Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziu, nie pomogę z odstawieniem :(
Paulina, będziecie mieli co wspominać
a u nas chyba 3-dniówka, Nastka ma 38,4 gorączki od wczoraj, ale ani kaszlu, ani kataru, broi jak zwykle
Nastka wcina wszystko, co jej dajemy, najbardziej lubi jednak to, co może sama odgryzać, papki przez usta już dawno jej nie przechodzą
mn
ostatni wesr to Nastusi twórczosc, bardzo mi dzis pomaga :)
Madziu, te pampki to właśnie te białe, cena bardzo dobra :)
przepis na budyń,
do gotujacej się wody dodaje rozrobioną mąkę kukurydzianą ( tak jak mąkę ziemniaczaną na kisiel) i dodaję, chwilę gotuję ciągle mieszając, po przestudzeniu można dodać mm lub owoc np. banana, którego wcześniej sparzam wrzątkiem i miksuję.

Przykładowy dzień bliźniaków - np. dzisiejszy
Pobudka 5 rano, mleczkol około 5.30, przebieranie ok 6.30, czas wspólny, około 8 kaszka, 8.30 drzemka do około 9.30, ok.10.30 mus owocowy ( banan plus jabłko) 11 spacer, 13,30 obiad (piers z kurczaka, marchewka i ryż) 14,30 -16 spacer, po 16 chlebek z masełkiem 16.30- 18 czas wspólny ,przygotowanie do kąpieli, 19 mleczko, około 19.40 chłopcy zasneli :) hmm chyba wszystko zapisalam...
Dalka - 5 pobudka? MAsakra jakaś
mój mały budzik wstaje najwcześniej koło 7-mej i dla mnie to za wcześnie, ale ja jestem bardzo nocnym markiem :)
u nas 7-8 pobudka, chwilę po śniadanko ( mleczko), zabawa do 10-11, kaszka manna z owocem,lub kanapeczka, jogurcik, drzemka koło 30 minut ( czasem dłużej), zabawa - czyli męczenie mamusi włażeniem wszędzie i po wszystko, później koło 14-stej mleko i spacer ( zależy od dnia i pogody) około godziny, 16-powrót tatusia i wspólny obiadek, później zabawa, koło 19-stej kaszka, później kąpiel, mleczko i max 20-spanko, w nocy 23 mleko, 1:30 mleko i śpimy do rana :)
No ta 5 to istne szalenstwo :)

U nas pobudka miedzy 6:30 a 8, zalezy jak maly spi w nocy. Wtedy mleczko,zabawa, sniadanko np chlebek z maselkiem,jajecznica albo jogurt i o 11 spacer i spanie od 30 min do 2 h, pozniej obiadek,potem owoc albo deserek i 15 spacer ze spaniem zazwyczaj 30 min, spanie max do 16:30, pozniej mleko,zabawa, czasem jakis deser, ale to roznie, zabawa, a od 18 zaczyna sie marudzenie, 19 kaszka,kapiel i spanie,zazwyczaj kolo 20 Marcel juz spi, a w nocy pije tylko wode jesli sie przebudzi.
U nas pobudka o 5.45, w żłobku kaszka na śniadanie ok 8, potem zabawa i drzemka ok 10 przez 2-3 godziny, ok 13 zupka, o 15 deserek.
Jak wracamy do domu to karmimy się piersią, potem jakiś obiad z nami i jeszcze raz się karmimy.
ok 19.30 kąpiel w łóżku mleko do oporu. W nocy budzi się nie wiem ile razy :) ale ok 2-5.
Ulka dużo podjada Adasiowi, bardzo lubi kabanoski :)
W weekend zajada troszkę inaczej bo na śniadania jajecznica, lub kanapka.
Hej, jak tak czytam to wasze dzieciaczki naprawdę dużo zajadają. U nas pobudka zawsze o 7 (dokładnie między 7:10 a 7:12 od jakichś 2 tygodni :-D), o 8 kleik bądź kaszka, potem zabawa do 10, drzemka ok.1-1,5 godz., potem jakiś owocek i spacer ok. 12, po powrocie ok.14 obiadek. W międzyczasie coś do pogryzienia, druga drzemka i o 18:00 kaszka. Spać kładziemy małą ok. 20.Poza tym pierś na żądanie, ale w ciągu dnia coraz mniej, więcej w czasie wieczorno-nocnym (niestety wróciliśmy do nocnych pobudek :-( ). Gorzej, że nie chce nic pić oprócz piersi,ostatnio znowu odrzuca wszystkie kubeczki, tylko łyżeczką po każdym posiłku udaje mi się jej podać trochę wody bądź soczku.

Miałam okresy, że się martwiłam, bo Lenka przybierała raczej w dolnej granicy normy od początku, ale zrobiliśmy milion badań i nic nie wykazały, więc chyba taki jej urok. Jest na 25 centylu, więc pediatra mówi, że ok.
Wszystkie podajecie raczej owoc przed poludniem u nas dzien wyglada tak i nie wiem czy jest on ulozony prawidlowo

6.30-7.00 pobudka
ok 7.00-7.30 mleko
ok 8.30 kilka poskubanuch kawaleczkow chlebka z maselkiem
zabawa do 9 pozniej spac do 10.30
zabawa
11 kaszka Sinlac
11.30-12.30,13.00 spacer
13-13.30 spac do 14.30
14.30-15.00 obiad
zabawa
spacer ok 40 min
18.00 owoce ze sloiczka z biszkoptami
zabawa
20.00 kapiel butla i spac.
Dalka, dzięki za przepis.
Madzia, no cena super.
Jankowi wylazł czwarty ząb, ma dwie jedynki na dole i dwie dwójki na górze, kasownik ;p
Wylazł mu też jednocześnie katar, chociaż jemu już właściwie mija, przeszło na Maryśkę i od rana ona zasmarkana.
Chyba dzisiaj odbieram auto...chyba, bo od wczoraj były juz trzy wersje wydarzeń, więc uwierzę, jak siądę za kółkiem ;)

U nas trzy lub cztery stałe posiłki, plus cyc na żądanie. Jedna lub dwie drzemki, raczej krótkie, chociaż co parę dni odsypia zaległości.
Kaszka ryżowa na drugie śniadanie z owocami, zupa na obiad, deserek i manna na kolację. W międzyczasie bułeczka, chrupki, biszkopty, wędlin jeszcze nie daję. W nocy od 2 do nie wiem ile razy je.
Idzie spać ok. 21. Wstaje ostatnio koło 7.00, 7.30. Generalnie śpi mało, ale chyba ten typ tak ma.
u nas dziś bez gorączki, także chyba to była 3-dniówka
Nastka dostaje wędlinki, ale jedynie te, które robimy sami
Cóż, już do Świąt raczej nie zajrzę
Niech te Święta Wielkanocne przyniosą każdej z Was wiosenną energię, rozświetlą świat słońcem i radością, niech rozkwitną nie tylko pąki na drzewach, ale też interesy, niech się ludzie do Was śmieją i darzą miłością, ciepłem, zrozumieniem, wsparciem :)
Anastazja, Magdalena i Tomasz Pomykała
Madzia oby Nastce szybko przeszło.

Maga może faktycznie zrobią Ci prezent przed świętami i odbierzesz w końcu auto :) i Jasiowi gratuluję kolejnego ząbka (Ola się zatrzymała na dwóch :D )

U nas dzień mniej więcej wygląda tak:
ok. 6 pobudka i mleko, czasem pośpi do 7-8 albo hula u nas w łózku
ok 10 deserek + ew. trochę kaszki jak jest za mało
10.30 - 11 spacer
13.30-14 obiadek
16 mleko i czasem się prześpi gałgan mały, albo hula dalej
19 kaszka
19.30 kąpiel i później na dobicie mleko
jak dobrze pójdzie to śpi już koło 20, a czasem zasypia dopiero przed 21

My również życzymy przede wszystkim ZDROWYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT. WSZYSTKIEGO DOBREGO :D
Dziewczyny czy zakładacie maluszkom jeszcze rajstopki pod spodnie?

Również życzę Wesołych Świąt :-)))))
Ula w ogóle nie chodzi w rajstopach. Tylko spodnie z podszewką
Ja Olkowi zakładam rajstopy, bo podróżujemy do Babci więc boje się ze mu pupa zmarznie ;-)

U nas dzień wygląda tak:

6-7 pobudka
7-8 kizianie w mamowym łóżku, mleko mm 210ml, kupa i siusiu na nocnik, pielucha, vit D, czesanie, ubieranie.
8-10 zabawa- zwiedzanie domu i wciskanie się gdzie popadnie.
10-10:30- drzemka (zazwyczaj do 11)
11 nocnik, pielucha, kaszka, ubieranie się do wyjścia
11:30 Olek zostaje zapakowany do auta i jedziem do babci
13- banan (u babci)
13-14 spacer jak jest ładnie ( z babcią)
14:30 zupa/ danie (u babci)
15 drzemka (zazwyczaj godzinna)
16:30 tatuś odbiera Olusia i jada do domku, zabawa
18:30 przychodzi mama
19:00 flipsy, ew. mała kaszka
19:30 kąpiel
20:00 Zasypianie

pobudki: 23, 2-herbata, 5,i w międzyczasie milion razy wypada smok i jest ryk

No tak szczegółowo opisałam ;-)

Czy wasze bąble też sie tak często budza w nocy??? normalnie już wymiękam
U nas są nocki, ze w ogóle a sa takie, że się budzi często...

No ja sama nie wiem jak już ubierac na spacery ja już w rajstopach nie chodzę cho jak zawieje to mi zimno hehe ale zmarźlak jestem a małego w wózku zawsze kocykiem mogę przykryc
hej hej:)

ale Wasze dzieci dużo jedzą, u nas jest wmuszanie kaszki wieczorem, czasem nawet sloiczek obiadowy wmuszam. ehh, nie lubię pory karmienia. jestem ja brudna i wszytsko dookola:)

wow, już jajeznice podajecie i parowki? u nas troche babcia eksperymentuje i ostatnio jedliśmy zupe rybną, pare łyżeczek i nawet ładnie to szlo:)
Wesołych Świąt dziewczyny ! spokojnego i rodzinnie spędzonego czasu!
Ja Marcelkowi tez zakladam jeszcze rajstopki, choc sama ubieram sie juz lzej i mam tego efekt,niezle sie przeziebilam, gdzie kurka jest ta prawdziwa wiosna??

Wesolych i spokojnych swiat dla Was dziewczyny i Waszych rodzin :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry