Widok
MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
hej,
Anula mam nadzieje,ze jest juz o wiele lepiej.
Zaczelam smarowac malemu w nocy dziasla nurofenem no i w miare jakos przesypiamy. Do okolo 3 w nocy Marcel ladnie spi, a pozniej jak zaczyna stekac to smaruje mu te dziaselka i do 7 rano jakos sie udaje :) Dzisiaj w koncu udalo mi sie obejrzec te dziasla,bo niestety wcale maly nie jest chetny do ich pokazywania no i sa niezle spuchniete, wiec czekamy az cos tam sie w koncu wykluje.
W poniedzialek wracamy do Rumi na 2 tygodnie, wiec mam nadzieje,ze uda nam sie jakos spotkac w koncu :)
Kamcia super,ze weekend sie udal:)
Anula mam nadzieje,ze jest juz o wiele lepiej.
Zaczelam smarowac malemu w nocy dziasla nurofenem no i w miare jakos przesypiamy. Do okolo 3 w nocy Marcel ladnie spi, a pozniej jak zaczyna stekac to smaruje mu te dziaselka i do 7 rano jakos sie udaje :) Dzisiaj w koncu udalo mi sie obejrzec te dziasla,bo niestety wcale maly nie jest chetny do ich pokazywania no i sa niezle spuchniete, wiec czekamy az cos tam sie w koncu wykluje.
W poniedzialek wracamy do Rumi na 2 tygodnie, wiec mam nadzieje,ze uda nam sie jakos spotkac w koncu :)
Kamcia super,ze weekend sie udal:)
hej hej
Oluś cieszę się że Marcelkowi pomaga ten nurofen, biedny się męczy a tak ma trochę ulgi, no i czekamy na zębolka - albo zębolki :)
Kamcia super że mieliście fajowy weekend. Też bym sobie tak wyjechała.
U mnie ciut lepiej, dziękuję. Choć opuchlizna jeszcze nie zeszła. Jutro idę do reumatologa i neurologa to może skierują mnie na jakieś dodatkowe badania.
Oluś cieszę się że Marcelkowi pomaga ten nurofen, biedny się męczy a tak ma trochę ulgi, no i czekamy na zębolka - albo zębolki :)
Kamcia super że mieliście fajowy weekend. Też bym sobie tak wyjechała.
U mnie ciut lepiej, dziękuję. Choć opuchlizna jeszcze nie zeszła. Jutro idę do reumatologa i neurologa to może skierują mnie na jakieś dodatkowe badania.
Hej dziewczyny
Byłam z małym u pediatry bo dostał strasznego kataru i gorączki lekarka stwierdziła, ze to jakaś wirusówka i przepisała syrop Fosidal.
I nie wiem jak ja czytałam ta ulotke pierwszego dnia, ale dopiero dziś się doczytałam, ze nie nalezy leku podawac u dzieci ponieżej 2 roku życia!!!.
Jestem taka zła, ze prędzej nie przeczytałam jej uważnie a tak już 2 dni to podawałam. Zastanawiam się tylko czy ta lekarka celowo nam to zapisała czy po prostu się pomyliła. :// Wrrr
Olu u nas też męczarnia z zębami.
Anula oby w koncu Ci przeszło
Byłam z małym u pediatry bo dostał strasznego kataru i gorączki lekarka stwierdziła, ze to jakaś wirusówka i przepisała syrop Fosidal.
I nie wiem jak ja czytałam ta ulotke pierwszego dnia, ale dopiero dziś się doczytałam, ze nie nalezy leku podawac u dzieci ponieżej 2 roku życia!!!.
Jestem taka zła, ze prędzej nie przeczytałam jej uważnie a tak już 2 dni to podawałam. Zastanawiam się tylko czy ta lekarka celowo nam to zapisała czy po prostu się pomyliła. :// Wrrr
Olu u nas też męczarnia z zębami.
Anula oby w koncu Ci przeszło
mróka nie przejmuje sę tym lekiem, ja zauważyłam, że dosłownie ale większość leków na ulotce ma, zeby podawać powyżej roku, a i tak się podaje takim aluchom jak nasze.
Nam raz lekarka przepisała maść a antybiotykiem i sterydem na d*pcie, bo mieliśmy takie odparzenie,ze szok. na masci bylo napisane, nie podawac ponizej roku i nie smarowac w okolicach intymnych:)
2 lekarki nam potwierdzily zeby to uzywac, bo pomoze, mimo takich zastrzezen na ulotce.
Nam raz lekarka przepisała maść a antybiotykiem i sterydem na d*pcie, bo mieliśmy takie odparzenie,ze szok. na masci bylo napisane, nie podawac ponizej roku i nie smarowac w okolicach intymnych:)
2 lekarki nam potwierdzily zeby to uzywac, bo pomoze, mimo takich zastrzezen na ulotce.
Mamuśka, my dołączyliśmy do grupy na trzecim spotkaniu, właściciel mówił, że dopóki nie ma pełnej grupy, to można wybrać się na pojedyncze zajęcia. Tak zrobiliśmy, a po zajęciach dopiero zdecydowaliśmy się na cały kurs. Wiem, że mają spotkania w soboty i w niedziele (po dwie grupy), więc może zadzwoń i zapytaj, która grupa jest luźniejsza i czy możecie przyjść jednorazowo.
U nas znowu marudniejszy tydzień, wychodzę już z siebie, Ale dziś rano dostrzegłam coś białego wystającego w buźce, ale dziwnie, bo tak jakby górna dwójka. Muszę poobserwować, czy to ząbek, bo mała nie daje nawet sobie dotknąć dziąsełek.
Z nowości u nas Lenka zaczęła namiętnie spać na brzuszku,i w końcu zaczęła się podnosić do raczkowania, bo już myślałam, że w ogóle przeskoczy ten etap.Poza tym ostatnio wymyślona przez nią zabawa to podawanie nam swojego smoczka, ma przy tym tyle radochy, że hej :-D
U nas znowu marudniejszy tydzień, wychodzę już z siebie, Ale dziś rano dostrzegłam coś białego wystającego w buźce, ale dziwnie, bo tak jakby górna dwójka. Muszę poobserwować, czy to ząbek, bo mała nie daje nawet sobie dotknąć dziąsełek.
Z nowości u nas Lenka zaczęła namiętnie spać na brzuszku,i w końcu zaczęła się podnosić do raczkowania, bo już myślałam, że w ogóle przeskoczy ten etap.Poza tym ostatnio wymyślona przez nią zabawa to podawanie nam swojego smoczka, ma przy tym tyle radochy, że hej :-D
Anula już wiesz od czego tak się puchnie
Mrówka mamuśka ma rację, większość z tych lekarstw(z ulotek) nie nadaje się dla naszych maluszków. Pomimo tego bym skonsultowała to z lekarzem, mógł się pomylić.
Mamuśka rozumiem Cię ja za 2 miesiące wracam do pracy i już łapię doła całe wakacje bez urlopu:(
My nadal siedzimy w domu, u Borysa skończyło się antybiotykiem, ma zapalenie oskrzeli no i zęby się pojawiają.
Z umiejętności: swoje pierwsze 2 kroczki zrobił, ale więcej nie chce. Potrafi stanąć na środku pokoju i czymś się bawić ale już oderwać nóżki to ciężko. Papa opanowane, z tym że musi mieć na to ochotę.
Mrówka mamuśka ma rację, większość z tych lekarstw(z ulotek) nie nadaje się dla naszych maluszków. Pomimo tego bym skonsultowała to z lekarzem, mógł się pomylić.
Mamuśka rozumiem Cię ja za 2 miesiące wracam do pracy i już łapię doła całe wakacje bez urlopu:(
My nadal siedzimy w domu, u Borysa skończyło się antybiotykiem, ma zapalenie oskrzeli no i zęby się pojawiają.
Z umiejętności: swoje pierwsze 2 kroczki zrobił, ale więcej nie chce. Potrafi stanąć na środku pokoju i czymś się bawić ale już oderwać nóżki to ciężko. Papa opanowane, z tym że musi mieć na to ochotę.
Mamuśka, Lenka ma takie twarde książeczki i powiem szczerze, że jest nimi zainteresowana, często je przeglądamy, działają np. pod koniec posiłku, jak już niechętnie otwiera buźkę, to podanie książeczki sprawia, że udaje się go dokończyć :-)
Poza tym czytam jej też baśnie i bajki z mojego dzieciństwa w ciągu dnia lub przed snem, na chwilę udaje się skupić jej uwagę, choć wiadomo, nie trwa to za długo.
Poza tym czytam jej też baśnie i bajki z mojego dzieciństwa w ciągu dnia lub przed snem, na chwilę udaje się skupić jej uwagę, choć wiadomo, nie trwa to za długo.
U nas kosi kosi bylo pare miesiecy temu i teraz Marcel juz nie chce tego powtarzac,chyba mu sie znudzilo:P Teraz ciagle gada baba i ma coraz wiekszy apetyt, z rana 210 ml mleka,pozniej kwadraciki z chlebka i dzisiaj di tego jeszcze jogurcik,normalnie szok:) wczoraj pierwszy raz zjadl jajecznice na parze z calego jajka i juz nie dostal nawet uczulenia,wiec sie ciesze:)
Nocki tez juz sie troche poprawily,wiec moze te zeby niebawem wyjda albo juz wyszly,ale nie moge nawet mu zajrzec do buzki,wiec nie wiem co i jak.
Binka co do bucikow to my sie za pare dni wybieramy kupic,ogladalam narazie tylko raz w bartku,ale ceny naprawde kosmiczne - 190 zl-a widaomo,ze taki bucik to tylko doslownie na chwilke, wiec bedziemy jeszcze szukac. Jakby co to w glamour bedzie kupon do bartka na -20%,ale chyba do zrealizowania dopiero 21.04. Ostatnio w jakiejs gazecie dzieciowej bylo nt wybierania bucikow.
Nocki tez juz sie troche poprawily,wiec moze te zeby niebawem wyjda albo juz wyszly,ale nie moge nawet mu zajrzec do buzki,wiec nie wiem co i jak.
Binka co do bucikow to my sie za pare dni wybieramy kupic,ogladalam narazie tylko raz w bartku,ale ceny naprawde kosmiczne - 190 zl-a widaomo,ze taki bucik to tylko doslownie na chwilke, wiec bedziemy jeszcze szukac. Jakby co to w glamour bedzie kupon do bartka na -20%,ale chyba do zrealizowania dopiero 21.04. Ostatnio w jakiejs gazecie dzieciowej bylo nt wybierania bucikow.
U nas Ola ma opanowane brawo i papa :) coraz pewniej staje przy meblach, dziś właśnie oparła się o stolik i wylała tacie kawę,,, ale było bałaganu :) buciki też musimy kupić,,,
Wczoraj była inauguracja spacerówki, Oli się całkiem podobało także chyba pożegnamy gondolę na dobre. I tak udało nam się wykorzystać ją maksymalnie,,cieszę się że jeszcze w niej zimę przejeździła.
Ola była na ważeniu, ma 8200 g i 70 cm, długa dżaga :))
U mnie z nogami tylko ciut lepiej, ale super poprawy nie ma. nie wiadomo od czego to się stało. Robiłam badania, teraz czekam na wyniki,,,łażę po lekarzach jak moherowy beret i nikt nic konkretnego nie mówi :/ a nogi jak bolały tak bolą :/
Wczoraj była inauguracja spacerówki, Oli się całkiem podobało także chyba pożegnamy gondolę na dobre. I tak udało nam się wykorzystać ją maksymalnie,,cieszę się że jeszcze w niej zimę przejeździła.
Ola była na ważeniu, ma 8200 g i 70 cm, długa dżaga :))
U mnie z nogami tylko ciut lepiej, ale super poprawy nie ma. nie wiadomo od czego to się stało. Robiłam badania, teraz czekam na wyniki,,,łażę po lekarzach jak moherowy beret i nikt nic konkretnego nie mówi :/ a nogi jak bolały tak bolą :/
U nas ani kosi kosi ani brawo ani papa :(, za to staje przy wszystkim czym się da i sie puszcza i potrafi przez kilka kilkanaście sekund sam stac. :)
Ja buciki kupie jak dopiero zacznie chodzic nie ma sensu teraz meczyc nóżek chyba, ze zacznie jeśdzic w rowerku to wtedy chyba lepiej butki niz skarpetki.
Planuje elefanteny ostatnio słyszałam średnie opinie o bartku chociaz prędzej planowałam właśnie tam kupic buciki.
Może jakieś bardziej doświadczone mamusie podpowiedzą jakie butki są dobre?
Ja buciki kupie jak dopiero zacznie chodzic nie ma sensu teraz meczyc nóżek chyba, ze zacznie jeśdzic w rowerku to wtedy chyba lepiej butki niz skarpetki.
Planuje elefanteny ostatnio słyszałam średnie opinie o bartku chociaz prędzej planowałam właśnie tam kupic buciki.
Może jakieś bardziej doświadczone mamusie podpowiedzą jakie butki są dobre?
moj maluch tez staje przy wszystkim czym sie da i sie puszcza:) noi zasuwa przy pchaczu:)
No wlasnie butki chce kupic w kwietniu poniewaz bedzie cieplo maly za raczki juz chodzi wiec pewnie bedzie chcial juz z wozka uciekac:)
jakie macie spacerowki?? bo chcemy kupic cos nie drogiego:) Zastanawialismy sie nad coceco traper.
No wlasnie butki chce kupic w kwietniu poniewaz bedzie cieplo maly za raczki juz chodzi wiec pewnie bedzie chcial juz z wozka uciekac:)
jakie macie spacerowki?? bo chcemy kupic cos nie drogiego:) Zastanawialismy sie nad coceco traper.
witamy w nowym wątku:)
dzięki mamuśka.
U nas zęby przybywają u Filipka sa dolne jedynki i górne, u Szymka mniej ale dwie dolne są:), chłopaki raczkują, wstają przy wszystkim, robią kosi kosi, brawo brako, jaki jestem duży i podają rączkę do cześć:) opanowali już cały dom mówię wam jak śmieśnie jest z nimi jeden w jedną stronę drugi w drugą :) hihi a co to bedzie jak zaczną chodzić... nawet nie chce mysleć..
U nas decyzja podjęta zostaje z chłopcami w domku jeszcze do konca kwietania jestem na urlopie a póżniej wychowawczy.
dzięki mamuśka.
U nas zęby przybywają u Filipka sa dolne jedynki i górne, u Szymka mniej ale dwie dolne są:), chłopaki raczkują, wstają przy wszystkim, robią kosi kosi, brawo brako, jaki jestem duży i podają rączkę do cześć:) opanowali już cały dom mówię wam jak śmieśnie jest z nimi jeden w jedną stronę drugi w drugą :) hihi a co to bedzie jak zaczną chodzić... nawet nie chce mysleć..
U nas decyzja podjęta zostaje z chłopcami w domku jeszcze do konca kwietania jestem na urlopie a póżniej wychowawczy.