Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (31)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziu, Nastka za to niestety nie mówi nic konkretnego :(
Wow Madzia, ale u Was tempo :) Gratulacje dla Nastki, pierwsza chodząca w naszym wątku :) A obstawiałam Filipa ;)
My jesteśmy dopiero na etapie stania, wstawania itd. na chodzenie się jeszcze nie zanosi.
Za to Janek coraz więcej gada. Mama, tata, baba, nie, mniam to już dawno było, teraz jeszcze "da" czyli daj, "Ta" - czyli Tasha, czyli nasz kot. Niemniej jednak Marysia w jego wieku mówiła już więcej, no ale chłopaki ponoć wolniejsi są...

Marciocha, ciężkie przeżycia dla Was :( Zdrowia, oby więcej już nie trzeba było w szpitalu leżeć!!!

Paulina - spotkanie...chwilowo ciężko będzie, jesteśmy zawaleni pracą i masakrycznie zmęczeni...no i stoimy na progu dużych zmian zawodowych, w tym tygodniu zapadną decyzje co dalej...
Zdrówka dla Oliwki i oby szpitala już więcej nie odwiedzała!!!
A u nas dziś sukces na całej linii - Nastka samodzielnie, bez wsparcia i trzymania przeszła ok 1,5 m od babci do cioci :))))))) Do dziś udawało jej się zrobić 2-3 kroczki, ale dziś przeszła sama siebie, a jaka była dumna - choć nie wiem, która z nas bardziej :)
witamy po przerwie Marciocha:) biedna ta Twoja Oliwcia i Ty przy okazji,, takie choróbska to nic przyjemnego, oby wszystko wróciło do normy,,życzę zdrówka Oliwce, i żadnych więcej szpitali,,
Cześć Marciocha, faktycznie długo Ciebie nie było. Biedna ta Twoja Oliwka, strasznie się męczy z tymi chorobami i do tego te pobyty w szpitalu męczące dla Ciebie. Oby szybko się to wszystko skończyło i Oliwka doszła do siebie szybko.
Hej dziewczyny :) Dawno nie pisałam a u nas duzo sie zmieniło.
Miesiąc temu trafilysmy z Oliwka do szpitala na zapalenie płuc...i od tamtego momentu postanowilismy zrezygnowac ze żłobka, ja rzuciłam prace. Wszystko było ok az tu nagle znowu jestesmy od tygodnia w szpitalu na zapalenie oskrzeli...zwariowac mozna.

Moja Oliwka jakos wolno sie rozwija, patrzac na Wasze dzieciaczki...ledwo pełza i jak juz to nadal tylko do tyłu, leniuch straszny ;)

Co do żłobka to panstwowy kosztuje 322 zł plus 6 zł wyzywienie/dzien.

Oliwke juz musielismy przesadzic do wiekszego fotelika bo w tamtym byl jeden wielki krzyk, kupilismy Romera King plus, w Akpolu akurat byla promocja -20% i jestem bardo zadowolona z wyboru :)
A, miałam jeszcze napisać czym się Michał bawi - wszystkim, czym bawi się jego brat, więc na topie są klocki d*plo i książeczki, bo to Szymon lubi najbardziej. Oczywiście zabawa polega głównie na wkładaniu sobie do paszczy. I ostatnio odkrył, że kontakty są bardzo fascynujące.
Michał też właśnie spędził pierwszą noc u siebie w pokoju (tzn tam, gdzie do tej pory był pokój tylko Szymona), bo kołyska już zaczęła się robić niebezpieczna. I z Michałem nie było problemu, dopiero jakoś przed 7 brat go poszedł obudzić (stanął nad łóżeczkiem i krzyczał łaaa), za to Szymon jak zwykle chyba większą część nocy spędził u nas w łóżku.
I chyba Michałowi kolejne zęby idą, bo ślini się niemiłosiernie.
Magda, a kiedy do nas przyjedziecie?
Dalka głowa do góry Filipki tak mają mój jak tylko się obudzi w swoim łóżeczku jest płacz i nie zaśnie do póki nie wyląduje u mnie w łóżku a wtedy zasypia w minute, ale musi byc przytulony do mnie i miec smoczka w buzi :). Szczerze to nawet już z tym nie walcze, łóżko duże a rano obydwoje jestesmy wyspani więc nie narzekam :).
chociaż fajnie byłoby też do męza się w nocy przytulic, ehh kiedy pewnie Fifi wróci do siebie a mąż do mnie hehe

Madzia moze spotkanko?
Hejka, u nas dalszy spadek formy u Lenki, marudna że hej, wczoraj miała stan podgorączkowy, od kilku dni znowu ląduje u nas w łóżku, bo nie ma innego sposobu na uspokojenie jej. Szału dostaję, bo niewiele mogę zrobić w ciągu dnia, a jej i tak nic nie cieszy :-( Niech te ząbki już wyjdą, ileż można :-/

My śpimy z Lenką w jednym pokoju, i pewnie taki stan jeszcze potrwa- alternatywą jest rozkładana sofa w salonie, bo mamy tylko 2 pokoje, więc się nam nie spieszy :-)
Mamuśka Adaś bawi się ze swoich zabawek laptopem fisher price a tak to wszystkim czego nie może no i u Oliwi w pokoju samolotem barbie, pet-shopami i konsolą do grania- jego zabawa wygląda na rozrzucaniu i próbowaniu smakowo ;))

Dalka to ładnie Szymonek spał a Filipek wiedział gdzie lepiej... wiadomo przy mamusi jest super ;))
hej,
nocka pół na pół Filipek spał z mamą a Szymek spał sam w pokoju. Szymek wstaje na nogi przy czy się da, pomalutko przestaje panować nad chłopakami... ale ogarniam jeszcze :)
Mamuśka Janek właśnie bawi się kompem :) Otwiera klapkę z gniazdami usb ;p
a teraz się przemieścił i wyciaga z półki moje segregatory ;) Tak to mniej więcej wygląda...wstaje przy wszystkim, zagląda wszędzie, bałagani...zabrał się za darcie gazet...
Dalka jak nocka?
powiedźcie jeszcze czym się bawią Wasze dzieciaczki? układanie klocków jakiś podstawowych? no sama nie wiem...
i jak dalka noc?

dziewczyny jak z tymi pchaczami? macie? czy ten lew Fisher Price jest fajny?
Zakupiłam w Ikei.
Dziś jest pierwsza noc chłopców w swoim pokoju :)
3majcie kciuki.
dziewczyny możecie polecić zabezpieczenia na dzwi?
dzięki.
A czemu nie miałoby być lepiej ;)?

Faktycznie paskudnie zimno dzisiaj :/ gdzie ta wiosna????
U mnie dzieciaki cały dzień ryczące i marudne i ogólnie tylko wyjść i nie wracać, brrr
dobrze, że jutro do pracy jadę, odpocznę trochę ;)

a Ola pewnie w pięknym zimowym słoneczku leży sobie na tarasie schroniska na jakimś szczycie ;p
w sumie to zawsze trzeba mieć nadzieję że coś się zmieni :D
Anula, to trzymamy kciuki :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry