Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej,
Anula mam nadzieje,ze jest juz o wiele lepiej.

Zaczelam smarowac malemu w nocy dziasla nurofenem no i w miare jakos przesypiamy. Do okolo 3 w nocy Marcel ladnie spi, a pozniej jak zaczyna stekac to smaruje mu te dziaselka i do 7 rano jakos sie udaje :) Dzisiaj w koncu udalo mi sie obejrzec te dziasla,bo niestety wcale maly nie jest chetny do ich pokazywania no i sa niezle spuchniete, wiec czekamy az cos tam sie w koncu wykluje.
W poniedzialek wracamy do Rumi na 2 tygodnie, wiec mam nadzieje,ze uda nam sie jakos spotkac w koncu :)

Kamcia super,ze weekend sie udal:)
hej hej
Oluś cieszę się że Marcelkowi pomaga ten nurofen, biedny się męczy a tak ma trochę ulgi, no i czekamy na zębolka - albo zębolki :)

Kamcia super że mieliście fajowy weekend. Też bym sobie tak wyjechała.

U mnie ciut lepiej, dziękuję. Choć opuchlizna jeszcze nie zeszła. Jutro idę do reumatologa i neurologa to może skierują mnie na jakieś dodatkowe badania.
Hej dziewczyny

Byłam z małym u pediatry bo dostał strasznego kataru i gorączki lekarka stwierdziła, ze to jakaś wirusówka i przepisała syrop Fosidal.
I nie wiem jak ja czytałam ta ulotke pierwszego dnia, ale dopiero dziś się doczytałam, ze nie nalezy leku podawac u dzieci ponieżej 2 roku życia!!!.

Jestem taka zła, ze prędzej nie przeczytałam jej uważnie a tak już 2 dni to podawałam. Zastanawiam się tylko czy ta lekarka celowo nam to zapisała czy po prostu się pomyliła. :// Wrrr

Olu u nas też męczarnia z zębami.
Anula oby w koncu Ci przeszło
hej hej,

prawie 2 tyg juz pracuje i ehhh..

dużo by pisać, jestem mi bardzo cieżko. nie wiem czy moje dziecko to zuwaza, bo poki co siedzi z tatausiem, a ja pozniej wracam,i 1 dnia mnie olewalała,a teraz jakby bardziej do mnie lgnie. non stop przy nodze, a pozniej to juz na raczki.
mróka nie przejmuje sę tym lekiem, ja zauważyłam, że dosłownie ale większość leków na ulotce ma, zeby podawać powyżej roku, a i tak się podaje takim aluchom jak nasze.

Nam raz lekarka przepisała maść a antybiotykiem i sterydem na d*pcie, bo mieliśmy takie odparzenie,ze szok. na masci bylo napisane, nie podawac ponizej roku i nie smarowac w okolicach intymnych:)

2 lekarki nam potwierdzily zeby to uzywac, bo pomoze, mimo takich zastrzezen na ulotce.
dalka- pytałaś o katarek. My mamy i jestem zadowolona ,ale używamy tylko przy mega katarze, chorobie, a ta to frida.

dorwałam się do kompa to piszę i piszę:)
Grosik a można od tak dostać się na basen np. w weekend? my też byśmy chcieli na basen się wybać.

Jak z umiejętnościami u waszych maluchów, jakieś nowe? u nas pa pa wreszcie opanowane:)
Mamuśka, my dołączyliśmy do grupy na trzecim spotkaniu, właściciel mówił, że dopóki nie ma pełnej grupy, to można wybrać się na pojedyncze zajęcia. Tak zrobiliśmy, a po zajęciach dopiero zdecydowaliśmy się na cały kurs. Wiem, że mają spotkania w soboty i w niedziele (po dwie grupy), więc może zadzwoń i zapytaj, która grupa jest luźniejsza i czy możecie przyjść jednorazowo.

U nas znowu marudniejszy tydzień, wychodzę już z siebie, Ale dziś rano dostrzegłam coś białego wystającego w buźce, ale dziwnie, bo tak jakby górna dwójka. Muszę poobserwować, czy to ząbek, bo mała nie daje nawet sobie dotknąć dziąsełek.

Z nowości u nas Lenka zaczęła namiętnie spać na brzuszku,i w końcu zaczęła się podnosić do raczkowania, bo już myślałam, że w ogóle przeskoczy ten etap.Poza tym ostatnio wymyślona przez nią zabawa to podawanie nam swojego smoczka, ma przy tym tyle radochy, że hej :-D
Anula już wiesz od czego tak się puchnie

Mrówka mamuśka ma rację, większość z tych lekarstw(z ulotek) nie nadaje się dla naszych maluszków. Pomimo tego bym skonsultowała to z lekarzem, mógł się pomylić.

Mamuśka rozumiem Cię ja za 2 miesiące wracam do pracy i już łapię doła całe wakacje bez urlopu:(

My nadal siedzimy w domu, u Borysa skończyło się antybiotykiem, ma zapalenie oskrzeli no i zęby się pojawiają.

Z umiejętności: swoje pierwsze 2 kroczki zrobił, ale więcej nie chce. Potrafi stanąć na środku pokoju i czymś się bawić ale już oderwać nóżki to ciężko. Papa opanowane, z tym że musi mieć na to ochotę.
u nas prawie tylko spanie na brzuszku. Prz nocnym odłożeniu do łóżeczka pozycja jest na boczku, a później znajduję Iguśkę w różnych pozycjach, po drugiej stronie łóżka:)

u nas jest papa i dziś w mig opanowała biecie brawo i kosi kosi- zobaczymy czy jutro też będzie tak chętnie to robić?:)
a przypomniało mi się, czy czytacie dzieciom? bo my mamy pare ksiazeczek - obrazku dla maluchów, ale zero zainteresowania, ksiażeczki lądują w buzi i są gryzione:)
Mamuśka, Lenka ma takie twarde książeczki i powiem szczerze, że jest nimi zainteresowana, często je przeglądamy, działają np. pod koniec posiłku, jak już niechętnie otwiera buźkę, to podanie książeczki sprawia, że udaje się go dokończyć :-)

Poza tym czytam jej też baśnie i bajki z mojego dzieciństwa w ciągu dnia lub przed snem, na chwilę udaje się skupić jej uwagę, choć wiadomo, nie trwa to za długo.
u nas tez ksiazki sa gryzione jak zaczynam czytac to zabiera mi ksiazke i wklada do buzi.

Mam pytanie czy macie juz buciki dla waszych maluchow?? Jesli tak to jakie?? Bo planuje zakup:D

U nas kosi kosi albo brawo juz od miesiaca opanowane:D Noi tanczenie:)
U nas kosi kosi bylo pare miesiecy temu i teraz Marcel juz nie chce tego powtarzac,chyba mu sie znudzilo:P Teraz ciagle gada baba i ma coraz wiekszy apetyt, z rana 210 ml mleka,pozniej kwadraciki z chlebka i dzisiaj di tego jeszcze jogurcik,normalnie szok:) wczoraj pierwszy raz zjadl jajecznice na parze z calego jajka i juz nie dostal nawet uczulenia,wiec sie ciesze:)
Nocki tez juz sie troche poprawily,wiec moze te zeby niebawem wyjda albo juz wyszly,ale nie moge nawet mu zajrzec do buzki,wiec nie wiem co i jak.
Binka co do bucikow to my sie za pare dni wybieramy kupic,ogladalam narazie tylko raz w bartku,ale ceny naprawde kosmiczne - 190 zl-a widaomo,ze taki bucik to tylko doslownie na chwilke, wiec bedziemy jeszcze szukac. Jakby co to w glamour bedzie kupon do bartka na -20%,ale chyba do zrealizowania dopiero 21.04. Ostatnio w jakiejs gazecie dzieciowej bylo nt wybierania bucikow.
U nas Ola ma opanowane brawo i papa :) coraz pewniej staje przy meblach, dziś właśnie oparła się o stolik i wylała tacie kawę,,, ale było bałaganu :) buciki też musimy kupić,,,

Wczoraj była inauguracja spacerówki, Oli się całkiem podobało także chyba pożegnamy gondolę na dobre. I tak udało nam się wykorzystać ją maksymalnie,,cieszę się że jeszcze w niej zimę przejeździła.

Ola była na ważeniu, ma 8200 g i 70 cm, długa dżaga :))

U mnie z nogami tylko ciut lepiej, ale super poprawy nie ma. nie wiadomo od czego to się stało. Robiłam badania, teraz czekam na wyniki,,,łażę po lekarzach jak moherowy beret i nikt nic konkretnego nie mówi :/ a nogi jak bolały tak bolą :/
U nas ani kosi kosi ani brawo ani papa :(, za to staje przy wszystkim czym się da i sie puszcza i potrafi przez kilka kilkanaście sekund sam stac. :)
Ja buciki kupie jak dopiero zacznie chodzic nie ma sensu teraz meczyc nóżek chyba, ze zacznie jeśdzic w rowerku to wtedy chyba lepiej butki niz skarpetki.
Planuje elefanteny ostatnio słyszałam średnie opinie o bartku chociaz prędzej planowałam właśnie tam kupic buciki.
Może jakieś bardziej doświadczone mamusie podpowiedzą jakie butki są dobre?
moj maluch tez staje przy wszystkim czym sie da i sie puszcza:) noi zasuwa przy pchaczu:)

No wlasnie butki chce kupic w kwietniu poniewaz bedzie cieplo maly za raczki juz chodzi wiec pewnie bedzie chcial juz z wozka uciekac:)

jakie macie spacerowki?? bo chcemy kupic cos nie drogiego:) Zastanawialismy sie nad coceco traper.
witamy w nowym wątku:)
dzięki mamuśka.

U nas zęby przybywają u Filipka sa dolne jedynki i górne, u Szymka mniej ale dwie dolne są:), chłopaki raczkują, wstają przy wszystkim, robią kosi kosi, brawo brako, jaki jestem duży i podają rączkę do cześć:) opanowali już cały dom mówię wam jak śmieśnie jest z nimi jeden w jedną stronę drugi w drugą :) hihi a co to bedzie jak zaczną chodzić... nawet nie chce mysleć..

U nas decyzja podjęta zostaje z chłopcami w domku jeszcze do konca kwietania jestem na urlopie a póżniej wychowawczy.
o kurcze chyba musze się wziąśc za nauke papa i brawo bo jestesmy w tyle :-). Dalka super, ze jeszcze będziesz z chłopakami :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry