakoś tak najbardziej nam podpasowal. Marzył nam się Mutsy albo Maxi cosi ale ceeeeeeena odstrasza bardzo skutecznie.
Kaasik, jak masz gina z Klinicznej to na pewno nie odeślą :)
Jak jechałam rodzić Adasia to była blokada i nie przyjmowali rodzących. Ale tylko spojrzały na pieczątkę na karcie ciąży i już się mną zajęły.
No dobrze effcia, to mnie przekonałaś :) w sumie słyszałam bardzo dobre opinie o klinicznej. Zapiszę sie tam do szkoły rodzenia. Mam nadzieję, że jak zacznę rodzić to mnie nie odeślą do innego szpitala:)
kaasik, jak masz lekarza z Klinicznej to bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała. Ja również mam gina z klinicznej i bardzo polecam. Co prawda nie każdy zajmie się swoją pacjentką po porodzie, ale inaczej patrzą ja widzą w karcie ciąży nazwisko swojego lekarza.
hejka
ja też ciągle głodna chodzę :) poprzednio mniej jadłam...może facet potrzebuje więcej jedzonka już na etapie życia płodowego ;)

na szczęście kilogramy przyrastają umiarkowanie :)
no tak, tylko gdzie rodzić:) oto jest pytanie:) mój lekarz jest na klinicznej i bardzo chwali. No zobaczymy, jutro może się przejadę i w końcu zdecyduję...
rozmawiałam z położną z klinicznej i chyba skłaniam się ku niemu.
Co do szkoły rodzenia to ja polecam chodzenia tam gdzie się planuje rodzić. Zawsze się człowiek ze szpitalem oswoi i spokojnie na porodówkę pójdzie wszystko obejrzeć.
Hej kaasik, witaj w gronie! Ja zastanawiam się nad wyborem SR w Gdańsku, ale waham się między Wojewódzkim (zajęcia w Szpitalu Kolejowym) a Kliniczną. Generalnie najbliżej mi do centrum na zajęcia, ale rodzić wolałabym chyba na Klinicznej. A w sumie pozytywne opinie słyszałam o obu szpitalach, więc mam zagwozdkę.

My jutro jedziemy na połówkowe bo dopiero zaczynam 22 tydzień, znowu z niecierpliwością czekam na zobaczenie Kruszynki. Jutro pewnie nie będę mogła wysiedzieć w pracy z tego oczekiwania :) Pozdrowienia dla wszystkich!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry