Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (31)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziu, myślałam, że będzie mi smutniej, ale skoro już się stało, to tłumaczę to sobie właśnie tym, że nie będzie odstawiania, obeszło się bez bólu i że tatuś teraz przejmie znaczną część nocnych dyżurów :))) No, i mogę napić się % bez problemu. Oczywiście już dostrzegam te gorsze aspekty - robienie butli i zabieranie ze sobą wszędzie mleka, w razie co - finansowy oczywiście też :( . Ale do przeżycia. Mała nie marudzi, nie dobiera się do cycka, czyli nie bardzo jej go brakuje. PRzytulamy się za to podczas karmienia butlą, żeby nie odczuła różnicy i to tyle.
Madziu, najważniejsze, że Mała przyjęła tą zmianę bez problemu :). a karmiłas i tak dośc długo :).

Dziewczyny jakie będziecie kupować foteliki nr 2?

Jaki ryż podajecie dzieciaczkom?
Madziu najwazniejsze,ze Nastka tego tak bardzo nie odczuwa. Mi w jakims stopniu tez bedzie brakowalo karmienia piersia, ale przytulac mozna sie i bez tego, tak sobie powtarzam :)

U nas dzisiaj druga noc bez cycusia i z woda,maly ciagnie jakby nigdy nie pil :) Ciesze sie,ze nawet sie wysypiamy no i ,ze maly pije,bo czasami to martwilam sie, ze moze sie odwodnic.

Magda my jedziemy prawdopodobnie dzisiaj na wies, ale w srode chyba wracamy, wiec w czwartek albo pt mozemy sie spotkac :) W sumie to musimy :)

Milego weekendu!!
Olu, to super :) a powiedz Marcel śpi w łóżeczku całą noc czy z Wami? U nas dziś w nocy tylko jedzenie-cycuś ok 23 potem odłożyłam do łóżeczka i ok 23:30 się obudził i wzięłam juz do łóżka ale cyca tylko troszke dałam potem smoczek w nocy tez kilka takich pobudek,ale raczej starałam sie dawac smoczka, ale nie ukrywam, że wolałabym, żeby chociaż do 5 spał u siebie
Moniu zanim my nie pojdziemy spac to Marcel zawsze jest odkladany do lozeczka, a zabierany z niego dopiero jak sie sam przebudzi, albo zaczyna duzo krecic,a ja jestem juz w lozku. Moglabym go poprzytulac, dac wode i odlozyc, ale poprostu nie chce mi sie siedziec, wiec jak przez sen uslysze,ze juz sie kreci to poprostu ide po niego. Mam nadzieje,ze za jakis czas Marcel nie bedzie chcial tak pic wody w nocy i poprostu dluzej bedzie spal w lozeczku, moze kiedys cale noce :) ach rozmarzylam sie :)
Maga to kiedy możemy podjechać?? może w poniedziałek?? :)) przywiozę wszystkie to sobie obejrzysz :)) co prawda Teściowa dziś wyjeżdża ale naszyjniki zostawia :)))
Maga to mamy tego samego alergologa. ja jeżdżę do niej na Polanki. Byłam właśnie w piątek. U Adasia potwierdziła AZS.

U nas zmiany, od wczoraj urządziliśmy Adasiowi pokój a my na dobre powróciliśmy do sypialni i już powrotu nie będzie, bo oddaliśmy łózko z Adasia pokoju. Wszystkie zabawki wylądowały u niego a on zachwycony pokojem... Oliwia zresztą też- jak narazie spędza czas u niego ;)

Ponawiam pytanko- myjecie ząbki dzieciaczkom? Jeżeli tak to jaką pastą? Zastanawiałam się nad elmexem ale na nim jest napisane 1-6 więc chyba od roku?
Dziewczyny a może jakieś spotkanko? Zapraszam do Banina, proponuje czwartek albo piątek.
Kamcia ja myje malemu nenedentem, pasta od pojawienia sie pierwszych zabkow, jak dla nas ok.

Co do spotkania, warto przemyslec :)
kamcia79 a do jakiego alergologa na polanki chodzisz?? bo wlasnie chce tam sie zapisac ale nie wiem czy jest wybor i do kogo najlepiej.
ja na spotkanie jak najbardziej, ale nie w tym tyg :(
może tydzień później?
Anula, poniedziałek jak najbardziej, gdyby Wam pasowało to od 11.00 zwykle jestem już ogarnięta ;) Napisze Ci adres i tel na priva. Fajnie, że naszyjniki przywieziesz :)

Kamcia, ja chętnie bym wpadła do Banina ale to już jak trochę cieplej się zrobi...teraz mam strasznego lenia jak mam ubierać moje diabełki, pakować i gdzieś dalej wybywać.

Binka, Kamcia pisała, że ta sama lekarka co u mnie, parę postów wyżej podałam link do niej.

Madzia i jak tam Nastka?

Monia, polecam Tobi Maxi Cosi. Mamy już ponad 2 lata i ciągle uważam, że to super fotelik. Jak byś chciała Filipa przymierzyć to nie ma problemu.
Ola - noo, to już na pewno czwartek albo piątek :)
Madziu, Nastka radzi sobie świetnie, jakby nigdy dotąd nie jadła z piersi :)
w sumie się cieszę, bo dziś użarła mnie w palec, 6 zębów czuć już mocno, górne jedynki wyłażą szybko i to już jednak byłoby ponad moje siły, żeby znosić taki ból podczas karmienia
Ogólnie muszę ją pochwalić, bo dziś znowu dostałam wysokiej gorączki, a ona dzielnie cały dzień zajmowała się zabawkami, oczywiście trochę się z nią pobawiłam, ale niewiele - chyba zauważyła, że nie czuję się za dobrze, bo krążyła wokół, ale cichutko się zabawiała
a fotelik - Romer King Plus - też polecam :)
Maga dziękujemy raz jeszcze za spotkanie :)) dzieciaczki są super :))

Madzia mleko jest już przekazane dalej :)
Anula, szkoda, że nie udało nam się spotkac. Za to babeczki mniam, palce lizac :-) udało mi się na nie załapac hehe
też strasznie żałuję, ale auto musiałam mężowi odstawić i zdążyłam tak na styk :))

i cieszę się że babeczki smakowały :)))
Anula, dzięki :)
Gaba, miło było się spotkać
W czwartek jest tłusty czwartek, bardzo się zdziwiłam, że to już
Nastka dziś mnie użarła i stwierdzam, że Bogu dziękuję, że już nie karmię i ofiarą był palec, a nie pierś
Nastusi zębole myję nenedentem, od dłuższego czasu rano myłyśmy zęby razem - ona na sucho, a teraz wprowadziłam pastę, choć stomatolodzy mają różne zdanie
Dzięki dziewczyny za odwiedziny :)
Babeczki rewelacja :) Ola to aniołek przy moich maluchach :D
Filipek szybki jak błyskawica...może będzie pierwszym chodzącym samodzielnie w naszym wątku :)
Madziu, fajnie, że odstawienie Nastki tak bezproblemowo z jej strony wyszło. Jak nic się nie wydarzy to wybieram się w piątek do mamy zawieść Mańkę na weekend to bym mogła wpaść wracając z mlekiem, co Ty na to?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry