Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej jest nowy wątek :)))

http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-I-DZIECIACZKI-2011-33-t380135,1,16.html
Zuza, dzieci sprzedaj, wyluzuj, mężowi przypomnij, że jesteś kobietą, a nie tylko matką i będzie ok
A może z Kamilem warto udać się do psychologa? Skoro jego zazdrość jest tak duża i "niebezpieczna", to nie czekałabym dłużej, bo pewnie będzie gorzej. Psycholog powie Ci, jak z nim postępować, jak pracować nad zazdrością i relacjami dzieci.
Madzia83 masz rację, że "sprzedanie dzieci" daje chwilę relaksu. I to prawda, że muszę wyluzować. Za dużo się martwię.
Tyle, że jednak ten problem z zazdrością i biciem Kamila wraca. Kłopoty z mężem też. Bo czuję się sama ze wszystkim. Mąż jest w pracy długo, a jak wraca to i tak jakby go nie było. Gdybym pewnie z nim mogła pogadać, to nie "wpinałabym" się w jakieś forum ze swoimi kłopotami.
Adasiowi STO LAT :)))
zanim doczytałam posty, które przybyły od wczoraj, wrzuciłam nowy wątek - oto link :
http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-I-DZIECIACZKI-2011-33-t380135,1,16.html
Zuza, a może po prostu "sprzedaj" dzieci do babci, cioci, koleżanki - na kilka godzin i nie myśl o dzieciach, o sprzątaniu, tylko zadbaj o siebie i swój nastrój, wyluzuj :)
Anula nadal czekam,kurier rano dzwonil,ma byc miedzy 15 a 17,a zaraz potem smigamy na spacer :) wieczorem dam znac jak wrazenia :)
Mrówka dzięki za radę. Czegoś takiego "dziwnego" bardziej nie próbowaliśmy. Kino i restauracje się nie sprawdziły...Jakby jest gorzej z dnia na dzień.
Też jestem mamą czerwcową, moja Klementynka skończy roczek teraz, a synek Kamil ma prawie 4.Chodzi do przedszkola, a ja cały dzień z Małą. Teraz Mała zasnęła to mam chwilę dla siebie.
Mam taki kłopot ciągle z zadrością synka o siostrę...Okropne to jest. Potrafi podejść i wyrwać jej zabawkę, a Mała w krzyk, albo rzuca w nią czymś albo nawet zdarza mu się uderzyć. Staram się jak mogę, ale nie umiem do niego dotrzeć. Macie jakieś sposoby na takie powstrzymanie agresji dziecka? Bo nawet się boję, że jej krzywdę zrobi.
Staram się poświącać im obojgu dużo czasu i uwagi, ale problem nie znika.
Mrówka dzięki za radę. Czegoś takiego "dziwnego" bardziej nie próbowaliśmy. Kino i restauracje się nie sprawdziły...Jakby jest gorzej z dnia na dzień.
Też jestem mamą czerwcową, moja Klementynka skończy roczek teraz, a synek Kamil ma prawie 4.Chodzi do przedszkola, a ja cały dzień z Małą. Teraz Mała zasnęła to mam chwilę dla siebie.
Mam taki kłopot ciągle z zadrością synka o siostrę...Okropne to jest. Potrafi podejść i wyrwać jej zabawkę, a Mała w krzyk, albo rzuca w nią czymś albo nawet zdarza mu się uderzyć. Staram się jak mogę, ale nie umiem do niego dotrzeć. Macie jakieś sposoby na takie powstrzymanie agresji dziecka? Bo nawet się boję, że jej krzywdę zrobi.
Staram się poświącać im obojgu dużo czasu i uwagi, ale problem nie znika.
Zuza a może jakiś wypadzik we dwoje? nie koniecznie kino, restauracja ale coś innego. Nie wiem moze gokardy, rolki? Zawsze to cos innego :)
Wszystkiego najlepszego dla Adasia z okazji 1 urodzin :))))
Oluś, wózek dotarł?? :D
Urodzinowe buziolki dla Adasia, wszystkiego wszystkiego absolutnie najlepszego :D

Maga super ten tort. W ogóle przejrzałam galerię i fajnie są zrobione. A jaka cena takiego Twojego??? Co do zdrówka, dziękuję lepiej, jutro idę do tego chirurga i się okaże co dalej.

Ja nie mam pomysłów co do prezentu dla Oli na urodziny.

Ola chodzi już na całego. Nie ma z tym żadnych kłopotów. Nauczyła się krzyczeć i czasem drze się na maxa :) gawędzi po swojemu, najlepiej przez telefon :) śmiechowa jest :))
Paulina, rozumiem. Nie znacie mnie, a ja nagle wyskoczyłam z takim tematem...Nie mam z kim o tym porozmawiać, tzn mam, ale wszystkie moje koleżanki jeszcze nie mają dzieci, są zupełnie "w innym świecie", a ja chcialam jakoś pogadać z kimś kto moze mnie zrozmieć. Jak to jest kiedy całly dzień "tańczę" wokół Małej, z zupką, soczkiem czy zabawą. Czasem mam już dość wszystkiego. I widzę, że mój mąż jakby się wycofuje coraz bardziej, jakby się oddalał...Szukam jakiegoś wsprcia, przyznaję, po omacku, ale robię co mogę.
Adasiu z okazji Twojego swieta zyczymy Ci duzo zdrowka,radosci i ciagle usmiechu na twarzy :)
Adasiu, wszystkiego najlepszego, rośnij radośnie i zdrowo.
Zuza, nie o to chodzi, że nie chcemy na inne tematy rozmawiać, ale to akurat jest temat na tyle intymny, że z kimś całkiem obcym to jakoś tak nie bardzo...
Widzę, że nie uzyskam:) A szkoda, bo czasem warto o czymś innym chwilę porozmawiać niż o wózkach i tortach rodzinowych.A to temat jak kazdy inny. Dla dzieci też lepiej kiedy mają szczęśliwych rodziców, którym się fajnie układa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maga, wątek urodzinowy do początku lipca, Lenka jako ostatnia się powinna załapać ;-)!Mam nadzieję, że 1 lipca pogoda dopisze, bo planujemy grilla na działce.

U nas majówka mega intensywna, dużo wycieczek małych i dużych, a teraz się ogarniamy z moimi urodzinami i przygotowaniami do wyjazdu, który już next week.

Lena też ostatnio duży skok rozwojowy zaliczyła, dużo więcej kuma z tego, co do niej mówię, zaczęła też pokazywać rączką na przedmioty, np. jak coś chce. Gada jak najęta, i generalnie ma teraz fajny okres.

Poza tym na początku czerwca powrót do pracy, nie ukrywam, stres jest i dużo o tym myślę, jak to będzie, ale też nie mogę się trochę doczekać. Taki mix uczuć.
Olu, robi, ja zamówiłam taki wzór:
https://picasaweb.google.com/104027046255264814702/TortyDlaDzieci#5573681006381566290
Odbieram 19 maja, bo wtedy mamy imprezkę.
Wzięłam smak krówkowy.

Kamcia, jutro koniecznie zakładaj nowy wątek urodzinowy :) Może uda się go pociągnąć przez nasze wszystkie maluszki, aż do końca czerwca...

Ja też chyba zdecyduje się na kaskę i kupię joggera ;) Zabawek mamy tyle, że wystarczy dla piątki, a i tak Janek bawi się zupełnie czymś innym.
Ostatnio np. nauczył się otwierać pralkę i próbuje włazić do bębna :D

Doszły nam kolejne słowa i bardzo duży skok w rozumieniu otoczenia.

Anula, jak zdrowie?

Mamuśka, tak małemu dziecku nie podałabym witamin bez konkretnej przyczyny. Chyba, że badania wykazałyby taką potrzebę.
Idzie lato, dużo spacerów, owoce, na pewno apetyt jej się poprawi :)

Moja Mania też do "jadków" nie należy, najlepiej wyluzować i przyzwyczaić się, że mniej je. Jeśli jest zdrowa, ładnie się rozwija, to widać taki jej urok. Kiedyś będzie fajną, szczupłą laską bez skłonności do tycia i podziękuje Ci, że jej nie wciskałaś na siłę jedzenia w dzieciństwie :P
Kurcze,ale ten rok szybko zlecial,jakis ekspress.

Magda pisalam dzisiaj do Kasi z fajne torty,bo niestety w sowie jest mega ograniczenie wzorow na maj ze wzgledu na komunie i nic mi sie nie podoba,a od Kasi kiedys zamawialam na panienski kolezanki i byl super,no ale wyczytalam kiedys na forum,ze juz nie robi tortow,wiec czekam na odpowiedz.
Mamuśka goście mają przyjść z kopertami, zbieramy na drugi fotelik do samochodu męża, bo jakoś ciężko się przenosi te foteliki 9-18 kg. Od chrzestnej będzie zabaweczka niespodzianka, więc zdradzę jutro ;)
kamcia czy goście pytali o prezenty? jeśli tak, to możesz zdardzić co Adaś dostanie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry