Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (31)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, co do ubierania my też już od jakiegoś czasu zrezygnowaliśmy z kombinezonu, zakładam Lence bodziaka z długim rękawem, rajstopki i na to spodenki plus bluza, no i kurteczka, taka średnia. Ponadto opatulam nóżki kocem i na to pokrowiec od spacerówki, jak mocniej wieje, to jeszcze wkładam ją w śpiwór. Ale rzeczywiście robi się coraz cieplej, czas się rozejrzeć za jakąś wiosenną kurteczką.

Maga, oczywiście mam zamiar wszystko poprzymierzać jeśli chodzi o fotelik, nie spieszy nam się z kupnem, bo Lenka spokojnie się mieści w obecnym, także jeszcze parę miesięcy przejeździ w nim, chciałam się po prostu rozejrzeć, co i jak :-)

Fasolek, udanego wyjazdu,na pewno będzie super!
Dzieki dziewczyny!! No na pewno czas wyluzowac, choc maly dzisiaj babci nie chcial zasnac, jakby cos czul i troche mnie to zestresowalo,no,ale jutro musze sie zresetowac i bedzie ok :)

Anula nie ma innego wyjscia jak powrot w calosci:P

My mamy baze MC w samochodzie, wiec kolejny fotelik tez bedzie MC, pearl bodajze,ale narazie nie zmieniamy, chce malego jak najdluzej wozic w tym,mysle,ze okolo roczku zmienimy na wiekszy.

Ja ubieram Marcelkowi body z dlugim rekawkiem,polarek i ciensza kurtke,na dol rajstopki,skarpetki i dresy albo sztruksy. W wozku ma jeszcze kocyk i spiworek,ale pewnie z kocyka niedlugo juz zrezygnujemy,bo dzisiaj maly byl troszke spocony, choc w sumie wylegiwal sie na sloncu,wiec nie ma co sie dziwic.
My też wybraliśmy się dzisiaj po fotelik, kupiliśmy Mańce Romera Kid, chociaż nastawiałam się na kolejny MC.
Janek dostaje Tobiego.
Grosik przymierz dobrze małą, no i koniecznie fotelik do auta.

Anula gratulacje ząbka :) U nas nadal tylko jeden, chociaż chyba idzie drugi.

Ola, wyluzuj koniecznie :) Jedziesz na wyczekany urlop!!! Będzie dobrze, Marcel będzie dopieszczony na maxa :)

Monia, my zakładamy rajstopki spodenki sztruksowe albo dżinsy, body, cienką bluzeczkę i kurtkę taką średnią. W wózku jest jeszcze śpiworek poza tym. Kombinezonu już nie wkładam.
Udało Ci się zrealizować plan???

Poszukuję Jankowi wiosennej kurteczki, takiej lekkiej już, i nic nie mogę wybrać :( To co w necie mi się podoba to na żywo już nie.
Maga dziękuję za informacje o kremie :)

Olu, będzie super, zobaczysz. Najważniejsze żebyś się wyluzowała i w pełni korzystała z wypoczynku :D a Marcelek będzie w dobrych rękach :)) super zabawy i miłego odpoczynku (tylko wróćcie w jednym kawałku ;)) )

Monia, ja na razie jeszcze zakładam Oli kombinezon, ale pod spodem nie jest za grubo ubrana. Szczerze mówiąc jak jest taka pogoda to cała głupia jestem jak Olę ubierać i mam z tym problem.

Zabezpieczenia też muszę zanabyć,

Aaa u nas jeden ząbek już trochę widać a drugi już jest wyczuwalny, także niedługo będą 2 jedyneczki na dole :D ale trzeba przyznać że dość wolno rosną te ząbki :) u Was też tak było????
http://www.ceneo.pl/1285481
polecam to zabezpieczenie. przyklejane, ale nie do pokonania. bardzo praktyczne. wszystkie szafki w kuchni tak zabezpieczyliśmy 3 lata i do dziś super.
Ola no pewnie, że dacie rade :-). Marcel będzie miał dobra opiekę, więc nie masz co się martwic.

Dziewczyny ile posiłków dziennie mają Wasze szkraby?

A i jak ubieracie maluchy? My założylismy już jesienny kombinezon( bez polarku) ale jest na styk :/ dziś widziałam super kurteczki za 26 zł w C&A, ale to takie bardziej na zime hmm.
Ale dzisiaj piekna pogoda, Marcelino spal na dworzu raz 2h i pozniej 1,5, a ja relaksowalam sie na lezaku:) Boska pogoda!! Maly za to porzadnie sie wyspal i teraz jeszcze fika,dawno mu sie nie zdarzylo zasnac pozniej niz o 20:30.

A ja powoli oswajam sie z mysla wyjazdu,jutro rano malego zostawiamy,bede strasznie,ale to strasznie tesknic,no, ale w koncu to tylko tydzien. Damy chyba rade:(
Hej Mamuśka, ja oglądałam dziś zabezpieczenia do szafek w Mama i ja, wydawało się że wybór spory i nie tylko do przywiercenia. Oglądaliśmy też foteliki dla Lenki 9-18, sprzedawca polecał Maxi Cosi Tobi albo Be Safe, muszę poczytać opinie w necie, bo w sumie funkcjonalnie i pod względem bezpieczeństwa wydają się podobne. No i przymierzyć do nich małą, bo dziś akurat spała w czasie wycieczki po sklepie, więc nie miałam serca jej budzić.

A tak poza tym to dziś się świetnie zrelaksowałam na masażu rano, dobry humor na cały weekend zapewniony. Mąż zajął się Lenką przez pół dnia, więc udało się odetchnąć :-)
podpowiedźcie mi jeszce apropo zabezpieczeń, byłam w Ikei i tam mają na szafki i szuflady takie co trezba wiercić, a to bzdura moim zdaniem, gdzie jakieś inne dostanę?
hej hej, tak dziś pięknie było, że wyszlam na 2 godz. na spacer i to w spacerowce.

fasolek dzięki za info w sparwie mycia zębów, a jak reszta? my kąpiemy, pozniej mleko i spać, a zeby to przy kapieli, a jak u Was?
Cetaphil się nazywa, w aptekach można go dostać tylko.
Maga a jaki masz balsam dla Jasia??

a jogurt cytrynowy mniami to co Jasiu będzie sobie żałował :D
Anula, fajnie, że się udało :)
Do alergologa uważam, że warto. Mnie upewniła w przypuszczeniach, że sucha skóra to nie od diety, pomimo, że pediatra tak twierdziła.
Nie wiem też, czy pomógł balsam, który mi poleciła dla Janka, czy z jakiś innych powodów ale ostatnio młody ma taką gładką skórę jak nigdy jeszcze nie miał. Nawet buzia nie wysuszona.
A próbuje różne rzeczy do jedzenia...hitem jest np. jogurt cytrynowy froop, mój ulubiony...jak widzi, że jem to aż się trzęsie...daję mu po kilka łyżek, chociaż nie wiem, czy to akurat dla niego najlepsze ;)
Kamcia, a do alergologa myślę że swoją drogą się wybiorę,,, zawsze dodatkowa opinia,,,
dziękuje :)))
Anula to swietnie!!

Mamuska ja Marcelkowi myje zeby w kapieli,ale on jest kapany po kolacji. Je kasze lyzeczka,a pozniej kapiel i spac. Mleko dostaje dopiero rano miedzy 7 a 8.
Anula, to gratulacje :)
wszystkim chorym zdrówka życzymy!!!!
dziś pogoda była naprawdę paskudna :/

JUPPI, udało mi się dostać zniżkę na nutramigen. Już mam 4 puszeczki w domu :)) nie powiem, że musiałam trochę połazić, pomęczyć, pozawracać głowę. Śmieję się z siebie że dziś opłacało się być "męczybułą" :D
a jak myjecie ząbki wieczorem?przed mlekiem?

oj dziś pogoda do niczego:(

ja jestem chora, nawet uszy mnie bola, gardło, głowa mi pęka:(
Anula ja dostaję recepte na bebilon pepti ale musiałam się zgłosić do alergologa i alergolog wystawił mi zaświadczenie do końca roku na bebilon na zniżkę i wręczyłam to zaświadczenie mojej pediatrze i ona wystawia mi recepty zniżkowe. Warto się chyba pofatygować do alergologa patrząc na różnicę w cenie?

U nas chorobowo w domu się zrobiło: Oliwia bardzo kaszląca na inhalacjach, mój M zapalenie górnych drug oddechowych a mnie chyba zatoki łapią, jedynie Adaś w miarę się trzyma- ma tylko katar.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry