Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziwna ta Wasza szkoła rodzenia. Jak się dowiadywałam w Gdyni w 2 czy 3 to zawsze z partnerami kazali przychodzić. W Wejherowie tak samo - wręcz nalegają żeby przychodzili i na ćwiczenia i na wykłady. Pomagają ćwiczyć kobietom. Sami też to robią więc jest fajnie i zabawnie.
Nie uczestniczyłam czynnie w pierwszych ćwiczeniach bo miałam zakaz, ale okazał się on jednak bezsensowny i w następnych już sobie poćwiczę. Sama niestety chodzę - jako jedyna. Poza mną same pary...
mrówka leż, odpoczywaj i nie martw się. Będzie dobrze - zobaczysz.
kasiulkaa Ty też się nie martw. Czasem coś co tak strasznie wygląda okazuje się niegroźne i tego Ci życzę :)
hej
trzymajcie się dziewczyny, dużo zdrowia, ten czas szybko minie i już niedługo maluchy będą na świecie :)

Przypomniało mi się, że kiedyś jak przy pierwszej ciąży marudziłam mojej gin o porodzie, że się boję, że to takie straszne itp. to się śmiała i mówiła tylko, że poród to tylko kilka godzin, parę dni w szpitalu a potem zaczyna się całe życie, wychowanie dziecka itd. I to dopiero jest wyzwanie, którego można się bać.
Teraz już wiem, że miała rację, zwłaszcza, że sama ma 4 dzieci :)

Lalinek, Fasolek, ja już raczej ok :) także zdecydowanie piszę się na nasze długo odkładane spotkanie!!!!
Mamuśka ostatnie ćwiczenia mamy 15 marca we wtorek...wiec Wy jako nowa grupa pewnie zaczniecie w czwartek ;)
Tak jak pisałam z partnerami mozna przyjsc chyba na 3 spotkania, położna powie kiedy, na wykłady chodzicie zawsze razem :)

Lalinek to nie wina szkoły rodzenia tylko kobiet które marudziły że nie chcą aby inni faceci patrzyli jak one ćwiczą...i chodzi tu o takie typowe ćwiczenia fizyczne...
Maga79 jakoś się umówimy :) ciesze się że czujesz się już dobrze :)

Marciocha - ja nie oceniam tylko porównuję :) po prostu dziwnie bo z tego co wiem i ze szkół, od uczestników w "mojej" szkole i od znajomych to generalnie kobiety chcą żeby partner uczestniczył zarówno w ćwiczeniach jak i wykładach :)
Na Klinicznej w SR na wykłady chodziło się razem a na ćwiczenia różnie. W większość z partnerem ale było kilka zajęć gdzie miały przyjść same ciężarne. Wtedy na piłkach ćwiczyłyśmy i rozciągałyśmy się. Wszelkie oddychania, masaże zawsze razem
Hej dziewczyny!
Nie udzielam sie w naszym watku ale musze powiedziec,ze czytam go pilnie:) Chcialam dopisac plec naszego malenstwa,bedziemy mieli coreczke:)
Mam jeszcze pytanko,wczoraj zaczal mi strasznie twardniec brzuch ale nie mam zadnych bolow ani skurczy jak czytalam niektore z Was maja,tylko czuje jakby dziecko napieralo na dol.Jutro ide do lekarza ale moze Wy cos podpowiecie z doswiadczenia?
Gosik, gratuluję córci. Z tym brzuchem nie podpowiem.
Dziewczyny, może znacie kogoś kto poszukuje mieszkania do wynajęcia - mamy takie na Chełmie, 1 pok. z osobną kuchnią - szczegóły tu:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-mam-do-wynajecia/kawalerka-chelm-ogl3459093.html
Witamy się w niedziele :)

Gosik gratuluję córeczki. Mi się brzusio tak napina jak synek za dużo fika :)

Mrówka uważaj na siebie, jakoś się wszystko poukłada. A może mąż czy mama ugotują obiadu na dwa dni, czy ugotują więcej i pomrożą a ty będziesz tylko podgrzewać? To zawsze krócej niż stanie i gotowanie obiadu od zera. Herbatkę zrób w termos, woda,soki, przekąski, kanapeczki trzymaj przy łóżku itd.
Wiesz ja to przerabiałam w poprzedniej ciąży, musiałam myć się w miskach, które mi mąż przynosił do łóżka, lekko nie było. Grunt to jakoś dobrze się zorganizować z pomocą bliskich i będzie dobrze :)
Gosiu ja mam to samo z brzuszkiem,jak mala duzo sie rusza i fika koziolki to brzuch mi sie tez napina bez bolu,mysle ze nie masz sie czym martwic:-)
Mam taka nadzieje,ze to nic zlego.. tak sobie mysle,ze to moze od wysilku fizycznego bo wczoraj w pracy dali mi popalic. Pojde jutro skonsultowac to z lekarzem.
Pozdrawiam Was dziewczynki i zycze duzo zdrowka dla Was jak i dla maluszkow:)
Jasne Gosiu ze mozesz tak sie czuc wlasnie od wyslilku jak masz mozliwosc to odpoczywaj jak najwiecej z nogami do gory:-)Pozdrowienia i informuj co lekarz ci powiedzial.
hej dziewczyny,Gosiu gratuluje coreczki,co do twardnienia brzucha to ja tez za bardzo sie nie wypowiem,choc w zeszla sobote popoludniu mialam brzuch jak skala,moze to tak jak piszecie od wysilku,w pt mam wizyte u lekarza to tez sie wypytam:)

Magda,Alina ja w tym tygodniu mam troche rzeczy,ale moze pasowalby Wam wtorek,ja do 17 mam czas,bo pozniej zaczynam SR,co Wy na to?
te napinania brzucha to skurcze Braxtona- Hicksa. Są one bezbolesne, lecz mogą być nieprzyjemne i o ile trwają krótko i z szyjką się nic nie dzieje to są one niegroźne. Czasami jak szyjka słabo trzyma powodują jej rozwieranie i skracanie. Dzieki tym skurczom macica przygotowuje się do porodu. Ja je mam od 20 tyg.
u mnie to nie bylo napinanie,tylko zjadlam 2 talerze zupy,pozniej cos jeszcze,poprostu strasznie sie objadlam i wtedy brzuch mi sie zrobil bardzo twardy i taki juz pozostal do wieczora,a rano jak wstalam znowu byl miekki i juz nie czulam tej ciezkosci jak od objedzenia,ciekawe co too bylo
Dziekuje za gratulacje:))
Aga za bardzo nie mam jak odpoczywac bo przeprowadzka nas czeka zazdroszcze Ci,ze juz masz to za soba:)
Assegai masz te skurcze codziennie? Co prawda nie sa one bolesne ale niekonfortowo sie czuje tak jak bym miala kamienie w brzuchu:(
Fasolek a moze mialas poprostu wzdecie z przejedzenia? :)
nie mam pojecia,pewnie tak,bo czulam sie taka ociezala,ale rano bylo ok,no i przy tym nic mnie nie bolalo,a maly ruszal sie jak zwykle,ale podpytam lekarke,najwazniejsze,ze przeszlo:)
Ola - mi we wtorek pasuje :) więc jak tylko Magdzie będzie pasowało to ja jak najbardziej :)
Ja myślę, że dam radę :) Ale bardziej do południa, bo mam w tym tygodniu kilka spotkań a jeszcze nie znam dokładnych terminów.
Pozostaje miejsce ;)

Mam dwie propozycje: u mnie albo na samej górze w Galerii Rumia, tam jest kilka fajnych miejsc do posiedzenia, dobre lody, kebab, cisza i spokój ;)
Co Wy na to?
Jak dla mnie super,ze do poludnia:) Maga moze byc u Ciebie jak i w galerii,przy okazji zakupy zrobimy :P,moze jeszcze ktoras z dziewczyn sie przylaczy?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry